40521

Játékosok listája Offtopic
Hearthstone tematikájú merchandise cuccok
Hearthstone kártyacsomagokat akarok
TITANS kiegészítő - Megjelent!
-
Az tény, hogy ez nem igényel olyan mély szintű gondolkodást és tervezést, mint riválisai. Azért, mert ezt leírja valaki, attól még nem nézi le azt, aki ezt kedveli. Magam is kedvelem és játszom vele, ahogy Te is mondod: lazítás. Jó, pörgős, hangok és grafika is jó, ötletes is, hangulatos az egész stb. De más területet fed le: amit le is írtál. Semmi bajom ezzel, csak helyén kezelem ezt is, meg azt is.
Valóban nagyon nagy előnye, hogy itt idő befektetéssel vagy viszonylag olcsón is lehet fejlődni, jó paklit összerakni.
Teljesen egyetértek veled. Igazából szerethetőbben megfogalmaztad, amit én is. :D
Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.12.10. 09:41:44 -
Na mondanom sem kell a lehető legszarabb lapokat ki is nyitottam a 3 ingyenesből, ráadásul egy dupla már van is. Asszem ezekből sem lesz soha legendarym, max ha legyártom. Legalább priest lapok estek volna de még az sem. Na majd délután nyitok vagy 10-12-t, aztán meglátom mi lesz. -
karmacoma #7340 A nem kell gondolkodni-féle megnyilvánulások tökéletesen elvettek minden további értelmet a mondanivalódból, pedig a téma amúgy érdekes. Amúgy tényleg minden össze van húzva benne, valószínűleg a könnyebb balanceolhatóság és a szélesebb tömegek elérésének érdekében. Pl. nem tudsz csak secrettel cselekedni az ellenfél körében, ami miatt totál más tervezést igényel a következő 1-2 kör, és igen az előző metában pont a túl eredményes, nem túl sok gondolkodást igénylő buildek voltak a játék legnagyobb hibái(Bár úgy tudom MTG-ben is volt aggro időszak, de erről már csak olvastam). Ami miatt jó a rendszer primitívsége, hogy anyagilag nem rokkansz bele, mire összeraksz egy versenyképes paklit.
Az hogy casual és laza(és az elsősorban papírra készülő játékokkal szemben itt tényleg lehet sok random, ami végső soron fun faktor) tényleg igaz, én is 5-8 óra folyamatos agyalást igénylő meló utáni lazításra használom, de ha jól akarod játszani, akkor nagyon sokat kell agyalni, mert attól függetlenül, hogy limitáltabb opciód van mint máshol, minden játékban van 4-5 kulcs play, aminél tudnod kell mi ment ki, mi van a paklidban, mik a jellemző lapok az ellenfél paklijában, és hogyan hathat rá a te játékod, és milyen opcióid lesznek 2-3 körrel később. -
1. Tudom, hogy erre írtad. Épp azért válaszoltam amit.
2. Igen? Mutasd be nekem, hogy tudsz beavatkozni a saját akaratodból akkor amikor tetszik egy spell kivédésébe? Mert amiket felsoroltál azokkal nem. Nem stratégiázhatsz velük, csak a véletlen műve, hogy mitől fog védeni. Nem Te döntesz róla, hogy mi ellen játszod ki.
(Javaslom játsz az MTG-vel jó pár órát, hogy tudd miről is beszélek.)
Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.12.10. 09:32:27 -
Te viszont úgy fest ezzel a játékkal, nem sokat játszottál még
- az "olyan nincs, hogy nincs ellene védekezési lehetőséget" ERRE a játékra írtam, mert ez a topikja, erről a játékról van szó
- a DMG x to player itt védhető, pl. ott a Spellbender, Counterspell, Eye for an eye, Ice Block, Ice Barrier, Mal'Ganis amik így hirtelen beugrottak.... Látod-látod :-D -
Nem azért írtam ide, hogy felsőbbrendűnek gondolnám magam, hiszen magam is Hearthstone-zok, mint írtam. Lehet ez elkerülte a figyelmedet. Időnként elég rendesen kedvet kapok hozzá.
Hozzászólásodból arra következtetek, hogy Te is tudod miről beszélek és van mélysége ennek is nem vitatom. Csupán ha azt mondjuk, hogy ez a mélység itt (csak példaként) 1 síkon/szélességben van jelen addig egy komolyabb kártyajátékban ez több.
(MTG-ről ne is beszéljünk e viszonylatban, mert az valóban már túl sok mélységet ad. Ez el is riaszt nagyon sok embert tőle. Hosszadalmas a tanulási-megismerési görbéje.)
Szóval nem lenézésről vagy hasonlóról van itt szó félreértések elkerülése végett. Azon véleményemnek adtam hangot, hogy ennek hol a helye a hasonló játékok közt és miért lehet jó mégis.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.12.10. 09:13:12 -
karmacoma #7336 Jól értem, hogy csak azért írtál ide, hogy bizonyítsd felsőbbrendűségedet? Ne válaszoljatok pls, de primitívebb játékkal toljátok mint én. Abból amit HS-ről írsz tényleg látszik, nem sokat játszottál vele, vagy nem érted a működését, még ha részben egyet is értek veled. Én is MTG-ztem nagyon régen(Bár inkább csak játszogattam vele pár hónapot), de ha a végeredményt nézem, az összetettebb és kiterjedtebb rendszer ellenére nem érzem ennyivel összetettebbnek. Elsőre én is azt mondtam HS-re, hogy egy leegyszerűsített MTG(Bár inkább HKK volt hasonló szabályrendszerű emlékeim szerint), de ha kicsit a felszín alá kaparsz, bőven van mélysége ennek is.
Utoljára szerkesztette: karmacoma, 2014.12.10. 09:04:38 -
"olyan nincs, hogy nincs ellene védekezési lehetőség"
Látod-látod. Erről beszéltem. Komoly kártyajátékkal nem játszottál még. Damage X to player-eket, egyéb magic kártyákat nem igazán tudod védeni. Tulajdonképpen egyéb védekezési stratégia is alig van itt, mivel nem tudsz védőket pakolni a támadók elé stb. A taunt nem az és ami itt van "védekezés" címén azt nem nevezném annak... Ettől még élvezetes játék, csak máshogy. Könnyed, causal, pörgős, nem megerőltető módon... épp emiatt. Kell az agy leterheltsége után némi felüdülés és mindegyiknek meg van a maga helye.
Mephi láthatóan tudja miről van szó és neki nagy plusz, mert nagyon jól beszél.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.12.10. 08:47:31 -
Szia! Játszottam magic-el, game of thrones-al, és ezzel, bár az utóbbit csak most digitális formában. Kétlem, hogy hasonlítgatni kellene őket. Kártyajáték mindegyik, és van előnye mindegyiknek. Kb ennyi a tömör lényeg. De ha kell felsorolok hátrányokat neked a magicel szemben is. Mindegyikben megvan az a plusz, amiért érdemes leülni elé, a döntés, hogy ki melyiket választja, az meg nem attól fog eldőlni, hogy egy fórumon ki tudja a másikat jobban meggyőzni :) -
Hónapok elteltével is látok, vagy találok ki új kombót és olyan nincs, hogy nincs ellene védekezési lehetőség. Egy Ysera-t is fogod aztán ráböksz egy birkát vagy egy békát és szevasz.
Full base dekkel is vertem már meg 3-4 Legendary-t kipakoló ellenfélt.
Most, hogy itt a GvG még tovább bővülnek a lehetőségek! Hónapokig lesz időnk agyalni és tanulni! Remek móka lesz :-) -
Nyitottam én is a 3-at... kellemesek és megvan az első nyitott Legendary-m, Hemet Nesingwary (5 mana, 6/3, Battlecry: Destroy a Beast) személyében, nem nagy szám, de hunter miatt szvsz helye lesz a dekkjeimben.
Nem vágyom nagy dolgokra, főleg ingyen nem szóval, abszolút elégedett vagyok :-) -
Csak én érzem úgy, hogy az Echo of Mediv túl imba?
Kíváncsi vagyok egyébként, hogy az alap lényeket másolja le, vagy az aktuálisról kapsz egy másolatot?
Meg hát azért a Thinker Sharpsword's Oil sem kutya -
Ennek a játéknak az a baja, hogy iszonyatosan beszűkült lehetőségek vannak benne. Továbbá nagyon sok minden ellen nincs védekezési lehetőség. Ezért a legrosszabb az összes hasonló játék közül. A Magic Online-t nem nagyon fogja semmi letaszítani a trónról.
Ennek ellenére élvezetese, mert pörgős. Időnként én is előveszem 15-30 percre. Nem nagyon kell gondolkodni és stratégiázni benne éppen a lehetőségek szűkös mivolta miatt.
Nem akarok flamet kelteni, szóval ne reagáljon senki, főleg Blizzard fanok ne. :D Aki ismer több ilyen kártyajátékot úgyis tudja miről van szó és egyetért. Na meg gondolom ki lett már párszor tárgyalva a téma. Köszönöm!
Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.12.10. 08:32:08 -
Fletley9 #7329 Na én is bontottam 10 paklit ennyire volt Gold az első nyolcból még egy epic se esett....az utolsó kettőből meg egy Shredder meg egy Neptulon....(sámános helyett más is eshetett volna, de nem panaszkodom) -
Kinyitottam a 3 csomagot: Flame Leviathan és Fel Reaver. Köszi szépen :DDD -
Mitttomén #7327 És még csak azt sem mondhatnám, hogy szerencsém lett volna a paklik nyitásával, 5800 gold + a 3 free (magyarul 61 deck) statisztikái:
- 2db legend (mage és warlock)
- 17db epic
- 1180 dust a pluszban kapott lapokból, ebben a goldenek nincsenek benne
- a rekorder pedig a Velen's Chosen, ebből sikerült 9db-ot kapni
-
Mitttomén #7326 Aki eltette az arénáját, hogy csak most bontja ki, mert GvG paklit akar kapni, az ne reménykedjen, én is így tettem, 10-3-al fejeztem be az imént egy jó ki arénát, meg is kaptam jutalmul a classic pakkot....
-
Zozo0122 #7325 Nem bírtam ellenállni, bontom az új paklikat, most jött egy Kezan Mystic :D De jó lesz ez hunterek ellen :) -
Zozo0122 #7324 Szerintem most tudtok játszani, ha valaki még ébren van, engem kb. egy órán keresztül egyszer sem dobott ki. -
karmacoma #7323 Na egy paklim beragadt. Én is megvárom a reggelt. Játszani ma már úgy se érdemes. 7 pakliból aminek örülök az a 2 cracle, 2 Mechwrapper, a 3/5 spellre növő trogg, kijött egy sámános wf 2 drop, 2 yeti meg a Velen's Choosen. Junkbotot nem zúzom be automatikusan. Lehet Mechwrapperrel nem lesz akkora giga tempóhátrány, mint amekkorának most elsőre tűnik.
Utoljára szerkesztette: karmacoma, 2014.12.09. 23:52:56 -
Hát amilyen balfékek még holnap se lesz jó :) -
Negritis #7321 nem stresszelek rajta, nincs értelme
majd reggel addig megnézem a Frozent -
Profi a Blizzard megint :) -
Negritis #7319 nem csak téged :D -
Na milyen meglepő, nem enged be. :) -
karmacoma #7317 Na nyitottam még 4-et. Meglett az első epic. Junkbot facepalm. :D -
Nekem is az az epic jött. -
Zozo0122 #7315 Cracle nekem is. Meg 2 darab hunter nyílvessző az újfajta, mert olyan sokat megyek hunterrel...jah meg jó kis démon lapok jöttek, epicből meg az, amelyik 4 drop randomot dob az asztalra ha meghal, piloted valami, már kiléptem :D -
egy epic rogue Sabotage.
többi elmegy. -
karmacoma #7313 A 3 packot engedte bontani, de két pakli vásárlása után kidobott. 3 rare. A Cracle megvan a többi szar. Call pet meg Unstable portal jött még. -
Zozo0122 #7312 Na a 3 free bontásomból rohadtul nem jött arany Malorne :( Fogadjunk, hogy még ma este kihúzza egyikőtök helyettem. Egyetlen epic jött, viszont érkezett egy arany Tank. Jó lap és durván is néz ki aranyozottan :) -
Bontás közben kidobott: 1 epic eddig, meg rare-ek. Jó lesz ez! 
Utoljára szerkesztette: Devv, 2014.12.09. 23:21:46 -
Nekem a free 3 packból lett egy Dr Boom :/ -
Zozo0122 #7309 Nem enged be. Szar Blizz. Lehet inkább várok holnap estig a szenvedés helyett :D -
Kaptam egy Golden Rare lapot, de legendary semmi. Holnap arénázgatok kicsit, hétvégén meg le craftolom a demon lock ot :D -
Nem enged vissza most engem se... -
Negritis #7306 nekem továbbra sem megy :D -
Kidobott, de tudtam pakkot venni. -
Zozo0122 #7304 Elvileg most jó nem? Indul az EU, legalábbis stream kommentek alapján... Most nem tudom megnézni, nézzetek rá! -
Nálam megy a játék!