40521
  • Negritis
    én closed béta vége óta játszok és én is nyitottam már jópár legendaryt
  • Botond #4461
    Nekem az első hónapban lett három. Random generátor random generál, nem nagy csoda ez.
  • qetuol
    :o pár hónapja, és már 6 legended van nyitásból? how? mennyit nyitottál?
  • Mephike
    Pár hónapja játszom, de nagyon-nagyon kevés meccsem ment el azon, hogy az ellenfél azért győzött volna le, mert a legendása megfordította volna a meccset. Több volt az olyan meccsem, ami azért ment el, mert hibáztam...
    Jelenleg megvan Cenarius, Edwin, Grommash, Ragnaros a gyengébbek közül Deathwing, Onyxia + a Naxxos legendaryk.
    Költeni annyit költöttem rá, hogy a Naxx utolsó két szárnyát pénzért vettem meg. Szerintem jóval több múlik a decken és a skillen, mint azon, hogy mennyi legendásod van, és milyen a lapjárás. (A deck minősége nem egyenlő a legendások mennyiségével.)
  • qetuol
    persze, nyilván van valami előny, de eléggé nagy a random faktor ahhoz, hogy ne legyen game breaker, ha meg is van az összes kártyája valakinek és még profin is játszik, akkor is van esély hogy kikap egy gyengébb/kevésbé felszerelt ellenféltől, mert a lapok csak épp úgy jöttek, vagy a RNG úgy gondolta...
  • Zickler
    Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy Millhouse, és Nozdurmo kivételével megvan az összes Legendary, és csak rank 12 vagyok. Az Arénát sokkal jobbal élvezem, egyszerűen a ranked play nem köt le.
  • Tinman #4456
    Dettó nálam is ez van néha... ez ilyen Bli$$ard szokás :-/

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.09.22. 22:58:56
  • voros12
    Igazad van, a legendaryk számak egyáltalán nem függ attól hogy te mennyire vagy jó, de szerintem 1-2 lap JELENTŐSEN megnöveli az esélyeidet ilyen pl a leeroy és az alex. Alex-el a 0-ról is lehet meccset nyerni.
  • Pio
    Tegyünk már ki valami ilyen bannert, hogy aztán végre megnyugodhasson mindenki lelke, aki azt hiszi, hogy csak néhány legendary lap választja el a legend ranktól, illetve hogy akinek vannak legendaryjai, de még nem legend az üzemszerűen béna. :)

Amúgy ha valaki megbízható, simán belemegyek, hogy kölcsönadom neki az accountomat egy hétvégére, megvan nagyjából minden rajta, ami nem azt meg lecraftolhatja, csinál egy decket legalább 5 legendaryval, aztán ahány rank hiányzik neki a legendhez annyi ezrest fizet nekem, ha meg eléri én fizetek neki 25öt. Azt hiszem, rövid úton meggazdagodnék. :)
  • voros12
    Na ilyenkor ideges vagyok, de mellette magamba jót mulatok, hogy egy warrior rank 13-mál jár, úgy hogy letesz egy bloodhoofot, egy alextraszat, ÉS még egy ts-el lopok tőlle egy ragnarost.. :D :D csak tudnám, hogy ezek mit keresnek még rank 13-on.
  • Negritis
    a mostaninál jobb motiváció lenne, de én már egy (30-rank)*10 dustnak is örülnék :D
  • NecroJoe
    Annyit kéne csinálni hogy minden szezonos hátlapból csinálni kéne több, egyre durvábban kinéző verziót, és az lenne a reward valamilyen metódus szerint, akár a szezonvégi szinted, akár a szezonban elért legjobb szerint, pl lvl 20/15/10/5/Legend-nél. Nem hiszem hogy megterhelő lenne ötöt rajzolni ugyanabból (mittudomén négyet, csak a legendnek animált lenne a jel a közepén). Tök fasza lenne, hordozna egy kis információt, ha épp nem megy akkor lehet büszkélkedni azzal amikor még igen, stb. Biztos hússzor lelkesebb lennék rankedezésre mint most.
  • DarkHorSe
    minden blizzard jatekban van mmr, meg nonraked szoval p2win miatt sirni siman nyomorek dolog
  • Pio
    Szerintem amíg van egy jó rankrendszer, ami biztosítja, hogy a szintednek megfelelő ellenfelet kapj, addig tökmindegy, hogy miért kell/lehet fizetni.
    Ez mondjuk jelenleg nem teljesen igaz a winfarmerek miatt, de ha kimozdul az ember rank20ról, ami azért semmiképp sem nevezhető pay2winnek, akkor már igazzá válik.
    A probléma megoldása meg annyi lenne, hogy minden hónapban a legendek egy általuk választott vagy akár random vagy akár a legend szintet meglépő hőst megkaphatnának goldenben, továbbmegyek 500 winért ne is járjon golden hős. Ez egyrészt megoldaná a winfarmolást, másrészt motiválna arra, hogy több hónapban is legend legyél.
    Esetleg súlyozhatnák a golden herohoz szükséges pontok számát azzal, hogy milyen rankod van. Drasztikusan. 1 pont járna rank20 és alatta és mondjuk rank10-nél már 15 pont, legendnél meg 40 (és közte elosztva) összesen pedig kéne 5000 pont.
    Vagy a ranklépésnél járna bónusz, szezononként egyszer.
    A lényeg, hogy valahogy a progresst kéne jutalmazniuk és nem a zsíros hátsót. :)

Na mindegy, elkalandoztam... szóval szerintem a játék gondoskodik arról, hogy bármilyen decked is van, Hozzád hasonló ellenfeleket kapj és innentől kezdve nincs miről beszélni.
    Aki meg legendet az játsszon sokat vagy költsön rá pénzt, tökmindegy, mert egyik módszerrel se lesz legend, ha nem tanul meg normálisan játszani, azt pedig nem lehet pénzért kapni. Láttunk már minden classból freetoplay legendet, de tehetségtelen játékost az összes golden legendary birtokában legenddé válni nem (hacsaknem befizetett egy boostra :D )...
  • Negritis
    ha megnézed a budget deckeket, azokkal HA tudsz játszani eljutsz legending

a p2w lényege hogy középszerű játékos + pénz = OP
    itt viszont hiába van meg az über decked ha nem tudod használni (én pl nem tudom a handlockomat elég jól használni így rank 10 környékén flesselek, bár rá kéne feküdni és nem lenne gond)

valamint ne újonckokról beszéljünk, mert ott bármilyen ftp játék esetén, ha valaki pénzt tol bele jobban fog haladni
    ez sztem minden kártya játékra igaz, SŐT mivel nem tudok olyan kártyajátékról ami ingyenes és minden lapot a kezedbe ad egyből ezek alapján mind p2w ...
  • Nirz
    omg.
    "überebb cuccaid vannak" --> több kártya nyitási lehetőséged van ergó nagy valószinőséggel jobb kártyáid vannak és sokkal hamarabb mint egy nem fizető játékosnak.
    "limitálva az adott lapból használhatók száma" --> majd bármely kártyás jáékban limitált a használható kártyák száma vagy esetleg még tiltásra is kerülnek ha túl jó
    A nem fizető játékosnak főleg ha most kezdi hónapokig tartó grindet kell teljesíteni nem beszélve a naxx megvételéről sem ami legalább egy hónap rl pénz nélkül. Lehet beszélni arról hogy féléves grind az nem p2w de igenis az,előnyt ad ha vki fizet és több játékot nyer mint aki nem fizet csupán mert több lehetőség áll nyitva előtte és a mteának megfelleően állíthat össze a decket,míg a noymorult f2p aki most kezdte jó ha egy használható deckje van ...

Említetted archlordot konkrétan ott exkluzív itemeket adtak el(sokkal jobbak mint átlagos és csak rl kaphatod meg) hogy p2w ,mert itt úgy tűnik p2w csak az semmi más.
  • Negritis
    toltam pár meccset casualban, és háát itt nem sokat gondolkoznak az emberek
    ranked izgisebb :D
  • Mephike
    Ez most itt öngól...
  • DarkHorSe
    Nem szukseges grindelni, senki nem mondta hogy kotelezo rankedezni. Nem rankedben meg ugyis szintednek megfelelo ellenfelet kapsz, szoval ha noob vagy szinten noobot kapsz. Ingyen el lehet erni akarmit benne, jo latni hogy van aki meg emiatt is kepes sirni, hogy p2win. szanalom.
  • Negritis
    pedig a p2w, pont hogy azt jelenti hogy minél többet fizetsz annál überebb cuccaid vannak
    itt ez messze nem igaz, SŐT eleve egy skill/luck alapú kártyajáték ahol limitálva van az adott lapból használhatók száma sose lesz igazi p2w

és a p2w lényege nem az hogy a grindet kikerülheted, hanem az hogy olyan cuccod lehet amit más elvileg fizetés nélkül nem szerezhet meg
    pl az ázsiai ftp mmo-k nagy része ilyen (az archlorddal van tapasztalatom bőven ilyenről, de tudomásom szerint a többi se sokban más)

jah és mellesleg a komolyabb játékosok jelentős része csinált olyat hogy felment rank1/legendre úgy hogy nem költött a játékra mindezt közvetítve twitchen/youtube-n
    Utoljára szerkesztette: Negritis, 2014.09.22. 15:44:10
  • Nirz
    ha ez nem p2w akkor szinte egy sem xD
    általában p2w lényege hogy ha fizetsz rohadt sok grindtől kiméled meg magad
    Az elég elavult elképzelés hogy p2w= nyersz,vagy kapsz vmi über itemet ahogy sehogy máshogy nem lehet..talán androidon/IOS piacon elmegy de pcn nem igen tudok ilyen p2wt

Az igazi nem p2w az lenne ha csak kozmetikás cuccot vehetnél pénzért amiből semmi előnyöd nem származik vizuálison kivül
  • Csokiturmix
    Csak azért mert randomra adja a kártyákat a boosterekben :)
  • DarkHorSe
    kar hogy nem p2win jatek, de azert majdnem :D
  • Nirz
    Új emote ötletek:
    "My money will tear you apart!"
    "My wallet will rise against you!"
    ''VISA demands transaction!''
    "Well Paid"

xD
  • Tinman #4438
    Egy n00b örömei:

LVL10-es sámánommal mindenféle extra kártya nélkül lenyomtam a Naxxramas 1. wingjének 1. boss-át :-)
  • Negritis
    nah már csak egy ancient of war meg cenarius kell és megvan az összes dudu lap :D
  • Mephike
    Rossz hírem van, nem fognak eltűnni, max kicsivel kevesebben lesznek, de már látni az új hunter típust, aki már most sem játssza a madarat, azt sem fogod szeretni :D
  • Csokiturmix
    Holnap jön a patch igaz? Jó lesz, eltűnnek a mocskos hunterek :D
  • Pio
    Találtam egy NAGYON ÉRDEKES CSATORNÁT, új classokat dolgoz ki a srác rendkívüli alapossággal, nem csak warcraft univerzumból. Vannak ezen kívül új hősök és új legendaryk is. Szerintem érdemes belenézni.

• TBTPumpa
    Avagy milyen lenne a Hearthstone a StarCraft univerzumában (by Sadface).
  • qetuol
    még mindig jobb, mint a Gruul, ami az eddigi egyetlen legendem nyitásból :D
  • TBTPumpa
    "Durván addiktív a cucc"

Mint minden Blizzard játék.
  • Tinman #4430
    Androidra ha kijön az mocsok nagy királyság lesz, nagyon várom :-)

Közben sikerült is megnyitnom az első szárnyat! Durván addiktív a cucc ^^
  • hawkie22
    Ipad-en már elég régóta lehet nyomni. :)
  • TBTPumpa
    Itt a hivatalos hír, hogy szeptember 30-án ér véget a launch event. Addig nyitható ingyenesen az első szárny!

+ Apple cuccokra is készül a játék és Androidra is. Tehát lassan tableten és "okos" telefonon is lehet nyomni a játékot.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.09.20. 11:17:30
  • Negritis
    napi 100g-t lehet szerezni 3győzelmenkénti 10g-vel tudtommal (ezt pedig farmolni lehet úgy hogy folyamat rank 19környékén vagy)
    +a küldi, ennél gyorsabbra nincs ötletem
  • Tinman #4426
    Nem offolok megy p.ü., thx a választ!
  • TBTPumpa
    wat?

Az első szárny ingyenes még 10 napig. A többit akkor oldod fel, amikor és ahogy akarod. 10 nap után az első szárny feloldásáért is fizetni kell, de addig még nem, mert még tart a "launch event".

Csodálom, hogy elkezdtél játszani ezzel, hisz nem voltál oda érte...
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.09.20. 10:44:07
  • Tinman #4424
    Hogy lehet minél gyorsabban feloldani egy kezdőnek a Naxxramas kaland módot ingame goldért? (700g kell hozzá, ha minden igaz, de voltam olyan barom, hogy 100-at ma elköltöttem egy pakkra :-(

Jól tudom, hogy már csak 10 napom van rá? Szerintetek lehetséges, vagy ne is kínlódjak vele?
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.09.20. 10:40:17
  • Pio
    Most akkor ott tartunk, hogy mindenki zoolock, facehunter, a 6-8 féle control egyike vagy miracle rogue? Ez máris ~10 különböző deck és én még hozzávenném a midrange sámánt, a tokendruidot, a tempo priestet, a secret mage-et és akkor nagyjából meg is van a jelenlegi meta.
    Szerintem ez így azért elég változatos.

Amúgy meg aki a jelenleg divatos hunterrel rank15ön van az valószínűleg béna, szóval tök mindegy, hogy mivel játszik, ha ügyes vagy elvered (persze múlik a szerencsén is, mint mindig).