13 fényévre lehet a legközelebbi Föld-szerû bolygó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Ja és még mielõtt valaki benyögné, nem-nem arról van szó hogy túl sok star trek-et vagy csillagkapu-t néztem. egyszerûen csak arról hogy ténylegesen vannak bizonyítékok."

Ténylegesen arra van bizonyíték, hogy élvezkedési célzattal rendszeresen tolod bele a farizmodat egy lipicai merevedésébe, de egyszer a szürkeállományodig felcsusszant a négylábú kékerese, és okozott némi kavarodást némi fehéredéssel mindkettõtök kirobbanó örömeként, csak akkor még balga módon nem sejtetted, hogy hova fog ez vezetni, most meg már a képességnek is hiányában vagy, hogy felmérd elfajzottságod súlyos következményeit az intellektuális képességeidre nézve.
Lehet, hogy Gombabácsi megaszánalom az ûrmeghódiccsával, de az UFO-szakkörös balfaszokra kevésbé vagyok kíváncsi. Fõleg az irritál, hogy ezerszer vissza lett a fos lapátolva a pofájukba, most meg suttyomban Gombabácsi kárára akarnak felkapaszkodni, hogy hirdethessék a faszságaikat.
"Ahhoz hogy több száz vagy ezer fényévet képesek legyenek valakik megtenni, ahhoz igenis békének kell uralkodnia az õ bolygójukon, mert különben képtelenség / értelme nem lenne"

Ettõl nagyjából IQ 90 felett mindenki lefejeli az asztalt.
Na ez most kifejezetten jogos és ütõs volt.
Na ez van, ha egy proli filozofálgatás közben elefántcsontból emel tornyot magának.
"Miért van az, hogy szinte kizárólagosan csak a vallásbuzik gondolják úgy, hogy nincsenek földönkívüliek egy (jelenlegi tudásunk szerint) végtelen univerzumban ?"

Jelenlegi tudásunk szerint véges. Csak szólok, mert látom, hogy lemaradtál 100 évvel a természettudományokban.
" Melléesen, ha csak arra gondolok, hogy elõbb építenek 5-10 milliárdér tengeralattjárót, repülõgép-anyahajót, mint ûrhajót az Europa holdra,"

Repülõgép-anyahajót vagy 70 éve nem építettek.
"Én azt látom, hogy minden mindennel összefügg. Mindjárt elmondom, hogy mire is gondolok.
A 60-as évek eleje után a politikusok rájöttek, hogy kezdenek minden olyan népszerûségi lehetõséget kimeríteni, ami az ûrkutatásban volt. A dolog nagyon is drágának bizonyult, az aktuális helyi konfliktusok hasonló nagyságrendû pénzeket vittek el a nagyhatalmak költségvetésébõl és félõ volt, hogy aki túl nagy hangsúlyt helyez az ûrre, az a Földön kerül hátrányba. Ezért aztán dobták a támát, gyakorlatilag."

Rögtön egy tévedésbe estél. Egy jó kis komoly háború számlájának a töredéke egy-egy gigantikus ûrprogram. Mondjuk az egész NASA éves költségvetése úgy egy heti katonai számláját fedezné az USA-nak.

A legfõbb motívum, hogy az emberek magasról leszarják az ûrkutatást. Az, hogy itt párunkat érdekel a blogon, az lényegtelen. A holdraszállást az egész világ érdeklõdve figyelte, de az Apollo13-at az emberek akkor vették észre, amikor kiderült, hogy gebasz van. A lapok huszonakárhányadik oldalán szerepelt két soros rövid hírben, hogy megint megyünk a Holdra.

Gondolkozzatok már el azon, hogy hány embert érdekel az utcátokban, vagy a társasházatokban! Segítek. Az emberek 95% magasról szarik az egész ûrkutatásra.

Na ezért nem ölnek bele komoly pénzeket. És ha belegondoltok, pénzkidobás is lenne. Jóárasított tányérostévé meg dzsípíjesz az most is van. A több pénz csak annyit jelentene, hogy két rover helyett 50 bolyongana a Marson, és valamikor elindulna utánuk valaki, hogy belebasszon egy vacak zászlót a vörös porba, hogy utána vágja a centit, hogy mikor jöhet már haza.

Több pénzbõl nem lesz hiperhajtõmû, meg szubtérugrás, meg térmeghajtás.
Az egyszer véletlenül kipattan valaki fejébõl a rötyin.
"Ez már egy emberöltön belül elérhetö távolság, a jelenlegi tudományos ismereteink alapján (persze a lehetséges és a gazdaságos két külön fogalom, de talán csak annyi kell hozzá, hogy az üriparunk elég nagyra nöjön)"

Ha neked úgy 300 ezer év egy emberöltõn belül van, akkor igen. Merthogy a jelenlegi lehetõségeink ezt tudnák nyújtani.
A kötött keringést az (általánosan értelmezett) árapály effektus hozza létre. Ez annál erõsebb minél nagyobb a különbség az ellentétes oldalakra ható gravitációs erõk között. Tehát minél közelebb van a központi csillaghoz (hold esetében bolygóhoz), és annak minél nagyobb a tömege. Minél nagyobb az effektus, annál gyorsabb ütemben csökken a bolygó (hold) forgási sebessége. Röviden ennyi.
mintha az egészséges agressziót nem tanulnánk...
<#help> Ismét egy emelkedett színvonalú topic. Ismét sok hasznos információt megtudtunk tõletek. Köszönjük.

Az idegenekrõl meg annyit, hogy mindenkinek igaza van velük kapcsolatban, amíg térdig állunk a föld sarában, és nem megyünk magunk utánanézni a dolgoknak. Õk nem fognak idejönni.

.Vajon mi volt előbb? Az ember vagy a hülyeség?

Látom megint csak megsértõdtél. Húú de nagyon visszavágtál. Arctalan? Mert te mi vagy?:D Értelmes ember nem az biztos. Nem tettszik a szöveg?? Akkor ne írd mindig ugyan azt a baromságot a cikkekhez pöcsöcske, mert ugye az vagy. Egy nagy pöcs.
pöcs vagy ám te, mocskolódó seggdugasz arctalan fikaember

Úgy hogy egy pöcs, és szereti reklámozni.
NEXUS6
Nukleáris (maghasadáson alapuló) energiával hajtott rakétával a fénysebesség 5%-a azért elérhetõ.
A legközelebbi csillagig (Barnard) olyan 20-30 év alatt eljutna!
Ennyi.

A jelenlegi technológia a caravell szintjén van (fejlett ion/plazma hajtómûvek), csak éppen még senki nem bízta meg Kolombuszt, hogy útra keljen az új világ, mondjuk a Mars felé.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Szerintem ha elárulná, kitörne a pánik!
<#vigyor>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Az évek számával nincs közvetlen kapcsolatben az értelem!
Mint láthattuk.<#nyes>
Mondd, te hány éves vagy?
hát lehet hogy olvasták a híreket az exobolygókról!

vagy belehúztak, mert látják hogy az ember elõbbre van XD

globint
<#fejvakaras>
Ez most hogy jön ide?

http://www.tradeximp.com/

az állatok is az ürmeghodiccsára vágynak!!!!!
lökhajtásos kalmárok!!!

http://www.168ora.hu/tudas/kalmarok-tudnak-repulni-japan-kutatok-szerint-110135.html

globint
Ez már szinte a küszöbön van. <#awink>

A hajtómû egy nagyon fontos rész, de én magát az energiaforrást emelném ki mint akadályozó tényezõt.
Ha van elég elérhetõ energia ésszerû méretekben, akkor nem gond sem a létfentartás sem a legtöbb dolog.

Nem elképzelhetõ kémiai rakéta alapu csillagközi utazás, valami olyan áttörés kéne mint egy lóvasút, mágnesvasút váltás.

Az elõbbi analogia mentén most még a gõzgép is csak elméleti lehetõségként létezik, amivel a naprendszeren belül lehetne utazgatni és ez hol van még egy csillagközi úttól?

<#wilting>
A hajtómûveken kellene dolgozni sokat, borítás és burkolat, váz és szerkezet, meg egy mesterséges gravitációs tér létrehozása lenne a legcélszerûbb, meg olyan hajót építeni, ami képes hosszabb távlatokban is eltartani a létformákat, vagyis, hogy legyen benne valamilyen bioszféra is és önmûködõ rendszere. Egyelõre a közelben kellene aszteroidákat bányászni és kolóniákat létrehozni.

Sajnos ehhez a technológia nem igen áll készen.
Egyébként az ürutazás nem azért stagnál mert hiányzik az akarat vagy a pénz, hanem mert hiányzik a megfelelõ technológia hozzá (leginkább a megfelelõ hajtómü). Jelenleg azt kell belátni, hogy a mai rakétatechnika az kb. megfelel egy evezõs kenunak ahol mondjuk a naprendszer a földközi tenger, a legközelebbi csillag meg mondjuk a csendes oceán tulsó vége. És hát a történelembõl tudjunk hogy nem is sokan próbálkoztak meg átkelni az oceánon egy kenuval, de még ha valakinek sikerült is az is csak a szerencsén múlott és nem lett semmi utóhatása a technologiára nézve.

Csak amikor rájöttek hogy lehet vitorlás hajokat és építeni és a technologia képessé tette õket igen nagy méretben megépíteni akkor kezdtek el az oceánon utazgatni (és még akkor is baromi veszélyes volt).

A sok benszulott torzs is harmoniaban el a kornyezetevel, ok mikor fognak urhajot epiteni?
NEXUS6
Szerintem se kezdjünk el ufózni, csak akkor végletes kijelentéseket a másik irányba se tegyünk. Csak mert ha egyik irányba nincs, vagy nem fogadunk el bizonyítékot, akkor ne tegyünk úgy mintha ez automatikusan az ellenkezõjét bizonyítaná.

Azonban a cikkhez visszatérve azon vitatkozhatunk, hogy milyen fejlett meghajtási rendszerekkel érhetnénk el a közeli csillagokat. Pár fényév sugarú körben, ha csak a fénysebesség 10%-ára akarjuk a jármûvet gyorsítani, akkor a jelenlegi technológiával 30-40 év idõtadtamú, elfogadható költségvetésû utazásokkal lehet számolni. Lásd Buzz Aldrin egyik sci-f-jét!
Ezt akár mi is megkockáztathatnánk.

már bocs, de ez hülyeség. az evolúcióban a szimbiózis is fontos tényezõ, úgyhogy...

a többi hozzászólásom is értelmes csak még nem érted õket :)

de remélem nem megérteni fogod õket, hanem leigáz, kiirt téged egy felsõbbrendû faj, hiszen az evolúció úgy hatékonyabb, mert ügyebár a tanult dolgokat nem viheti tovább a faj :)

és akkor az a felsõbbrendû faj is és te is örülni fogtok, hogy az evolúció szépen folyik

:)

Halleluja! Az elsõ értelmes megszólalásod! Nem is értem, lehet megbetegedtél? Vagy a pszichózis enyhült egy picit?
Ez nem igaz. Ahhoz, hogy ok legyenek a bolygojuk dominans faja, nekik is agresszivnek kellett legyenek. Ez torvenyszeruseg.
Nincs jó és rossz. Az idegenek azért igáznak majd le minket, hogy az evolúció a megfelelõ mederben folyjon tovább. Az emberiség is örüli fog, hiszen az evolúciónak mindeki örül.

:o)

Igen, van, én nyitottam.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Hamár sci-fi:
Ahogy tapasztaltam, sokkal több az arrogáns idegen a sci-fikben, mint a barátságos.
Egyébként meg tök mindegy, amíg földlakók által készített filmekrõl beszélünk, ahol kell lennie jónak és rossznak.
Master91
Van már ilyesmirõl topik? :D szeretek ilyenekrõl olvasgatni!
Mikor Amerikát felfedezték, akkor sem éppen a béke szigete volt Európa. Mikor a Holdra szálltak az emberek, a Földön épp a hidegháború volt turbófokozaton. Nem tudom, mibõl gondolod, hogy egy technológiai fejlettség eléréséhez vagy felfedezés megtételéhez valahogy szükség van békére, ami azt illeti, éppen a háborúknak lehet köszönni egy halom technológiai fejlesztést. Amúgy az evolúció hajtóereje is a limitált erõforrásokért való versengés, tehát elég nehezen tudok elképzelni egy olyan fajt, aki ebben nem vett részt.

Persze ha neked istenpótlék kell, és hinni akarsz a Bölcs, Békés, Atyai Idegenekben, az más :)
Ha kicsit is elgondolkodnál rajta, akkor tudnád, hogy a Földön is vannak olyan helyek, amit a fejlett ember csak meglátogatott, de nem népesített be, maximum a helyieknek segített vagy a helyiekrõl érdeklõdött. Az ilyen helyeken gyakoriak az ún. Cargo-kultuszok. Például a Csendes-óceáni szigetek a II.VH alatt és után, vagy az Amazonas õserdei. A Föld is lehet ilyen. Tudják hogy itt vagyunk, voltak is itt, de nem kell nekik semmink, érdektelenek vagyunk számukra. Vagy az is lehet, hogy megfigyelnek és várnak.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Molnibalage
<#zavart1><#taps>

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

globint
Bocs, az elõbb nem illesztettem be, hogy mire válaszolok, így inkább még egyszer leírom.
Ezekrõl mind hallottam. Többször el is olvastam ezeket a híreket, meg-meg néztem a képeket, hogy érjenek bennem a gondolatok. Olvastam Ezékiel-tõl is, nézegettem a inka kalimó "repülõ"-maketteket, a Tiahuanaco lenyûgözõ kõfalairól, stb. Szóval talán a kelleténél is több idõt áldoztam erre a témára.
Pont ezért írom így a véleményemet.
Mellesleg, ne UFO-zzunk itt. Megvan arra is a topik.

globint
Ezekrõl mind hallottam. Többször el is olvastam ezeket a híreket, meg-meg néztem a képeket, hogy érjenek bennem a gondolatok. Olvastam Ezékiel-tõl is, nézegettem a inka kalimó "repülõ"-maketteket, a Tiahuanaco lenyûgözõ kõfalairól, stb. Szóval talán a kelleténél is több idõt áldoztam erre a témára.
Pont ezért írom így a véleményemet.
Mellesleg, ne UFO-zzunk itt. Megvan arra is a topik.

Ja és még mielõtt valaki benyögné, nem-nem arról van szó hogy túl sok star trek-et vagy csillagkapu-t néztem. egyszerûen csak arról hogy ténylegesen vannak bizonyítékok.

Vicces vagy. Állandóan anyázol a sci-fi mûfaját illetõen, miközben az aláírásod szerint azonos témában fejlesztesz játékot. Nem vagy Te kicsit skizofrén? :-)

Pihenj le kicsit, az okosabbja addig is "ûrmeghódiccsa"...
+1
Én egyetértek veled, tudom mirõl beszélsz. Jártak itt az idegenek, és hagytak tárgyi bizonyítékokat is maguk után. Oldalakat lehetne errõl írni, de nagyon OFF lenne az egész.

Vaszilij Artyom
Ahhoz hogy több száz vagy ezer fényévet képesek legyenek valakik megtenni, ahhoz igenis békének kell uralkodnia az õ bolygójukon, mert különben képtelenség / értelme nem lenne

És egész véletlenül az összesnek sürgõs dolga akadt, le kellett lécelniük. Nincs több kérdésem.

/off
A mítoszok és legendák égbõl alászálló Isteneire, Vimanakra, repülõ tüzes szekerekre, dogonokra, cargo-kultuszokra stb. Ja, hogy ezekrõl még nem hallottatok? Én kérek elnézést.
/off

igen, mert minél régebbi egy civilizáció, annál okosabb, békésebb, jóságosabb, mint az álscifi mesékben :)

az ember is amikor meghódított új területeket, nagyon titkolózott az ott lakó több ember elõtt :D