29
  • levente68
    Na, itt kicsit én lőttem mellé, nem erre a cikkre gondoltam, itt tényleg a szifon ekézése megy...

Nos, én belátom, ha fütyi vagyok, legalább.

A többit tartom, narumon hülye!

• levente68
    Mindenki értette? Biztos?

Bátran szállj le a magas lóról ostoba és tapasztalatlan barátom!

Az meg, hogy levezeted, hogy nemcsak hogy nem fejlődik a magasztalt rendszered, hanem visszafejlődik, az igen mulatságos.

Jól megfogalmazott mondatokat kitűnően értek én, persze, amíg a tieid szerinted azok, addig ebben nem fogunk egyetérteni.

Fel sem merült az Android? OK.

"Nem androidos cikknél vagyunk"

A szifonról akkor miért is értekezel, konzumidiótaként egy BB cikknél? Na, az orruknál tovább nem látókról ennyit...

Ismét hoztad a formád, értelmeset nem tudsz szólni, de legalább a szifonos nagyképűség megvan. Hogy mire, azt persze nem tudom, de megszokhattam volna már.
  • narumon
    "Na? Mi az ""elavult" de jól használható" és mi az a "folyamatosan új "innovatív" és használhatatlan." ???"

Benne volt a mondatomban. Az iOS ikonjai elavultak ugyebár (mert régiek, meg mindenki ezt mondja) ellenben jól használhatók. A folyamatosan új és innovatív meg az (ami szintén szerepelt a legelső hozzászólásomban) amikor ezt átállítom másmilyen kezelésre, és rájövök, hogy oké, hogy új meg innovatív csak éppen használhatatlan ezért jó esetben pár nap után visszaállítom a standard ikonos megoldást.
  • narumon
    Mindenki értette rajtad kívül, ugyanis így kezdődött a hozzászólásom:

én JB telefonnal ezt azt átvariálok az iphone-omon, de amihez nem nyúlok azok gyakorlatilag ezek az ikonok amik az alapját adják. Próbálkoztam mindennel de mindig rájövök, hogy ez a legjobb megoldás.

Sokadszorra bizonyítod, hogy nem tudsz MAGYAR mondatokat értelmezni. Vagy csak az iszonyatos rosszindulat süt belőled és ezt gondolod más is így gondolkodik. Nem androidos cikknél vagyunk - fel sem merült az android - de te nem látsz tovább az orrodnál, mint mindig. :(
  • levente68
    Ezt az amnéziás dolgot soha nem hagyod abba? Ha te nem vagy képes egy-két percnél régebbre visszaemlékezni, attól még azok megtörténtek.

Nos, azért arra kíváncsi lennék, hogyan magyarázod ki magad abból, amibe megint keveredtél...

"Nem tudok jelenleg jobbat szóval inkább legyen "elavult" de jól használható mint folyamatosan új "innovatív" és használhatatlan."

Na? Mi az ""elavult" de jól használható" és mi az a "folyamatosan új "innovatív" és használhatatlan." ???

Ha nem értem jól szerinted, akkor hajrá, nevesítsd, aranypofa! Hogy mindenki érthesse...
  • narumon
    Ne haragudj de most is te ugattál bele ugyebár. Azon kívül egy magyar mondatot nem sikerült értelmezned, utána meg büszkén hozol elő olyan dolgokat ahol szintén nem sikerült egy magyar mondatot értelmezned idestova már 1 éve. Ezért kár volt az ÉN beírásomra egyáltalán reagálnod.
  • levente68
    Hűha, hát akkor miről beszélsz? Mi az, ami ""innovatív" és használhatatlan."????

Nem lehet másról szó, a BB nincs még, mármint, amiről itt van szó, az iOS-re egy szó sem lehet, ugye, soha.

De ha mégis iOS-ben találtál ""innovatív" és használhatatlan" dolgokat, akkor meg tanulj meg értelmesen mondatot szerkeszteni!

Addig pedig maradjunk annyiban, amit mondtam.

A JB-et meg ne is emlegesd, az volt az egyik nagy hazugságod pár éve, most is ellentmondasz a saját szavadnak, miszerint nem szoktál JB-elni, csak úgy maradt.... Máskor meg azt mondod, hogy JB-kel kezdesz.

Mindegy, bebizonyosodott már rég, hogy mindenbe beleugatsz, de mindhez kezdő vagy, tehát inkább ne okoskodj. Bár, szórakoztató figyelni, meddig bírod...
  • narumon
    Ezt írtam, kérlek mutasd meg hol szerepel benne az android:

"Hááát, én JB telefonnal ezt azt átvariálok az iphone-omon, de amihez nem nyúlok azok gyakorlatilag ezek az ikonok amik az alapját adják. Próbálkoztam mindennel de mindig rájövök, hogy ez a legjobb megoldás. Nem tudok jelenleg jobbat szóval inkább legyen "elavult" de jól használható mint folyamatosan új "innovatív" és használhatatlan."
  • levente68
    Pontosan.
  • levente68
    Te nem írtál semmit az Android-ról?

Ajjaj, az amnézia...

Évek alatt annyi sületlenséget hordtál össze róla, hogy eszméletlen, most meg letagadod?

Írjam azt, hogy tőled már megszokhattuk? Aki a saját szavát egy napon belül is üti? Naaaa, ennyire ne légy buta, itt ismernek már!
  • narumon
    Mivel én nem írtam semmit az androidról, ezért gondolom a saját frusztrációd alapján helyettesítetted be ide, mert én még csak nem is gondoltam rá. Persze tőled már megszoktuk, hogy el sem hangzó dolgokba kezdesz "kapaszkodni"...
  • bunny
    Tényleg király lett az új BB felülete, látszik hogy átnézték a piacon lévő összeset, kiszedték belőlük a jó ötletet és egybegyúrták. Nice work!
  • levente68
    "használhatatlan"???????

Te mégis miről beszélsz?

Semmit sem ismersz a szifonodon kívül, de mindent fikázol csak.

Hja, aki a barátja Android-os telefonjában "eltéved" a saját állítása szerint, attól magas szakmai szintű véleményt kaphatunk. Meg is kaptuk...

Segítenél kielemezni az Android 4.2-t? Biztos használhatatlan, lol.. Az 5-ösről már ne is beszéljünk, az egyenesen káros lehet...

"Próbálkoztam mindennel de mindig rájövök, hogy ez a legjobb megoldás."

Megalol, a vak tanítja a látókat.......... áááááááááááááááááááááááááá
  • Hedgehunter #16
    Mit lehet egy erintokepernyos telon jobba tenni manapsag?? A hardware majdnem minden telefonon tobb mint eleg interentezni, angry bird-ozni meg videot nezni.
  • Szefmester
    Mert akit fikáz is ezt a stratégiát használja?
  • asgh
    Én azt nem értem, hogy ha valakinek a birtokában van a szerinte technológiailag legfejlettebb mobil OS, akkor miért a konkurencia fikázásával foglalkozik? Ráadásul olyan szubjektív, hangulatkeltő kijelentésekkel, hogy "az iPhone kezelőfelülete elavult".
    Ennyi erővel a Mercedes is fikázhatná a Volvo buszokat, hogy a zöld leszállásjelző gomb elavult, mert 30 éve nem változtattak rajta.
  • narumon
    Hááát, én JB telefonnal ezt azt átvariálok az iphone-omon, de amihez nem nyúlok azok gyakorlatilag ezek az ikonok amik az alapját adják. Próbálkoztam mindennel de mindig rájövök, hogy ez a legjobb megoldás. Nem tudok jelenleg jobbat szóval inkább legyen "elavult" de jól használható mint folyamatosan új "innovatív" és használhatatlan.
  • mtxaudio
    A lenyeg ! Egyenlore a nyomaba sem lephet az iOs nek es az androidnak sem !
  • mtxaudio
    Nem tudom hogy mire ilyen magabiztos ?! Ha olyan jol sikerult a Z10, akkor hogy lehet az hogy 3 nap utan letettem es az iPhont hasznalom most is ! En is vartam mint valami messiast, de mikor kiprobaltam rajottem, hogy egy olcso gagyi kezdetleges butitott Android utanzat ! Tele alapveto hibakkal es hianyossagokkal !!!
  • pixx
    Oda van írva, hogy csak egy ötlet, német oldal által összedobott dolog...
  • fergusonpapa
    huh ez lesz ios7-b? végre.. Nekem nagyon bejön és nem értek azzal egyet hogy kezdedleges androidos dolgot hozza.. sok app igy fejleszt majd ilyet az nagyon jó lesz :))
  • kvp
    "(pl Dashboard (widget) hozzáadás, alkalmazásfejlesztőknek IPC lehetőség és aktív ikon lehetőség (lásd OS X, vagy Calendar ikon))"

Ezek szerint ios alatt meg mindig nincs rendes widget tamogatas? Megneztem es tenyleg. Viszont az ios 7 pont ugy fog kinezni mint egy klasszikus android:
    http://www.iphoneincanada.ca/news/ios-7-concept-shows-new-dashboard-notification-center-banners-and-more-video/

"Azt sem igazán értem, hogy miért nincs 'vissza' és 'opciók' gomb még a telefonon. Minden alkalmazásban elég sok pixelmagasságot elvesz a felületből ezeknek a gomboknak az implementálása."

Elavultak. A legujabb android-os keszulekeken mar nincs opciok gomb, de a meg modernebbeken egyetlen gomb sincs. (a power/lock kapcsolot leszamitva, de az tobbnyire az elen van a keszuleknek) A gombok egy virtualis gombsorra kerultek, amikhez az adott alkalmazas toolbar-ja is hozzacsapodik. Balra a fo gombok (back, home, option), kozepen a toolbar, jobbra az ora es a statusz ikonok. Ez nagyjabol a hagyomanyos desktop windows-nak felel meg, csak az egy start gomb helyett van 3-4 fo gomb. Hatalmas elonye, hogy igy a fix gombsor helyere is kijelzo kerulhet, amin igy sokkal tobb dinamikus gomb fer el. Nemelyik keszuleken valtoztathato, hogy ez a menu sor folulre vagy alulra keruljon, hogy jobban kezre essen a felhasznalonak. (fizikai billentyuzet eseten az osszes alap gombnak van fizikai gombja es a toolbar gomboknak is van keyboard shortcut-ja, igy tapizas vagy egereszes nelkul is kenyelmesen lehet navigalni a telefonon)
  • a_n_d_r_e_w
    Viszont a Z10 miatt rettentoen haragszok rajuk, 4 kulonbozo valtozatban jon, ebbol 3-ban S4-es Snapdragon (modern) es 1-ben OMAP (osi, elavult) SoC van, de mind ugyanazon a Z10 neven.
    Most amiatt az egy kulon verzio miatt gyakorlatilag az osszes tobbi hardveres kepessegei elenyesznek, mivel a Z10-re irt programoknak azon is jol kell futnia, igy gyakorlatilag ahhoz kell igazodni es a tobbi elonyeit nem szabad kihasznalni a fejlesztoknek.
  • a_n_d_r_e_w
    Van egy playbookom, buta, lassu (ahhoz kepest, hogy akkoriban egy messze eloremutato hardver kerult bele), alig van hozza app, de annyira intuitiv a kezelofelulete, hogy aztan kinszenvedes volt hasznalni egy 200k-s androidos csucstabletet. Azt anno nagyon eltalaltak a RIMnel, hogyan kell jol erintesre es gesztusokra alapozni az uj UI-t.
  • fergusonpapa
    Én is almás vagyok és tényleg jó lenne egy picit kényelmi frissítés, gyorsgomb,widget... mostanival sincs nagy gondom de haladhatnának a korral :)
  • ADAMEX9
    Pontosan. Mindig is mondom, hogy bármennyire igényes maga a készülék, ha az iOS ilyen gagyi kis kvarcjáték UI-vel rendelkezik.
    Azt sem igazán értem, hogy miért nincs 'vissza' és 'opciók' gomb még a telefonon. Minden alkalmazásban elég sok pixelmagasságot elvesz a felületből ezeknek a gomboknak az implementálása.
  • csimmasz
    Na ilyet isritkán hallani, végre egy korrekt apple tulaj hsz.
    Amugy nekem is olyan retro érzésem van ha iphone kezelőfelületét látom.
    Monjuk kinézetre még mindíg ott van az uj 5 ös.
  • asysoft
    Lehet, hogy a homescreen "hasonló" (mondj egy olyan ikonokra alapozó mobil OS-t, amelyé nem), de ha nézel róla videót, rá fogsz jönni, hogy kb ebben ki is merülnek a hasonlóságok.

Egyébként mint iOS user egyetértek vele, ráférne már némi komolyabb frissítés (pl Dashboard (widget) hozzáadás, alkalmazásfejlesztőknek IPC lehetőség és aktív ikon lehetőség (lásd OS X, vagy Calendar ikon)), 6.x elég vérszegényre sikeredett (és nem is minden változása jelentett egyben javulást is, én pl új AppStore-t rühellem).
  • Namelesske
    Vicces hogy pont a BB10-nek van hasonló HomeScreen-je :D