352
10804749371369819038.jpg
Shadowrun Returns
  • Shiwo
    programot nekem nem engedett átadni
  • gerey
    Csak consumables cuccot tudsz átadni, gránát/program/medikit stb. Fegyvereiket maguknak veszik.
  • Shiwo
    sehogy :(

egy-két gránátot vagy gyógycsomagot lehet nekik adni, ha van szabad "slotuk" de semmi mást..

ez sajna egy elég nagy hiányossága a játéknak
  • MaRee
    Dragonfallban hogy tudok a társaimnak itemeket adni? Az én stashemben vannak a fegyverek, de mission kezdeténél nem mutatja őket, hogy ki lehetne választani. Ha a szekrényemhez megyek, ott benne vannak.
  • MerlinW
    Fog készülni Imyke által, de még sehol sem található. Majd fent lesz a magyarítások.hu-n, ha elkészül ami nem ma lesz.
  • Edorn
    Esetleg magyarítás készült, vagy készül hozzá? Ha igen, merre található?
  • zenoka
    4-diken nezzel be ez a frissites jon
    -Introducing security and alarm levels: Cameras increase alarm levels, resulting in enemy reinforcements being called in. No more Mr. Run-and-gun!
    -New Character: Bri, the Dwarf Decker, joins your team for select missions and bringing the new pistol and combat hacking skills.
    -New Missions: We've added some maps to round out our prequel adventure, complete with new goals and enemies!
    -Random Spawns! Think you know all missions by heart? Think again as the runs just got a lot less predictable!
    -Lots of other improvements and fixes!
  • gerey
    Még anno KS-n fizettem be rá a returns-on felbuzdulva. Egyszer végigmentem a 4 pályán, de eddig semmi komoly, majd ha lesz char gen, stb. esetleg majd beszólok. De mostani állapotában én nem venném meg steamről...
  • zenoka
    nincs hirzarlat (annyit irtak hogy ha valaki csinal review-t vegye figyelembe hogy ez meg csak alpha)
    itt egy gameplay
    https://www.youtube.com/watch?v=Z_y6vc6ogVM

lehet tudni a fizetesi modelrol: f2p alapvetoen mikrotranzakcios de van ra lehetoseg hogy egy egyszeri elofizetessel feloldj mindent es csak ingame fizeto eszkozt kelljen kolteni jobb gearekert..
    nagyjabol igy:
    https://s3.amazonaws.com/ksr/assets/001/107/527/357b4ff08e672cbda4e960db41182e77_large.jpg
    annyi van hogy most steam 29.90 euroban a campain.
    bundlestars-on most 40% os kedvezmeny van harom napig
    http://www.bundlestars.com/store/shadowrun-online/
    (de az oldalt nem ismerem csak forumon irtak)
  • Shiwo
    hát, ha nincs hírzárlat (vagy van, csak nem foglalkozol vele :D ) akkor jöhetne pár infó meg kép, a topik tán megbírja (:

engem majd érdekelne a játék, ha csak ha nem havi díjas lesz, hanem egyszer megvásárlós vagy mikrótranzakciós.. erről lehet már valami biztosat tudni ?
  • zenoka
    Sziasztok!
    topicot nem talaltam sajna (inditani meg nem inditok nem vagyok topicgazda tipus)
    marcius vegen elindult a shadowrun online early access steamen..
    van meg rajtam kivul valaki aki befizetett ra?
    egyelore 4 missiont lehet lenyomni vele kis mappokon (a negyedik az igen kemeny) 2 fix elore meghatarozott karival meg egy pvp map van ugyan ezekkel a karikkal.
    jonak igerkezik a cucc.
  • dezfafara81
    Közelharci és pusztakezes is, no meg azért lőni is szoktam, ha a szükség úgy hozza :D
  • Calver
    teszteltem, nem rontja el szerencsére.

de várjál, akkor most pusztakezes vagy közelharci fegyveressel toltad? mondjuk az tuti, h ilyen kiberveres móka csak idézőjeles adept-nek jó, mert hydraulic jack + két kar + szemek + szív után maradt 3 spell slotom, pont elég heal, stride, magic res. kombóhoz.
  • dezfafara81
    Most vagyok a legutolsó mapon, az adept-em lényeges tulajdonságai: body 6, ügyesség 4 (ranged combat 4 - hogy a végére ugye azért valamennyire lőni is tudjak, meg a dodge is legalább 4-es legyen), erő 7 (közelharc 6, melee 6, unarmed 6),a willpowerem az 8-as (igy már megvan a mystic armor chi spell is), a többi tulajdonságra meg nem igazán fordítottam karmát. Ja, igen, és törpe vagyok, a willpower nála +1-el indul. Elég jó kis törpe adept lett, aki azért lőni is tud néha, ha arra van szükség, de ugye 4-es ranged combat-tal így is eléggé mellé lő sokszor). Szóval azért többségében marad a dragon sworddel támadás meg unarmed egy jó kis killing hand-del :)

A dragonfallos kiberverek berakását elolvastam, amit kiraktál, de félek, hogy elronthatja a gémet, így is előfordul néhány bug. Hozzáteszem, eredeti, steames játékom van. Meg aztán így megvan a 6 spell helyem, kell is mind, a kiberverek használatánál ugye minden egyes cucc csökkenti eggyel ezek számát...

• Calver
    milyen adepttel tolod h ilyen alacsonyak a statjaid a végére? mert nekem 4-es willpower és chi casting (avagy pont amennyi kell, mert stride és chi focus felett minden felesleges) és 2-es spellcasting mellett a végére konkrétan szórnom kellett már body-ra pontokat, minden maxon volt.

kiberverekből meg ajánlom Dragonfall-osok berakását, közelharcos karakternek hihetetlenül jók, én kis karakterem is tele lett nyomva velük.
  • lammaer
    Ha kipróbáltad őket majd nyilatkozz hogy milyenek.
  • dezfafara81
    Köszi, akkor 1-2-t megkukkantok :)

Egyébként a Dragonfall tényleg jobb valamelyest, street samurai-al azt is végigtoltam :)
    Bár hogy a története jobb lenne-e, mint a DMS... Nos, ízlések és pofonok ugyebár :)
  • lammaer
    Köszi, ez igen kecsegtetően hangzik, akkor mindenképpen megnézem a folytatást.

@dezfafara: tegnap nézelődtem ezügyben, pont most volt egy hivatalos mod verseny, úgyhogy esélyes hogy az ott szereplő győztes / runner up modok minőségiek.

Itt a link, a long story sztem esélyes hogy jó.

• dezfafara81
    Na így adept-tel is elkezdtem a DMS-t, a legvégén vagyok, azért nem olyan rosszak a közelharci támadások sem (mondjuk chi képességek majdnem maximumra tornászva). Igaz, párszor melléverek (7-es erő, melee 6, unarmed 6 mellett), az azért elég dühítő néha, de tetszik ez a kaszt is, kár hogy ugye az esszencia csökkenésekor a mágia szint is csökken, bár azért egy-két kiberver előnyét lehet pótolni megfelelő chi spellekkel...

Ezeket a fan által készített (UGC) modokat, küldiket érdemes felrakni? Mert nagyon kipróbálnám, de ha egy nagy bughalmaz mindegyik... Gondolom, mentés nincs is ezekben a cuccokban...
  • Calver
    Dragonfall orvosolt minden negatívumot amit felsoroltál, és azokat is, amiket nem. tényleg. hihetetlenül jó, hirtelen szerepe van a képességeknek (és nem csak decking-nek), a csapattársak nem egydimenziós bicskások, a történet közel sem annyira lineáris (van egy pár run amik közül lehet választani, mind egyedi, és mindnél van valamiféle szerepe a döntéseidnek), jön egy rakás új kiberver, van benne jó pár futkározás mátrixban, egyszerűen... kiváló, DMS a közelébe sem ér.

ó, és *baromi* hosszú. ez az egyetlen negatívuma szvsz, h amikor már úgy érzed, h na most mindjárt vége... akkor még pörög egy jó 5 óráig. mindenesetre próbáld ki, kétlem, h csalódni fogsz.
  • lammaer
    No hát a hétvégén tologattam az alapkampányt, de elég csalódott vagyok, többet vártam a játéktól, valami falloutos jellegű szabadságot.

Ehhez képest lett egy totálisan lineáris játék, rengeteg üresjárattal - a játékidő fele - kétharmada csak értelmetlen szaladgálás a kihalt és érdektelen pályákon. Láthatóan a sztorira akartak inkább rágyúrni, de ha valaki olvasott SR regényt (és hát ugye aki játszik ezzel az nyilván olvasott) akkor semmi extra nincs benne - a hasfelmetsző ráadásul már egyszer el is lett lőve valamelyik regényben.

A logikai "fejtörők" - vagy választási lehetőségek is nagyon gyerekcipőben járnak: gyakorlatilag az ember szájába rágja a játék hogy Látod, zebrahús, add oda a hellhoundnak és akkor nem támad.

Szóval eléggé lehangolt a játék, az alapkampányt végigtolom becsületből, de utána...

A másik kampány ugyanez, vagy ott legalább orvosolták a fenti negatívumok egy részét? Esetleg valami player campaign/mod?

Ki vagyok éhezve az SRre, de jelenleg a játék alig több, mint amikor az ember windows installálás közben nyomogatja a next-next-next gombot a dialógusokon.
  • Shiwo
    különálló történet, némi utalás van csak
  • lammaer
    Srácok, most hogy van ez a kiegészitő: teljesen különálló történet az alapjáték történetétől, vagy van vmi összefüggés a kettő közt? (beépülő sztori, vagy esetleg a karaktereket lehet átvinni egymás közt)
  • redcapsinger
    Amúgy a Dragonfall kiegészítőnél, főleg a vége fele, nálam van pár bug... Például néha befagy loading közben, meg nem működik egy interakció, csak ha újra betöltöm... Nálatok is jelentkezett ilyesmi?
  • redcapsinger
    Ok, köszi, de nekem szerintem más egy kicsit, mert Steames verzióm van...
  • Hucsek
    Én letöltöttem a Nexus-ról
    http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/searchresults/?

és bemásoltam a
    GameShadowrun ReturnsShadowrun_DataStreamingAssetsContentPacks

mappába, majd a játékba ki kell pipálni, hogy aktiválod-e. ( a főmenüben van egy fül)

Nézd, hogy hányan "lájkolták" és hogy hányan töltötték le.
  • redcapsinger
    Már majdnem a végén vagyok én is az új kiegészítőnek... Kellemes egy darab :)
    Engem az érdekelne, hogy mit kell csinálni, ha ilyen fan által készített küldetésekkel akarok nyomulni, illetve érdemes-e, nincsenek-e tele játszhatatlan bugokkal? Stemames a játékom, ugye... Szóval leszedem, és hova mentem, vagyis mi a menete a Steam Műhelyközpontnál, hogy benne legyenek a játékban ezek a küldik? Azt láttam, hogy a játék könyvtárában van valami Content kvt, gondolom, oda kell valahogy másolni...
    Ja, és lehet ezekbe importálni már kész karaktereket?

Köszi előre is! (Amúgy én is szemeztem ezzel az Unlimited-es kieggel, hogy ki kellene próbálni:))

• Hucsek
    Illetve kinek lenne kedve bíbelődni a pályaszerkesztővel?
  • Hucsek
    Nemrég végigjátszottam ezt az új kiegészítőt. Nekem tetszett.. volt egy két rész ahol bizony megizzadtam és a sztori is kellemes volt. Azóta leszedtem egy Unlimited nevű kiegészítőt.
    Nagyon alap karakterrel kezdünk és a munkánk is kis melókból áll amivel elég nehezen lehet haladni az elején. Gyakorlatilag van benne egy rész amivel végtelen számú munkát le lehet játszani. Pl az öld meg a dílert részért kapsz 5-600 nujent és 1 karmát.
    Persze van benne komolyabb történeti szál is, hiszen meg kell bosszulnod a testvéredet akit a gonosz Renraku biztonsági vezető ölt meg.
    Felraktam hozzá még egy Utcai szamuráj kiegészítőt is.
    Egész kellemes.
    Egyetlen negatívuma a "Fan" játéknak, hogy sajnos majdnem minden interakció előtt (tehát ha rákattintok, hogy beszélni vagy pályát váltani akarok) rá kell kattintanom a kívánt interakciós ikonra, majd Esc-pet nyomni és vissza. És csak miután kijöttem a menüből hajtja végre az utasítást. Egy kicsit bosszantó... -.-'
    Illetve még az, hogy a játék elején felbéreltem egy sámánt aki a játék elején segített (rám szált a Halloween banda). Most nincs mellettem, de pénzt még így is vonja a rohadt kis törp....

Másnak vélemény?
  • Calver
    no, DMS is lezúzva közelharcos "adepttel" hardon, Dragonfall kibervereit hozzáadva, nagyon elégedett voltam vele - darál valami kegyetlenül, mindig mindenkit eltalál, és konkrétan UB küldit 2 fővel toltam (Coyote ugye kötelező), tekintve h a végén pommel strike-al simán mozdulatlanná tudtam tenni mindent és mindenkit. szórakoztató. tetszik h mennyire felhúzta a sok-sok patch ezt a fajta karaktert, az elején fosgyengék voltak, mostanra csomó cucc nagyon szépen fel lett tápolva (stride passzívban ad +2 movement-et pl), és rohadtul vicces velük a harc. na meg a 13-as erő sem egy utolsó dolog.

bájdövéj patchek DMS-en is elég sokat módosítottak - pl egyik dekás rész hosszabb lett, bedobtak egy új ilyen pontot mercy mental hospital-ba is, sőt, volt egy másik is (Coyote küldetésénél), amihez sajnos nem tudtam hozzáférni. mindenesetre elégedett vagyok, sokkal kellemesebb lett... még a végén nekifutok még egyszer very hardon is
  • wedge31
    Shadowrun: Returns Patch 1.2.5
  • Calver
    és megadva a saját kérdésemre a választ: nem, és ezt követve baromi könnyen.
  • Calver
    nos, puskás kipróbálva, egyszerű mint a faék, darál, nagyon kellemes, és hihetlenül táp. mágus is korrekt, határozzan erősek lettek DMS-es kiadáshoz képest, de... kurvára unalmasak. "adept" ellenben hihetetlenül vicces. nem oly' kraftos, mint vindicatorral daráló puskás, de cserébe abszolút de rohadék dolgokat lehet vele csinálni. stride+hydraulic jack miatt olyan vagy, mint egy puskagolyó, bárkit bárhol elérsz, és ici-pici cafatokra vágsz. AP sebzést kb végtelenítve lehet vele nyomni, és a legnagyobb dögöket is pillanatok alatt tudja hatástalanítani, hihetetlenül bejött. no meg legyünk őszinték: egy két kilógó kiberkarral rendelkező, monoszálas karddal embereket apró cafatokra vagdosó karakter egész egyszerűen *vicces*.

viszont... az tudja-e valaki, h DMS-ben elérhetőek-e Dragonfall által berakott új kiberverek, és ha nem, hogyan lehet őket elérhetővé varázsolni?
  • SaGa Jr
    Calver:
    Nem tudom hogyan lehetne változtatni benne bármit is, csak belenéztem miket tartalmaz újdonságként pluszban a korábbihoz képest. Talán a játék saját fórumán belefutsz modolási megoldásokba vagy a nexus srr oldalán a fórumban. Ennyire nem foglalkoztam vele, hogy cserélgetni akarjak bármit is. :)

Shiwo:
    A troll bige eddig nálam semmit nem talált el a puskájával, akár messze volt a célpont akár közel. Így inkább közel sasszéztam vele a célponthoz azt adott közelről az ellen arcának a shotgun-jából. Lövöldözésben a másik ultra béna a kiberkaros csaj. Két lépésről rendszeresen mellélő a hölgyemény, pedig a tuningolt saját stukkere egész jó (sorozatot is tud vele lőni) lenne, de így marad a verekedés neki amiben időnként tud kiakasztóan vacakul teljesíteni. A dobálózós sámán viszont bejött. Ő el van találva és bár nem egy sebzés király, azért jól segíti a csapatot.
  • Shiwo
    én eddig mindig mágussal toltam, de az NPC troll hölgyemény a Dragonfall-ban elég jól megoldja ezt a kérdést, van nála egy shotgun meg egy sniper.. ha messze az ellen, akkor sniperrel lövöm, ha közel jön, akkor átváltok shotira vele
  • Calver
    ok, megvan, én képzeltem bele túl sok mindent... a kulcsok az egyik ajtót nyitják a rejtekhelyen, ami mögött van a küldi befejezéséhez szükséges cucc.
  • Calver
    Lucius a tököm, Quorin kulcsai, nem tudom miért jutott eszembe egy teljesen másik név. elvileg a Rabengeister rejtekhelyen kellene kinyitniuk... valamit, a fegyverkereskedő küldije alatt, de ha kiesik a szemem, akkor sem találok semmit.

#275: most így mindkettőt kipróbálva... közel sem olyan kraftosak már szegény shotik. puskák szétkritelik burst miatt az agyukat, ez shotiknál eltűnik, mert legjobbakat is két burst után tölteni kell. sebzésben van elvileg pici előnyük, de *sokkal* pontatlanabbak, még ha az ellenfél seggébe is vagy, és crit még ezt is kinyírja. ezek mellett van pici AoE és kneecap, de ezek is nerfelve lettek (AoE-t csak gondolom, régebben sokkal hatékonyabbak voltak). plusz mocskosul belassítják a harcot, mert minden lövés szép hosszú időt vesz igénybe... pedig milyen viccesek voltak még megjelenéskor

és ha már úgy is említed h a játék fájljaiban durkálsz... nem tudod esetleg, h hogy lehet páncélok külsejét modolni ill cserélgetni? iszonyat undorító pár darab amit szeretnék használni.
  • SaGa Jr
    Nem a pain inducer-re gondolok, az más. Van konkrétan egy fejlettebb pisztoly típus (a játék fájljaiban nézelődve találtam meg) ami ugyanúgy sebez/altat mint a sima Defiance sokkoló, csak teszi ezt messzebbről és egy helyett két lövést tud leadni mielőtt tölteni kéne.

A pain inducer-t azt ismerem, az sem rossz cucc, csak másként működik.

Drogokat nem használtam sem ebben sem a korábbi SRR játékban. Valahogy húzódozom tőle és annyi bonuszt meg nem ad, hogy emiatt drogossá tegyem a csapatot vagy a karakteremet.

Most hogy írod, tényleg az adrenal pump-pal kevertem az automata adagolót...

A shotikat meg nem tudják eléggé visszafogni, még most is piszok erősek. Így sem jön ki az a hátrányuk ami a PnP változatban igen, hogy alig érnek valamit ha a célponton bármilyen páncélzat van (a játék eleji pár ellenféltől eltekintve pedig mindenkin van). Itt a játékban ez nem rontja a hatásfokukat. Vígan és könnyedén aprítják a harci robotokat, a nyakig páncélozott ellenfeleket gond nélkül, pedig nem kéne nekik.
  • Calver
    még megjelenéskor shotik iszonyat erősek voltak (majd' oly pontosak mint shotik, nagyobb sebzés, AoE, AP sebzés), aztán kaptak egy nerfet, aztán még egyet, aztán... mindenesetre mostanra kicsit túlzásba vitték.

kipróbálgattam amúgy puskákat, tényleg ász, alig várom h vindicatorral apríthassak második végigjátszásnál használt bicskásommal (mert szamuráj ám a tököm)

nagytestvére a sokkolónak (Pain Inducer?) [spoiler]abban a küldetésben van, ahol a rigót kell elhallgattatnod, ha a rigó oldalára állsz. cserébe buksz vele 3 karmát, ugyanis ennyit kapsz, ha kapásból szétdurrantod a buksiját, beszélgetés nélkül[spoiler]

auto-injector az a másik cucc, amire te gondolsz, az az adrenal pump, ami ad egy extra AP-t. beépíteni érdemes, tekintve h ingyen van, és pontosan nulla esszenciát eszik. auto-injector hyper-t lő beléd, +6% találati esély de egy kis extra sebzés, ellenben AP kell aktiválásához, szóval fos.
  • SaGa Jr
    Szerintem a puskák voltak eddig is a legjobbak. A shotik visszafogására szükség volt de már a DMS esetében is a 1.1 feletti verzióknál ez volt a helyzet. A lőtávolságok kategóriája short, tehát pár lépésen túlról bizony egyre keményebben mellé fognak lőni.
    A rifle kategóriából én mindig is az assault rifle-t pártoltam, az nagyon bejött. Mellé mondjuk a Defiance sokkoló stukija nagyon jó kis játékot eredményez (sajna a fejlettebb, kétlövetű, messzebbre lövő sokkoló stukkert nem sikerült megtalálnom pedig benne van a játékban). A sniper rifle-kkel nem vagyok kibékülve. Közelre eszement pontatlanul lőnek. Annyira meg nem szeretek lemaradni a többiektől hogy ezt a puskatípust igazán jól lehessen használni.

Szóval maradt az assautl rifle. Abból a rövid sorozattal már akárki ki szokott feküdni még a gyengébbektől is. Megfelelő kiber cuccokkal (van egy rakás új szemtípus amik javítják a pontosságot) félelmetes pontosan lehet aprítani az ellenséget nagy távról így is. A vindicator meg ijesztgetni jó meg ha messzire lő vele az ember akkor nagyon szépen megszórja a területet (prímán lehet látni a fegyver hatását a kiberzombinál). Csak zabálja az AP-t a lövés.

Lucius kulcsai... Hirtelen nem is ugrik be ki ő.

Auto-injector nem vett el AP-t mikor a társ használta ezen képességét. Saját karakterbe ilyen vacakot nem építettem.