34
 • narumon
  #34

  Nekem van metáltól elkezdve Jazz, Pop, Dance, House, Trance, Punk, Rap, stb stb lemezem is - minden stílusból találok nagyon jó zenéket - és minden stílusból találok nagyon szar zenéket is. Ami jó azt hallgatom attól függetlenül, hogy milyen stílus és ki csinálta - a többi meg nem érdekel :)
 • narumon
  #33
  Nekem soha nem volt ez a zsánerem. Mondjuk a mostani house zenék sem, pedig amúgy magát az elektronikus zenét imádom. Ebben a számban (és rengeteg hasonlóban) az nem jön be, hogy eret vágok magamon amikor house alapokon megy valami fúvós vagy jazzes "feldíszítés". Valahogy nekem ez a kettő nem jön össze. Hallgatok Jazzt is (kényes vagyok benne), meg sok sok elektronikus zenét de a kettő nem megy össze. Nálam. :)
 • Coral Springs
  #32
  Rám ugyan nem erőltet senki semmit, ami nem megy át nálam a rostán azt nem hallgatom. Válogatni meg van miből.
 • Coral Springs
  #31
  Pedig nem véletlenül linkeltem ezt a klipet, pont arról szól hogy a house stílus elkorcsosodott. Ha egy klasszikus house zenével téged ki lehet űzni a világból, akkor egy manapság house -nak csúfolt szar meghallgatása után garantált hogy eret vágnál.

  Mondjuk most egy kicsit ellentmondtam magamnak, mert ennyire azért nem favorizálom a klasszikus house zenét, túlságosan oldschool. Viszont van egyfajta feelingje a mai house zenékkel ellentétben, hamar a Miami Beach -en kötsz ki gondolatban. Persze mindezektől függetlenül hallgatok mai house zenéket is, akad néhány tetszetős darab jó női vokállal / hangzásvilággal megfűszerezve. A zenegyűjteményem viszont meg kell hagyni hogy nagyon lassan bővül, szerintem kevés a minőségi zene.
 • nlght
  #30
  nem értem h mi értelme van beszűkült tudattal kommentelni olyasmiről, amit nem ismersz igazán...

  szerintem minden zenének megvan a maga varázsa, csak sok ember még nem találta meg az egyes zenék varázsát (én pl. a magyar népzene, a durva metálkategóriák és a dubstep varázsát nem leltem még meg, ja és a gangnam style féle hulladékét sem), jelenlegi kedvenc listám így néz ki:
  -12 trance szám
  -50 punk/rock
  -29 pop (régi és új is van közte)
  -28 house
  -2 hiphop (1 db 2pac és 1 db eminem)
  -59 drum and bass
  -53 breakbeat
  -9 db movie soundtrack

  szal ha megengedsz egy javaslatot, akkor járj ki többet bulizni, egy stílust úgy a legkönnyebb megszeretni, ha bulizol rá egyet (vagy többet), ha mégsem szeretnéd akkor nyomj el egy vicces cigit és engedd át magad a soundflashnek
 • MsUser
  #29
  Coral Springs: David Morales and Roisin Murphy "Latin Dance House" nincs vele semmi gond!
  A progressiv gép house, teljesen digitális lapos effektezett dallamtalan House nek csúfolt monoton zajt próbálják sok éve ránk erőltetni, vagy a videoklippel eladott lapos Disco-Disco-t csak fűdőruci legyen az is kicsi.
 • sanyicks
  #28
  ez most hamisan énekel, vagy csak ilyen szarul van megírva a zene?
 • narumon
  #27
  Húúú az ilyennel ki lehet kergetni a világból. Nem az elektronikus zenével van bajom (kb 5-600 elektronikus vinylem van), hanem ezzel a stílussal. Nekem elektronikus zenéből ilyesmik jobban bejönnek:  természetesen szintén bakeliten/vinylen :P
 • narumon
  #26
  Lana Del Rey tényleg jó meg is vettem még megjelenéskor bakeliten. A digitális tejesztéshez ezáltal nem járultam hozzá :)
 • Coral Springs
  #25
  Apropó, house... attól függ hogy mit értesz house zene alatt. Eszembe is jutott erről egy frankó videoklip.

 • MsUser
  #24
  Mióta megindult a zenei-tucat gyártás, "house, progresszív elektronikus zenék" és Dj. korszak a zenei bevételek is haldoklanak, erre rátett pár lapáttal az internet globális elterjedése "fejlődése" és nem voltak felkészültek, előrelátók a kiadók! Most mire leesett nekik hogy ebben a világban, más értékesítési rendszer után kell nézni mint a bakelit, magnókazetta, vagy a CD, korában.
 • Coral Springs
  #23
  Na. Azért egy Gotye -et, vagy egy Lana Del Rey -t ne szarozzunk már le. Egyéni ízléstől függetlenül is jó előadók.

 • Coral Springs
  #22
  Ez így van, a zenetörténelem folyamatosan fejlődik és bővül, viszont régebben még ha szar is volt egy-egy szám, több feeling volt benne mint ma. Ez nagyon fontos ! Én mindenesetre egy közhelyre voltam hívatott reagálni, amit (leginkább) a rock kedvelői terjesztenek főként az elektronikus zenével kapcsolatban, mondván hogy az ő zenéjük az igazi zene, minden más pedig egy mű hulladék. Ez egy indulatos hülyeség, csőlátásra vall.
 • sanyicks
  #21
  meg a szarok között is az egyik legszarabb. Zeneileg annyira nulla hogy az már fáj. A készítője sem a zenére ment, hanem társadalomkritika akart lenni. De a sok droid féjszbukker felkapta holott fingjuk sincs miről szól, aztán már a csapból is ez folyik, mert viccesen táncol és mert mert meg van benne a ma divatos tyuttyogás.
 • noland
  #20
  Nem hinném, hogy viszont a zenetörténelemnek vége lenne, vagy megtorpant volna. A zene és nagy általánosságban a művészet csak az adott kor kihívásaira , kérdéseire adott válasz, jó esetben. Az más dolog , hogy -talán- a mai kor gyermekei sekélyesebbek vagy a kérdéseik nem állnak meg a mindent vivő problémáknál mint hajdan. Am. régen is tele volt a színtér fossal, csak már nem emlékszünk. Az érték fennakad, a többi kihullik. Ez egy ilyen műfaj.Mindig ilyen volt.
  Az megint más érdek amit a zeneipar kreál, persze hogy vedd meg, kapsz a zenéhez egy imázst egy tokot, borítót, belül semmi és forog a médiabiznisz kereke. A többi közismert...
 • benőmenő
  #19
  Talán azért vezetnek ezek a számok, mert ez a friss és a média által hypeoltak? (bevallom a minőségük tényleg kérdéses)
  Nem értem mi ez az általánosítás.
  Az meg sem fordul a fejekben, hogy a deep purple-től a Slipknot-on át a will i am-ig meg skrillexig terjedhet valakinek a zenei ízlése? És hogy a régi nagyok azért nem vezetnek mert már megvette a gyerek, apu, nagypapa régebben más formában (mivel ez csak a digitális eladás).
 • dyra
  #18
  Ez csak ízlés kérdése. Nincsenek generációk.
 • narumon
  #17
  öööö izlések és pofonok...
 • zola2000
  #16
  PSY gangnam még esetleg, szódával ... a több tényleg gáz.
 • FoodLFG
  #15
  "13 év után először nőttek a zeneipar bevételei"

  Ez nagyon rossz hír, mert pont a zeneipar teszi tönkre a zenét.
  Ezen kívül nagy károkat okoz a társadalmaknak is a lobbi tevékenységével.
  Mindezt legálisan.

  ah, vesztére állunk, emberek.
 • Coral Springs
  #14
  Magához a cikkhez nem tudok érdemben hozzászólni, de nem is akarok, csak felidegesíteném magam. Maffiózó bagázs !
 • Coral Springs
  #13
  Meg a rock is, mert nekem meg pont az nem tetszik. De akár Beethoven is elmehet a picsába.

  Nonszensz. Szerintem tegyük félre az egyéni ízlés fitogtatását, ráadásul ilyen alapon megkérdőjelezni fő stílusirányzatokat badarság. Már csak azért is, mert a legtöbbjük mélyen a 20 -ik században (vagy még korábban) gyökerezik, mind képviselnek valamit, és már évtizedekkel a digitalizálás előtt körülírták a modern zene fogalmát. Ezekből idővel leszármaztak újabb stílusok, kialakultak alstílusok, na ez az a pont ahol már felvetődik az a kérdés hogy mit nevezhetünk zenének, s mit nem.

  A zeneipar süllyedése valahol a 90 -es évek vége fele kezdődött el, persze ez nem érvényes az összes stílusirányzatra. Ez pont egybeesik a cikkben említett 13 évvel, ennyi idő kellett ahhoz hogy felnőjön a szaron egy újabb generáció, aki nem ismeri 20 -ik század második felének zenei múltját.
 • Mekong Delta
  #12
  "A digitális forradalom kezdetén az volt az általános vélemény, hogy a digitalizálás megöli majd a zenét."
  mivel ez így is van, de nem csak ez, hanem a diszkó a pop és a rap is..
 • gergely1991
  #11
  Érdekes,zenészekről semmi szöveg csak a kiadókról?
  A listát tekintve:LOL.
 • gforce9
  #10
  "13 év után először nőttek a zeneipar bevételei"

  A zene nekem nem ipari tevékenység, úgyhogy felőlem éhen is dögölhet az összes kiadó, aki ezt iparnak gondolja. Tizedennyi sőt századennyi zenével is jól ellennék, mert aki szívvel lélekkel csinálja az elsősorban nem a pénzért teszi. Aki meg azért teszi, felőlem mehet süllyesztőbe, nem leszek tőle szegényebb.
 • sanyicks
  #9
  gángnám stájl, flo rida. Az aztán a színvonal. A többit nem ismerem, de valószínűleg az is mind fos, de ezekért egy forintot sem fizetnék, még le se warezolnám.
 • mousee
  #8
  Nem mai csirke, de ideillő... Aki nem bírja a zenét, az nézze végig lehalkítva :)
 • narumon
  #7
  Mondjuk ez a Global Top Selling Albums ez az egész világra vonatkozik? Mert akkor kurvanagy szar van a palacsintában :o
  Hol vannak már a bőven 10+ 20+ millió eladott lemezek? (a kiugró számokról nem is szólva...).
 • narumon
  #6
  Nem a hallgatással van gond, de én símán ismerem az előző generáció nagy előadóit - némelyikük nem véletlen még ma is aktív. Mondjuk tipikusan a Pink Floyd nem az én generációm de szégyellném magam ha nem tudnám kik azok. Vagy éppen a Kraftwerk sem zenélt már aktívan az én időmben, de égne a pofámról a bőr ha fingom nem lenne arról kik voltak az elektronikus zene egyik úttörői. Mikor én fiatal volam akkor Ice MC meg a 2 Unlimited volt a menő (azokat is szeretem még most is) de azért nem csőlátással. A régebbiek között van jó néhány MEGKERÜLHETETLEN zene, csak a mostani fiatalok tök beszűkültek látókörben. Nem csak zenében bármi másra is igaz ez.
 • mantequilla
  #5
  én most ezt a listát letöltöm aztán letörlöm mert egyik sem érdekel
 • dyra
  #4
  Nincs ebben semmi probléma. Nem egy generáció. Az lenne a gáz ha ugyanolyanok lennének mint te és ugyanazt hallgatnák mint te.
 • narumon
  #3
  Ennél sokkal rosszabb a helyzet! A múltkor vettem egy pár használt vinylt és pont átjöttek unokatestvéremék aki elég fiatal (18). Én meg mutattam neki a mostani beszerzést mert mindig érdekelni szokta. Ő meg nézett nagyokat - Kraftwerk? Az milyen zene? Pet Shop Boys? - Azt nem ismerem. Pink Floyd? - Arról hallottam már mert apa szokott valami olyat hallgatni. Mike Oldfield? - No arról fogalma sincs, hogy az mi.... itt tartunk. Igaz én sem nagyon értem miről beszél amikor ő beszél együttesekről. Pedig én sem tartom magam öregnek...
 • Lazarus
  #2
  Azt hittem csak a média fújja fel ezeket az "együtteseket" (one direction, nicki minaj, stb) nem gondoltam volna hogy valaki tényleg fizet ezekért a számokért. Kicsit csalódtam az emberiségben
 • caius marius
  #1
  Örvendeznek a patkányok, hisz folytatódhat a produktum előállítása nélküli jólétük. Vajon miért forog a gyomrom?