27
  • Zero 7th
    #27
    Az.
  • Archenemy
    #26
    na, fake lett ez is?
  • vakondh
    #25
    A tóba nem valószínű, hogy került kerozin. (ha került volna is, csak úszna a tetején. Mivel ez egy zárt rendszer, nagy jelentősége nem lenne.) Nagyon egyszerűen úgy lehetne elképelni, hogy fogsz egy bubis dúsított ásványvízes palackot , jól felrázod, aztán egy injekciós fecskendővel megpróbálsz kerozint belenyomni. Nem fog sikerülni.
  • Zero 7th
    #24
    A szó, amit keresel, az a "kulturált". "Kulturális" az meg a néptáncműsor az M1-en.

    A kerozint előállítják? Fogják a szénatomokat meg a hidrogént, és összekötözgetik őket cérnával, mi?
    Elárulom neked, hogy a nyersolaj egyik frakciója a kerozin, csak fizikailag szétválasztják a többitől, nincs semmiféle előállítás.

    Egyrészt honnan tudod, hogy nem fogják kiszivattyúzni? Miért ne tennék? Másrészt elmeséled, hogy mi történik abban a katasztrofális esetben, ha véletlen ott marad? Fájni fog a 3.5km vastag élettelen jégnek?

    De tudod mit? Ne fáradj a válaszadással, nem vagyok rá kíváncsi. Valószínűleg jobban fájna a válaszod, mint amennyire röhejesnek találnám...
  • shamanist
    #23
    Személyeskedés az megy...
    És nem azért válaszolok, mert olyan kulturálisan kérdezel.

    A baj nem azzal van hogy beleteszik a kerozint (amit nem kiszednek a földből, hanem előállítanak), hanem nem fogják tökéletesen mentesíteni a jeget.
  • teddybear
    #22
    Azért öntötték a lukba, te rengeteg eszű, hogy ne fagyjon be a fúrószár abba a vastag jégbe, amit átfúrtak.
    Etilén-glikolt(fagyállót a gyengébbek kedvéért) is önthettek volna bele, de a kerozin olcsóbb, és amúgy is kéznél volt. Ugyanis azzal megy a dízelgenerátor...
  • Zero 7th
    #21
    Most te tényleg ennyire retardált vagy, vagy direkt vagy hülye?

    Kivették a kerozint a fő'd aló', aztán most visszatöltötték máshol(igaz, jégbe). Ráadásul a Föld egy olyan pontján, ahol a legkisebb az élőlények előfordulási sűrűsége. Ha az Antarktiszon van a kerted, nem kifejezetten irigyellek. Biztos jól terem a háztáji...jégvirág...
    Másik fele, hogy tudod mit szoktak csinálni a kerozinnal? Képzeld, elégetik! Az meg a légkört szennyezi, ráadásul globálisan, nem csak helyileg.

    Továbbá nem ártana, ha tisztában lennétek vele, hogy a fúrások falát meg szokás támasztani folyadékkal, hogy ne szakadjon be. A szokásos bentonitot nem használhatták, mert az nehezebb a víznél, a tó elérésekor belecsobbant volna az egész a tóba. Na meg ami itt olcsó, nem biztos, hogy mire az Antarktiszra elér, továbbra is olcsó marad. Vizet nem használhatnak, mert az összekeveredik a tóval, meg megfagy. Kerozin meg nyilván volt nekik, repülőknek, helikoptereknek üzemanyagképp. Kézenfekvő megoldás. És könnyebb, mint a víz, nem keveredik vele, úgyhogy ha "végeztek", akár nyom nélkül ki is szivattyúzhatják a lyukból.

    De azért játsszátok csak a sötétzöldet, meg védjétek a kietlen jégmezőt, mert az olyan kúl meg trendi...
  • shamanist
    #20
    Szia!
    Locsold szét a kertedben és meglátod.
  • Zero 7th
    #19
    Mi a faszom bajotok van a kerozinnal, úgy őszintén?
  • shamanist
    #18
    Ez nem baj ha lefúrnak. A baj a leletek kezelésével lehet....
    14 millió év. Mennyire más lehet (ha van lent) "élővilág". Mit kezdünk velük ha államosítják a kutatásikat és a hagyományos orosz módszerrel (élő példa kerozin a lukba) barmolják szét a tóból kiemelendő elkövetkező leleteket, hisz még az őserdő mélyéből támadó vírusokat sem tudjuk kezelni...
  • GabenBFG
    #17
    Kerozint a lukba, bakker! :D Ez annyira orosz... :D
  • uwu420
    #16
    Csak az egyik gondolkozásmód, a másik inkább maszlag.
    Mégis miért baj ha lefúrnak? Mi a franc értelme lenne nem lefúrni?
    Gyakorlatilag ezzel a vizsgálattal adunk értelemet a létezésének. Ha nem néznénk meg mi van ott, akár egy kupac kő is lehetne mint bárhol máshol. Még álerkölcshuszárkodni se tudna senki, ha nem fúrtak volna le.
  • kvp
    #15
    Mondjuk ez a furasi technika pont arra volt jo, hogy a toba ne keruljon szennyezodes, igy elvileg csak a furot szennyeztek el. Viszont ha biztosra akarnak menni, akkor a kovetkezo kiserletben esetleg a furo vegere elhelyezhetnenek egy kitolhato steril mintavevo palcat, amit a viz eleresekor ki lehetne tolni a toba, mintat venni, majd visszahuzni a fejjel egyutt. Igy elvileg a kerozin nem erintkezne a mintavetel helyevel, viszont a nyomaskulonbseg miatt nem is szennyeznek el a tavat. Alternativ megoldaskent az utolso par centit lehetne elektromos olvasztassal is kifurni, csak par centi vekonyan, igy lenne egy folyamatos mintavetelezesi pont, ami biztosan steril.
  • Zero 7th
    #14
    Elég idióta definíciót használhatsz a környezetszennyezésre, ha ez neked az...
  • csimmasz
    #13
    Miért hiszi magát mindenhatónak néhány ember.

    Az ott kialakult életnek tök mindegy, hogy az ember zavar be vagy valami termeszetes folyamat.

    A valtozas az elet resze es nincs olyan, hogy elrontjuk azt az ökoszisztémát, ez egyes egyedeknek, fajoknak roszabb masoknak jobb lehet, mindíg nézőpont kérdése nincs egy olyan fix pont ahonnan kindulva kell nézni, hacsak nem a saját érdekeinket nézve.

    Mint a Dínok, ha az ember mondjuk tehetett volna ellene jogos lett volna e megmenteni őket a kihalástól viszont ezzel megvonni a lehetőséget az emlősöktől.

    Teljesen lényegtelen az állatvilá szempontjából mit tesz az ember, csak annak van jelentősége ami számunkra jó vagy rossz.

    Nem önzőségből, hanem mert az élőlények alkalmazkodnak a valtozásokhoz akar miért következik be.
  • vakondh
    #12
    Az emberi faj elég agresszív más fajokkal szemben, avagy küzd a fennmaradásért. Ha ezt egy eddig elzárt tóban lévő életformák jelentik - akár új gyógyszer hatóanyagok képében - akkor lefúrnak és megnézik.
    Azért csak nem hal ki a tó teljes élővilága, mert belefúrtak. Az esetlegesen bekerülő petróleum úszna a víz felszínén, mivel ez egy zárt tér, nem hiszem, hogy bármit is befolyásolna. A nyomás azért tolhatta a fúrófejet meg a petrol-t kifelé rendesen.
  • Voronyezs
    #11
    Azt hiszem pont ez az a két gondolkodásmód, ahol soha nem lesz egyetértés :) Van az, aki bármire képes, csak h újat tudjon felmutatni, és van aki inkább megőrizné azt, ami eddig is jól megvolt. Elfogadni eltudom, megérteni nem :D De gondolom te is így vagy vele irányomban :)
  • Fefy
    #10
    Másféle hozzáállás: 14 millió évig el volt szigetelve, akkor az emberek miért érzik úgy, hogy neki joga van belepiszkálni? Az emberi faj azt hiszi, hogy a tudomány nevében belepiszkálhat bármibe, az pedig senkit nem érdekel, hogy ezzel lehet, hogy tönkreteszik azt az ökoszisztémát, ami a tóban több millió évig el volt zárva. Természetesen én is kíváncsi vagyok, hogy mi lehet, ráadásul tüzet csiholni sem szeretnék semelyik barlang mélyén, de azért van az a határ, amin nem kellene túllépni (ráadásul mindezt a tudományra hivatkozva).
  • Voronyezs
    #9
    Hát pont ez az!! Milyen régóta el van zárva, nem vagy kíváncsi mi történhetett ott ennyi ideig? Mert én bizony igen...és sokan mások szintén. Nem érdekel téged az elérhetetlen? Az ismeretlen? Mert akkor bizony dugd homokba a fejed. De most komolyan, ilyen mentalitással menjünk vissza a barlangba vagy maximum a nádkunyhónkba és csiszoljuk a tüzet, aztán áldozzunk az Isteneknek akik csillagok formájában ragyognak az égen. Egyszerűen nem értem ezt a felfogást.
  • Tetsuo
    #8
    Kb. 14 millió évig el volt szigetelve a külvilágtól. Ennek vége. Külonben is, milyen pofátlanság, hogy ott még nincs Coca Colás flakon...
  • kissssss
    #7
    aha
  • fszrtkvltzttni
    #6
    Ha kerozin helyett azt mondom, hogy fúróiszap, akkor mindenki meg van nyugodva?
  • gosub
    #5
    ez a fúrás olyan oroszos, a lényeg hogy lefúrtunk, a kár és értékelhetetlenség nem számít. Igazi mintát nem hoztak fel...
  • Krumplipuskaa
    #4
    "A fúrólyukat kerozinnal töltötték fel,"
    Fasza 3.5km -es kerozin oszlop. Ez aztán a környezetszennyezés ! És még világgá is kürtölik,van bőr a pofájukon !
    Brrr
  • Johnny Woo
    #3
    The Thing
  • Vaszilij Artyom
    #2
    Baszki milyen vodkát lehetne csinálni ebből a vízből
  • culas25hc
    #1
    Azért kíváncsi leszek, hogy mit találnak közvetlenül a vízben, mert ez még így minid elég kétes felfedezés.