Egyre valószínûbb a Higgs-bozon felfedezése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lattam mar segghulye 2 diplomast es szakmunkassulit vegzett total tajekozott embert is.
Sot a diplomasok kozt sokal tobb a szakbarbar.
Ha hullam es szelerumubol akarnal annyit telepiteni, hogy kivaltson mondjuk egy paks meretu eromuvet annyit kene telepiteni, hogy komolyabb kornyezei hatasokkal jarna mint egy atomeromu.
A termeszetes szel es vizaramlas oszebaszasa is kornyezetszennyezes..
©noland
A higgs-mezõt (és nem teret) nem lehet kiiktatni. A higgs-bzon, mivel bozon, létre lehetNE hozni higgs-bozon-lézer vagyis "hézert". Ezzel, úgynevezett higgs konzedámut lehetNE csinálni, amivel képesek lennéNK megváltoztatni lokálisan a fizikai állandókat (a fi értéke ugyanis nem állandó(!), de maga a kondenzátum is antigravitál. (Az más kérdés, hogy semmit nem tud "felemelni", így a repülõ a higgs-kodezátummal a fedélzetén úgy vágódna a földbe, mintha a gépen sem lenne. Ez egy rossz irány.)
Im beginning to have less and less interest in what you think is possible or impossible. (Dr. Strangelove)
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
Innentõl kezdve nem gondolod, hogy tényleg célom a meggyõzés? Legalábbis az õ meggyõzésük? Ugyan, naív barátom, hová gondolsz?
A cél csak az, hogy az egész fórumközönség elõtt behúzzam õket a csõbe. Sokat segít közben, hogy nekem van igazam, de ezt úgysem fogják belátni soha, csak szajkózzák a faszságot, és szerintem el sem olvassák amit írok.
De látom, még nem fogtad fel teljesen: a stílus tényleg szándékos. Évek óta használom trollszûrõnek, tökéletesen mûködik. Ha egy olyan emberrel beszélgetek, akit maga a vita érdekel, akkor az olyan ember elmegy néhány "baszdmeg" meg "faszság" mellett. Ha meg csak játszmázni akar az illetõ, akkor az hamar kiderül, mert elõadja a sértett lelkû sebzett madár vergõdése színdarabot, én meg tudom, hogy onnantól mindegy is, mit érvelek, mert úgysem figyel rá. És akkor játszmázhatunk kedvünkre, nekem mindegy. Addig sem a faszságairól szól a topik.
Az meg külön röhej, hogy szerinted ha én nem csinálom ezt a hülyékkel, akkor majd sokkal több értelmes vita lesz. Ja, hát aztán kibaszott értelmes vitákat lehet lemûvelni az ilyen Tau féle idiótákkal, akit nem érdekelnek tények, logika, racionalitás, stb, csak az, hogy a saját hülyeségüket terjeszthessék.
Azt viszont nem fogom hagyni.
Ne szánalmaskodj már ezzel a sértett "nekem ez a stíílusom, csak a gonosz világ nem ért meg" emókamasz hülyeséggel. Bunkó paraszt módon viselkedtél, ennyi. Lássad be, viselkedj jobban, és hoppá, egybõl kevesebb lesz a "köcsög troll", valamint több az értelmes beszélgetés.
Na jóéjt.
Látom te sem fogtad fel, hogy nem a kis súlyt hasonlítottam a súlytalansághoz, hanem azt állítottam, hogy a pók szempontjából mindegy.
Az igazi problémád a legszebb az egészben. Hogy pontosan azért jelenthetem ezt ki, mert tudom, hogyan mûködik a fizika, tudom, hogy a pók hogyan van egyensúlyban, és tudom, hogy milyen erõhatások érik még a pókot a gravitáción kívül. Én nem tátom a számat, mint egy idióta, hogy bazdmeg CSODA, hogy a pók súlytalanságban hálót szõ, hanem tudom, hogy miért nem olyan nagy tétel ez.
Viszont az most már kezd érdekelni, hogy miután tényszerûen kiderült, hogy a pókok tudnak a súlytalanságban hálót szõni, mi a bajotok van azzal a kijelentéssel, hogy akkor a jelek szerint nem nagyon zavarja õket a súlyuk, illetve annak hiánya? Ez hogyan, milyen szempontból hamis, azt most már kifejtenétek lassan? Mert ugye ezért a kijelentésemért kapom itt az osztást, jó lenne, ha esetleg valami érvet is látnék...
Mentségedre szóljon hogy Tau szólt be neked... Aki pedig ha jól tudom evolúciótagadó. Linkelni akartam de látom te vagy az utolsó elõtti hozzászóló márc.14 én. Szóval érdeklõdve várom a titánok harcát.
Arról nem tehetek, hogy hülye vagy, hogy felfogd.
Az utóbbi idõben a legnagyobb bullshitet itt tõled olvastam, melyrõl itt ki is fejtettem a véleményemet.
<#hehe>#hehe>
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
"mert pont az ilyen emberek azok, akik eltartják a kamugép csalókat, az egész ezoteriát és alternatív gyógyászatot úgy ahogy van, hátráltatják a tudományt"
Na ez az. Hogy vagy mondjuk te, a lakásod falait a melõsok rakták le, bútorokat a bútoros, a villanyszámlás leolvas, a postás kihozza a leveledet, elmész a boltba, az árufeltöltõ felpakolta neked az árut hogy könnyen válogass, a kereskedõ meg beszerezte és eleve odavitte, amit a parasztbácsi megtermelt, a kasszás kiszolgál, a rendõr vigyáz hogy ne lopjanak, bemész a munkahelyedre busszal, amit a buszvezetõ vezet, bekapcsolod a gépedet, amit betanított munkások raktak össze, és beíord a kommented:
EZ A SOK HÜLYE MIND A TUDOMÁNYT HÁTRÁLTATJA!!
kezdve az óvónénitõl, aki megtanított, hogy a bilibe szarj, a tûzoltóig, aki eloltja az égõ házadat.
Az, hogy ez a sok részecskefizikához nem értõ ostoba véglény mintegy mellékesen egy mûködõ társadalmat alkot, aminek köszönhetõ pl. az, hogy el tudnak tartani néhány tudóst, aki viszont ért a részecskefizikához, meg valahogy nem esik le.
Szerinted õk hátráltatják a tudományt. Szerintem meg nélkülük lehetetlen lenne tudománnyal foglalkozni, mert valakinek azért csak el kéne menni vadászni.
Ha a véleményemre és álláspontomra vagy kíváncsi, olvasd el figyelmesen ismét a kommeteket. Részemrõl befejeztem, sokadjára megbánva, hogy az SG-n beleszóltam a beszélgetésbe.
De ahogy nézem, nem túlságosan eltérõ az álláspontunk...
"Sõt én úgy vettem észre, hogy a nem természettudományos diplomások hajlamosabbak (így a mérnökök is) a hülyeségre, mint egy ttk. végzett ember."
A mérnök az természettudományos diploma, ezt azért szögezzük le. Alkalmazott természettudomány.
De egyébként pont azt mondod, amit én. Persze, a ttk-s tudóspalánta áll hozzá a legtudatosabban. Aztán a természettudományos diplomások(mérnök, orvos, stb), akiknél persze, már bejátszhatnak hülyeségek. De még mindig kevésbé, mint a humán diplomások, a diploma nélküliek, vagy az alapszintû végzettséggel rendelkezõk esetében, akik viszont soha nem kaptak komoly természettudományos képzést.
Ez így már megfelel? Pont ezt mondom én is, hogy van sorrend. Te csak kiegészítetted még egy szinttel.
Ha nem betiltatni akarod, akkor kifejtheted, hogy mit kéne a jelenleginél jobban csinálni. Ha ez nem megy, akkor meg mit mérlegeljünk?
Mert az nem nagy teljesítmény, hogy megállapítod, hogy vannak üzemek, amik veszélyesek lehetnek. Hát ja, vannak. Ez nem meddõ vita, mert még vita sincs, csak Captain Obvious jellegû megállapítások.
De hagyjuk ezt az egészet, mert ez parttalan, meddõ vita. Igazából közülünk senki sem ért a témához, nem látjuk a mérvadó véleményalkotáshoz szükséges mértékben a területet, csak pár kiragadott tény és szempont alapján végzünk verbális maszturbációt.
Ezekbõl következik, hogy egy orvos jobban kiszúrja a megalapozatlan állításokat, mert direkte azt keresi. Továbbá tisztában van vele még egy ismeretterjesztõ cikk olvasásakor, hogy mi a megfigyelés, mi a hipotézis, és mi az ezekbõl levont következtetés, ezeket el tudja különíteni.
Egy teljesen laikus erre nem képes. Olvas egy cikket, talán fel sem fogja, mi volt a megfigyelés, legörget a cikk végére a "mire jó ez" szakaszig, aztán benyalja kritika nélkül, mintha kõkemény, kézzel fogható valóság lenne. Aztán jönnek a mátrixos vallások meg a gyíkemberek rögtön...
Elnézést kérek.
Midemellett erõmûvekrõl volt szó, és sok olyan katasztrófa forgatókönyv lehet, amikoris egy jó kis füstölõs hõerõmû csupa móka és kacagás egy nem tervezett üzemállapotba kerülõ atomos bigyóhoz képest.
(Nem szokott túl nagy médiavisszhangja lenni, de hazai vegyi üzemekben évente van pár haláleset, nemrégiben az egyikben nekem is majdnem sikerült bekancsolni egy remekbeszabott foszgén ömlés következtében, pedig csak arra jártam véletlenül. Ott talán egy halott és két rokkantnyugdíjas volt a mutatvány vége, én azért jöttem el a helyszinrõl pár perccel elõtte, mert nem ment rendesen a mobilnet és kerestem a mezõerõt. Vagy térerõt.)
Ez n+1 ipari létesítményre igaz. Nagon kíváncsi lennék, hogy pl. melyik vegyi üzem van itton 6-os rengésre méretezve. Bophal óta tudjuk, hogy mire képes egy vegyi katasztrófa. Ahhoz képest Cseronbil csak egy babazsúr volt... És picivel több vegyi üzem létezik, mint atomerõmû és láthatólag sokkal lazábban ellenõrzik azokat egyes országokban. Azok ellen nem pattog senki...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Az lett volna a mondanivalóm lényege, hogy egy mérnöki, de még egy orvosi diploma is közelebb áll (pl) a csillagászathoz, mint egy vendéglátóipari vagy közgazdász végzettségû, vagy fõleg egy humán bölcsész.
Persze, józan paraszti esze mindkettõnek van, csak az sokszor nem elég...
Mérnök, orvos, ügyvéd, bolti eladó és sok más terület csinálja ezt (még phd. fokozatú tudósok is). Ez nem csak tudás, hanem gerinc kérdése is. Természetesen fel kell hívni a figyelmet a csalásra, de ezt nyilván be is kell bizonyítani, ha képes vagy rá, ezzel nincs is semmi baj! A probléma ott kezdõdik, mint írtam amikor alaptalanul teszi ezt. Ez a különbség közted és az ufologusok között akik meg nekem akarják megmondani mit csináljak...
A személyzet nélkül maradt atomerõmûveket leállítja az automatika.
Egyébként ha elõfordul az általad említett szituáció, akkor majd visszatérünk a fosszilis energiahordozókra. Na nem az olajra, hanem a fára a tábortûzhöz, meg a fekete lõporra a fegyverekbe.,,
Részint, technológiai oldalról tekintve van a legkevesebb baj az atommal, ha évtizedeken keresztül minden a tervezett módon zajlik. De mi van akkor, ha az atomtechnológiát fenntartó, magasan szervezett és rendkívül összetett technikai civilizációval és világgazdasággal történik valami? Tegyük fel, bekövetkezik az elképzelhetetlen, és Európát eléri egy újabb háború, vagy valamilyen nagy kiterjedésû természeti katasztrófa történik? S itt nem a tenoristákatombátcsinálnak forgatókönyvre gondolok, csak a felügyelet, gondozás és karbantartás nélkül maradt létesítményekre.
Szóval, az atom jó, ha minden jól megy. Ha viszont beüt a krach, akkor púp is lehet a háton.
" A holdraszállást is érti, mert ott egy ember a Holdon. "
Tudod mennyien NEM értik a holdraszállást? Nem kell messzire menned: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1117973040
5000+ hozzászólás arról, hogy az emberek mennyire hülyék a témában, és még a magyarázatokat sem értik.
A háromszáz évig semmi hasznot szerintem elfelejtheted, az utóbbi 200 évben ha valami elméletnek bebizonyosodott az érvényessége, szûk évtizedeken belül lett gyakorlati alkalmazása is. Az utóbbi 50-70 évben meg még durvábban felpörgött a dolog.
És ezek bizony segítenek a bullshit kiszûrésében. Továbbá kicsit megvezetik a kíváncsiságot is a természettudományos témák iránt. Nem értek veled egyet abban, hogy mindenki szakbarbár és maradjon kussban, ha nem a szakterületérõl van szó.
Pláne, hogy aki szó szerint semmihez nem ért, mert mondjuk nagy pofájú kis középiskolás köcsög, az nem fogja magát tartani a "szabályhoz", hogy ne pofázzon bele abba, amihez nem ért.
"Ezzel nincs is semmi baj, viszont amikor ez a mérnök a dr. fokozatát felhasználja arra, hogy magát mindentudónak titulálva bepofázzon más munkájába, vagy egyenesen hazudjon"
Jellemzõen nem mérnökök csinálják ezt, hanem orvosok, és kihasználják a doktor címüket arra, hogy mindenféle kamu terápiát, gyógyeszközt vagy gyógyszert adjanak el a "nem értelmeseknek".
Na, most én mérnök vagyok. Ismerem a tudományos módszert. LÁTOM, hogy az illetõ kamuzós doktor nem hogy nem alkalmazta, hanem aktívan kerüli. Ha ilyenkor felhívom a figyelmed arra, hogy dr.XY tele van szarral, akkor most belepofáztam más munkájába? Vagy esetleg csak alkalmaztam a laikushoz képest kicsit jobb rálátásom, és csak próbálok neked segíteni, hogy ne basszanak át?
És mégis, ha végignézed a fórumokat, én vagyok a feketeseggû, mert rámondom a számomra egyértelmûen kamu dolgokra, hogy hülyeség.
A nap és szél rendelkezésre állása rendszerint kevés párhuzamot mutat a villamosenergia szükséglettel, emellett az esetlegességük miatt azonos kapacitású, gyorsan üzembe állítható, jellemzõen fosszilis tartalék erõmû kell melléjük. (És akkor még nem verte szét a jégesõ a napelemet/kollektort, szélturbinát..)
Sajna összességében még mindig az atommal van a legkevesebb gond.
Témához hozzászólva, a Természet Világa 2000-ben különszámot adott ki az akkor még tervezés alatt álló LHC-rõl:
Mikrovilág
Most pedig, 13 évvel késõbb, újabb különszámot kapott a téma, ezt sajna nem tudom linkelni, mert a kiadónál még nincs kint, ellenben egy ezresért megvehetõ az újságosnál, a borítóján egy igen fotogén Higgs bozon detektorképe látható. A két kiadvány szerzõi részben azonosak, összevetik, a korábbi tervekbõl mi és hogyan valósult meg, az adott területeken milyen eredmények születtek.
Ezeken túl ajánlom mindenkinek becses figyelmébe Dávid Gyula prof elõadásait a Youtuben.