49
-
Papichulo #49 Megemlitettem Papichulo -t is aki most teljesen korrekt hsz t produkált.
En mindig normalis es kulturalt hozzaszolasokat produkalok, csak most egyet is ertettel vele ;) -
Johnye840 #48 Szinte hihetetlen, hogy normális mederbe tudott maradni a ,,vita,, :) ritka alkalmak egyike! -
#47 "megemlitettem a legördülő menüt mint lehetséges fejlesztést ami tetszhetnbe sokaknak erre jöttek a szokásos, nem kell, úgysem használom, stb."
Node ez a rendszer része nem? Én én egy meglévő dologra válaszoltam, hogy nem használom, te meg jöttél azzal, hogy ami nincs az nekem soha nem kell. Mint látod ami van az sem mindig kell :)
Egyébként én csak a wifi, gps, stb ki-be kapcsolást nem értettem, mert iOS alatt ugyebár ha használja valami akkor megy, amint nem használja semmi akkor kikapcsol. Annál gyorsabban ahogy a program kikapcsolja én sem tudnám kikapcsolni - ezért nem értettem miért kéne a főképernyőre kapcsoló. (Itt ugye a háttérben futó programok kikapcsolják nem úgy mint androidon - kivéve a navit meg 1-2 támogatott funkciót) -
csimmasz #46 A jelzőket remélem nem veszed magadra nem neked szól.
-
csimmasz #45 Igazad van, nem olvasom minden hsz-edet ez nekem egy megfigyelés ami lehet hiányos és ezésrt megtévesztő, nem tudom.
Megemlitettem Papichulo -t is aki most teljesen korrekt hsz t produkált.
Amúgy aki visszaolvassa a hsz eket nem hiszem, hogy ugy találja, hogy támadólag állnék hozzá a telóhoz megemlitettem a legördülő menüt mint lehetséges fejlesztést ami tetszhetnbe sokaknak erre jöttek a szokásos, nem kell, úgysem használom, stb.
De mindegy, valaki az elején már besorozott a droid hadseregbe ugyhogy innentől már nincs mit tenni, mert ugye mindenki valahova tartozik.
NEM!
Ha nem tévedek sehol sem bizonygattam sem azt, hogy az itelefon rossz lenne sem azt, hogy a droid a megváltó.
A gond pedig igen is azzal van aki egy kritikát halálos sértésnek vesz ezért alakul ki a sok flame.
Meg persze a gyogyós android huszárok miatt de én ebben a topikban nem találtam semmi olyan megnyilvánulást.
Szóval én már visszasírom azokat az időket amikor még az alma kevesek kiváltsága volt, mostmár minden pöcs aki vesz egyet akár használtan is azonnal a kiváltségosok között érzi magát és osztja az ész akkor is ha tavaly még a Nokia mellett harcolt ugyan ilyen vehemenciával, nem egy ilyet ismerek.
Szóval szerintem a legtöbb embert nem az iPhone zavarja mint engem se hanem az ostoba tömegek és hülye megnyilvánulásai.
-
#44 nevetséges ami minden alma hírnél megy(talán azért van itt ennyi) és olyanok mondanak véleményt és állnak vitába a tulajokkal aki ki sem probálta de még csak nem is érdekli..
Ők elégedett felhasználók egy más telefonnal a kezükben de mégis megakarják magyarázni hogy az alma szar az ővé jobb amit 15e vett tescomobilnál stb.. most meg azt olvasom hogy olyan ember hiányol funkciókat az IOS-ben aki még csak nem is használta..
Tényleg nevetséges hogy a kommentek 90% nem alma tulajé :) és sosem mi kezdjük a vitát.. Nem is értem itt bár ember türelmét hogy reagál még ezekre.. -
#43 De szerintem meg ne vedd fel a Jakuza/levente68 stílust, teljesen értelmes mederben folyik a társalgás. Én csak megemlítettem, hogy nincs értelme kapcsolgatni - mert az oprendszer máshogy működik (élek a gyanúperrel, hogy nem ismered a működést ezért akard kapcsolgatni, és nem azért nincs értelme kapcsolgatni mert én azt mondom hanem azért mert semmit nem nyersz vele.)
A lehúzós notification bar az már egy más kérdés az inkább enyéni preferencia. Én nem használom mert az ég világon semmilyen előnyt vagy okot nem tudok mondani ami miatt használnám a lehúzós részét. A főképernyőre jön meg minden notification, hogy tájékoztasson, hogy rögtön lássam (tehát nincs miért lehúznom). Az a gond, hogy szerintem te is már alapból támadási pozícióban vagy az sg forum anyázásai miatt (kéne nagyon ide egy moderátor egyből rend lenne és békesség), mert most is támadtál ahelyett, hogy írtál volna példát hogy te mire használod, neked miért jó és miért nem tudnád nélkülözni. Ennyi. Én azért írom le, hogy mit és hogyan használok mert azt gondolom (lehet naívan), hogy a beszélgető partnert érdekli - esetleg miheztartás végett. Az meg már jópárszor bebizonyosodott, hogy nemigen van olyan dolog amit iOS alatt nem lehet megcsinálni, tehát ha akarnám lehetne ilyen is meg olyan is meg amolyan is - ezért sem értem azt a kifogást, hogy ami nincs az nem is kell egy iphone-osnak. Mi az ami nincs? JB és minden van. -
#42 "Azt sejtem, hogy bármi ami nincs az iphonban az nem hiányzik, ugysem használnád, meg amügy is hülyeség, legalább is mindaddíg amíg nagy csinnadrattával be nem jelentik az uj készülék feature jai közt, akkor aztán mint világmegváltó újitás száguld keresztül a neten!"
Ennek némileg ellentmond, hogy az új featureök közül is van amit rögtön leszarozok max ahhoz te nem szólsz hozzá....
"Te nem akarod kapcsolgatni, más igen, tehát ezért szar nyilván!"
Nem mondtam, hogy szar csak iOS alatt NINCS ÉRTELME! Ha mondasz egyetlen értelmes esetet rá akkor azt kíváncsian hallgatom, de csak azért kapcsolgatni, hogy kapcsolgassak valamit - ez nem az én mókám (de felőlem akár be is tehetik, csak hagyják benne a mostani nincs szükség kapcsolgatásra megoldást is, mert ellentétben veled én nem élvezek valamit kapcsolgatni amit az oprendszer tökéletesen lekezel). Android alatt tök máshogy működik tehát OTT VAN ÉRTELME kapcsolgatni - viszont most iOS-ről van szó. Várom a példát, hogy miért lenne jó kapcsolgatni.
"Tőled minden egyes iPhone al kapcsolatos hsz ben ezt hallom, ha nincs valami azt te ugysem használod, stb."
Ebből is látszik, hogy soha nem olvasod el csak azokat a hozzászólásokat ahol és amibe bele lehet kötni. (Mellesleg arra meg nem lenne nehéz rájönnöd [a társaiddal együtt] ha nekem azok a dolgok kellenének amik az androidban vannak benne akkor azt vettem volna nem?) -
csimmasz #41 Én sosem vontam kétségbe azt, hogy egy jó telefon, nekem már a lélektani határ fölött van az ára, enyi.
A másik, hogy nekem kicsi a kijelzője nem jól látom csak a nagyobbakat, meg a kezelése is jobban kézreáll ha van hely rajta.
Amúgy nekem munka miatt szükséges a telefon ugyhogy fontos az, hogy irodán kívül is ugy használhassam mintha a pc előtt lennék.
Szerintem elmúltak már azok az idők amikor az iPhone előrébb volt softok területén, szerintem mamár mindent meg lehet oldani droidon is amit iPhone on legalább olyan kényelmesen.
Egy bada teló vagy egy Nokia teljesen más tészta, az egyiknél lemaradsz sok szolgáltatásról a másik meg nem képes lépést tartani.
Épp multkor volt egy kliens bent valami Nokia telóval(nem wp 8) de amit össze szerencsétlenkedtünk mire sikerült egy emailt összehozni, qr kód olvasót se nagyon találtunk rá, bár ez biztos emberi mulasztás.
-
Linkout #40 csimmasz amúgy valóban nem rossz az iphone. Tök szegényes az értesítőkezelése (nem lehet egyenként kiszedni az értesítéseket) A widgetek ízlés kérdése, de én nem tudom eldönteni mi a jó. Ha van, használom (ha szép) ha nincs, akkor meg mintha nem is hiányoznak. Mindezek ellenére igazából az iphone nekem olyan, mint egy régi nokia. Mindig kevesebbet tudott a konkurendeknél, de beton stabil volt! -
csimmasz #39 Ja igazad van, csak magamat okolhatom de még mindíg kiborít ez a fajta marhaság.
-
csimmasz #38 Szerintem már olcsóbban is belehet találni nem kell a csúcsokat erőltetni.
Nekem a legfőbb ellenérv a kis kijelző és a magas ár ami miatt nem akartam iPhone-t
Ha kicsit előbb jött volna a BB lehet elgondolkoztam volna rajta mint alternatíva, már ha kijelzőben is erős lett volna, de sajna érdemben az iPhone és az Androidon kívül nincs mit választani, a W8 számomra maga a borzalom.
A gyogyósok persze rögtön beskatulyázzák az embert attól függően milyen telója van.
-
Papichulo #37 Tudod mit? Igazad van! Minden szar csak az iPhone a tökéletes, bocs, hogy szólni mertem.
Ne hisztizz! :) -
Linkout #36 Ha az egyszerűbbet választod, akkor iphone. Ha a több funkciósat, akkor android. Utóbbiból akkor kapsz igazán gördülékenyet és jó támogatással rendelkezőt, ha iphone árazás körül veszel egyet. -
Kurfürst #35 Ember, hadd fogalmazzam meg neked plasztikusan: leszarom mi van az androiddal meg a badában, nem érdekel mert a rendszer amit használok flottul kezelhető, megbízható, hardwaresen is nagyon rendben van, bírja a strapát. Nekem ennyi kell, ezért elégedett vagyok vele maximálisan, nem érdekel hogy mi az aktuális divatteló, nem érdekel hogy melyik másik telónak 50 oldalas feature listája van. És nagyon nem is akarom lecserélni mert tök fölösleges, se új iPhonera se androidosra (utóbbi is volt egy hónapig, elment tőle a kedvem egy életre).
De nehogy már olyan mondja meg, milyen OS kell nekem, aki még életében nem is használta...
Mondom ez a különbség, a szifon tulaj szépen használja a telefonját, elégedetten röfög, az androidos meg hirdeti az igét minden egyes szifon topikban, hogy milyen szar a szifon (amiről mellesleg azt sem tudja milyen, de azért szar meg csak divatteló). -
Kurfürst #34 Ja ebben teljesen egyetértek. Mondom én csak azt a részét nem értem, hogy miért pont azok sikoltoznak érte akiknek egyébként tökmindegy (iOS-t életükben nem használó, és használni nem is akaró emberek). -
csimmasz #33 A Badán is kb 2 érintéssel több volt a lehuzható menü helyett a beállításokból kikapcsolni, és akkor mi van?
Mégis mindíg az egyszerübbet választottam.
Na mivel nincs neked ezért nem hiányzik, de aki már próbálta és megszokta annak hiányozhat, attól mert te nem érted a lényegét.
De én vagyok a hülye, mégiscsak belementem ebbe a szarságba.
Tudod mit? Igazad van! Minden szar csak az iPhone a tökéletes, bocs, hogy szólni mertem.
-
csimmasz #32 Te valamit csónyán benéztél!
Pont én vagyok aki semminek sem a rabja, szó nélkül váltok rendszert ha a másik jobban bejön.
Az én problémém az az, hogy bármi is legyen az amivel valaki meg meri kérdőjelezni az iPhon tökéletes mivoltát, rögtön jön valami idióta válasz, hogy dehát ezt én sose használnám, meg nem hiányzik, stb.
Enyi!
A droid sem tökéletes és egyik sem, ezen mit nem lehet megérteni.
Amugy valóban sokat nem próbáltam az iPhone-t de amikor választani kellett egy uj droidos vagy használt iPhone 4 között számomra nem az iPhone volt a megfelelő választás, bár árban nem lett volna külömbség.
Tudod van akit kevésbé mozgat a divat vagy a hovatartozás.
Amugy engem még biztos nem láttál semmilyen termék mellett kardoskodni az elsők között vallom be ha valami szart vettem.
-
Papichulo #31 " nem értem miért kellene ezzel a kijelző egy részét elfoglalni az értesítési központban"
Itt inkabb az a gond, hogy JB nelkul meg ha akarod sem teheted meg. Nyugodtan lehetne benne erre egy checkbox/app azoknak akik vagynak erre... -
Kurfürst #30 Amúgy konkrétan ha wifit stb. akarsz kapcsolgatni pillanatok alatt megteheted iOS-ben.
pöccintés a Beállítások ikonon, ott van a Wifi, BT, tethering menü a lista tetején, még egy pöcc a megfelelőre és voila.... nem értem miért kellene ezzel a kijelző egy részét elfoglalni az értesítési központban, 98%-ban tök fölöslegesen lenne ott. -
Kurfürst #29 Csak azt nem értem minek kell itt neked kardoskodni? Életedben nem használtad az iOS rendszert, röhejes hogy olyan featuret akarsz belerakni (értesítési felület), ami több mint két éve része a rendszernek (és mint egyébként mondtam, sokat nem ad hozzá)...!
Ha lövésed nincs hozzá, nem láttad, nem használtad, nem tapasztaltad ki, mi a fenének akarod megmondani a használóinak, hogy nekik mi a jó? Tudják ők maguktól is.
Egyébként nem is értem az egész androidos közösséget, a blogokat és ilyen hozzászólásokat elnézve 80%-ban csak a témájuk hogy mennyire szar a iphone és minden évben megjövendölik az apple bukását, meg hogy milyen jó lesz ha mindenható google isten győzedelmeskedik a nagy sátán felett. Az iOS userek meg letolják mi van az androiddal, elégedetten használják a készüléküket, nem akarnak váltani. A fandroidoknak persze ez sem jó, jönnek hörögve nem úgy van, *igazából* ők nem is elégedettek. :D :D
Használj mást ha nem tetszik. -
csimmasz #28 Azt sejtem, hogy bármi ami nincs az iphonban az nem hiányzik, ugysem használnád, meg amügy is hülyeség, legalább is mindaddíg amíg nagy csinnadrattával be nem jelentik az uj készülék feature jai közt, akkor aztán mint világmegváltó újitás száguld keresztül a neten!
Én például nagyon tudtam értékelni a Badánál is annak ellenére, hogy ott ha jól emlékszuem nem volt testre szabható.
Te nem akarod kapcsolgatni, más igen, tehát ezért szar nyilván!
Tőled minden egyes iPhone al kapcsolatos hsz ben ezt hallom, ha nincs valami azt te ugysem használod, stb.
Ezt azt hiszem túltárgyaltuk, soha többent nem akarok belemenni egy ilyen szánalmas vitába.
Az iPhone tökéletes, pont!
-
Papichulo #27 a lehuzhato menüre gondolok
En is ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/Notification_Center
-
#26 Iphone-on nincs értelme ezeket kapcsolgatni - nincs miért. Ennek megfelelően én sem kapcsolgatom soha. Az alkalmazás ki-be kapcsolja, nekem felesleges. -
#25 Hááát abban igaza lett végül is, hogy neked androidosként hiányzik, nekem iphone-osként viszont nem. :)
Értesítés minden megjön főképernyőre ha úgy van beállítva - itt nem érte mire gondoltál.
Az értesítési központot (a fentről lehúzható bigyót) én még életemben nem használtam (nincs mire). -
csimmasz #24 Szerintem rosszul mondtam, a lehuzhato menüre gondolok, mondjuk utánna nézhettem volna mi Magyarul a neve.
-
Papichulo #23
"Papichulo első olyan hsz-e amiben kifogást emel az iphone ellen"
Ha megerdemlik, tudok en kritikus lenni az Apple-lel szemben... ahogy mar voltam is joparszor. Peldaul a mostani rMBP ugylet is eleg elkeserito.
"az értesítési terület vagy mi a fene a neve az egy isten áldása droidon, és szerintem igen is szivesen látnák az iphonosok is"
Ez mar az iOS5 ota resze a rendszernek.
-
csimmasz #22 Az alkalmazás kilépéseket meg nem értem, én sosem szoktam semmiből sem kilépni, és igenis sokszor használom pl a blutooth, gps, kapcsolgatását, a wifit nem sokszor kapcsolgatom, minek.
Amugy ha kicsit elvonatkoztatnál a magad igényétől rájönnél, hogy nem egyedül vagy, másoknak lehet, hogy kellene az a feature.
-
csimmasz #21 Papichulo első olyan hsz-e amiben kifogást emel az iphone ellen, legalább is én még nem láttam. :)
Kurfürst te meg inkább ne mond meg mi lenne jó és mi nem az iPhone tulajoknak.
Ugyan nekem nincs csak androidos telóm, fanboy sem vagyok semmilyen formában sem, de az értesítési terület vagy mi a fene a neve az egy isten áldása droidon, és szerintem igen is szivesen látnák az iphonosok is, nem kell ebből vallási vitát faragni.
Amugy a widgetben van valami, én nekem egy ora widget van amin a hőmérséklet meg az időjárás van megjelenítve de még nem nagyon nézegettem.
Viszont ha faszán be van lőve egy droid akkor legalább olyan kényelmes mint az iPhone annak ellenére, hogy nincs olyan központi szoft mint az itunes. -
Papichulo #20 Nekem hianyoznak a widgetek es a gyatra lock screen customizacios kepessegek is zavarnak... ja, meg a default programok megvaltoztasanak a lehetoseg!
A rengeteg cydia tweakbol/appbol merithetnenek otletet. Pl: http://www.gottabemobile.com/2013/02/07/best-cydia-apps-for-ios-6-jailbreak-apps/ -
Kurfürst #19 Nem értem miért kellene változtatni egy bevált kezelőfelületen, amit kb. 100 millió(?) iOS user megszokott és szeret. Mert van néhány fandroid aki úgyse váltana akkor sem ha lenne, de folyton mantrázza hogy de a widget, az húdekell kell. Én rohadtul nem érzem szükségét. Ez ilyen másik androidos fasság hogy folyton ki-be kell kapcsolni a bluetooth-t meg a Wifit, meg kilőni az alkalmazásokat, mert különben szívja az aksit. Nyilván ha ebben a rendszerben gondolkodsz és nem léptél ki belőle sohsem, nem érted miért nincs itt ilyen lehetőség, biztos hiányzik. Hát nem. Alkalmazások 90%-a szépen lefagyaszva áll a háttérben, nem eszik semmit. Be van kapcsolva wifi, BT folyamatosan, és vettem észre hogy nagyon merülne a teló, ennyi. Hogy miért, konrétan nem érdekel, lehet hogy csak értelmesen van leprogramozva, automatizálva és nekem meg nem kell vele külön vacakolni. Innentől a funkció értelmetlen, mert ha félévente egyszer ki akarom vmiért kapcsolni a wifit, a beállításokból is megtehetem pár lépésben.
Spec aminek látnám értelmét az konfigurálható alapértelmezettség, hogy melyik appot hívja meg pl. a facebook, ha böngészőre v. térképre van szükség. Nagyjából minden más tök fölösleges, ez az androidról átvett felső ablakredőnyös infópanel pl. jópofa, de azt is alig használom. Az ilyen parasztvakító featureökre, hogy ilyen olyan animáció, -
#18 Azért szarnak nem mondanám az iOS felületét. Jópár dolgot átvett az android is tőle. Pl az állandó 5 ikon alul, lapozható programok (görgetés helyett) stb.
Viszont tény hogy lehetne javítani rajta. Szerintem a widgetek tök fölöslegesek.
Az átlag user megveszi a telefont, meghallgatja az összes csengőhangot majd kipróbálja az összes widgetet , kirak valamit a desktopra hogy legyen ott valami. Aztán meg nem használja őket.
Az appok a lényeg, azt meg jól kezeli az iOS. Nincs app menü nincs extra tap, egyből ottvan minden főképrenyőn. Programok eltávolítása rém egyszerű (ellenben androidon). Lehet app csoportokat csinálni. Minden fasza.
Az egyetlen dolog ami zavaró, hogy egy oldalon belül csak sorban lehetnek az appok és nem lehet szabadon mozgatni az ikonokat. Más bajom nem nagyon van vele.
A legtöbb funkció amiért sok sírnak meg olyan hogy évente 2 lenne rá szükség, hogy gyorsan elérd amúgy meg jó helyen van ahol most van.
Fapados az iOS az tény, de nem is nagyon van szükség többre. -
#17 Tévedsz. 2 emberre bízták, nem 1-re. Ive lesz felelős az UIX-ért, Federighi (aki a OS X-ért volt eddig felelős) meg a technikai fejlesztésekért fog felelni. -
culas25hc #16 Ez is igaz. Messze áll tőlem az egész iphone hype, de azért szarnak sem mondanám a rendszerüket, bár nem használtam hosszú ideig, csak alkalmanként nyomogattam. Az biztos, hogy az előző albérletemben a 60év feletti főbérlő néni lazán használta az iOS-t, de az androiddal lehet megküzdött volna.
Ha akarnak valamit alkotni, akkor viszont radikálisat lépnek. Attól még megtarthatják a régi kezelő felületet, hogy tesznek bele számos új funkciót. Aki túl konzervatív a változáshoz, az nem alkalmazza az újításokat, aki meg kütyümániás, az is megtalálná a számításait benne. Szerintem ez lenne ésszerű lépés. -
harmi2009 #15 Nagyobb baj az almánál, hogy a iOS fejlesztés vezetését a fő designerre bízták.
Szépnek biztos szép lesz de a technológiai belbecs már kérdéses. Szerintem. -
csimmasz #14 Azért szerintem ez nem jogos, olyan mintha a windowst hasonlitanánk egy célhardverhez, az iphone egy hardverre készült az android meg ezerre, ugyhogy majd ha az ios is támogat mindenféle kijelzöméretet, processzort, stb-t majd akkor lehet szembe állítani egymással.
Egyébként is ez olyan keressünk valamit amit lehet szajkózni majd a droid ellen, bár sosem értettem az olyan fanatikus idióták miért nem focimeccsre járnak annak sincs semmi értelme ki, miért szurkol, kinek.
Én például az első iphont szivesen megvettem volna de a lélektani határ fölött volt az ára, annak ellenére, hogy 2havonta anyit biztos elköltöttem csak szórakozásra de az ujakat semmi képp sem választanám egy jó droidos teló helyett.
-
csimmasz #13 Nekem ugyan nem a szivem csücske az iphon de szarnak azért nem nevezném, bár az tény, hogy elég retro hangulatu mostmar.
Kíváncsi leszek a forradalmi ujitásokra ami majd az uj ios t jellemzi vajon lesz e olyan feature ami nincs a többi os-ek ben, meg lesz e kijelző növelés az iphone 6 ban.
-
sanyicks #12 nem mintha az ios nem tudna akadni... max letagadják. -
#11 Én ugyanazt tudom írni mint a korábbi ilyen cikkekhez. Óvatosan módosítsanak mert nálam pl a kezelőfelület az egyik húzóerő ami miatt iphone-os vagyok. Szóval én a konzervatív megközelítés híve vagyok - nem bánom az újat ha az tényleg jó, de csak azért, hogy rá lehessen mondani, hogy új azért ne változtassanak. (lásd még windows) -
coolbboy83 #10 A BB új telója a z10 nagyon jó - az a rendszer nagyon király, csak nincs még rá semmi komoly.... az android meg olyan tagolt, hogy ildomos lenne a google-nak kicsit rendszbályozni pár dologot, arra nagyon kíváncsi leszek, hogy az Alma mit újít - a WP meg egy hulladék ahogy van.