13 fényévre lehet a legközelebbi Föld-szerû bolygó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ténylegesen arra van bizonyíték, hogy élvezkedési célzattal rendszeresen tolod bele a farizmodat egy lipicai merevedésébe, de egyszer a szürkeállományodig felcsusszant a négylábú kékerese, és okozott némi kavarodást némi fehéredéssel mindkettõtök kirobbanó örömeként, csak akkor még balga módon nem sejtetted, hogy hova fog ez vezetni, most meg már a képességnek is hiányában vagy, hogy felmérd elfajzottságod súlyos következményeit az intellektuális képességeidre nézve.
Ettõl nagyjából IQ 90 felett mindenki lefejeli az asztalt.
Jelenlegi tudásunk szerint véges. Csak szólok, mert látom, hogy lemaradtál 100 évvel a természettudományokban.
Repülõgép-anyahajót vagy 70 éve nem építettek.
A 60-as évek eleje után a politikusok rájöttek, hogy kezdenek minden olyan népszerûségi lehetõséget kimeríteni, ami az ûrkutatásban volt. A dolog nagyon is drágának bizonyult, az aktuális helyi konfliktusok hasonló nagyságrendû pénzeket vittek el a nagyhatalmak költségvetésébõl és félõ volt, hogy aki túl nagy hangsúlyt helyez az ûrre, az a Földön kerül hátrányba. Ezért aztán dobták a támát, gyakorlatilag."
Rögtön egy tévedésbe estél. Egy jó kis komoly háború számlájának a töredéke egy-egy gigantikus ûrprogram. Mondjuk az egész NASA éves költségvetése úgy egy heti katonai számláját fedezné az USA-nak.
A legfõbb motívum, hogy az emberek magasról leszarják az ûrkutatást. Az, hogy itt párunkat érdekel a blogon, az lényegtelen. A holdraszállást az egész világ érdeklõdve figyelte, de az Apollo13-at az emberek akkor vették észre, amikor kiderült, hogy gebasz van. A lapok huszonakárhányadik oldalán szerepelt két soros rövid hírben, hogy megint megyünk a Holdra.
Gondolkozzatok már el azon, hogy hány embert érdekel az utcátokban, vagy a társasházatokban! Segítek. Az emberek 95% magasról szarik az egész ûrkutatásra.
Na ezért nem ölnek bele komoly pénzeket. És ha belegondoltok, pénzkidobás is lenne. Jóárasított tányérostévé meg dzsípíjesz az most is van. A több pénz csak annyit jelentene, hogy két rover helyett 50 bolyongana a Marson, és valamikor elindulna utánuk valaki, hogy belebasszon egy vacak zászlót a vörös porba, hogy utána vágja a centit, hogy mikor jöhet már haza.
Több pénzbõl nem lesz hiperhajtõmû, meg szubtérugrás, meg térmeghajtás.
Az egyszer véletlenül kipattan valaki fejébõl a rötyin.
Ha neked úgy 300 ezer év egy emberöltõn belül van, akkor igen. Merthogy a jelenlegi lehetõségeink ezt tudnák nyújtani.
Az idegenekrõl meg annyit, hogy mindenkinek igaza van velük kapcsolatban, amíg térdig állunk a föld sarában, és nem megyünk magunk utánanézni a dolgoknak. Õk nem fognak idejönni.
.Vajon mi volt előbb? Az ember vagy a hülyeség?

A legközelebbi csillagig (Barnard) olyan 20-30 év alatt eljutna!
Ennyi.
A jelenlegi technológia a caravell szintjén van (fejlett ion/plazma hajtómûvek), csak éppen még senki nem bízta meg Kolombuszt, hogy útra keljen az új világ, mondjuk a Mars felé.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
<#vigyor>#vigyor>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Mint láthattuk.<#nyes>#nyes>
vagy belehúztak, mert látják hogy az ember elõbbre van XD
lökhajtásos kalmárok!!!
http://www.168ora.hu/tudas/kalmarok-tudnak-repulni-japan-kutatok-szerint-110135.html
Ha van elég elérhetõ energia ésszerû méretekben, akkor nem gond sem a létfentartás sem a legtöbb dolog.
Nem elképzelhetõ kémiai rakéta alapu csillagközi utazás, valami olyan áttörés kéne mint egy lóvasút, mágnesvasút váltás.
Az elõbbi analogia mentén most még a gõzgép is csak elméleti lehetõségként létezik, amivel a naprendszeren belül lehetne utazgatni és ez hol van még egy csillagközi úttól?
Egyébként az ürutazás nem azért stagnál mert hiányzik az akarat vagy a pénz, hanem mert hiányzik a megfelelõ technológia hozzá (leginkább a megfelelõ hajtómü). Jelenleg azt kell belátni, hogy a mai rakétatechnika az kb. megfelel egy evezõs kenunak ahol mondjuk a naprendszer a földközi tenger, a legközelebbi csillag meg mondjuk a csendes oceán tulsó vége. És hát a történelembõl tudjunk hogy nem is sokan próbálkoztak meg átkelni az oceánon egy kenuval, de még ha valakinek sikerült is az is csak a szerencsén múlott és nem lett semmi utóhatása a technologiára nézve.
Csak amikor rájöttek hogy lehet vitorlás hajokat és építeni és a technologia képessé tette õket igen nagy méretben megépíteni akkor kezdtek el az oceánon utazgatni (és még akkor is baromi veszélyes volt).
Azonban a cikkhez visszatérve azon vitatkozhatunk, hogy milyen fejlett meghajtási rendszerekkel érhetnénk el a közeli csillagokat. Pár fényév sugarú körben, ha csak a fénysebesség 10%-ára akarjuk a jármûvet gyorsítani, akkor a jelenlegi technológiával 30-40 év idõtadtamú, elfogadható költségvetésû utazásokkal lehet számolni. Lásd Buzz Aldrin egyik sci-f-jét!
Ezt akár mi is megkockáztathatnánk.
de remélem nem megérteni fogod õket, hanem leigáz, kiirt téged egy felsõbbrendû faj, hiszen az evolúció úgy hatékonyabb, mert ügyebár a tanult dolgokat nem viheti tovább a faj :)
és akkor az a felsõbbrendû faj is és te is örülni fogtok, hogy az evolúció szépen folyik
:)
:o)
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Ahogy tapasztaltam, sokkal több az arrogáns idegen a sci-fikben, mint a barátságos.
Egyébként meg tök mindegy, amíg földlakók által készített filmekrõl beszélünk, ahol kell lennie jónak és rossznak.
Persze ha neked istenpótlék kell, és hinni akarsz a Bölcs, Békés, Atyai Idegenekben, az más :)
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ezekrõl mind hallottam. Többször el is olvastam ezeket a híreket, meg-meg néztem a képeket, hogy érjenek bennem a gondolatok. Olvastam Ezékiel-tõl is, nézegettem a inka kalimó "repülõ"-maketteket, a Tiahuanaco lenyûgözõ kõfalairól, stb. Szóval talán a kelleténél is több idõt áldoztam erre a témára.
Pont ezért írom így a véleményemet.
Mellesleg, ne UFO-zzunk itt. Megvan arra is a topik.
http://www.tradeximp.com/
Pont ezért írom így a véleményemet.
Mellesleg, ne UFO-zzunk itt. Megvan arra is a topik.
http://www.tradeximp.com/
Pihenj le kicsit, az okosabbja addig is "ûrmeghódiccsa"...
Én egyetértek veled, tudom mirõl beszélsz. Jártak itt az idegenek, és hagytak tárgyi bizonyítékokat is maguk után. Oldalakat lehetne errõl írni, de nagyon OFF lenne az egész.
A mítoszok és legendák égbõl alászálló Isteneire, Vimanakra, repülõ tüzes szekerekre, dogonokra, cargo-kultuszokra stb. Ja, hogy ezekrõl még nem hallottatok? Én kérek elnézést.
/off
az ember is amikor meghódított új területeket, nagyon titkolózott az ott lakó több ember elõtt :D