40521
  • Tinman #4822
    Csak poénból csináltam egy warlock rush dekket és tarolok vele... elképesztő milyen dinamikus és gyors küzdelmek vannak vele.

Nagy rizikó benne, hogy a végén sokszor ott állok én is 6-8HP-vel, de az ellenfélnek eddig mindig kevesebb volt... aztán vagy szerencséje van és kap egy jó lapot, vagy nem és vége.

Teljesen más így játszani, mint mindenre felkészülve tolni... elég élvezetes, kicsit olyan chaosmage feeling :-D
  • DarkHorSe
    Csak az elso warsong commander kap charget :P Amit a masiktol kap ugye.
  • Pio
    A warsong 3 hps es a charge-ot veglegesen adjak.
  • ktm99
    Szerintem mIkor a sajat ghoult beletolod a cairnbe, akkor elfekszik a 2 warsongod es emiatt a zerkernek nem lesz charge-a.
  • Pio
    Armorsmith-el nem számoltál.
  • Gabor113
    Közben találtam egy jobbat, bár nem számoltam át újra : 2warsong+coin+ berserker +goul , a 2 warsongal nekimegy az ellenfél goulba, saját goullal cairnebe. Minden ami marad megy arcba és így marad az ellennek 2hpja.
  • Zickler
    Elég egyszerű. Kinyomja a 2 Warsong commandert + coin + Berserker + Ghoul. A fegyverrel leüti a ellenséges ghoult, aztán a saját ghouljával belemegy cairne-be. Ettől a Berserker felmegy 15 damage-re, plusz még ugye ott van a 2 commander, ami még plusz 4 damage.
  • Gabor113
    Nem biztos, de szerintem nincs meg, 3dmg kéne még. Kíváncsi vagyok a hivatalos megoldásra. :)
  • DarkHorSe
    Mondjuk Amaz is 3bol 2tot zooval nyert meg :D
  • Pio
    Piszok ügyes ez a Kolento, az EU selejtezőt is nagyon szépen nyerte végig és most ~2misivel lett gazdagabb ezen a versenyen is.
    Szerintem megvan a favoritom a Blizzconra. A kezdetektől őt nézem a leggyakrabban, az ő streamje segített a legtöbbet a legend elérésében. Ha épp nem őt nézem, akkor Forsent, ahol közben plugdj-n Kolento nyomja a zenét (aki nem tudja, miről beszélek, az inkább ne is akarja, jobban jár... :D ).
  • DarkHorSe
    facebook csoportunkbol egy jatek, megvan-e a lethal, az a fegyo van a kezedben es ami ki van satirozva az nem jatszik :P

• Botond #4811
    Nem, kifejezetten imádom az aranykártyákat, néha áttervezek paklikat, hogy minél több arany legyen benne. Nagyon szépen animált mind, sokkal élőbbek iPaden.
  • ProGabe #4810
  • Pio
    Főleg, ha zooval végignyeri az egészet... :D
  • Shep
    Kolento vs Amaz, na ez érdekes lesz. 19-től.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.10.12. 17:48:12
  • Shep
    Kösz.
  • Pio
    ERREFELÉ, az utolsóelődöntő megy épp, utána jön a döntő, Kolento és a mostani verseny győztese.
  • Shep
    Hol lehet ezt nézni? Twitchen nem lelem.
  • Negritis
    most hogy szóltál belövöm tableten :D

link van hozzá?
    Utoljára szerkesztette: Negritis, 2014.10.12. 17:08:49
  • Pio
    Nézi valaki a viagames bajnokságot? Ez talán az első bajnokság, ahol csak híres streamerek jutottak a top4be, Kolento, Tides, Forsen, Amaz.
    Azért egy Kolento VS Forsent megnéznék, tekintve, hogy mennyit szokták savazni szerencsétlen Kolentot Forsen streamjén. :)
  • Shep
    Az lehet, hogy nem erős de engem mindig beszívat, egyedül hunterral tudtam leverni de azt a kasztot meg nem játszom egy ideje.
  • DarkHorSe
    Jatszal shamannal, szerintem annyira nem eros mint mondjuk egy hunter/priest/warlock
  • Shep
    Nem tudom bővebben, mindig minden helyzetben ott van a megfelelő válaszlapjuk. Mondjuk úgy, hogy folyamatos topdeck a játékuk. Na jó nem mindig 10-ből mondjuk 2x nem.
  • DarkHorSe
    ezt kifejtened bovebben?
  • Shep
    Továbbra sem értem ,hogy a retkes sámánoknak ,hogy lehet mindig mindenre kontra lapja?
  • Tinman #4797
    Ezt tapasztaltam én is, persze a rank elején már más szelek fújnak, tök más lapokkal.
  • Tinman #4796
    +Shep

Low vagy medium cost dekkben nem látom értelmét, abban viszont igen, amit az utolsó mondataidban írtál.

Írtad a tempot, pont a legjobbkor. Kb. 1 órája volt egy ilyen Sap-es, Twilight Dragon-os harcom, elég sokáig elhúzódott emiatt, de hiába nyert időt, sokra nem ment vele, pedig kifejezetten ügyes játékos volt és láss csodát a végső adok kapokban be is jött amit írtam, hogy a HP felhúzós téma csak ott tud igazán aratni... seperc alatt bedaráltam egy szaros 2/8-as kártyával :-)

És a következő harcom mi volt? Full alap pakkal, szaros nulla alap minionokkal levertek, de úgy, hogy pont akkor fordult volna a kocka (már kint volt egy erős lényem), amikor a végső döfést bevitte. Mindezt miért? Mert egyszerűen túl későn kaptam meg a letakarító lapom, túl későn kaptam a védekező lényeim, pedig nem is egy letakarítós lapom van a dekkben... az ilyen baromi dühítő tud lenni :-(
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.10.12. 11:16:18
  • Shep
    Hát mert 1 manáért az egyik legjobb tisztogató lény, aztán auchanival még kombózni is lehet vele ha később jönne fel.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.10.12. 09:49:20
  • Mephike
    Ez így tökéletesen igaz, amit leírtál. DE ettől függetlenül én sem használom a Zombie Chow-t, és ha az ellenfél kiteszi esetek nagy részében csak segít rajtam. Komolyan mondom, hogy ha huntert vagy warriort játszok örülök ha kiteszi. Néztem már jó pár versenyt, a profikat is megosztja ez a lap, ott sem mindenki kedveli.
  • Pio
    Zombie Chow olyan deckekben jön nagyon jól, ahol a board control és a tempo diktálása a cél, mert az egyetlen erősebb 1drop van nála, a flame imp, mivel ő 3/2-es és emiatt felfele traide-elhető. 1 manáért általában 2 early lapot is elvisz, de később is könnyen kiteszi az ember maradék manából és akkor is többet tesz a board controlért vele, mint bármilyen más 1droppal.
    A zoo boardcontrol verziójának például tökmindegy, hogy healeli az ellent, neki az a célja, hogy előbb-utóbb uralja a boardot és bármi kijön elpucolja és közben szépen lassan kiharapdálja az ellen HPját, mert körről körre nagyobb value-t tud a boardba tolni és ebben hatalmas segítség a Chow.
    A másik deck, amibe nagyon illik az a tempo/deathrattle priest, akit szintén nem igazán érdekel az ellen HPja, csak az, hogy övé legyen a board, ő diktálja a tempót, illetve itt nagyon jól kombózható Auchenai-al (plussz Baronnal mégjobban). Dream combo: auchenai + 2×chow + Baron + Circle. :)
  • Tinman #4792
    2 db. Zombie Chow-t nem értem... +10HP az enemy hősnek és hamar lesöpörhető. Szóval miért?

Szoktam Priest-el tolni, de teljesen más a felállásom. A felhúzás sokszor csak fölösleges kártyapazarlás, ha nem akkor pakolják ki, amikor már nincs lapja az ellenfélnek. Hunter egy lappal szépen lenyomja egyre a HP-ját, Mage bebirkázza vagy magáévá teszi, warrior kibax egy egyes sebzésű kártyát majd tol rá egy destroy enemyt, Pala egy humility-t, Druid Faceless-t vagy Bloodmage-et tol rá, etc.

A felhúzás öreg, elavult taktika... párszor próbáltam nekem sem jött be, max a homokozóba, de az ellenfélen is már csak röhögök, ha próbálkozik. Egyedül a végén a kritikus szakaszban lehet vele nagyot aratni, de ott is csak akkor ha kiéhezett már az ellenfél is elszórta az ütősebb lapokat. De egyetértek, mindenki azt csinál amit akar, meg különben is n00b vagyok még :-D
  • Shep
    Vudu doktor szerintem tök felesleges bele, helyette inkább már két zombie chow. Shieldbearerek helyett inkább instable ghoul, mert értem ,hogy fel tervezed húzni de ha nem jön be a móka akkor tök béna lap, a ghoullal meg lehet tisztogatni is és csak egyel kevesebb a hp-ja. A warden meg szintén ilyen határeset lap szerintem. Persze mindenki azt csinál amit akar :)
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.10.12. 00:15:22
  • qetuol
    szerteném megosztani priest paklimat, amivel 2-3 winstreaket megyek rendszeresen 20-15 rankig... és kifejezetten olcsó, mert még epic sincs benne..
  • Devv
    Na jó :) De mondjuk egy laphúzós képességgel vagy köv. köri laphúzással nagy valószínűséggel használható lapot kapj, olyanra gondoltam.
  • Shep
    Olyan pakli nincsen.
  • Devv
    Ezért is jó játék ez...nagyon számít a lapjárás, bár elvileg olyan paklit kell építeni, ahol nem lehet rossz a lapjárás, mindig van a kezedben megoldás. A hunterem majdnem ilyen, de még finomítani kell.
  • Tinman #4786
    Hihetetlen egy játék ez ^^

Nyomtam 1-2 meccset rankeden, az egyik ellenfél hamar dobálta is a rare, epic, legendary kártyákat és mégis elvertem, mondjuk k. jó lapjárásom volt, pontosan azok voltak a kezemben amikkel rendre megtudtam szorítani.

Aztán következő körben, mondom egy levezető kört nyomok a homokozóban és base dekkel elvertek... itt viszont mocsok szar lapjárásom volt. Mire jöttek azok a kártyák melyeket be tudtam volna vetni, már durván lesérültem, aztán jött a kegyelemdöfés.
  • Pio
    Picit kevesebb. 30 lapból 15-öt 30 alatt a 15 féleképp választhatunk ki. Ha nem akarjuk, hogy legyen benne flamestrike, akkor 27 alatt a 15 féleképp választhatunk.
    (27 bin 15)/(30 bit 15)=0,112
    Szóval olyan 11,2%.
    De a 15. körben nem a 15. lapodat húzod. Ha Te kezdtél (1. körben a 4. lapod húztad), akkor a 18., ha Te voltál a második (1. körben az 5. lapod húztad), akkor a 19. lapod húzod épp (feltételezve, hogy semmivel nem húztál plussz lapot előtte).
    Így már 5,4% illetve 4% az esély.
  • qetuol
    annak az esélye nem is kevés. hogy 3 bizonyos lap nincs benne a pakli első felében, az 12.5%, ha jól okoskodok.
  • dave9004
    Mikor ott van a 3 flamestrike a pakliban és 15 körig egy se jön föl... :D