40521
  • Devv
    A webspinner múltkor king krush-t adott, meg is nyertem vele a meccset. Persze legtöbbször szar, de nem rég beszéltünk is erröl. :)
  • Shep
    Hát momentán vannak termek ahol híresen rossz, de egyébként mint írtam Ferrari és Suzuki. Egyébként hol jártál az elmúlt pár napban, hiányoztak a rugdosásaid a topicból?
  • Devv
    Nálam volt fasza random: az a paladinos 8-at sebzö spell. Volt lent az ellennek 3 lénye, mind a 3-at leszedte.
  • Tinman #5859
    Az a footman oda kulcsfontosságú :-)

Mit tud? Pl. felfog akármekkora ütést, amit a hősre mérne az ellenfél. Ráadásul 1 mana, vagyis rögvest kitehető az 1. körben. Nyilván nem azt mondom, hogy arénában, vagy akár egy haladó dekkben helye volna, mert nincs helye, de solo módban sok helyen must have.
  • 1Darton1
    Mintha valaki nemrég a pókerhez hasonlította volna. Biztos annak is rossz a random generátora.
  • Pio
    Lehet most én vagyok a helikopter, de nem teljesen értem, mi a baj a HS random generátorával. Hogy néha rosszul jön ki? Máskor meg jól, max azt nem jegyzi meg annyira az ember, mert ő már csak ilyen, mindig a rosszra emlékszik jobban.
    Eleve az RNG nem igazán gondolkodik ám olyanban, hogy mi jó vagy mi rossz, ő csak teszi a dolgát. :)
  • Shep
    Nem lenne akkora gond a randommal, ha az tényleg random lenne de tökéletes random generátor nem létezik, csak olyan ami közelít hozzá, és ha azt mondjuk egy Ferrarinak tekintjük, akkor a HS RNG-je maximum egy Suzuki lehet.
  • Pio
    Annak idején olvastam egy cikket ahol példahelyzetekkel levezették, hogy mit csinálna egy átlagplayer és mit csinálni egy profi, aki tisztában van a randomitással és a matekkal és próbálja uralni azt és mennyivel nagyobb eséllyel történnek utóbbi esetben kedvezően a dolgok, mint előbbiben, de most csakazértse találom.

ITT meghallgathatjátok a kapcsolódó előadást a Blizzconról, ahol a lead designer elmondja, miért kell a sok RNG a játékba és miért nem lehet minden sikertelenségünket arra fogni.
  • Shep
    Hát azóta már lehet javították úgyhogy nem nagyon foglalkozok vele.
  • Pio
    Amelyik lapot visszadobod az elején azt nem húzhatod fel újra, szóval ha ilyen történt írj bugreportot.
    Persze első körben rögtön felhúzhatod.
  • Zozo0122 #5852
    Az az egy szerencsétlen tauntos footman ott a kakukktojás a sok felbuffolt szörny mellett :DD
  • Shep
    Kár, hogy rankeden nincsen lehetőség 1 hős tiltására, hogy olyanokat ne sorsoljon neked ellenfélnek.
  • Tinman #5850
    Végre lenyomtam Loatheb-et heroicon... vérpisálás volt. Cirka 4 órám ráment mire sikerült. Itt is igaz volt, ha nem kaptam az elején jó lapokat, az egészet le lehetett húzni a klotyón.

Buildem:

Eredménye:

• Shep
    Azt nem mondtam ,hogy nincs.
  • DarkHorSe
    Es akkor mivan ha nem oda dobja ahova kell, hatalmas potencial van benne meg igy is, 2 manaert 3/2 ami jo plusz sebezet akarmennyit.
  • Shep
    Teljesen egyet értek. Még a késdobálót sem igazán szeretem, mert legtöbbször marhára nem oda dobál ahova én szeretném.
  • Shep
    Lehet, hogy bug volt, nincs kizárva, de nekem tényleg visszaadta.
  • Mephike
    Amúgy a legjobb lap az új kiegből eddig nálam a Shrinkmeister (3/2 bcry: -2 attack egy lényre). Ha lesz épkézláb mech deck, akkor eddig a legjobb lapja szerintem a Tinkertown Technician (3/3 bcry: mech esetén +1/+1 és egy spar part). A többi lappal kapcsolatban eléggé vegyesek az érzéseim. Talán még az Enhance-o Mechano lesz még jó bár a tauntadásától nem vagyok elájulva.
  • DarkHorSe
    Azis elmeny, csak negativ :D Ha mindig eltalalna amit kell, tul eros lenne :)
  • qetuol
    ebben az esetben rosszul tudtam
  • Devv
    Játék elején kártyacserénél az én kedvencem, hogy cserélek egy 4 és 5 manás kártyát, kapok helyette egy 8-ast és egy 10-est!
  • BlackWolf
    jah plusz élmény mikor a mad bombered 4 target közül 3x fejbe dob téged és ezzel lesz lethal az ellenfélnek :D
  • Devv
    "Őrposzt" HKK Forever! :D
  • DarkHorSe
    Szerintem az rng az egy plusz jatekelmeny. Ami persz lehet rossz is meg jo, de hatarozottan szorakoztato. Vetek kihagyni :D
  • Mephike
    Jó a magic missile, és Ragnaros is. De a többsége az ilyen lapoknak RÉSZEMRŐL felejtős. El tudom fogadni, ha ez valakinek tetszik (sok embernek tetszik). De azt a véleményemet fenntartom, hogy okos ember nem fog a véletlen eseményekre hagyatkozni, főleg nem többször is egy meccsen.
  • Mephike
    Jah és pont ez miatt lesz nálam, az eddig látottakból megítélve, az új kiegészítő gyenge. Rengeteg benne a random, és én nem szeretnék a véletlenre hagyatkozni.
  • Tinman #5836
    Akkor biza' szopni fogunk az új randomos kártyák miatt derekasan. Egyébként én sem szeretem, ha random és jókat szórakozok ha mad bombert dobnak ki. Ellenben a mage-nél a missle elég jó szolgálatot szokott tenni, sokszor az is elég, hogy csak egyet sebezzen.
  • Mephike
    A randomitásról az a véleményem, hogy a casual rétegnek kiváló. Amikor Pistike azon izgul majd, hogy a mad bomber vajon hova fogja dobni a bombát. Vagy amikor élő közvetítésben a riporter teli torokból ordibálhatja, hogy mekkora mákja volt a kis kínai versenyzőnek, hogy a magic missile három lövedékének mindegyike pont a 1000000/3-as seggű lénybe ment és ez miatt az a lény pont meghalt. Erre jó a randomitás. Okos ember elkerüli (talán Ragnaros), mert nem akar arra paklit építeni, hogy vajon beadja-e... Persze, szép legendák szólnak arról, hogy amikor beadta, az mekkora királyság volt. Jah egyszer beadta, a többi esetben meg itt sír majd az ember a fórumon.
  • Shep
    Hát pedig nekem visszaadta, mivel 1 db volt a pakliban.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.11.10. 10:10:49
  • qetuol
    azt hiszem ugyanazt nem adhatja vissza, hanem a másikat kártyát adja vissza. de ebben nem vagyok biztos...
  • qetuol
    a randomitás azért kell, hogy az új/tapasztalatlanabb/kevés kártyával rendelkező játékosoknak legyen valamennyi esélyük a régi/minden kártyával rendelkező játékosokkal szemben
  • Mephike
    A randomitás tényleg borzasztó, bár visszaemlékszem anno magic the gathering-ben volt egy ismerősöm, akivel együtt versenyeztem és készültem a nagy versenyekre. Ha ellene kellett játszanom, a képlet mindig az volt, hogy nála topdeck, álomszerű kezdőkéz, nálam manahalál, manaflood, stb. Utáltam ellene versenyen játszani, mert 90%-ban mindig ő nyert. Kiváló játékos a srác, de rettentő idegesítő volt ellene összekerülni, mert borítékolhattam a buktát. A legszebb, amikor kb 80 ember közül a nemzetin őt kaptam meg kezdéskor ellenfélnek... buktam. Utána viszont zsinórban nyertem és egész jó eredményt értem el. :)
  • Shep
    Egyébként a legjobb az mikor van valamiből 1 a pakliban, te visszadobod és úgy adja vissza, úgyhogy el van ez szúrva rendesen.
  • Tinman #5829
    4. ócska felhúzós témával, abban a körben 28 kiosztott dmg-el.
  • Tinman #5828
    A legjobb mikor rányomsz mondjuk 2 kártyára, hogy kösz nem kérem és bedobja újra ugyan azt, vagy ami még fárasztóbb, hogy rögtön a kör elején kapod vissza. Hát én hiszek a randomban, de ez így nem tűnik túl randomnak.
  • Shep
    Ugye? Mondom ,hogy csak 2 véglet van, középút nagyon ritkán. Lehet a legolcsóbb legszarabb rng-re fizettek be, vagy ők írták meg és azért ilyen hulladék.
  • Crsújreg
    volt olyan aréna hetem,hogy 7-9 győzelmek majd következő héten nem bírtam 2 arénát megnyerni......ilyen fokú random a világon nincs,csak megírt program
    Utoljára szerkesztette: Crsújreg, 2014.11.10. 00:57:22
  • Crsújreg
    amugy sok hónap kihagyás után ma megnt felbaszott a játék! esküszöm csal a gép!

összeraktam egy murlockos paklit 14!! db murlocckal rugós és a lényeg a 2 murlock amivel mindkét fél húz 2 lapot....erre vanish,pandák meg nerubok meg a másik 0 manás visszavetető lap...elmletleg és gyakorlatban is ha mindn ok 7.8. körre szétdobatom az ellenfelet....
    nah ez ez elmélet,mert 6x kaptam ki úgy,hogy volt olyan ,hogy még murlockot se láttam! pedig 14 db al nyomtam.....
    aztán BAMM nyertem 5-öt majd kiszedtem a murlockokat és helyetesíttem alacsony költségű sebző minionokkal.Igaz a lényeg itt is a 2 dobatós,vanishelős murlock volt. Első 2 csatám murlockos ellenfél....mindkettő 4 kör alatt szarrá vert,hogy folyamatosan tele volt az őrposztjuk murlokkal......grats Blizz majd még 4x kikaptam......

komolyan mondom megtanulja a játék és bekeveri a francba alulra a kombókat.......aztán gondol egyet és hagy nyerni párat,mert nem hiszem el,hogy random lenne,hogy a lapjaim 50% egymást buffoló lényekből áll és másfél órán át 30 lapból nem látok 2 kombó lapot....majd megint másfél óráig csak azt látok.....

• Crsújreg
    4. kör 2 ragnarosom volt kinnt :D
  • Shep
    Amúgy a rohadék tracker előre tudja mi lesz a meccs vége. Van ,hogy már félidőben kiírja és eddig mindig be is jött neki. Igazi sikernap volt a mai 22% győzelem. 3 sámán, lehet tippelni az eredményekre :D Tényleg soha nem játszom többet ellenük (mondjuk tegnap meg elvertem őket, ezért utálom ezt a játékot, olyan, mint a póker, egyik nap mindent ad másik nap meg ha megbolondulok akkor sem sikerül semmi, ezen a random mech/goblin banda biztos "segíteni" fog)
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.11.10. 00:04:59