27
  • zetortraktor
    Ejha, milyen sorozatokat nézel te?

Az értelmes sorozatok 10 percében több karakterizáció van, mint a filmek 90%-ban. A filmeknél ilyesmire nincs idő, a sorozatokban pedig csak erre van idő, mi mással foglalkoznának?
  • cateran
    Pont a 2 peldadbol kiindulva nem lehet meg a weboldalaknak sem hinni:D En nagy anime fan vagyok es a Code Geasst (meg az R2-t is) nagyon birom, de a Death Note az en szememben 1 ritka nagy szar (de pl mas mainstreameket is hiperszarnak tartok, lasd One Piece vagy Dragonball) Hiaba mondjak rajuk rengetegen, hogy milyen jok, szamomra total gebaszok:D Vagy pl a Sword Art Online, ami ugyan tetszett, de szvsz annyira nem jo, mint amekkora a felhajtas korulotte.
  • nlght
    Erre való az internet h rákeress és csak minőségi sorozatot kezdj el nézni (van erre párszáz weboldal), imho a legtöbb jó sorozat a forgatókönyvön múlik leginkább és nem a rendezőn vagy a castingon, sajnos gagyi sorozatból több van, de nagyon sok jó sorozat van csak jól kell használni a google-t...

Csak érdekességképp:
    Én rühellem az animéket (komolyan a hajamat tépem a 99%-uktól), de a top10-et (különböző netes értékelő oldalak alapján raktam össze) mégis megnéztem amikor nagyon unatkoztam pár éve, a lényeg h meglepő módon a valaha volt két legjobb story-t japánok írták imho, ha a világ összes sorozatát egy kalap alá vesszük, számomra így alakul a lista:
    1. Code Geass (akció, sci-fi, agyad eldobod 50-szer storyval)
    2. Death Note (ez híresebb, természetfölötti-krimi, sztem nem kell bemutatni biztos sokan hallottak már róla)
    És ezután jön az összes többi sorozat.
  • asgh
    Lehet, hogy sikeres, de nem sokáig. Majd ezt is szépen elrakják szombat du. 4-re mint a többit, mert a konkurencia berak valami fingós valóságshowt a műsorsávjába.
  • narumon
    "Miért néz valaki filmet? Egy történet kibontására, a karakterek bemutatására 100 perc lófasz. Egy sorozatnak legalább lehet normális története. Egy filmnek csak felszínes."

Ehhez képest a legtöbb sorozatban még annyi karakterkibontás, történet vezetés sincs mint egy jobb filmben 100 percben. Csak gondoltam szólok.
  • nlght
    off
    a WD-t én is nézem, pedig már vagy 10-szer megfogadtam h nem nézek meg belőle több részt, az első szezon jó volt, utána gondolom sok pénzt megvontak a producerek, mert barátok közt: the zombie edition lett belőle, a mostani szezon sztem 5/10, de kinek mi jön be
  • Laza
    Kezdjék el vetíteni a Walking Dead-et, és akkor nem ez lesz a legnézettebb :)
  • Shan
    És a barátok közt? A statisztikai adatok nyilván egyenes arányban vannak a minőséggel.
  • nimfas
    Igen ebben is van valami. :-D

Nem rossz az íjász (4 rész láttam eddig) de nekem nagyon egy kaptafa a vámpíros sorozattal, de lehet már túl öreg vagyok a 36 évemmel....

Az én kedvenceim:
    Dexter (nem a Dexter laboratóriuma :-))
    Californication
    Big Bang Theory
    Battlestar Galactica
    Heroes

Ezek mind mentek a magyar csatornákon is.... mondjuk a magyar szinkron sokat rontott rajtuk :-S
  • COOLancs
    Hiába jó az ötlet, ha pénzhiány miatt CGI akciójelenetek helyett egy bezárt szobában tépik a szájukat.
  • gombabácsi
    belenéztem a trailerbe

"hívja fel a társát és mondja meg neki hogy adják vissza a nyugdíjasok elvett pénzét"

:D
    nem csoda hogy siker itthon XD
  • zetortraktor
    Érdekes. Mióta pénz függvénye a minőség? Az ötleteket dollárra mérik?

Miért néz valaki filmet? Egy történet kibontására, a karakterek bemutatására 100 perc lófasz. Egy sorozatnak legalább lehet normális története. Egy filmnek csak felszínes.
  • zetortraktor
    30-40-et, vagy még többet, senki nem tud nézi mindent. Amióta vannak kábeltévék, már szinte minden jóság elért hozzánk.
  • Elemir
    A zöld íjász: Az elmúlt évek legsikeresebb tévésorozata itthon

értem, és mennyi sorozatot adnak a magyar tévéken, ami jó? Köszönöm, mehetünk haza....
  • nextman
    Kinek mi jon be.
    Egy filmben nincs is ido egy bonyolultabb tortenetet kibontani.
    Es nem minden sorozat low budget.
    Speciel pont a kepregeny feldolgozas/scifi/fantasy vonalon vannak/voltak jo sorozatok, amik nem low budget arazasuak.
  • Narxis
    Ennek a sorozatnak az alapja egy képregény amiben a Zöld Íjász olyan hős mint Batman vagy Superman(persze más képességekkel). Teljesen alap dolog, hogy így harcol, ettől marad képregényes a világ, ezért sem szabad azon fennakadni, hogy csak a kapucnija meg a kifestett szeme védi az identitását, olyan mint Superman-nél a szemüveg. Tehát ennek a sorozatnak nem a realisztikusság kell, hogy az erőssége legyen hanem, hogy azt a képregényes világot lássuk benne amiből építkezik, nyilván egy kicsit az írók itt-ott átszabják, de alapjaiban attól még az marad.
  • heist
    Értheteltne, hogy egyáltalán minek néznek emberek sorozatokat?
    Azok alapvetően azért készülnek, hogy egy low-bugdet-ből kihozzanak valami ZS kategóriás majomkodást.

Az igénytelenség látom komolyan tetőzik az emberiségnél...
  • nextman
    Engem az ragadott meg benne, hogy nincs beltepes, gyomorforgato jelenetek, karomkodas, arcoskodas, es a romantikus szalat is eleg minimumon tartottak eddig.
    Cserebe tenyleg szogletesen egyszeruen megy elore a sztori, es az akcio, amirol szol az egesz.

Tehat kiegyensulyozott, garantalt szorakozas, es nem is akar ettol tobbet adni, mas lenni, mint ami.

Demszki, you have failed this city :)
  • nlght
    én is nézem, mert elég kevés az akciósorozat sajnos (talán ide lehet még venni a nikitát és a person of interestet)

tényleg van egy csomó dolog amibe bele lehet kötni (alapból ez az íjjal 90%-ban mindig telitalálat dolog fejjel lefelé tűzharc közben sokszor előfordul, ettől a hajamat téptem kezdetben, ugyanis a rosszfiúk uzival jönnek és vagy vaktölténnyel lövöldöznek vagy csak mind otthonhagyták a 12 dioptriás szemüvegüket), azonban ha a ezt félreteszi a user akkor egy egész faja 2 szálon futó story fog kibontakozni, ami egyre jobb és jobb lesz (tehát az első pár rész a leggázabb, azt kell túlélni)

szóval csak az nézze aki már látta a nikita és a poi új részeit és unatkozik, az előbbi kettő sokkal jobb imho
  • narumon
    Megnéztünk pár részt az asszonnyal - nézhető, de nem vagyunk rákattanva, hogy akkor nézzük a többit is. Ha nagyon nincs más akkor elmegy de semmi addikt.
  • Laza
    6 részt megnéztem, de valahogy nem vonz a többi, olyan száraz.
    Belenéztem a szinkronosba, borzalmas.
  • AZUL
    jah énis ezen röhögök most itt magamban... kicsit néha batman feelingje van pl, de többynire csak semmi. és mégis nézem. :D
  • svhs
    Igazából tényleg elég bugyuta, semmi eredeti nincs a sorozatban, de valamiért mégis nézem :\
  • tomboy013
    Ha nagyon unatkozik az ember és nincs jobb dolga akkor meg lehet nézni 1-2 rész, de engem egyáltalán nem tud lekötni és valahogy teljesen érdektelen már számomra ez a sorozat.
  • Narxis
    Eszed toka a gagyi.
  • xido
    magyar nyelven..az..szénné vágva...
  • goldmember
    ősgagyi