27
  • NWM Dani
    #27
    Érdekes :)
    http://neoworldtv.hu/3d-nyomtatas-gyerekeknek-is/#sthash.AfU5uQQH.dpbs
  • Freeda Krueger
    #26
    Lehet a jövőben a LEGO-t is elég lesz letölteni és kinyomtatni,meg az új maketteket.
    Nem marad meg egy dobozból 200 alkatrész :)
  • globint
    #25
    Provokátorok távozzanak innen. Ez nem politikai vitafórum! PáPá
  • tar86
    #24
    Egyenlőre a kilakoltatásoknál tartunk! A Kúria elküldte Brükszelksbe a devizahitel ügyet! 300 000 ember vár végrehajtásra! Könnyen lehet hogy a következő szériába már ti is benne lesztek!
  • Csacsis
    #23
    Tévedsz! Az a halálcsillag lesz! Már gyüjtenek rá! :Ð
  • Csacsis
    #22
    A 3d nyomtatás az orvostudományban lesz majd nagy cucc, ha a tönkrement szíved helyett egy másikat nyomtatnak. Szerkezetek emberekben: Cyberpunk világ (van akinek bejön, van akinek nem). És minnél többet használjuk a technikát a napi teendőkre, nekünk embereknek annál kényelmesebb dolgunk lesz. Feltéve ha megoldódik a gazdasági világválság (ami már azért is nevetséges, hogy létezik, dehát a hatalom meg a pénz ugye...) lehet, hogy majd csak 1 napot kell dolgozni a jövőben, a többit meg hobbival tölthetjük.
  • qetuol
    #21
    kac kac
  • prybaby
    #20
    Ez a nyomtassunk repülőt rész egyenesen fájt. Kicsit kitérhetett volna a cikk, hogy milyen anyagokból lehet nyomtatni és azok a díszítésen kivül mire jók!
    Szeretnek 40-50 évre előre álmodozni, mert arra még lehet pénzt kérni de számonkérni már nem.
  • gombabácsi
    #19
    igen, és megváltoztatllyyák az életünket!!!
    úú de lyó lesz! 5d nyomtatás!!! ahogy a 3d is megváltozatta az életünket, az még lyobban!!!
  • Zolly75
    #18
    Milyen profi! És ahogy lettek idővel 2-4-6-8 magos procik, ha a fejlődés a nyomtatók terén is hasonló lesz, úgy lesznek gondolom 3D-4D-5D stb. nyomtatók :D
  • netperformer
    #17
    nyugi, csak a drónokat számolta...
  • paleinho
    #16
    "A jövőben nem csak robotokkal, hanem virtuális robotemberekkel fogunk élni. Jelenleg körülbelül 90 millió robot van a bolygón. A robotnépesség 24 évenként a kétszeresére nő. 2030-ban több robot lesz a Földön, mint ember."
    Most vagy tud valamit, amit mi nem, vagy matekból elégtelen :D
  • globint
    #15
    Hmm, szép új világ. Bemondjuk, kérek egy kaviáros szendvicset, és kinyomtatja. Nyami.
  • Szefmester
    #14
    Én pl szívesen csináltattam volna egy 3D-s "körbefényképezést" a párommal (exemmel) amit aztán kinyomtattunk volna színesben. Jobb mint a fénykép. Szerintem.

    A fémnyomtatást meg ha jól olvastam régebben az űrben szeretnék kivitelezni. Felküldik a nyomtatót, majd a patronokat és voila kinyomtatták az Executor szuper csillagrombolót. :)
  • gombabácsi
    #13
    remélem hamarosan ürhalyót is tudunk majd otthon nyomtatni amivel meghodiccshassuk az üröt!
  • Molnibalage
    #12
    Ezrt a részt én sem vágtam. Hogy a rákba formáz meg olyan anyagot a nyomtató, aminek olvadáspontja 1000-2000 fok...? Ezen felül a legtöbb hi-tech fém igeny bonyolult hőkezeléssel készül.

    Valahol mindig ámulok azon, hogy kitalálnak valami újat és egyből a végtelenbe extrapolálnak vele...
  • culas25hc
    #11
    Nagyon jó dolog a 3D nyomtatás prototípusok, kis számú alkatrészek készítésére, esetleg orvosi eszközök, egyedi implantátumok gyártására, de a tömeggyártásban soha nem fog megjelenni. Azért a 3D nyomtatással együtt minden más gyártástechnológia is fejlődik, azt ne felejtsük el.

    Én láttam már közelről, hogy nyomtat egy ilyen 3D nyomtató, tényleg sok mindenre jó, de tömeggyártásra sosem lesz az.
  • gombabácsi
    #10
    a sima nyomtatás is elég drága még mindig :D
  • kvp
    #9
    Igen, az emberi kapcsolatoknak tenyleg az tesz jot, ha egy elo elado vagy ugyintezo helyett egy virtualis segitovel beszelgetunk. :-)
    "Amúgy meg egy terroristának pont jó, hogy akár csak egy sorozatot is lő vele."

    Egy terroristanak atlag pont nem kell lofegyver. A gepelteritesekhez dobozvagot hasznaltak, mig a jellemzo fegyver a bomba. De ha valaki fegyvert akar kesziteni, nem kell hozza nyomtato. Egy sima esztergageppel osszerakhato akar egy komolyabb fegyver is. Ha meg muanyag, akkor lehet reakciomentes fegyver is, abbol a sorozatlovo is iszonyu egyszeru, vagy akar suritett gazos femmentes is, amit egy sima epoxy onto keszlettel es nemi mernoki tudassal elo tud allitani barki. Sot ha mar ott van akar tetszoleges 'nem gyanus' formaba is ontheti.

    Egyebkent az ilyen nyomtatott cuccoknak a prototipusgyartason kivul ott van ertelme, hogy gyorsan lehet veluk ontoformakat kesziteni a kisszerias sorozatgyartashoz. Pl. a Lego cegnek is van ilyen szabadalma.
  • NEXUS6
    #8
    "Amikor munkába állt, a társaságnál még csupán 200-an dolgoztak, míg jelenleg már 66 000-en vannak."
    Amikor a cégemnél munkába álltam még kb 150 000 embert foglalkoztatott, ma 25 000-et. Az akkori emberanyag nagyrésze ma munkanélküli, nyugdíjas stb, ami gáz, hogy az ország éppen mélyrepülésben, lopakodó/lopogató üzemmódban van.

    "De a gépek csak eszközök, amelyek lehetővé teszik, hogy jobban használjuk ki az időt. Ma a munkahelyhez való eljutás stresszes lehet. De mi történik, ha az autó elvisz minket oda és közben pihenhetünk? Mindez pozitívabbá teszi az emberi kapcsolatokat" - hangsúlyozta végül a Cisco szakértője.

    Imádom az optimista embreket! :D
    Igaza van, mert ma sok embernek egyáltalán nincs melója, ezen tényleg segít a sok gép. Aki régen egy telefonos ügyintéző volt, az ma egy program, aki bármediig képes azt szajkózni, hogy kérjen várjon, az összes ügyintézőnk foglalt.
    A cég meg baxik ilyeneket felvenni.
    ;D
  • NEXUS6
    #7
    "A 45 éves Dave Evans 23 éve dolgozik az amerikai óriáscégnél. Amikor munkába állt, a társaságnál még csupán 200-an dolgoztak, míg jelenleg már 66 000-en vannak. A robotok nagyon érdeklik, rendszeresen horgászik és emellett van még egy különleges hobbija: évente körülbelül 100 000 dollárt költ különböző eszközökre, amiket mindig az eBay kínálatából választ ki."

    Amúgy ki ez a fax? Ki faxomat érdekel, hogy mi a hobbija?

    "Az eddigi előrejelzéseim 100 százaléka bejött; látom a trendeket, de soha nem állítok olyasmit, hogy 2015. június 17-én ez és ez fog történni. Úgy gondolom, hogy körülbelül 10 úgynevezett megatrend létezik, ezek közül 2-3 a többinél jobban érdekel."
    Arca meg mint az ifaponyva:)

    Terjed a 3D nyomtató, meg a robotok, az ótokba beépítik az intert, testen/testben viselhető számítógépek lesznek, az ember ha valakit felhív majd nem igazi ember szól a telóba!!!???
    Nahát! Nemmondod!!!
    :DDD
  • NEXUS6
    #6
    Amúgy meg egy terroristának pont jó, hogy akár csak egy sorozatot is lő vele. Beutazik az államokba, megrendel 5 cégtől 30 különböző alkatrészt. Posta kihozza, kész a fegyver. Ha kerámiából, vagy spéci múanyagból csinálja, még a göbzire is felviheti.

    A terroristáskodás szempontjából iszonyat jövőt látok ebben!
    ;DDD
  • NEXUS6
    #5
    "A jelenlegi 3D nyomatókkal van egy alapvető probléma:
    Hihetetlenül hamar elamrotizálódnak a tárgyak használatkor."

    Ugyan már, ez nem probléma, ez feature!
    :D
  • lmisi
    #4
    Sajnos 3d nyomtatás soksok éve létezik és terjed is klasszzul, csak az alapvető probléma maradt amit az 1. hozzászólás is mutatja. Alkalmatlan a prototípus- modell alkamazáson túllépni. Olcsó sorozatgyártás kiváltására ugyanúgy alkalmatlan mint 30 éve volt. Vannak benne ígéretes trendek, talán működő elvek lehetőségek. Csak ez olyan mint a fúziós energiatermelés vagy a Magyar Euróbevezetés: Mindig a mai naptól számítva 10-20 év múlva fog megtörténni elterjedni. Fejlődget-fejlődget mindjárt tutira meglesz, de ezt csinálják már 30 éve...
  • Cat #3
    Egy fegyverben extrém erőhatások érik az alkatrészeket, szóval ez eleve irreális elvárás volt egy ilyen új technológiától.

    De ha csak annyit érnek ezek a 3D nyomtatók, hogy mindenkinek egyedi, méretre szabott bútorai és lakberendezési tárgyai lehetnek olcsón(!) már bőven megérte.
  • FoodLFG
    #2
    oO
    A jelenlegi 3Ds nyomtatók nem is ilyesmikre vannak kitalálva.
    És acélt nyomtatni otthon a szobában egyik sem fog neked a jövőben sem.

  • Atyuska
    #1
    A jelenlegi 3D nyomatókkal van egy alapvető probléma:
    Hihetetlenül hamar elamrotizálódnak a tárgyak használatkor.
    Ismeretes az a NatGeo-s video, amikor egy fegyvert 3D nyomtatón készítettek el(pontosabban csak néhány alkatrészét), s csak az első sorozatot bírta ki, mert eltört a nyomtatott alkatrész.