23
  • menSZESZ
    #23
    Évek óta használok CISS-t, nem egy új keletű dolog. Gondolom az Epson így akar piacot teremteni. Ha valakit érdekel, akkor innen akár nyomtatóval is rendelhet.
    www.tintarendszer.hu
  • Egerwin
    #22
    3 éve van egy fekete lézernyomtatónk, nem kellett még tonert cserélni benne, pedig már jó pár ezer oldalon túl van, soha nem kellett fejet tisztítani, és akármennyit áll, egyből szépen és gyorsan nyomtat, nincs beszáradt tinta.
  • Epü
    #21
    Üdv!
    Ó, azok a régi szép idők, amokor 24E-ért vettem az Epson-omat és 32E-et költöttem festékpatronokra, amiért is legalább 100 oldalt nyomtattam. Ugyanis a kis 4patronos csoda naponta 2szer megmosta a kis nóziát, persze festékben és telenyomta a filcet. Két év után harci üvöltéssel kísérve dobtam a kukába az egészet. Próbálkoztam még 4 másik nyomtatóval, de a végeredmény mindíg nagyon drága nyomtatás volt, (egy patron 10 oldal, mert mindíg beszáradt). A gépek olcsók voltak, (9...17E), de a patronok továbbra is drágák, (5...8E) és jellemzően párban kellett cserélni.
    Szimpatikus és logikus a Cég törekvése, bár nem szól a keveset, főleg ritkán nyomtatók problémájáról. Mi van a hónapnál hosszabb ideig nem használom? Egyébként a színes nyomatot, (több évenként), a Camponába leballagással oldom meg. A feketét ellátja egy lézeres. Ha két hónapig nem nyomtatok, akkor is 20 mp után jön a hibátlan fekete nyomat.
  • Athlon64
    #20
    Szívesen! Terjeszd az igét! :) Nagyon jó bolt és rendesek is. Anno 2005-ben az utolsó csomag patront vissza vették...
    Nincs érdekeltségem a boltban, de megérdemlik hogy mennyen a bolt.
  • Cefet
    #19
    Én is csodálkozom, hogy ezt csak most találták ki. Logikus lépés a gyártól a feltöltés támogatása. Így nagyobb eséllyel vesznek az emberek gyári tintát. Persze, csak ha nem akarnak rajta azonnal meggazdagodni...
    Nekem Canon IP3000 van. Amikor legutóbb patront vettem hozzá (persze nem Canont), akkor azt mondta a boltos, hogy nagyon vigyázzak rá, mert ritka jó masina. Igaza van. Most hirtelen rendeltem is hozzá 2 készlet (2x4 tartály) tintát 2000+szállításért...
    Athlon64 Köszi a linket!
  • Athlon64
    #18
    Óóó már alig vártam, hogy egy ilyen hozzászólást olvassak.
    Hát nekem egy DX7400-as van, és tökéletesen működik úgy, hogy 2005 végén félreraktam, mert a gyári patronok akkor olyan 10ezer környékén voltak és az utános meg kb. 6ezer, de nem volt ráadásul megbízható (4db patron).
    A szekrény aljába 2 évet állt és aztán vettem próbából 1450HuF-ért 2009-ben egy szettet és láss csodát (magam is meglepődtem) elsőre elkezdett velük nyomtatni enyhén csíkosan és 2 tisztítás után teljesen tökéletes lett!
    Utános tintával és ezzel a nyomival tökéletes fotókat nyomtattam fotópapírra, és a legrégebbi 2009-ből való és tökélete, nem színeződött el...

    Szóval nagyon is jó az EPSON!

    Emellett szerintem is jó ötlet, hogy a tintát olcsóbban adják és a nyomit drágábban, de szerintem még így is ráver az EPSON árakra az utános. Persze nem ilyen plázás patronosoknál kell venni az utánost, ahol 1db patron kerül annyiba mint a nyomtassolcson.hu a 4db.
  • M2 #17
    Hogy került most ki egy húsz évvel ezelőtti cikk?
  • MsUser
    #16
    Amúgy a cikkben írt hatalmas tartályok, fele akkorák mint régen a feltöltő tartályok.
    De FF új lézert garanciával 1500 oldalas tonerrel 15-20000 között lehet venni.
    Ennél jobb rendszert talált ki az EPSON???
    Az oldalankénti színes nyomtatás lézerrel, meg sem közelíti a cikkben írt túlzást!
  • MsUser
    #15
    4 db. tönkre ment nyomtatóm van az elmúlt 5-évből kb. 350-1000 oldalt bírtak.
    Ebből 2db. Epson 2db. Canon.
    Nagyon meg éri, itthon nyomtatni tényleg!
    Az utántöltéssel használt Canon bírta a legtovább, a CSAK GYÁRI PATRONNAL HASZNÁLT HAMARABB TÖNKRE MENT!
    De mindig a nyomtató fej a gyenge pont! Hiába lesz festék ha nem bír több ezer oldalt a fej.
    A CHIP-eléssel csak az árat növelték, meg hogy még több festék marad a patronban mert a CHIP lejár.
  • Cleawer
    #14
    Hurrrá felébredtek, hogy nincs kedve az embereknek feketét nyomtani 20-30ft/oldalért, és ezért töltik a patronokat. Kb 15évvel levannak maradva...
  • harmi2009
    #13
    Ez nem csak a nyomtatókra igaz.
  • HuMarci
    #12
    Rég bevállt technika, csak nem reklámozzák.
    11e Ft-ért vettem egy SX130-as epsont, vettem hozzá 10e Ft-ért egy CIS rendszert, 2e Ft-ért pedig 4x1dl festéket :) A mai napig nyomtatok vele, pedig ez már lassan ey éve.
    23e Ft-omba került és évente vagy másfél évente adok ki 2e Ft-ot.
    Ha a nyomtató tönkremegy, akkor 11e Ft-ért (vagy olcsóbban) veszek egy másikat.

    Ha valaki tud ennél jobbat, akkor ne tartsa magában.
  • Mekong Delta
    #11
    tökmindegy mit fejlesztenek vagy mi a cég új stratégiája, úgyis olyan nyomtatókat gyártanak amik SZÁNDÉKOSAN mennek tönkre 2-3 év alatt..
  • kvp
    #10
    HP nyomtato driver-t nem erdemes hasznalni. A legtobb nyomtatojuk elmegy a szabvany driver-ekkel is, pl. linux alatt sem kell driver-t telepiteni, megis mennek. Ugyanezek a szabvanyos driver-ek elerhetoek windows ala is. A multifunkcios keszulek mar nehezebb eset, de azok kezelese is megoldhato mindenfele extra nelkul.

    A nyomtato gyartokkal meg tenyleg az a gond, hogy senki nem gyart olyanoknak, akik evente parszor nyomtatnak. De ok tenyleg nem piac. Lehet erdemes lenne megnezni, hogy kinaban mit gyartanak es mit hasznalnak, mert valoszinuleg olcsobban kijonne es akkor lehet megeri minden nyomtatashoz uj nyomtatot venni.

    Az alternativa az, hogy aki ennyire ritkan nyomtat, az nem otthon teszi hanem elviszi valahova es ott. Pl. en viszonylag ritkan gyartok nyomtatott aramkoroket (evente max. 1-2 alkalmommal), ezert nem tartok otthon felszerelest, hanem amikor szuksegem van ra, akkor megcsinaltatom egy ceggel. A tervek elkuldese utan kb. 1 het alatt meg is van es sokkal kevesebb vele a munka. Az aramkorok darabja par szaz forintban jon ki, ami otthoni munkaval sem lenne sokkal olcsobb es igy gyari minoseget kapok. Ugyanez a helyzet a fotokkal es a nyomtatassal. Csak a legtobb ember megszokta, hogy otthon meg tudja csinalni. Ez ugyanaz, hogy ma mar disznot sem egyszeru es olcso vagni egy panelhaz 10. emeleten, ezert inkabb boltban vesszik az emberek a hust.
  • FoodLFG
    #9
    HP nyomtató driverek a leggányabb szarok, amikkel eddig találkoztam. Idegesítő a használatuk és nem is működnek rendesen. Inkább alap windózos driverrel próbálkoztam helyettük, de az sem mindenre jó...

    HP tintapartront egyszer töltettem újra, de nem fogadta el a nyomtató, nem volt hajlandó vele nyomtatni. Úgyhogy inkább veszek teljes árút az ilyen trükközések helyett...

    És persze minél jobban el próbálom kerülni a nyomtatással való szenvedést. Ezért kurva ritkán nyomtatok.
    Mondjuk beszáradással még nem nagyon volt problémám...
  • ujfe
    #8
    Ne viccelődjünk már ! Az epson nyomtatók utoljára akkor kerültek a címlapra, amikor tűs nyomtatókat gyártottak ! A Tintapatronos nyomtatókat sajnos 10 ezerért megveszik az otthoni felhasználók és sírva fakadnak amikor rájönnek, hogy nem éri meg patront venni, hanem komplett új nyomtatót olcsóbban kapnak...

    A privát felhasználók meg pont annyit nyomtatnak, hogy minden nyomtatáshoz új nyomtató kell, mert beleszárad a fejbe a tinta. Ha nem volt szerencséjük, akkor csak a patront lehet cserélni a készülékben, mert ezért olcsó a tinta hozzá, ugyanis nincs egybeépítve a fejjel. Lásd canon pixma olcsóbb fajta de van más gyártó is... Én már HP nyomtatót is tettem tönkre mert nem volt egyértelmű az utángyártott tinta felirata és persze nem belevaló volt. Inkább ezen kellene gondolkozni, hogy a szerencsétlen user bármilyen olcsó tintával feltölthesse, legfeljebb a gyárival érezhetően jobb a minőség...

    De az összes elmehet a fenébe, mert akkora szoftvert kell a használathoz feltelepíteni, amit egyébként soha nem fogsz használni. Nekem a HP egyszer másfél gigát telepített fel !!! És nem volt "single driver" verzió sem !!! VÉRLÁZÍTÓ !!!
    Amúgy más 30 ezerért veszel színes lézert olcsóbb helyeken. Igen, 15 ezer a parton, de 6-10 ezer oldalt nyomtatsz vele. A felfűtés meg nem oldalanként számolandó !!! Ne csaljanak már ezek is !

    Ezért meg kirúgnám őket a picsába és bezárnám a butikjukat is: "Aki a nyomtató élettartama alatt csak ezer oldalt nyomtat ki, az a mi számunkra kevésbé érdekes." !
  • mortep
    #7
    Az otthoni felhasználóknak gyártott tintasugaras nyomtatók ill. patronjaik élettartama siralmas. Szerintem jelenleg aki teheti, az más megoldás után néz.

    Az EPSON a CIS rendszerek keltette hullámokat próbálja meglovagolni, amely méltán sikeres.

    http://www.youtube.com/watch?v=kU154ou4vt0
  • kvp
    #6
    Az epson fejeket is cserelni kell, csak nem olyan gyakran mint a hp-kat. Gyakorlatilag a hp fejei olyan gyorsan tonkremennek, hogy neha meg a festek kifogyasa elott elromlik 1-2 helyen. Az utangyartott patronok eseten mar eleve fejhibasan jon a tobbseguk, persze ez nem olyan zavaro. Az epson ehhez kepest tovabb birja, de nem annyival es a fej hozza kb. annyiba kerul mint a hp-hoz, csak ehhez meg tintat sem adnak.

    Egyszeruen nem birnak idotallo tintasugaras fejeket gyartani, amik nagy felbontassal es gyorsan kepesek dolgozni. Ha a sebesseget vagy a felbontast lecsokkentenek, akkor lehetne stabil es olcso nyomtatokat gyartani, de percekig nyomtatna 100 dpi-vel egy oldalt, ami egyebkent a legtobb felhasznalasra boven eleg lenne. A regi tus nyomtatok sem tudtak tobbet.

    Egyebkent az idealis nyomtato technologia a vizbazisu polimeres lenne, tehat az akril festek hasznalata. Ezeket idealis modon mechanikus fejjel lehet a legegyszerubben felvinni, tehat egy fem alapu, piezo meghajasu folyekony akril festeket hasznalo nyomtato lenne jo. Gyakorlatilag egy elektromechanikus nyomtato folyekony festektartallyal. Ez egy egyszeru, stabil es jol tisztithato, tovabba szinte barmilyen festekkel feltoltheto nyomtatot jelentene ami hozza a modern nyomdai minoseget. Viszont nagyon lassu es zajos lenne, ami otthoni felhasznalasra megfelel. Cserebe olcso lenne bele a festek es sokaig birna a mechanika. Persze ez uzleti szempontbol nem annyira nyero, tehat ilyet jo ideig nem fognak arulni, csak ipari celokra, egyenetlen feluletek festesere.
  • caprocorno
    #5
    Az rendben van, hogy tartály, de sikerült olyan fejeket készíteni, hogy az is egy nyomtató élettartamára szól? Vagy pont az fogja behatárolni az élettartamot? Tud erről valaki valamit?
  • MANOWAR
    #4
    Kb 10 eve en is az otthon toltogetosok taboraba tartoztam, most nem tudom milyen arban vannak a tolto kittek de akkor nekem nagyon megerte epson es lexmark-hoz hasznalni - napi szinten 30-50 db szines (A4)oldalra volt szuksegem. Utana mar jottek a meg mindig tintasugarasokhoz tartozo Canon PIXMA-k amiknek jovval kevesebb volt a fogyasztasa es az ara 400-600 Ft volt egy utantoltott (nem utangyartott a chip miatt ugye, hogy elfogadja) patronnak. Most kb 1-1.5 eft korul lehet es meg kevesebbet fogyasztanak. Most nincs nyomtatom (nincs szuksegem ra), de ha kellene csak FF es lezeres kellene az idoallosaga miatt. :)
  • netperformer
    #3
    Aki Epsonból bármit vesz az nem normális. Pont.
  • coolbboy83
    #2
    Egyik ismerősöm ilyen literes és 0.5 literes flakkerekből tölti fel injekcióstűkkel a HP patronjait... eddig nem volt gond - szerinte nagyon megéri.
  • wraithLord
    #1
    Nem rossz ötlet, mert egy vicc lassan, ami a tintapatronos nyomtatók esetében megy. Még a 2x annyi tintát tartalmazó, jó minőségű utángyártott patront is alig éri meg megvenni - kicsit kevesebbért, mint az eredeti patron árának a feléért -, mert mire beállítom a nyomtatót, hogy normálisan nyomtasson az újonnan installált patronokkal, és végre értelmes dokumentumokat nyomtatnék vele, már majdnem félig üres a patron...
    Illetve legyünk optimisták, már majdnem csak félig van tele.