281
A pszichológia és a pszichiátria
-
hihy #241 Láttam TV-ben, hogy a mentális betegeket eredményesen kezelik kutyákkal. -
hiper fizikus #240 Vannak olyan gyerekek akik a kutyuskájukat jobban szeretik mint a szigorú apjukat.
-
hiper fizikus #239 Aki ellenáll a rosz hatásoknak egyénileg jól jár, de azok akik nem állnak ellen a rosz hatásoknak azok azt aki ellenáll neki bántják. Pl. ha a rokonságban sok az alkoholista, akkor azt aki nem akkar veluk inni kitúrják maguk kozul.
-
Kútágas #238 A "divat" ne mondja meg, hogy ki vagy? :) Egyéni affinitástól is függ, de a médiák vitathatatlanul hatással vannak főleg a fiatalabb korosztályra véleményem szerint. Valszeg főleg abban az időszakban, míg kialakulóban van az egyéniség, az értékrend. Azt nem hiszem, hogy akik ellenállnak azan "rossz hatásoknak" ne járhatnának jól. A médiákon kívül azért más hatások is érnek bennünket, amik fajsúlyosabbak lehetnek. :) Ne legyél borúlátó! -
hiper fizikus #237 Arra gondoltam, hogy a garázda viselkedést minden korosztályban tapasztalhatjuk. Ennek az egyik okozója, hogy ráveszik az embereket mások az ilyen szélsoséges viselkedésre, és nem csak onmaga okolható érte. Kolektív szubkultúrális rosz szokások is vannak, aminek ha ellenáll egy-két jobb ember akkor azt valamenyire megbánja majd. -
Kútágas #236 Attól függ milyen korosztályt nézünk...Nos milyen korosztályra vonatkoztatva érdekel vélemény? -
hiper fizikus #235 Ezt nézétek meg: elektrosokk ! -
hiper fizikus #234 Szerintetek a szórakoztató médiában vagy az irodalomban mutatott eroszaknak, erotikának, alkoholizmusnak, narkomániának, dohányzásnak, vagányságnak, garázdálkodásnak ...stb. van-e induktív hatása a pszichikumra?
-
hiper fizikus #233 Most volt a hírekben, hogy Szerbiában egy veterán harcos 13 db rokonát lőte le, mert valami bekattant a fejében. Olyan megtorlás szerű ámokfutásról van szó. Aztán öngyilkos is lett. Pszicho horror!
-
hihy #232 Vagy esetleg rombol mint az orosz:) -
hiper fizikus #231 Ha ha ha ... Remek vagy. Ez akkor szerinted hasonló a hullócsillaghoz. Fényesen tündököl egy ideig, aztán kialszik. -
hihy #230 Butuska vagy, mert a lángész után csak hamu marad:) -
hiper fizikus #229 A dicséretet szívesen veszem! Köszi. -
uwu420 #228 Amelyik mögött nem a te neved van lángész. -
hiper fizikus #227 Lehet, de írd meg hamarább a topik nevét ide! Melyik az? -
uwu420 #226 Ja bocs, most látom hogy abba a topikba nem is írtál.
Megkérdezhetem miért nem? És nem akarod pótolni? -
uwu420 #225 Ja, tele a világ beteg emberekkel.
Kár hogy közben NYUZGA belerondított XD -
hiper fizikus #224 Sziasztok!
Ajánljatok sűrűn linkeket is ide!!!
wikipedia/ktg./pszichológia
wikipedia/ktg./pszichiátria
A probléma az, hogy vannak nem beláthatós elme-rendeleneségek is. Itt a topikunkban is vannak olyanok akkik be nem látnák, hogy rendelenesek. Nem akarok ujjal mutogatni senkire, de te célozgathatsz rájuk ha kedved van hozzá.
-
hihy #223 Feladtam.:((
Beton kemény vagy. -
#222 Javaslom irjuk ki bannerba, hogy PANASZAVAL FORDULJON ORVOSHOZ! ide nem doktorok írnak , valami ilyesmit :)) -
#221 Ha nem esek a torkának, akkor miből tanulja meg, hogy gáz amit művel?
Egyebkent te ebben a nevelesi formaban hiszel? Nem irigylem a gyerekeid :) -
#220 Ertelek, de mint latod a kerdezo sem orvosi segitseget kert, hihy meg csak felhivta ra a figyelmet hogy ne is varjon itt olyat... A sracnak csak egy ket info tapasztalat kellene, nem orvosi segitseg vagy diagnozis, ne nezzuk mar hulyenek hogy nem tudja eldonteni a valaszokrol hogy azokkal mihez kezdjen.. Biztos sok elmebeteg olvasgat itt, de ettol a hozzaszolastol meg ok sem fogjak felkotni magukat :)) -
Zero 7th #219 Ha nem esek a torkának, akkor miből tanulja meg, hogy gáz amit művel?
Te most komolyan, látod ilyen esetben más tanácsnak a létjogosultságát, mint annak, hogy "ha egészségügyi problémád van, menj orvoshoz!"? Majd az orvos, aki ért hozzá, elmondja, mit gondol a problémáról, meg ad majd megoldási javaslatot. Ez a dolga, és jó esetben ért is hozzá.
Ezek után még mindig megvan az illető lehetősége, hogy más orvos véleményét is kikérje, vagy hogy egyáltalán ne fogadja meg az orvos tanácsait, úgyhogy ebből a szempontból semmi értelme a "ne menj" tanácsnak.
Továbbá azt halál komolyan gondolom, hogy a "ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz" az egyik legtenyérbemászóbb modorosság. -
#218 De most akinek komoly baja van es komolyan is gondolja az mit keres itt? Ez egy tech oldal, tobbnyire jatekosok jarnak ide... Orvosi problemaban megis ki tudna itt segiteni? Jarnak ide doktorok? Nem hiszem. Szerintem a kerdezo se gondolta hogy majd itt aztan megmondjak a tutit, gondolom erdekelte egy ket velemyeny tapasztalat...nem kell ezert a masik torkanak esni... -
Zero 7th #217 Akkor adok én most neked egy tanácsot:
KOMOLY témában ha fingod nincs, vagy nem akarsz tanácsot adni, akkor fogd be! Nem nehéz betartani, még csak meg sem kell állítani a szófosási kényszered. Amikor csak azért írsz, hogy kopjanak az ujjaid a billentyűzeten, akkor azt lehetőleg ne olyan témában tedd, ahol emberek élete múlhat rajta.
Másik fele, hogy a "leszarom a témát, nesze semmi, fogd meg jól" jellegű tanácsoktól aztán tényleg mindenki geciboldog szokott lenni... -
hihy #216 Persze te olvasatodban úgy tűnhet mintha tanácsot adnék. De pont nem adok, hanem az ő belátására "bízom" a döntését. -
hihy #215 Kiscsillag! Fussunk neki mégegyszer:
"Ha úgy érzed, hogy meg tudod oldani, akkor messzire kerülj el minden orvosi megoldást. De, ha önmagad képtelen vagy felépíteni egy házat, akkor hívj mestert. Vagyis fordulj igazi szakemberhez, de ne koklerhez. Azután pedig ne arra adj, hogy mit pofázunk itt a topicban.:))"
Ha most sem érted, feladom. De fel a fejjel, BÍZOM benned!!!!!! -
Zero 7th #214 Igen, pont ezért nem tudtam eldönteni, hogy poénnak szántad-e. Érthetetlenségig zavaros. Ne figyeljen ránk, de azért adsz tanácsot, ami arról szól, hogy ne menjen az orvoshoz, de közben mégis. Mindezt fapofával, komolyan előadva.
Ez komolyan, monty pythonba elmenne. -
hihy #213 OKÉ!:))
DE ezt olvastad von hi-hy:"ne arra adj, hogy mit pofázunk itt a topicban." -
hihy #212 Szvsz ne szedd, mert amilyen gyorsan felépíted magad, olyan gyorsan le is épülhetsz. Olvass utána.
De, ha edzéssel, és megfelelő táplálkozással teszed, akkor sokkal tartósabb eredményt érsz el. Spec én nem szedek semmit, és kipróbáltam már magam nálam sokkal izomkötegebb pacsirtákkal (szereztek), és a tapasztalat, hogy sokkal hamarabb kifulladtak, amikor én még a fele fáradáson álltam. Ha egy szeres izomköteg felépítést abbahagysz, sőt nem is edzel, akkor a legelső amit a szervezeted lebont, az maga az izom. Sajnos. És amíg önerődből érsz el egy szintet, az az izom sokkal-sokkal tömörebb. -
Zero 7th #211 Oké, akkor használjuk egy kicsit azt a józan parasztit, oké?
Idejött, és segítséget kért. Ha saját erőből is menne a legyűrése, akkor szerinted kért volna segítséget?
Ennek fényében jó ötlet megemlíteni, hogy NE menjen orvoshoz, főleg "messzire kerülje el"? Még akkor is, ha később helyesbítesz? Ha nekem ez szúrta ki a szemem majdnem, hogy azt javaslod, hogy ne menjen orvoshoz, elképzelhető, hogy másnak is ez jön le a mondandódból? -
hiper fizikus #210 Komolyan gondolkodtam, hogy szedek anabolikus szteroidokat, de a magas ára és a mellékhatásai egyelore elriasztotak. Pl_1 , pl_2 , pl_3 , ...stb.
-
#209 -
hihy #208 Szerintem más tészta. Nem betegség ellen szedik. Bár aki azoktól várja a hirtelen eredményt---------------------.(?!)
Nem tudom te szeded-e, így hát nem akarlak megbántani.
Spec én nem élek vele. -
hiper fizikus #207 Az anabolikus szteroidokhoz és hasonlókhoz mit szólsz?
-
hihy #206 Azt pedig te is tudod, gondolom, hogy vannak nem kevesen akik sportot űznek az orvosságok szedéséből.
Háziorvosom panaszkodott, hogy némely beteg gyógyszer-kívánságlistával fordul hozzá. Mert ezt halotta, mert az internetből, a szomszédtól ect. -
hihy #205 Kis csillagbogár, dobok egy hátast. Téged olyan talpraesett, okos emberkének tartalak, és nem érted mit írok?????
No, mégegyszer szótagolva: "Ha úgy érzed, hogy meg tudod oldani, akkor messzire kerülj el minden orvosi megoldást. De, ha önmagad képtelen vagy felépíteni egy házat, akkor hívj mestert. Vagyis fordulj igazi szakemberhez, de ne koklerhez."
Te ebben az esetben komolyan gondoltad, hogy én egy igazi házról pofázok. Bazz, NEM!!!
Nos, így másodszori nekifutásra már más a dolog??
Amúgy pedig az orvoshoz való fordulás esetlegességét csak un mentális problémákra értettem. Agyhártya gyulladás, tüdőgyulladás, stb kiesik a pikszisből.
Egy eklatáns példa az én esetem. Pár évvel ezelőtt kitört rajtam a kényszerbetegség. Tudtam, hogy hülyeség, mégis gyötrődtem tőle. Elküldtek szakorvoshoz, aki nekiindulásból felírt egy csomó gyógyszert. Nálam a tabletták látványa "kikényszerítette", hogy azért is magamtól győzöm le a kórt. Aki volt már benne, vagy most is szenved tőle az ismeri ezt a betegséget. Sokan a halálba menekülnek előle. És bizony vannak akik nem tudnak önmaguktól felülkerekedni rajta. Azok MENJENEK orvoshoz. IGEN !!!!
Így most már érted mit fejeztem ki a hsz-emmel????
-
Zero 7th #204 Az első mondattal tökéletesen egyetértek, rögtön a második mondat debilsége folytán.
Tudod, egész értelmeseket is tudnál mondani, ha kiszűrnéd a retardált részeit az írásodnak.
Mert ez most megint mi volt? Kb ezt mondtad:
"Ne menjél orvoshoz, de menj el orvoshoz!"
Ha ez poén volt, gratulálok, rettentő ízléses és hasznos dolog volt... -
hihy #203 Szvsz nem ebből a topicból kellene várnod a választ, a megoldást. Ha úgy érzed, hogy meg tudod oldani, akkor messzire kerülj el minden orvosi megoldást. De, ha önmagad képtelen vagy felépíteni egy házat, akkor hívj mestert. Vagyis fordulj igazi szakemberhez, de ne koklerhez. Azután pedig ne arra adj, hogy mit pofázunk itt a topicban.:)) -
ENVE #202 Sracok felnottkorban mennyire erdemes ADHD-val felkeresni vmien szakembert? Mi a menete a dolgoknak ha en megkeresek vkit? Mit tud tenni? Sosem voltam orvosnal ezzel, de maradjunk annyiban hogy 99.999999%-hogy adhd-s vagyok, eleg ha csak azt emlitem, hogy az elmult 8 honap statisztikaja 3 telefon, 4buszberlet, rakat penz, 2 haz kulcs, millio cigi, stb. Arra lennek igazabol kivancsi, hogy hanyszor kell felkeresni az orvost a diagnozisig, aztan hogy kezelik, stb... Tudom hogy igazabol felnottkorban mar szarnak szinte ra, gyogyszer az cinkes felnott korban, stb. Megis szeretnek konkretumokat hallani, mert angliaban elek, es ha az a helyzet hogy itthon sem nagyon foglalkoznak vele, akkor hagyom a picsaba, es megprobalok magamtol segiteni rajta, de azert elkellene a segitseg ami az igazsagot illeti, mert rendkivul megneheziti az eletem mostmar, tarthatatlan hogy nem vagyok kepes teljesiteni, figyelni a munkahelyemen, csak azert, mert igazabol nem erdekel. Olyan munkat ami erdekel meg igen igen nehez lenne keritenem, mert sajnos nem tanultam sem matematikusnak, sem fizikusnak, de meg csak csillagasznak sem hehehehe. Naszal minel tobb info annal jobb. angliaban nagyjabol szarnak a felnottekre, szal itthoni info kene, de ha vki tud az angol helyzetrol konkretumokat mondani az is jo . Koszonom szepen