40521
  • MEdievil
    Mondom rakd be a teljes draftot. Kíváncsi lennék, szerintem biztosan lehetett volna pár helyen javítani rajta. Ha nem akkor én ismerem el hogy te vagy a legszerencsétlenebb ember a földön oké?

Amúgy meg pont hogy aki kicsit is tisztában van a variancia és a szerencse fogalmával az vállat von és megy a következőre amikor ilyen van.
    Elő fordul nekem is szörnyű draft? Igen elő nagy ritkán megpróbálom legjobb tudásom szerint lejátszani és ennyi. Nem fogok hónapokig emiatt álmatlanul forgolódni mivel nem volt rá hatásom és kész. Ugyan akkor akkor sem kérek elnézést amikor pont a jó lap jön. Vicces hogy mindenki megjegyzi amikor őt éri hátrányosan Fortuna aktuális mozzanata de amikor fordítva van az természetes és neki jár.
    Trumpos példa pont azt igazolja, hogy tökéletes a rendszer. Ha 1000 játékot nézünk akkor megvan a 80% winrate? Igen. És abba bele tartozik az is hogy egymás után 10 játékot bukik el.

De ott van a póker is aminél a sok hülye szereti azt hinni hogy csak a szerencse számít. Az is annyira skill játék mint ez sőt. Ha leül a 6 éves húgod játszani az egyik Profi játékossal 1 leosztást akár még meg is verheti. Sőt egész nagy esélye van rá. De játszanak 10000 leosztást és már is esélytelen a profival szemben és nem csak a ház ment rá hanem még te is nála fogsz mosogatni 50 életen át.

Az Rng nálad is és az ellenfélnél is jelen van. Sok játék után pontosan 50-50% lesz így kioltja a különbségeket. Onnantól meg az számít, hogy játszottál. Persze 1 vagy 10 játéknál marha igazságtalannak tűnik de nézd 1000 játékra leosztva. Mindjárt más.

Lényeg ha meg vagy győződve hogy a lehetőségekhez képest a legjobbat draftoltad akkor irány a következő nincs mit tenni. De ha nem akkor eldöntheted hogy áltatod magad vagy pedig javítasz a hibákon és legközelebb legalább fejlődsz.

Amúgy meg szólj nyugodtan és nem tépem a számat fölöslegesen. Én elég kompetitíven tekintek a játékra de nem feltétlen kell mindenkinek.
  • ProGabe #1259
    De könyörgöm basszus, szerinted ez constructed? Mert ezt most úgy kezdted el kielemezni. Írtam, hogy nem volt jobb választásom. Pl. 3-szor adta be azt, hogy 1-1-es murlock, a 2-2-es +1 spell dmg kobold és mellette egy harmadik lap, azt került a pakliba. Ráadásul írtam is, hogy szerintem sem jó, mert nincs benne koncepció. De ha egyszer nem tudtam semmifélét megvalósítani? Inkább azért tettem be, hogy megmutassam, ez a legjobb, amit össze tudtam állítani. Igen, ez a szar. Lehet, hogy majd csinálok olyat is, hogy minden egyes választást beteszek ide, akkor azért majd hiszel nekem, ugye?

Az összes értelmes, nagy (6 manás) kártyát betettem, mert tudtam, hogy szükségem lenne rájuk, ill. jók is voltak. Azt hiszem egy war golemet hagytam ki. Igen, az a kettő jött, amit ott látsz.

Örök érvényű vita lesz minden fórumon, hogy mennyire számít az RNG. Hát szerintem 90%-ban. Nem csak a pakli összeállítására gondolok:
    - deckbuild
    - lapjárás a meccs közben
    - ki az ellenfél

Tudom, hogy hibázok, de ugye azért elhiszed, hogy igenis vagyunk páran, akiknek egyszerűen foshugyszar a lapjárása. Komolyan mondom, szerintem ez a blizzárdnál az accounthoz van kötve. Mondom ezt úgy, hogy röhögök a konteósokon, de nekem pl. Diablóban sem esett soha, semmi igazán jó cucc, ladder resetnél Sc2-ben mindig megkaptam a nolifer, 3-4-5000 meccses embereket, stb. Lépten-nyomon azt lehet olvasni a hivatalos fórumon is, hogy mennyire szemét lapokat ad egyeseknek a játék.

Láttam én már Trumpot is (tudom, hogy nem ő a legjobb játékos, de az egyik legjobb streamer) 2-3-al égni. Láss csodát, szar paklit tudott összerakni, szar lapjárással. Aztán eljátszotta még ezt kétszer egymás után. Ennyit a skillről. Mert ha arról lenne szó, akkor nem +90%-on kéne állnia?

Amúgy nem adom fel, mert ezt soha, semmivel nem teszem, de ez így akkor is nagyon-nagyon frusztráló.
  • MEdievil
    Na akkor egy más vélemény is mert eddig mindenki szerint jó deck ez csak nem jön a szerencse:

Mi is az alapvető koncepció? Nyilván nem egy control pakli és a sok fegyverből az jönne le hogy valami féle rush deck.
    Csakhogy nincs semmi amit kijátszhatnál turn 2-3 az meg nem valami erős rush amikor az első 4 körben csak ülsz és jobb esetben removeolsz.

Azt mondod, hogy milyen sok 2 manás lapod van. Megnézted, hogy mindössze 1 db! 2droppod van? Egy raptor ami normálisan tradelhető ha kijátszod turn2 vagy coin turn1. Itt el is úszott az egész agresszió, normális remove-ok nincsenek. A fegyverek meg tényleg jók csak körönként egy valamit tudsz leszedni és közben meghalsz.
    Egy Warlock ellen nem látom hogyan tudnál nyerni még ha mindig azt a lapot kapnád is amit szeretnél. Elárasztja az asztalt apró lényekkel neked meg esélyed nincs fordítani. Mage szintén halott ügy leszed mindent amit egyesével felpakolsz a fegyverekkel meg nem fogod tudni leversenyezni a pyro+fireballt.

Dire Wolf, Pint sized, Raid leader, Ancient Brew mind nagyon rossz lap ebben a deckben. (Magukban jó kártyák de itt csak gyengítik a többit)

Másik hiba: nincs igazán Card Draw vagy ha van az sem megbízható formában. Slam + Br könnyen semmit nem ér az egy AD pedig nem fog megmenteni ha hátrányba kerülsz. Nincs semmid amivel vesztett játékot meg tudnál fordítani.

Harmadik hiba: Nincs Endgame! Turn6 után kész ennyi volt. Nincs mit csinálnod turn4-ig csak időt tudsz húzni de ezzel csak az ellenfeled kezére játszol mivel befejezésed már nem lesz. Sok sikert egy lassú priest ellen.

Meg kellene mutatnod a draw opciókat biztos vagyok benne hogy lehetett volna többet jobbat kihozni belőle. Kár érte mert láthatólag voltak rendesen jó lapok (3 fiery pl. nagyon király) csak közben kihagytál pár fontos momentumot.
  • Belkar
    Szerintem ez egy nem túl rossz draft persze nem sokat játszok warriorral szóval lehet hogy tévedek de 5-6 wint simán el lehetne érni ezzel a draftal.

Én kb egy hónap után jutottam el arra a szintre hogy nem bukok pénzt arénában azaz az 50 gold mindig megvan de a 150 is sokszor néha meg még több (mondjuk olyan túl sokat nem játszok sokszor csak a napi küldetést csináltam meg és amikor összejött arénára akkor toltam egyet).

Azért mindig van olyan hogy nagyon peches draftot kapsz vagy nem jönnek a lapok de emiatt szerintem nem szabad feladni.
  • ProGabe #1256
    Nem megy nekem ez az aréne. Azt hiszem ennyi. :(
    Hiába olvasok utána, nézek streameket, egyszerűen valamit vagy nem csinálok jól, vagy én vagyok a legpechesebb játékosok egyike.

Ez hihetetlenül frusztráló és bosszantó, ilyennel én még nem találkoztam. Mármint ha ennyi energiát bele feccölök valamibe és nincs foganatja. Jó, nem játszottam 100 órákat a játékkal, tehát az előbbit úgy értettem, hogy már igenis kéne lennie valami javulásnak :((((((
  • Susarc
    néztem ma Kungent 1 órát ő mondta ez a játék 40% lapok 58% szerencse a többi tudás:))
  • ProGabe #1254
    Látjátok, hogy mennyi 2 manás lap van benne, igaz?
    5-ik kör, eddig feljött 2, abból az egyik a Battle Rage.
    Hú, mennyi fegyver! 6 manánál 0 jött fel.

Engem utál ez a játék! Kurva anyád Blizzard! Csak ennyit akartam mondani, köszönöm! :D
  • ProGabe #1253
    Szerintetek? :S
    Szerintem nem túl jó egyébként, mert olyan semmittelen. Tényleg a lehető legjobb lapokat próbáltam összeválogatni, aztán 18-19-ik lap környékén voltam úgy, hogy csak azért sem akarja azokat felkínálni, amivel esetleg nyerni is lehetne. 1 db warsong commanderért nagy köszönetet mondtam volna, persze nem jött.

• Szabi DEMON
    Hogy nagyjából tisztában legyetek a droprate-tel, ma streamelt egy srác aki kinyitott 342 csomagot élőben.
    Esett neki 20 legendary ebből 1 golden, 57 epic és még 3 golden, 352 rare és még 18 golden kék és 30 golden common.
    A legendaryk: 3x Baron, 2x Greenskin, The Beast, Edwin, Cairne (az egyik golden), 1x Harrison, Ragnaros, Alexstrasza, Gruul, Illidan, Cho, Tirion, Nat és Black Knight. Ez ~6%.
  • Belkar
    300 gold + 2 kártya + 1 csomag

Jó lenne minden napra egy ilyen
  • Tomi13
    Az nem semmi,gratula! Miket kaptál jutalmul?
  • Belkar
    Na megvan az első 12 winem arénában :D Nem is volt olyan nehéz pedig a draftot se mondanám túl jónak (palával voltam)
  • Anthrax
    Buzzard 2/1 komolyan használhatatlan lett
  • Plata
  • Egoraptor
    Ok, köszi!
  • b4l4g3
    nekem sose pörög tovább 1 percnél (reggel 8-tól este 10-ig kb. 15 másodperc alatt talál, 10 után már van hogy várni kell egy kicsit)
  • iliili
    Nekem is kéne,ha kapsz valakitől légyszí szólj még 1 ért,köszi.
  • Klemice
    hello, haveromnak kellene egy béta kulcs, valaki tudna küldeni? köszi
  • Egoraptor
    Oh, ok, nem tudtam hogy ilyen primitív a matchmaking,
    na de majd csiszolnak még rajta.

Nálad mennyi ideig pörög átlagosan mielőtt találsz valakit?
  • MEdievil
    Ha nem akarod hogy össze dobjon vele megint akkor várj kicsit ne egyből keress ellenfelet. Nagy eséllyel egyszerre nyomjátok a keresést naná megint össze kerültök.
    Amúgy nem nekem normálisan talál ellenfelet nem tűnt lassabbnak.
  • Egoraptor
    Üdv!

Constructed/unranked - ilyenkor estefele alig találok ellenfelet,
    csak pörög az a szar és semmi - ti találkoztatok ilyennel?
    Aztán nagy nehezen valaki és kb. még 3 szor ugyan az ellen játszok
    egymás után...
  • MEdievil
    Épp ezért írtam, hogy ezt a kevés előnyét ne sajnáljuk már :)
  • Fehercsoki
    Igen de bármennyit stackelhetsz, a heal pedig csak a max hpdig healel.
  • MEdievil
    Ugyan az mint a Priest de Lényre nem hat csak hősre.
    Összességében a Fegyverek miatt nem rossz de ha csak magában nézzük akkor azért elég karcsú.
  • Fehercsoki
    Miért lenne a leggyengébb?
  • MEdievil
    A szemetek nem akarnak meghalni
    Szerintem messze leggyengébb hero képesség legalább ennyi előnye had legyen.
  • b4l4g3
    de feltudnak kúrni a warriorok amikor felstackelik az armorukat...
  • iliili
    Sziasztok valaki tudna dobni egy felesleges béta kulcsot ? köszi.
  • Susarc
    qrvagyorsan lekell takarítani azt a sárkányt úgy látom:) ,de sztem ragnaros kecibb! épp ő lett a 2. legendarym,de még csak 1x tudtam felhúzni:)
  • Pio
    Sajna nem éri el a wombo combot, de elég közel van. :D

• Rehom
  • Rehom
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

http://www.kephost.com/images4/2013/12/23/a1_2013_12_23_8ycez1nztu.png
  • Susarc
    ilyen is van:P

• Anthrax
    Shaman murlock deck se szar, sok kicsi olcsó lap buffolva
  • Amaymon
    Nah nem tudok írni van már bennem egy kis pia :D
  • Amaymon
    Meta game, szimplán a játék evolúciója. Rájött a tömeg arra amire én már hetekkel ezelőtt, hogy általában mid-late game-re mennek. Be is postoltam ide anno, akkor még nem gondoltam hogy ekkora probléma lesz az rusholó lock :) A gond az hogy az assault lock counterelhető, de akkor a többi ellen van szívás.
  • Aradebil2
    mert ahol most te vagy (azon a rankon), sok a lock. ez van. nem véletlenül pl. kontroll druiddal lehet csak legend rankot elérni
  • hawkie22
    Egyébként nem azzal van bajom,hogy erös a murlock deck, meg hogy nem tudok vele mit csinálni, hanem hogy 10 meccsböl 11szer kapok lockot ilyen deckkel zsinórban. Ez a szar.
  • hawkie22
    Tudom, de azért nincs korai minionleszedö kártyám, mert nem arra épül a pakli, hanem fegyverre és az azt kamatoztató minionokra, plusz chargeos minionok.
  • Amaymon
    Mert a lock a kari képességét minnél több kártya kihozása árán tudja kamatoztatni. A murlockok egymással kombózódnak olcsó a kihozatal és ezáltal kombozódik a lock képességgel. Nekem van egy elképesztő pusztító erejű murlock lock constructedem (kicsit lassabb, mint a hagyományos assault lock, de jobban bejön).

Néhány lap belőle:
    - Blood imp - murlock hp növelésre, +1 hp all
    - Knife juggler - kombózódik az olcsó lapokkal és a 2 imp masterrel (imp master mikor osztódik akkor is dob egyet)
    - Raid leader +1 attak all
    - Flesheating Ghoul a sok olcsó lap ugye elveszik, de azzal ő erősödik.
    - Questing adventurer a sok olcsó lap kihozásával erősödik
    - Owl - szuper olcsó olcsó 2 mana, és megbontja a tápolódást

A többi lapot nem árulom el :)