22
-
tomcsa4 #22 Kapásból 100 hardvergyártót (mobil, PC) tudok mondani és több tucat szoftverfejlesztőt (legyen az irodai csomagok, zeneszerkesztő, antivírus stb), akik ugan ezt csinálják. A böngészőkről nem is beszélve (jó oké, ezek ingyenesek, de az ütemterv ugyan ez.) -
asgh #21 Nem azon van a kiakadás, hogy felgyorsítják a fejlesztési folyamatot, hanem kiadnak egy félkész terméket, majd a következő verziójában javítják. Ha ehelyett évente lenne windows frissítés, de az új funkciók csak akkor jelennének meg, amikor már tényleg működnek, sokkal kevesebben problémáznának rajta.
Persze ehhez a Microsoftnak üzleti modellt kellene váltania, mert évente nem fognak a felhasználók 30-40 ezer forintokért OS-t frissíteni, meg kellene oldani, hogy a windows verzió váltás miatt ne kelljen 0-ról újratelepíteni mindent, jobban együtt kellene működniük a hardvergyártókkal, hogy a windows támogatás ürügyén ne kényszerítsék új hardver vásárlására a felhasználókat, illetve ne fordulhasson elő, hogy egy windows verzióváltással egyes hardverek egyszer csak használhatatlanná váljanak (pl. kvm switchek a win7 megjelenésével). -
sirpalee #20 Akarom mondani 20. Rosszul emlékeztem. -
sirpalee #19 A 10.8 kemény 15 euró volt. -
paj01 #17 MS stratégiát váltott. Ua az helyzet mint a Vistaval/W7el. Ennél a windows 8nál is azt érzem, hogy nem akarták/tudták tökéletesre fejleszteni amire még hónapok rámentek volna, hanem kiadták, had használják a userek és a feedback segítségével tökéletesebbre csiszolva kiadják "újra". Na ez lesz a 9. A Vista és a 8 csak egy fél lépcsőfok. Főleg most elég nagy koncepcio váltás volt, nem is lehetett remélni, hogy tökéletes lesz a 8, persze használható de a 9 sztem újra hozza azt a szintet mint a 7 és addig a felhasználók is megszokják a metrot. A microsoft ezzel időt/extra profitot nyer. 9től azt várnám, hogy rendesen implementálják ezt a metro ui-t mert ez a hibrid megoldás a 8-ban nem vmi nyerő. -
tomcsa4 #16 A többi OS-ben szerinted nincsen trójai? Megsúgom, az összes böngészőben van. Hisz ez lesz a lényege a web 3.0-nak is. Mindenféle adatot összegyűjtenek majd és teljesen személyre szabott felületet lát a user.
FF OS-ben meg ne bízz. Többen is elbuktak már ezen a piacon. -
#15 ReactOS elégé elmaradott.. probálta már valaki? -
Ferrer #14 A ReactOS jól halad affelé, hogy lassan tényleg igazi Win 95 alternatíva lehessen :D -
#13 Tegyél fel Linuxot, és nincs több gondod! Nem kötelező Windows-t használni. Amúgy a 7-es nagyon jó volt, és a kezelőfelület apróbb kínjait leszámítva a 8 is jó. Én pl. a bekapcsolás óta nem láttam a Modern UI-t.
De köszönjük az intelligens hozzászólást, rendkívül építő jellegű volt, megfontoljuk. -
Szefmester #12 Én szeretném támogatni pl a ReactOS projectet, de az elmúlt 1-2 évben szinte semmi előrelépést nem láttam tőlük. Még most is csak alfa státuszban van a rendszer. Pedig az már feledtetné a wint sok emberrel. De hát a project valamikor 96-97 környékén kezdődött ha jól rémlik, most meg nézem a dátumot... -
#9 OSX-nél pénzért van az új verzió asszem, de igazából ez ilyen jó magyaros érvelés, hogy ne kritizáljunk valamit mert úgyis más is vagy mindenki azt csinálja. -
Johnny Woo #8 Ha van eredeti Win8-ad akkor az új verziókat ingyenesen tudod majd telepíteni. Legalábbis erről volt szó. -
#7 A többség nem. Igazából nekem se tetszik ez de amíg nem vagyunk rákényszerítve a váltásra addig letojom. -
GaborT28 #6 Azt magyarázza meg nekem valaki; hogy ki akar 1-2 évente oprendszert váltani? Főleg, ha az addig használt rendszer tökéletesen bevált. Ebből is látszik; hogy ezeket az évente kiadott "hulladékokat" kiknek dobják össze... -
Szefmester #5 "Érdekes mód, az OSX évente történő frissítése, vagy az Ubuntu évi 2 nagyobb frissítése ellen senki nem hőbörög, ha az M$ csinálja, akkor szar :)"
Ezekért is fizetni kell minden egyes alkalom után? -
#4 Egyelore ugy nez ki, mintha tick-tock uzemmodba kapcsoltak volna ok is, ket evente jon az uj rendszer, koztuk pedig egy-egy nagyobb, ingyenes service pack, ez lesz most a blue, ha minden igaz. -
#3 A M$ leakarja csökkenteni a rendszerek kiadásai között eltelt időt 3+ évről 1-2re. Így viszont nem lesznek drasztikus újítások, komoly átalakítások, hanem mint egy túlméretezett service pack érkezik az újabb verzió. Tehát véleményem szerint, amikor kijön egy rendszer, ahhoz kb 1-1.5 év múlva érkezik az SP1 és annak magasságában a következő rendszer, mely tartalmaz újításokat és mindazon hibajavításokat gyárilag amit SP formában a korábbinak kiadtak.
Érdekes mód, az OSX évente történő frissítése, vagy az Ubuntu évi 2 nagyobb frissítése ellen senki nem hőbörög, ha az M$ csinálja, akkor szar :) -
csimmasz #2 Ez ilyen Vista retro érzés.
Kidobunk egy félkész szart azt ha nem jön be akkor, uj néven megint kiadjuk a kész op rendszert.
A táblák sikere miatt hirtelen lépni kellett.
-
GaborT28 #1 Röhögnöm kell.