82
-
#42 Ja es csak neked te szerencsetlen, arrol, hogyan is nez ki egy USA referencia szabadalmi nyomtatvany. :P
http://library.queensu.ca/webeng/patents/Anatomy_of_a_US_patent.pdf
Es nem burkiflinek hivjak am amit te kitalasz, vagy vedelemnek, hanem szabadalomnak. Ezert volt nem kicsit szanalmas a nagyon gyenge probalkozasod, a szavak ertelmezeserol. -
#41 Persze te meg latatlanban jo voltal szopasbol is.
Tukorforditas ? Te kreten a Patent megis mit jelent ? Burkiflit ?
United States Patent Patent Number D504,889 -
M2 #40 Én már hét évesen többet tudtam angolból, mint te most, szóval még kicsit képezd magad.
Feladatok neked jövő nyárig:
- kifejezések használata az angolban,
- kifejezések fordítása magyar nyelvre,
- miért rossz a tükörfordítás?
- értő szövegolvasás magyarul.
Aztán ha végeztél, gyere vissza a Design Patent kifejezés magyar megfelelőjével! :-) -
#39 Jah-jah az nem szabadalom szabadalom, csak tanulj meg angolul te kreten. :P
Es bizony az szabadalom. -
M2 #38 Te beszélsz a takony gerinceddel? :-) -
M2 #37 Nem védek én senkit, csak a ti hülyeségeiteket javítgatom - ha győzném! Van akinél kiapadhatatlan a forrás. :-) -
M2 #36 Mert még mindig nem fogod fel a csökött agyaddal, hogy az magyarul nem szabadalom, hanem formavédelem. Tudod, mint például a Coca-Cola üveg. Remélem az üdítő topikokban is ezerrel veritek a tamtamot, hogy de hát hogy is lehet levédetni a kerek hengeres formát.
És nem azért lehet ezeket levédetni, hogy te ne formázhass a homokozóban ilyeneket, hanem mert csalók kihasználják, hogy hasonlót gyártanak a vevők megtévesztésére.
Persze tudom, egyszer egy idióta nem bírt felfogni egy hírt, bebüfizte a fórumra, hogy Apple levédette a lekerekített téglalapot, azóta minden majom ezt ismételgeti. Nem is tudom melyiktek a hülyébb... :-) -
levente68 #35 Sajna mindig csak rövid időre száll magába az ilyen arctalan senki...
A következő hírnél ugyanakkora vehemenciával trollkodik majd, mint az összes ilyen amnéziás sz&r. -
#34 Figyeld mar hirtelen nem is fontos az a szabadalom, aminek ott a linkje es sohasem letezett. :PPPP -
levente68 #33 Mint már sokszor elmondtam, én magasról teszek mindegyik cégre.
Gyerekes meg éppen te vagy, ahogyan mosdatod a kedvencedet.
Én élvezem a jobb készüléket, te meg védd a védhetetlen hülyeségeidet nyugodtan!
Ha észrevetted volna, én már csak mulatok rajtatok... én nem pörgök, nézz inkább magadra...
Mesélj, mi a véleményed Apple új szabadalmáról, az összehajtható Amoled kijelzőből álló telefonról? Amihez ugye nekik van a legkevesebb közük...
Hm?
Védd meg őket, meg a szánalmas rendszert, ami ilyeneket tesz lehetővé... -
M2 #32 Annyira gyerekes vagy... :-)
Ó szegény kis Samu, megtámadta a csúnya nagy Apple, LOL! Kik neked ezek a cégek, hogy ennyire törődsz velük?
Keresztbe-kasul perelik egymást, kit érdekel? Zsidó ügyvéd vagy, hogy ennyire rápörögtél a témára? -
#31 Lassan ott tartunk, hogy az ilyen gyoker cegek, levedik a gomb,kocka,haromszog,kor fogalmat is.
Adam, Eva meg az almat kellett volna, hogy levedessek nem ? :P -
levente68 #30 "Nem lekerekített tégla, mert vannak ott egyéb ívek, nyomógombok, képernyő és egyebek. Tény, hogy ezek felismeréséhez túl kell lépni egy majom képfeldolgozási képességein."
Ahha, érthető...
No és ahhoz kinek a képességein kell túllépni, hogy beismerd, ezek alapján (is) nem kis támadást intézett Apple a Samu ellen, mulatságos módon persze a még jobban másoló LG ellen meg nem? Dupla móka, sőt tripla, hiszen még ezen támadásait is csak akkor indította, mikor - csúnyán megkésve - ráeszmélt arra, hogy a szaros kis beszállítónak tartott cég a nyakára lép és le is fogja nyomni?
Hozod a formád, helyes, majd SJ mellé szeretnéd, hogy temessenek, hogy ott is szopkodhasd?
Vagy cuclizhasd, ha már a szavakba kötsz bele...
"Nem szabadalom, hanem formavédelem."
Nem szopkodás, hanem cuclizás. LOL -
#29 Jelzem itt csak te teszed azt. :P
A nem letezo szabadalom a designre: http://www.ptodirect.com/Results/Patents?query=PN/D504889
Innentol kezdve nincs ertelme a tobbi kamuddal se foglalkozni. -
M2 #28 Nem is vitázok, csak jelzem ha hazudoztok.
Nem szabadalom, hanem formavédelem.
Nem lekerekített tégla, mert vannak ott egyéb ívek, nyomógombok, képernyő és egyebek. Tény, hogy ezek felismeréséhez túl kell lépni egy majom képfeldolgozási képességein.
"Az Apple nem titkoltan magas bevételi forrása a jogdíjainak védelmében indított pereskedéseiből van!"
Ez meg szintén nettó hazugság.
"Mindenkit támad aki versenytársa lehet, vagy veszélyezteti a piacát"
Detto. -
#27 Pontosan, hiaba is probaljak ezt eldramatizalni. -
#26 Fantázia, fantázia meg legendák. Sárkányok és orkok nomeg elfek. -
#25 Helyes, hadd hulljon a fergese. -
MsUser #24 Most komolyan nyilvánvaló dologról vitát csap egy Applefan, mert bántónak találja ha bírálják a babapiskóta "lekerekített tégla" szabadalmát a műszaki cuccaira.
Az Apple nem titkoltan magas bevételi forrása a jogdíjainak védelmében indított pereskedéseiből van!
Mindenkit támad aki versenytársa lehet, vagy veszélyezteti a piacát "ami szerintük csak az övék" nem baj hogy messze jobb technológiával áll szemben mint a saját összehordott marketingre épülő termékei. -
sanyicks #23 Nincs értelme, úgy is megmagyarázza hogy ami ott van az nincs ott :D vagy igazából nem az aminek látszik. -
M2 #22 Hát a minimál design már csak ilyen, utólag mindenki azt hiszi, bármikor ő is meg tudta volna csinálni. Igazából meg nem.
Bocsánat, igazad van 8 darabot írtál, félrenéztem! -
#21 Ez US Patent, nem magyar, nem magyar törvények, rendeletek oltalma alá esik. Ezért nem magyarul linkeltem be. És nem 8. ábrát írtam, hanem 8 DARAB ábrát.
Hogy ki minek gondolja ezt a dizájnt, az ő dolga. Nem feltétlenül hater az ilyen, legfeljebb kellően cinikus, szarkasztikus. De nincs túl messze a valóságtól. -
M2 #20 Magyarul rendesen:
A formatervezési mintaoltalomról mindenkinek
És ha jól látom nem csak a 8. ábrából áll az egész. Durván nagy hazugság azt állítani, hogy "az applenek sikerült a lekerekített sarkú téglatestet szabadalmaztatnia". Egy vérbeli haterhez méltó. -
#19 2. Ha nem szabadalom (de az, igaz, csak amerikában érvényes), akkor miért érdekel, hogy hol található benne az, amit 8 ábrán is illusztráltak? De ja, a 2 méternél magasabb fásszárú növény nem fa.
Nekem amúgy tök mindegy, én nem vagyok se az Apple ellen, se mellette, csak gyorsan kikerestem, mert azt hittem, nem működik a Google.
(Design Patent) -
M2 #18 1. Ez magyarul nem szabadalom.
2. Hol is található benne pontosan a "lekerekített sarkú téglatest" védelme? -
#17 Tessék, itt van a szabadalmi papírja: United States Design Patent No.: D670,286 S Nov. 6, 2012 -
Ulkesh #16 "Na igen, de aki valami szabadalmat felhasznál, az jól tudja hoyg valami szabadalommal védett dolgot hazsnál fel.."
Tévedés, mert a szabadalmi troll olyan megoldásokat védet le, amik nincsenek kidolgozva.
Majd évek múlva, mikor egy cég kifejleszti, akkor előállnak és tartják a markukat.
Szóval ilyen esetben pont az nem dolgozik rajta, akié a szabadalom és annak van munkája, pénze benne, akitől a díjat behajtják. Ezért mocskos ez a dolog. -
M2 #15 "az applenek sikerült a lekerekített sarkú téglatestet szabadalmaztatnia"
Link?
Ki is hazudik? -
Johnye840 #14 Neked amúgy küldetésed, hogy beszólj ennek az embernek? :D most néztem szét a fórumon és minden hírnél amihez ő hozzászól, te mindíg beszólsz neki valamit :D -
sanyicks #13 Hazudsz persze mint mindig. De nem is az volt a lényeg hogy mit szabadalmaztatott pontosan hanem az hogy milyen féle dolgokat, te kis agyhalott vérfanboy ;) -
#12 Aki másnak vermet ás,maga esik bele. -
torcipepe #11 elég könnyen cáfolható az a kifogás, miszerint kivártak a nagyobb haszon reményében:
nem lehet folyamatosan mindent ellenőrizni. -
M2 #10 Az még mind semmi, mert vannak olyan ősbuta emberek, akik elhiszik a lekerekített sarkú téglatest szabadalmaztatását! Mert amit a média tol az agyukba az berögzül és lerakódik mint a guanó. :-) -
sanyicks #9 nem lehet tudni mit szabadalmaztattak, lásd az applenek sikerült a lekerekített sarkú téglatestet szabadalmaztatnia, ez átlagember fejében meg sem fordul hogy van olyan féreg tetű állat aki ezt szabadalmaztatni akarja és olyan idióta rendszer ahol ezt lehet. Pedig van. -
Meridian #8 Na igen, de aki valami szabadalmat felhasznál, az jól tudja hoyg valami szabadalommal védett dolgot hazsnál fel.. talán rá kellene kérdezni a tulajdonosnál, mégis mennyibe kerülne ha használni akarnák, nem pedig suttyombam beépítjük, hátha nem derül ki a dolog, ugye.
Ráadásul volna annyi pénzük hogy saját cuccost fejlesszenek ki, de az persze idő, egyszerűbb beemelni a másét. De ebben az esetben később fizetni fognak, drágábban... -
Yv@n #7 "az Apple majd rájukfogja, hogy nem jeleztek felé dolgokat és viszontperli valamiért..."
Sok sikert hozzá, de sajnos ez rohadtul nem így működik. Az igazi szabadalmi troll épp azért undorító állatfajta, mert nincs ellenszere.
Nem gyártanak semmit, kizárólag szabadalom adás-vételből élnek, ha valami nagyobb halat észlelnek, ami a pattentelt technológiát használja, akkor lapítanak pár évig, míg jól elterjed, majd benyújtják a számlát. A kinti szabadalmi rendszer pedig ezt a működést támogatja, így jogi fogás nincs rajta.
Szóval ne álltasd magad, az apple ugyanúgy fizetni fog, mint a többiek.
"Hülyék voltak, mindenki képes volt megegyezni és fizetni az Intertrust-nak."
A többiek sem épp önként és dalolva keresték fel a céget. Ha visszanézed a linkelt cikket, abból kiderül, hogy MS is egy per előtti megegyezés részeként csengetett. Az apple most van ebben a stádiumban. -
coolbboy83 #6 Azért milyen érdekes, hogy az Intertrust eddig várt ezzel..... az Apple majd rájukfogja, hogy nem jeleztek felé dolgokat és viszontperli valamiért.... miért is vártak eddig ?? Csak nem azért, mert pénz kell eleve nekik ???
A szabadalmi troll fogalma érdekes, de erre a Microsoft és az Intel is jó példa lehet..... -
G_ArchAngel #5 Hülyék voltak, mindenki képes volt megegyezni és fizetni az Intertrust-nak.
Persze lehet, hogy nincs miért aggódni, mert ők meg majd beperelik a Sony-t és a Philips-t. -
lordmorden #4 basszus, pont ezt akartam írni, mikor olvastam a cikket(: most visszakapják. amúgy szegény kis csóriknak valami 120 milliárdos töketartalékuk van... lesz miből fizetgetni... amúgy igazi szabadalom trollok, szerintem ők hozták létre a fogalmat... -
scagnetti #3 Visszanyalt a fagyi :-)