40521
  • Tinman #5342
    "A hearstone wiki nem sokat ér."

Ezért itt megölnek.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Relax, most, hogy ÉN azt írtam, hogy ezért megölnek, így már nem lesz belőle semmi :-)

Amúgy vegyél fel 1-2 meccset, megnézik az itteni ultraprok és jól megmondják, hol szúrod el :-)

Egy n00b tippet azért hadd adjak, de talán már magadtól is rájöttél: úgy állítsd össze a paklit, hogy a legkevesebb manáért a legtöbbet tudd letenni és az egyes lapok plusz előnyére is alapozz. Nagyon jó base dekkben pl. a 3/3-as maci, a yeti, a 2 manáért 3-at sebző lények. Csinálhatsz elsősorban zoo-ra alapozó dekket, ahol a lényeid mennyisége dominál.
  • Tinman #5341
    Az mekkora király, amikor priest-el vagy, kapsz extra kártyát, de az összes lap 6-8 manás. Ráböksz, hogy cserélje ki őket és ad helyettük 5-7 manásakat és akkor az aggro deck ellen ott állsz 1 szál faxban se... juj de sokszor benyaltam már. Slusszpoén, amikor 2x10-es mind control is ott van, de te azt már véletlenül sem éred meg :-D
  • Shep
    Kikészít a játék, megint az utolsó 8 lapban a 2 belcher, a circle, a holy fire, a retkes papnők is mindig ott vannak amikor már rohadtul nem lehet őket használni.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.11.02. 13:49:04
  • narumon
    Tudtok valami jó kezdő oldalt javasolni? A hearstone wiki nem sokat ér. Én pl képtelen vagyok másik játékos ellen nyerni, mindig elvesztem a csatákat lehet, hogy anti talentum vagyok :P A végjátékig mindig kihúzom de amikor már se nekem se az ellenfél kezében nincs lap akkor én általában valami tök használhatatlan dolgokat húzok az ellenfél meg lebrutál :(
  • Negritis
    fun deckbe elfér, de nem hatékony win condition

én is használtam az elején, sőt a Nax heroicok esetén egész jól működött
  • Tinman #5337
    Hogy hányszor nyertem vele? Sokszor, de már rég nem használom, van jobb bünti nélkül erre a célra.
  • Negritis
    ha te az inner fire-t komoly és legit fegyvernek tartod az mindent megmagyaráz
  • Shep
    Na, ugye, hogy ugye. Ez a játék legnagyobb hibája, nincs igazán kiegyensúlyozva az egész. A jó random generátor nem arról szól ,hogy vagy rohadtul nem jön semmi, vagy minden összeáll, márpedig az esetek többségében az én játékaimban ez van. Persze lehet csak nekem van ilyen ingadozó szerencsém, a fene tudja.
  • Tinman #5334
    Annál már jóval többet. 2 naponta aréna van...

Első 2 hétben hétközben 5-7 meccset nyomtam csak/nap, de hétvégén akkor is sokat 10-15x2-öt. Utóbbi időben, melóhelyen vannak 1-2 órás üresjáratok, azt mindig a játékba ölöm.
  • Tinman #5333
    1000+1x láttam olyat, hogy 3 manás lényből lett 16/16-os lény és elég ha 1x üt arcra az már k. nagy előny.
  • Tinman #5332
    Hát ilyen még nem volt! Ma 2x is ugyan azt az ellenfelet adta be!

1. alkalommal volt X játékos, majd megint X-et adta be... 20 perccel később volt Y játékos, majd megint Y-t adta be.

Egyúttal ki kell jelentenem, hogy miért szar a játék:

Y játékossal történt eset: Holt ugyan az a kaszt, holt ugyan azok a lapok, csak más leosztás a kézbe. Először ő vert el, egyszerűen nem tudtam védekezni, mert se egy tauntos lap, se egy leszedő nem akart jönni. A második körben meg rommá vertem, mert akkor meg érezhetően ő nem kapott ilyen lapokat, +1 lap és a manás kártya is pedig nála volt. Én vagyok jó? Lószart. A pakklim jó? Lószart. Szerencsejáték. Random generátor. -.-

Shep is erre panaszkodik... hiába van egy normális stratégiád, egy jó dekked... ha nem adja be a kulcsfontosságú lapokat, az egészet le lehet húzni a klotyón.
  • Shep
    Igazából 2 preparation hiányzik ahhoz, hogy összerakjam de csak emiatt nem gyártom le dustból, pedig poén lenne. Ja, meg egy gyerekrabló.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.11.01. 22:42:01
  • dave9004
    reggel a több meccs közül egyiken priestet oktatta nagyon durván :D
    bármit lerakott azt megölte, vagy telerakatta a kezét, aztán visszatetette volna, de hát ha 10 lapod van akkor elpusztul :D a végén asszem egy hetes, vagy 8-as fatigue végzett vele, mert amikor nem volt már lapja összevissza elkezdte kombózni a coldlight-ot :D
    Utoljára szerkesztette: dave9004, 2014.11.01. 22:36:47
  • Shep
    Kösz, ez így ránézésre is vicces.
  • dave9004
    mill

de nagyon függ mit kapsz ellennek. hunter-zoo elég esélytelen

• Shep
    Mert játszol napi (mondok egy számot) 5 meccset és ebből te leszűrted, hogy senki nem használja. Nem rossz .D
  • Shep
    Hát ebbe már nem akartam belemenni :)
  • Pio
    Arról nem is beszélve, hogy mennyire nem szerencsés polit/hexet elpazarolni egy 3 manás lényre.
  • Negritis
    nemtom zavar-e hogy ÉN azért nem használom mer 3 deckel tolom ált, egy force-savage dudu
    egy kheltuzados shaman és egy handlock
    egyikbe se illik ...
  • Tinman #5323
    Elég komoly minta, mert ennyire nem használja senki ;-)
  • Shep
    Hát ez aztán komoly minta :) Nem használom, mert nem illik a paklimba, de volt mikor használtam és többnyire jó volt, kivéve mikor Yserat hozta le, de az csak 1x volt :)
  • Tinman #5321
    Igen, de azért te sem használod mi? :-D

Eddig 10-ből 10x könnyen leszedtem, nekem ennyi bőven elég.
  • Tinman #5320
    +1

Nem ártana ha a játékról dumálnál és nem vergődnél :-(
  • Shep
    2. vagy 3. körben kinyomja a DL-ot és ha nincs nálad a pain, akkor csak nézel ,mint a moziban ,hogy hú, háá akkor mos mi legyen, aztán majd 2 körrel később nagy nehezen 3 lap árán leszeded, akkor aztán lesz izgalom, mert az mind szép és jó ,hogy te levezetted ,hogy 4. körben báránnyá változtatod, vagy belesebzel valamivel és úgy szeded le de ha nincs a kezedben a szükséges lap? Úgyhogy nem rossz lap a DL és marhára nem idiótaság kijátszani a meccs elején.
  • Shep
    Hol lehet megnézni ezt a paklit?
  • DarkHorSe
    Meg sokaig tervezed hogy itt vergodsz? mert mar kezd elegge unalmas lenni.
  • Tinman #5316
    Baromira nem fordul meg a fejemben, hogy kit ócsárolok egy teljesen idióta hibáért, mert tőlem aztán lehet egy rákos féllábú kislány is, akkor is idióta volt a lépése, be is látta, mert tolta az ooops-ot, meg feladta.

Kit érdekel, hogy kivel állsz szembe egy olyan játékban, ahol a játékosok több, mint 90%-a nem köszön???? 20 millióan játsszák a játékot és csak egy nicket látsz, mellyel lehet, hogy soha többé nem kerülsz össze, mert 20m játékos borzalmasan sok.

Ha fáj a lelkednek, hogy azt mondom egy MINDENKI számára ismeretlenről, hogy idióta, akkor az szakemberért kiállt, mert a világban ennél csak keményebb dolgok fognak érni. Jártál egyáltalán odakint?

A személyeskedést pedig pontosan te tolod azzal, hogy ilyenért beszólsz valakinek. Ez semmi. Nulla. Zéró. Ellenben, mi itt már valamennyire ismerjük a másikat és mégis kötekedsz egy NEM ismeretlennel... hogy is van ez?

"miközben emberi lényeket nem veszel emberszámba"

Még azt sem tudod, hogy emberrel játszol-e... nevetséges amit idezagyváltál.

Az egészet TE kezdted, még jó, hogy nem hagyom szó nélkül!
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.11.01. 17:38:15
  • Tinman #5315
    Hát hogyne... szegény még 100G-t se tud nagyon összeszedni, majd kezdőként nyissa meg az 1400 goldnyi 2 első Naxx winget. Fetrengek :-D

Nekem azért volt fontos a Naxx nyitása, mert akkor még az első wing teljesen ingyen volt és engem sokakkal ellentétben nagyon is érdekel a kaland mód, mert jó és vicces csaták voltak, jó nyereményekkel.

Ettől függetlenül 1400Goldért 14 dekket fog nyitni, ami között rengeteg nagyon hasznos lapja lesz...
  • Tinman #5314
    "Mindenki próbálja elkerülni az olyan eseteket, ami a randomitásból jön."

Erről tépem a szám... és ha ez megfejeled azzal, hogy valaki szánt szándékkal egy olyan kaszt ellen tolja ki, mely rendelkezik kevés mana igényű leszedéssel, akkor máris kijön, hogy idióta lépés bevetni.

Vagy nem. Az okfejtésem azon alapul, hogy tauntos a DL és ha nem kezdesz valamit vele, seperc alatt berak mögé olyan kártyákat, hogy k. bánni fogod, hogy nem szedted le, amikor még lehetett. 8 HP-t leverni, amikor 3 manáért akár a 2. körben kiteszi betonkemény! Ezért kell leszedni és ezért veszélyes kitenni, mert leszedik. Ok-okozat.

• Tinman #5313
    "Elég gyorsan meg lehet tanulni, nem kell aggódnod."

vs

"Tinmanre ne nagyon hallgass, mert semmi tapasztalata nincs, és egy speciális álomvilágban él."

Tehát akkor, hogy is van az, hogy 1.5 hónapja játszom ~250 győzelemmel a hátam mögött és még mindig nincs tapasztalatom? Annyira komolytalan amit leírsz, mintha egy pártprogram lenne. Indulni kéne a választásokon, jók az esélyeid idehaza.
  • Tinman #5312
    Ha valakinek van Deathlordja, akkor van ott Shade of Naxx és annél jobbat ki a franc akar 3-ért???

De ha nagyon lemegyünk az alapokig, akkor ott van a sima alap 3/3-as medve, mint kevésbé kockázatos és hasznos lap.

" mill rogue deckjében benne van és erős, mert sokszor visszaveheti, gyógyíthatja"

Ez viszont ok! Ezt abs. elfogadom! (Igen, rákerestem...)
  • Tinman #5311
    Az jó, mert én sem azt mondtam, hogy idióta aki használja, hanem azt, hogy aki priest ellen használja az idióta ^^

"jobb statok mint a 4 manás 1/7 akit szintén láttam már hogy volt aki használja"

Priestnél az 1/7 pl. igen is op. a következő körben ott állhatsz egy 14/14-es tauntal... ouch, de palánál is van benne kakaó.

Egyébként annyira jó a DL, hogy így utánajárva az igazi prok mégsem is használják.

"nálam ez megéri a rizikót hogy ott a kézbe az SWP, ettől függtelenül ÉN nem használom a deathlordot"

Látod... mert te is képes vagy gondolkodni és tervezni, ezért nem használod, meg nagyon úgy fest, hogy mégsem szereted a rizikót. Jogosan.

"de valaki akinek nincs annyi epic kártyája mint nekem simán logikus lépésnek érezheti"

Mégis ilyen kártyákról írsz példákat a hsz-edben, azon a szinten meg aztán főleg ultraszar.
  • 1Darton1
    Azt elfelejtettem írni, hogy az első két Naxxramas szárnyból nagyon jó lapok jönnek a kezdő deckekbe. Úgyhogy addig talán megéri elmenni az elején.
  • Pio
    Priest deckemben használom és ott szerintem nagyon jó early minion, mert PW:S-el, heallel nagyon, nagyon sokáig talpon marad és annyit hozzátesz a board controlhoz (early game-ben akár 4-5+ 1-2dropot is lepucol vele az ember, arról nem is beszélve, hogy védi a többi lényt), hogy nem fáj az az 1 megidézett lény (persze szerencse is kell ahhoz, hogy ne fájjon.
    Főleg akkor jó és én is akkor használom, ha aggroval van tele a meta, mert ő nem fog erős lényt kapni belőle ráadásul a sok battlecry miatt még pórul is járhat. Persze ha egy doomguardot dob ki, az pech. :)
  • 1Darton1
    Ranked meccseket érdemes játszani, ott általában hasonló kaliberű emberekkel sorsolnak össze. És persze streameket, oktató videókat sem árt nézni. Elég gyorsan meg lehet tanulni, nem kell aggódnod.
    Basic lapokkal az általad felsoroltak közül talán a mage a leghatékonyabb, de még a pala is elmegy.

(Tinmanre ne nagyon hallgass, mert semmi tapasztalata nincs, és egy speciális álomvilágban él. A többiek jó ötleteket szoktak adni és segítőkészek.)
  • Pio
    És az meg se fordul a fejedben, hogy esetleg lehet, hogy egy jólelkű családapát ócsárolsz személyeskedve azért, mert SZERINTED nem megfelelő lapot játszott ki vagy esetleg egy rokkantat vagy egy tisztességes, becsületes embert, satöbbi?
    Te beszélsz kettős mércéről, miközben emberi lényeket nem veszel emberszámba azért, mert velük épp nem egy fórumon beszélgetsz hanem egy játékban játszol.
    Kicsit kezd megint trolletetés fílingje lenni a dolognak, úgyhogy befejeztem, ha van hozzáfűznivalód Tiéd lehet az utolsó szó joga. :)
  • Mephike
    Ahány játékos, annyi stílus. Sokan nem szeretik a random faktor miatt a deathlord-ot, hogy vajon mit fog kiadni ha leverik. Mindenki próbálja elkerülni az olyan eseteket, ami a randomitásból jön. Hasonló lap pl a mad bomber, ritkán használják, de néha bejön a használata, néha meg fogod a fejed, hogy mit tettél azzal, hogy kitetted.
    Az okfejtésed ott bukik meg, hogy egy deathlordra a játék elején-közepén valóban el akarunk pazarolni egy hex-et, egy hunters markot, vagy bármit, ami lehet inkább később egy giant ellen kellene? Ettől függetlenül egyet értünk és én sem szeretem használni, rankedre tuti nem viszem ezt a lapot.
    Aréna meg másik történet, ahogy azt írtad is.
  • Pio
    Pain nem igazán van egy jó priest deckben, nagyon maximum 1 és azért se szokás mulliganezni, szóval turn3ban nagyon ritka, hogy pap kezében legyen, mással pedig nem tudja leszedni.
    Amitől inkább félni kell, az a Cabal, de az csak turn6, onnantól figyelni kell arra, hogy felkínálj valamit a cabalnak és csak ha már kijátszotta vagy jó eséllyel nincs nála akkor tedd ki.
  • dave9004
    nyilván r15-20 környékén az játsza, akinek nincs jobb 3 dropja, de nayy megvan neki.
    Arénában megosztó lap, de a korai szakaszt durván lehet vele kontrollálni ami miatt op, a deathrattle meg v összejön, vagy nem, ha 2-3 lényt már kinyír v segít kinyírni, akkor már megérte. de ez aréna.
    Rankeden Tides-nak a mill rogue deckjében benne van és erős, mert sokszor visszaveheti, gyógyíthatja. Beteg az a pakli, ma sokat néztem a srácot.
    Tehát kb sehol se jó, abban a mill pakliban (ahol a kezedet telerakja lappal és eléget meg fatigue-ba zavar) hasznos időhúzás.
  • Negritis
    nem mondom hogy jó a DL, de hogy idióta aki használja erős túlzás
    elmegy egy removal rá ami jó, főleg ha van más lapod amit nem szeretnél így bukni (shamannál pl flametongue, manatide, unbound, magenél pl apprentice...)
    HA nincs kézben removal akkor jó mert iszonat nagy taunt olcsóbb és jobb statok mint a 4 manás 1/7 akit szintén láttam már hogy volt aki használja
    HA van kézben removal, akkor sem biztos hogy rosszul jársz hogy kiraktad mert az ellenfél rosszul járhat
    mire gondolok?
    bármelyik battlecry lényre kb (kivéve mondjuk 1-1 zoo lap vagy leeroy)
    de ha egy facelesst, kodot, si:7et vagy cabalt rántasz ki vele akkor már jól jártál

mivel TE priest vagy és szerinted volt szar, nézz meg egy meta priest lényeit
    cleric, soulpriest, cabal, cultist, pyro, blademaster, belcher, sylvanas és ysera

ezek közül én azt mondom hogy neked rossz HA soulpriest,sylvanas vagy ysera jön le
    nem jó ha belcher vagy blademaster
    nem rossz ha pyro, cultist
    és jó ha cabal, cleric

nálam ez megéri a rizikót hogy ott a kézbe az SWP, ettől függtelenül ÉN nem használom a deathlordot, de valaki akinek nincs annyi epic kártyája mint nekem simán logikus lépésnek érezheti
    és control mageben is látok fantáziát a használatában

amaz priest volt az okfejtésem alapja