33
  • Etinger
    #33
    Jogos :) De ha nagyon nem megy házon belül - kívül (vendégcikkíró) ez a név megadás, akkor használhatnátok ti is ilyen "álneveket". Mint a GS, Guru stb is teszi. Így lenne kihez kötni egy adott cikket, kellemesebb olvasni is. Anno pl Hancu cikkeit imádtam a Guruban, és ha Hancu nevét láttam a cikknél, mindig szívesen olvastam. Persze ennek a fordítottja is igaz lehet, ha valaki nem kedveli a cikkírót.

    Na de a lényeg, hogy ez a névtelenség nagyon fura és zavaró. Mondjuk a cikk az jó. Leszámítva a 3 csillagos grafikai részt, ami nálam minimum 4.
  • Hornymut
    #32
    OFF
    Emlékszem, régen itt is fel voltak tüntetve a nevek, de gondolom a folyamatos negatív és anyázós kommentek miatt leszedték innen, de ez csak tipp.
    ON

    A héten fejeztem be a játékot, és zseniális lett, talán a legjobb epizód az összes közül. Nálam abszolút az év játéka eddig, rég szögezett játék ennyire a monitor elé.
  • Ötvös Tibor
    #31
    Érdekes lenne. Minden más cikknél fel van tüntetve a neve, a kritikáknál meg nem? Szerintem más a helyzet.
  • e98ff
    #30
    Adtak hozzá felfújható Lara babát? :)
  • Etinger
    #29
    Ötvös Tibor
  • zola2000
    #28
    Itt nagyon nem konzolosról van szó, mert MA (Japánon kívül világszerte) pcn is az ilyen instant tömeggyilkolászós akciójátékok vezetnek, RÉGEBBEN konzolon is a lassabb gondolkodósabb "dungeonmegoldós" játékok vezettek ... a legutóbbi ilyen nyugati játék talán a Skyrim, de az is elment "maibb" irányba.

    Ma lassú dungeonmegoldós (labirintus néha egyszerűbb logikázás) játékért pont hogy egy ps3mat kell venni, és tales of... atelier... című játékokat kell keresni... illetve PCn a dark souls ugrott be, a lopakodás meg a metal gear solidban maradt meg, milyen véletlen: megint egy olyan fejlesztő akinek a kezét nem köti meg, hogy az amcsi ízlésnek kell játékot csinálni.
  • Molnibalage
    #27
    És a legszánalmasabb az, hogy a szerző az sg.hu. Mi van, a krtikius már a nevét sem vállalja fel...?
  • mg1992mg
    #26
    Grafika 3 csillag? Gratulálok. Simán 5 csillag, és nem mosógépen kéne játszani.
  • Krisztiam #25
    grafika 3 csillag? a tesztelő hová tette a szemét?
    pár játékot leköröz szerintem...
  • Etinger
    #24
    Na ott főleg, bár az pont CD-s, de a Core játékaiban is volt elég öldöklés.
  • GaborT28
    #23
    Így van; gondoljunk csak a Legendre...
  • Etinger
    #22
    Amúgy meg ahogy írták előttem is, irdatlan mennyiségben gyilkolt eddig is Lara. Nem altató lövedékkel lövöldözött. Egy-egy fegyver mindkettő kezébe, klasszikus felállás, mészárolt vele. Miről beszélsz akkor meg?
  • crosscut
    #21
    Jó játék, de nagyon rövid. Nekem normál fokon 100ra olyan 7 óra volt összesen.
    Plusz hát ez a "survivor is born" hülyeség. Vadászás értelmetlen.
    Meg hát mi az hogy a pajzsos emberke is megvakul a homoktol?
    Fülbevaló a fülében? Ha már annyira "survivor" akkor az lett volna az első amit kiszed a füléből. Béna.
    A tombok összetettsége egy vicc, ráadásul van 6 darab. Hűha :)
    A Tressfx-et meg jobban kellett volna tesztelni.

    Ennek ellenére jól szórakoztam vele, és kedvet kaptam ismét a Metroidhoz :)
  • Etinger
    #20
    Ennek a sorozatnak a rebootja nem ezzel a szériával kezdődött. Kb 10 éve a posványból hozta fel erre a szintre a Crystal Dynamics, hogy ismét egyáltalán érdekeljen valakit Lara. Mert hol is volt előtte? Érdekes, hogy a konzolt hozod fel, mert kb már a második TR is tudod hogy maradt meg a PC-sek fejében?

    A legirányíthatatlanabb játékok egyikeként. Olyan irdatlan foshalmaz volt az irányítása, hogy az valami hihetetlen. Joystick nélkül képtelenség volt anyázás nélkül menni vele. Már a traning pályához komoly türelem kellett. Ez egyébként még az Angel Darknessben is megjelent, a Core és a kiadó annyira telibe szarták (már bocsánat) mit kérnek a rajongók. Mindemellett AZ nem volt optimalizálva.

    Aztán jött a Crystal D. és letett az asztalra egy rövidke, de élvezetes játékot. Ennek a fejlesztő csapatnak köszönheted, hogy Tomb Raider széria egyáltalán még él és nem csak úgy marad meg az emberek emlékezetében, hogy egy 1-2 igényesebb részt megélt felejthető széria.
  • GaborT28
    #19
    Szerintem pedig jól ötvözték a klasszikus játékelemeket a "trendiekkel". A "régi" Lara is simán nevezhető tömeggyilkosnak; ő sem csak szörnyekre/őslényekre lövöldözött. Ez a történet más. Más helyzetek, más szituációk. Mi ezzel a baj?
  • morden2
    #18
    Érdemes visszanézni a screenshotokat, itt a játékbemutatók között, mindig lehúzott lebutított grafikát screenshotolnak az írók, vagy direkt csinálják, vagy évtizedes géppark van az sg.hu-nak.
  • Ender Wiggin #17
    @ettinger: miért hagyjam? az agyhalott konzolos idiótáknak teljesen mindegy, hogy az elmől 16 évben kialakult egy lara croft, aki már 7-8 évesen meredek helyzetekből váta ki magát. az idióta konzolos agyhalottaknak mindegy, hogy a tomb raider játékok a logikai feladványok és a szörnyek/őslények miegymás leöléséről szóltak, ez pedig egy tömeggyilkos lara, aki habozás nélkül többszáz embert öl meg. hát tudod, én csak gratulálni tudok neked, ha mindez tökmindegy. nekem nem.
    elegem van abból, hogy minden klasszikus játékból lesz reboot ami szöges ellentéte mindennek, ami az eredeti esszenciája volt. lésd még splinter cell, lopakodás, emberek leütése, békés megoldások jutamazása szemben a rebootal, ahol csak mész és lősz, már kiütni sem lehet senkit és csak a halált díjazza a sok achievement és statisztika.
  • Etinger
    #16
    Összehasonlítva a sorozat többi darabjával ez egy minőségi munka. Tudom imádsz kritizálni, de néha legalább érveid lennének... eleinte emlékszem, talán 1-2 éve még voltak, de azóta tényleg fröcsögés az egész amit művelsz.
  • IXEMGabeo
    #15
    3 éves videokártyámmal akadásmentesen fut a játék igaz, hogy csak high-on.
  • kalapos01
    #14
    "5 csillag az egész. "

    Ezen nagyot röhögtem. Hányas skálán? Eleve ki ad ki pénzt egy 10 óra alatt végigjátszható játékra?

    Ma tényleg ennyi kell a fiataloknak? Némi gyorskaja? Meg játék közben egy csomó cut scene? Valahol rémisztő, hogy hova süllyedtek az elvárások a játékokkal kapcsolatban. :)
  • Etinger
    #13
    "csak lara múltjához nem"
    Hagyd már ezt a hülyeségedet :)
  • IMYke2.0.0.0
    #12
    "PC-n pedig rendkívül rosszul optimalizált"

    Elmész a...

    AMD 6000+ / 2 GB DDR2 (800 MHz) / GeForce 8500 GT (512 MB).
    A patch megérkezésével végre elindult, és igaz, nem FullHD-ban, de játszani tudok vele, és még így is jól néz ki.
    Hát még ha az otthoni gépemen nézem, FullHD-ban.

    Grafika is simán 5 csillagos.
    Nem a lélektelen Crysis-hoz kell hasonlítani a játékokat!
  • MinimumGame
    #11
  • GaborT28
    #10
    Kíváncsi lennék, milyen gépen teszteltétek, hogy ennyire lehúztátok a grafikát.
  • hawkie22
    #9
    Most öszintén, a kezelésen neked mi az idegesítö? Hót egyszerü, rögtön kézre áll minden. Jó, a QTE-röl lehetne vitatkozni, minek kellett az bele, de minden más pazar szvsz.
    Én csak azt sajnálom, hogy nem a CE-t vettem meg, hanem a SE-t, a babának örültem volna. :D De sajna a boltban nem volt CE, és jópár napot kellett volna várnom, így maradt az SE. De talán majd ebay-en találok magamnak babát. :)
    Viszont a játék hatására beszereztem a TR Legend-et és az Underworld-öt, amik eddig kimaradtak az életemböl.
  • Fred
    #8
    Vén f*sz véleménye aki még az első résszel játszott:
    Szép grafika, érdekes kezdődő történtet, de 10 perc után idegesítő a kezelés a qte pedig gyerekes és konzolokra való. Kár volt portolni PC-re és persze kár volt megvennem...
  • Evoluti0N
    #7
    Az egész azért nem. Az MI botrányos. Beállok az egy ajtóba és az ellenségek, mint a birkák jönnek be egymás után, én meg csak pufogtatom le őket. Emellett túl könnyű is a játék. Hard-on kezdtem és nem nagyon van kihívás. Ja és nem azok az emberek közé tartozok, akik menőznek minden játéknál azzal, hogy hú, de könnyű. Ez tényleg nagyon könnyű lett :) A többi része valóban 5 csillag.
  • JaSoN HuNTeR #6
    5 csillag az egész.
  • Evoluti0N
    #5
    3 csillag grafika. Lol.
  • Ender Wiggin #4
    "nagy vonalakban hű lett még a sorozat múltjához"
    csak lara múltjához nem.
  • atteszhun
    #3
    Ki írta ezt a cikket? Lehet, hogy egy másik játékkal játszott?
    A grafikája tökéletes! Lara haja csodaszép és ahogy a szél lengeti!
    Egy közepes teljesítményű PC-n játszom HD képfelbontáson FULL grafikai beállítások mellett. Tökéletesen fut. De akinek gyengébb a gépe, az tucat beállításon keresztül, lejjebb viheti a részletességet és máris játszhatja.
  • vk90
    #2
    Milyen rosszul optimalizát??? xD Ezer éves 5770-emmel highon játszok 1680x1505-ben :D Igen is hogy jól van optimamilizálva, sok mai játékkal ellentétben. Grafika is ér szerintem 5 csillagot nyugodtan.
  • Hoz_Hun
    #1
    Grafika 3 csillag?!? Ne bazz... az egyik legjobb amit utóbbi időkben láttam.