40521
  • Zozo0122 #11629
    Hát akkor majd ő kilép, nekem kell ez a győzelem, addig is elkajálgatok én itt :D
  • Zozo0122 #11628
    Jah igen, a lap amit tart Voljin, egy pillanatra megjelent és láttam, pedig nem rakta le :O És közben látom, ahogy matat a többi lapjával meg rángatja az egeret ide-oda...mi történik ?
  • Shep
    Az bug, kifagytatok.
  • Zozo0122 #11626
    Ez micsoda? 5 perce tartja a lapot, a számláló nem indul be és nyomja a my apologiest. Ha tartod a lapot nem jár le az időd?:O Vagy mit művel ez?
  • Zozo0122 #11625
    Akkor bedobom a másodikat is. Amúgy ti hogy álltok lapkészlettel? Most nézem, hogy nekem még commonból is hiányzik 3 lap...classic setből Silver Hand Knight még nem esett soha, GvG-ből pedig Gnomeregan Infantry és sámánnál a Speeeeeeding up-ból nincs még :D
  • Shep
    Simán, hogy fixen feljöjjön az egyik, vagy ha Jones elrabolná.
  • Negritis
    nálam sok, de ha controll szerű shamant tolsz belefér
  • Zozo0122 #11622
    Na, bár a legendem még várat magára, ezt jó nyitásnak nevezem :) Shep, ne olts le nagyon ezekért a lapokért... Második War, és második Doomhammer. Ti raknátok shaman deckbe 2 doomhammert? Vagy az sok?

• csoszi87
    Fatigue mage-t meg lehet fogni.
    Csak nem szabad kipakolni mindent a boardra.
    Had kelljen elhasználnia a board clear-eket 1-1 lényre.
  • Zozo0122 #11620
    Hú, lenyomtam egy Kolento féle fatigue maget shamannal, hát jó kis csata volt, rohadtul koncentráltam egész meccs alatt, na EZEK a jó élmények nem a topdeck meg a rákfesztivál :D Gyakran ezeket együtt rendezik, úgy még rosszabb
  • Shep
    Már nem azért de szerintem minden lap OP ha kikapok, még a Whisp is :D
  • csoszi87
    Elővettem a huntert pár körre.
    Warrior nyomta a Well played-et, meg a Thank you-t már a második körben amikor kirakta az Armorsmith.
    Gondolom jó volt a keze face hunter ellen.
    Mekkora meglepi volt, hogy ebben a face hunterben sok a nagy lény, meg a legend.
    Valahogy nem számított control hunter-ra.
  • Negritis
    aki a portal miatt sír hogy az veri el az megérdemli
    és az sírhat a blastmage miatt is hogy túl sokat ver arcba, vagy a juggler + imploison/mustár túl op
    hagyjuk már

lentebb volt egy kérdés a quartermasterrel kapcsolatban, ott ugye az a mondás hogy 2 túl sok, és eleve kb akkor tud működni ha turn 2 juggler - turn 3 mustár - turn 4 coin quarter
    később nehéz belőle komolyabb előnyre szert tenni
    nem mondom hogy nem lehet, de 7. 8. körben ha ki akarod játszani a kombót akkor 2-3 halott lap van végig a kezeben ami szimplán sok
    és még akkor is ott van hogy 3x3/3+2/5 nem túl "vastag"
    egy Ancient of War megoldja, és az aoe removal is komoly probléma neki

én azon is meglepődtem hogy a Kodo kikopott a paladinokból pedig a humi+kodo elég jó removal volt
  • dave9004
    sztem a portal elég random ahhoz h megmaradjon
  • Zozo0122 #11615
    Lol, az előbb mit műveltem :D Shamannal voltam handlock ellen, kinn volt neki 2 molten(az egyik tauntos) + Boom, és 1 élete volt. Én tudtam támadni egy mechyetivel. Nyomtam a tauntos moltenre egy reincarnatet, így ugye elvesztette a tauntot és szabd volt a pálya a lethalhoz. De ekkor valami gyökérségtől vezérelve elnyomtam egy Hexet boomra és rájöttem, hogy saját magam elé állítottam akadályt a hülyéskedésemmel...szerencsére volt nálam egy reversing switch, szóval meglett a dolog
  • Zozo0122 #11614
    Én úgy vettem észre (külföldi topicokban is) , hogy a legnagyobb rinya Boom miatt megy, utána Mechwarper, rögtön utána Portal :D Egyébként én azt se bánnám, ha nem nerfelnék a portalt, mert nekem tetszik így is.
  • 1Darton1
    Ezek nélkül biztosan nem próbálkozna vele senki. De azért van különbség aközött, hogy egy lap használható vagy túl erős.
    Nem véletlenül nem panaszkodik rá senki. A több száz alkalomból, amikor láttam kijátszva, ritkán volt átlagon felüli haszna.
    Bár már így is túltárgyaltam, ez is csak a szokásos alaptalan rinya.
  • Negritis
    valamint ne feledjük, hogy mana gyík és anton "kombóra" is használják mert "olcsó" varázslat viszonylat
  • 1Darton1
    Akkor érdemes átgondolni, hogy az összes lapból mennyi olyan van, amit véletlenül sem raknál a paklidba, még egy manával olcsóbban sem, és van-e olyan lap helyette, ami biztosan hasznos lesz számodra.
    Olyan pakliba szokás belerakni, amibe már nem tudnak több olyat lapot, ami illene a koncepcióhoz, de valahogy fel kell tölteni 30-ig.
  • Shep
    Reynad mondta ezt a lapról, azóta szállóige lett.
  • Mephike
    Ha nem csinál semmit, akkor meg elbukhatod. Persze értem én, hogy a videókban mindig valami nagy dögöt hoz, de próbáld ki élesben a lapot, számold, hogy mikor érte meg, mikor nem hozott semmi extrát és mikor buktál vele.
    Jó lap, de közel sem nerfre érett.
    Utoljára szerkesztette: Mephike, 2015.02.25. 19:45:48
  • Shep
    Igen, csak úgy teljesen használhatatlanná válik a lap.
  • Fletley9
    "vagy megnyeri neked a mecset vagy nem csinál semmit" 2 manaért. 2 kettő manaért.
  • Zozo0122 #11606
    Deck trackert ki használ közületek? Vélemények? Nekem csak annyi kéne belőle, hogy lássam mik vannak még a deckemben, kipróbálnám úgy a gamet :D
  • Zozo0122 #11605
    Persze, de megteheted, hogy következő körben, vagy még később rakod ki az olcsó miniont. Úgyis akkor lövöd el a portalt, amikor nincs nagy fenyegetés, vagy ha nincs jobb lap a kezedben, így annyira nem érződik az a 2 mana amibe kerül.
  • Mephike
    2 manába kerül a lap kijátszása, és 3 manával teszi olcsóbbá a lapot. Ez kétségtelenül jó dolog ha legendást ad, vagy valami erősebb lapot. De ha egy 1 vagy két manás lapot kapsz, akkor már közel sem akkora biznisz.
  • Zozo0122 #11603
    Na ez az, pont ezeket a lehetőségeket írtam.
  • Zozo0122 #11602
    Hát...én nem tudom te melyik portálról beszélsz, én az Unstable Portalról, ami ad a kezedbe egy random lényt és azt 3!-mal kevesebb manáért idézheted meg. Ez nagyon durva. Ha 3, vagy kevesebb manás lényt idéz meg, akkor ingyen kirakod. Ha nagyobbat, akkor is jelentősen olcsóbb. És mivel random dob bármit, mindent ugyanakkora eséllyel, ezért akármit is ad, szinte biztosan jól jössz ki belőle, mert még ha rossz miniont kapsz, akkor is sokkal olcsóbban játszhatod ki. Jó eséllyel kapsz legendaryt is, 62 legendary van jelenleg a játékban, a körülbelül 500 kártyából ez egész magas arány,(nem az, de azért mégis) és ugyanakkora eséllyel kapsz legendaryt mint commont. Ez a lap rohadtul OP, 10ből 8 esetben tempoelőnyhöz juttat, gyakran azonnal. Ha 2 van a deckedben, akkor még jobb. Ráadásul ez a lap ugyanolyan jó early, és endgameben is, lazán coinolható, de endgameben is lehet vele próbálkozni, 2 mana nem a világ vége, még akkor se, ha nem ad épp jó miniont. Hogy lehetne nerfelni? 3 mana helyett legyen csak kettővel olcsóbb egy minion (ha csak 1-el, akkor tönkretennék a lapot) vagy maga a lap legyen 3 mana.
  • dave9004
    vagy 1-el növelik a költségét, vagy nem 3-al lesz olcsobb a lény, hanem csak kettővel.
  • Shep
    Ellenem mostanában csupa durva lapot kapnak belőle, viszont nem tudom hogy lehetne úgy nerfelni ,hogy ne váljon használhatatlanná.
  • Fletley9
    Portal-ra azét esélyes a nerf mert idézem "vagy megnyeri neked a mecset vagy nem csinál semmit". És teljesen jogos.
  • Mephike
    Sajnálom, hogy pontatlan voltam :)

Más: Látott mostanában valaki nagyobb mennyiségben Quartermaster-es Pala deckeket? Ha palával találkoztam ,az agro volt, és nem játszotta a mustár+quatermaster kombót. Vagy csak nekem nem jutott ilyen pala?
  • 1Darton1
    A portal annyit tesz, hogy egy manával olcsóbban tudsz kijátszani egy random lényt. Egyáltalán nem tűnik túl erősnek, és emiatt nincs is túlhasználva.
    Nagyon kis eséllyel tempóelőnyt is jelenthet, de ehhez egy korai körödet teljesen fel kell áldoznod.
    Utoljára szerkesztette: 1Darton1, 2015.02.25. 16:59:06
  • Zozo0122 #11596
    Szerintem simán esélyes a portal is :D Sőt...
  • 1Darton1
    Azzal nem sértesz meg senkit, hogy pontatlanul fogalmazol. Meg már nagyfiúk is vagyunk. Azt a hozzászólásodat viszont nagyon nehéz értelmezni, bármit is szerettél volna vele kifejezni.
  • Shep
    Nem volt kár, megbeszéltük a dolgot, ki így, ki úgy látja, nincs ezzel gond de szerintem egy jó lap használata dustban mérhető :) (ez akár valami reklámszlogen is lehetne :))
  • Devv
    Kár volt (megint) ide beírnom, nem létező dologról beszélek ugyanis nincs búmom (éppen ezért le is fosom), Mephike meg nagyfiú már, szerintem kilábal ebből a dilemmából. :D Megszűntem.
  • Mephike
    A GvG lapok már nálam is gyűlnek, de meg lennék lepve, ha Boomon és a mechwarperen kívül más nerfelésre kerülne. Bár aztán ki tudja.
  • Mephike
    Oks, inkább nem szólok semmit, mert nem akarok megsérteni embereket.
  • Shep
    Nekem anooyból annyi van ,hogy már csak + -t ír rá :) A druida medvéből is van rengeteg, mondjuk ezeket nem igen fogják nerfelni.