145
  • Vol Jin
    #145
    Miért vágnám magam alatt azzal a fát, hogy egy fasznak gondollak?
  • Shiloh
    #144
    Tudod, nem értem. Miért vágod magad alatt a fát. Mert ezzel csak az én igazam bizonyítod:) Remélem ez záros határidőn belül eljut a csökevényig amit agynak hiszel. Anyádnak remélem átadtad a gratulációmat.

    Várom a következő nagyívű hozzászólásodat te durcás óvodás:D
  • Vol Jin
    #143
    Kevertem két kommentet, és benéztem valamit. Na bumm. Elnézést kértem, korrigáltam, ennek elégnek kell lennie egy normális embernek. Az, hogy neked nem elég, azt jelenti, hogy egy hülye fasz vagy, és nem egy normális ember. Egy hülye fasznak meg kijár, hogy hülye faszként kezeljék. A viselkedésem így csak annyit jelent, hogy egy hülye fasznak tartalak.
  • Shiloh
    #142
    A faszozásoddal is csak nekem adsz igazat, azzal pedig hogy magyarázkodsz úgy szintén. Elég gyengeelméjűnek tűnsz, biztos ezért vagy ostoba. Talán csendben kellene maradnod és nem reklámozni a saját hülyeséged mint egy dacos, taknyos kölyök. Mert úgy viselkedsz.

    Nem érdekel, hogy hányan kérnek elnézést. Neked sem kellett volna, csak annyit kellett volna tenni hogy lakatot teszel a szádra. Ezzel megkíméltél volna engem is a komment írástól, és persze nem kellett volna olvasnunk az értelmetlen ömlengéseidet minden másról. Ezt kellet volna tenned. Attól hogy elnézést kértél még nem vagy különb a többieknél, csak egy másfajta barom vagy a sok közül aki elnézést kér utána anyáz. Te már a szánalmas kategóriába tartozol.

    Persze egy ilyen komment után még egyszer elnézést kérsz. Nevetséges. Az ilyenekre mint te mondják azt hogy pofátlan majmok. Gratulálok anyádnak, szép fattyat nevelt.
  • Vol Jin
    #141
    Hogy te egy mekkora fasz vagy öcsém. :-D
    Mondjuk csörgött a mobilom, felvettem, beszéltem, azt kábé öt perc után kevertem öt másik kommentelő írását a tiéddel. Nyomtam neked egy választ. Amikor jelezted, hogy benéztem, akkor elnézést kértem. Ha ez neked nem elég, akkor űlj bele egy lófaszba, azt utána szopd le!
    Mekkora egy szőrszálhasogató fasz vagy baszod...
    Nézd már meg ember, hányan kérnek elnézést itt, ha tévedtek. Nyomatnak valami mellédumát, azt csókolom.

    A korrektség kedvéért mégegyszer elnézést kérek, hogy benéztem valamit, és az legyen elég. Hogy most ebben a reagban azt mondtam, hogy szopj le egy lovat, azért meg nem.
  • Shiloh
    #140
    A probléma inkább nálad van. Mivel ha összekevertél akkor az azt jelenti hogy nem figyelsz, csak nyomod ki magadból a hozzászólásokat és hülyének nézed a másikat. Gratulálok, egy tapsot igazán megérdemelsz.
  • Vol Jin
    #139
    A hiányosságod azt, hogy nem tudsz túllépni azon, ha valaki valamit benézett, de azt bevallotta, korrigálta, és túráztatnod kell kényszeresen az agyad, hogy benézte. Volt száz komment, tucatnyi kommentelővel, és az egyik fazonnal összekevertelek. Ha neked ez ekkora probléma, az érdekes.
  • Vol Jin
    #138
    Értsd úgy, hogy az Univerzum egy LCD kijelző, a pixelek meg a húrok, és ahol nincs részecske ott még van pixel, csak fekete. Részecskék meg nem mozognak, hanem csak kialszik egy pixel, és felvillan a szomszédos. Tehát a vákuum, az üres tér egy nagyon is létező részecskehálózat, pontosabban plank-távolságnyira lévő húrok sokasága, csak nem tárolnak kvantum tulajdonságokat. Azaz valójában a tér az igazi anyag, és a részecskék nem részecskék, csak tulajdonságai egy-egy húrnak.
  • Shiloh
    #137
    *ha nem az erősséged.
  • Shiloh
    #136
    Szerinted igen, szerintem nem. Így jártál. Úgy tűnik nekem korrigálni valóm sincs szóval először próbálj gondolkodni mielőtt leírsz valamit. Persze a gondolkodás nem az erősséged akkor meg éretem. Ebben az esetben megint csak így jártál.
  • noland
    #135
    Szerintem meg ez alapjában téves, mert tér és energia azonos. Ahol nincs rezgés ott tér sem lehet, ott semmi sincs. És a semmi sem létezhet. Szóval gondold át űjra, hogy lehet nem is benne vagyunk hanem pl. az univerzumon kívül, stb... :)
  • Vol Jin
    #134
    Szerintem meg nem, mivel nem élethalálról van szó, hanem időtöltésről. Véleményem szerint pont elegendő, hogy leírjuk, amit gondolunk, és korrigálunk, ha észbe kapunk.
  • Vol Jin
    #133
    Ha megértetted volna amit írtam, akkor azzal vagy egyet értesz vagy nem, vagy részben mindkettő, de ez a válasz arra utal, hogy nem ment át neked, ami vagy az én fogalmazásom hiányosságára utal, vagy arra, hogy te nem vagy fogékony.

    Olvasd el még egyszer, és az alapján válaszolj!

    Mert ez így zsákutca, mivel elbeszélünk egymás mellett.
  • Irasidus
    #132
    Ekelédeszi geometria végtelen fogalmával kellene megismerkedni. A végtelen nem a méretét jelöli, hanem a kiterjedését, határtalanságát. Így érted?
  • Shiloh
    #131
    Szerintem ha legközelebb valamiben nem vagy biztos akkor jobb lesz hallgatni.
  • Vol Jin
    #130
    "Teljesen mindegy mert ha meg van vége a világegyetemnek akkor jön a kérdés hogy de mi van azután :)"

    Igen, itt mutatkozik meg, hogy én másként gondolok a térre, mint a szokásos közvélekedés. Szerintem a tér kvantumos, és húrokból áll. Részecskék meg nincsenek is, hanem minden részecske csak ennek a kvantumos térnek a hullámzása. Tehát amikor egy részecske, mondjuk egy neutrino mozog, akkor nincs mozgó neutrino, csak a teret alkotó egyik húr átadja a szomszédjának a neutrinora jellemző kvantumokat úgy, hogy a rezgését adja át, és a szomszéd rezeg helyette. Na ez a húrhálózat keletkezett az ősrobbanással, és addig tart az Univerzum, ameddig a valóban végtelen semmibe ez a húrhálózat elnövekedett. Hogyan növekedik? Hát osztódással. Az Univerzum tágulását is így képzelem el. Folyamatosan szaporodnak a húrok és így tér nő két objektum közé. Bármilyen anyagi részecske csak ennek a húrhálózatnak lehet a része, mivel egyik sem valóságos, hanem csak a hálózat rezgése. Ezért az Univerzum pont akkora, amekkorára nőtt az ősrobbanás óta. Ha elmennénk a végére a világmindenségnek, egy falba ütköznénk, mert nem lenne hová tovább rezegni. Lehet, hogy ami mögötte van az végtelen, csak az nem a mi terünk. Nem azon túl van, hanem azon kívül. Persze nem csak ott a világ végén túl van az az általunk megfoghatatlan tér, hanem itt is, csak mi rabjai vagyunk egy húrhálózatnak, mert csak a rezgései vagyunk, mert valójában, mint anyag nem is létezünk.

    Nos így már remélem érthető, hogy mire gondoltam.
    Akkor is, ha egy baromság esetleg.
  • Vol Jin
    #129
    Most volt pár helyes meglátása is a szokásos űrmeghódíccsa agymenést leszámítva, és tömegével repültek rá az Arany Lacikás UFO-bolondok. Ebbe csatlakoztál be, de ha csak az űrmeghódíccsára piszkáltad, akkor elnézést, én néztem be. Nem fogom végig bogarászni, mert már túl vagyunk egy lapon, inkább elhiszem neked.
  • Shiloh
    #128
    Na akkor had lám hol "ekéztem" én olyanért amit te mondasz.
  • Szefmester
    #127
    Hogy is mondjam.. egy időben azt hitték hogy nincs kisebb dolog mint az atom. És nincs nagyobb mint a nap pl. Aztán most már szubatomi szinten vizsgálódunk, és tudunk több milliónyi másik galaxisról is, nem csak a naprendszerről. Eddig mindig volt kisebb/nagyobb egy léptékkel.

    Most csak feltételezek, de mi van ha az egész "big bang" csak egy nagyobb valami egy eleme. Mint egy bolygó egy csillagrendszerben a sok közül.

    Ez a 13 fényév soknak hat emberi léptékben, de csillagászatiban kb mintha át akarnék menni a szomszéd utcába ha a föld a világmindenség.
    ha találnának egy kőzetbolygót ott, és a mérésekkel légkörszerűséget is találnának, akkor lehet hogy érdemes lenne kicsit több pénzt fektetni az űrkutatásba, azon belül is az energia, bioszféra, meghajtás témakörökbe. Ha ezek megvannak akkor talán lehetőség volna egy bányászkolóniát létrehozni a holdon, ahol majd az ott kitermelt anyagokkal lehetne valami nagyobb űrhajót építeni, és indítani. Ha már egyszer az alacsonyabb gravitáció könnyebbé tenné.
    beletelne pár évtizedbe mire ez kiépülhetne, de kapu lenne a naprendszerre. És talán egy komolyabb szondát is meg tudnának tervezni addigra erősebb és modernebb meghajtással hogy elinduljon a "szomszédba".

    A vicc persze az, hogy a voyeger szondákat elvileg már egy most kilőtt "utód" is be tudná előzni, ahogy majd azokat is be tudnánk majd előzni. Meglehet hogy mire az első szonda odaér és visszatér az első jel addigra elérjük azt hogy ne két generációnyi idő teljen el mire odamehetnénk hanem "csak" 1.
  • torreadorz
    #126
    Teljesen mindegy mert ha meg van vége a világegyetemnek akkor jön a kérdés hogy de mi van azután :)
    A helyzet ugyanaz mint az ősrobbanás esetén, hogy na de mi volt előtte. Na ezekre a kérdésekre sosem fogjuk megkapni a választ mert mi a rendszer része vagyunk.
  • Vol Jin
    #125
    "Tényleg nem akarok offolni, de itt nem képzeletről van szó. 2002-ben precíziós kozmológiai méréssekkel megállapították, hogy az univerzum Eukleidészi sík tér, és végtelen (ha nem hiszed, javaslom a googlét)"

    Ez elég érdekes lenne, ugyanis ehhez arra lenne szükség, hogy végtelen messziségben is érzékeljünk, ami több sebből vérzik. A fény terjedési sebessége miatt végtelen régi események lennének ezek. Egyszerűen elméletileg is lehetetlen lenne bebizonyítani akkor is, ha igaz lenne.

    "Ha mindenáron el akarod képzelni (nem lehet) akkor ne egy 3D gömböt képzelj el, hanem inkább egy gömbfelületet (például egy lufi felületét), ami minden irányban végtelen, ugye? De úgy is megkérdezhetném szerinted, hol van vége? Na ugye."

    Ha a három dimenziós tér egy háromnál több dimenziós gömb "felszíne" lenne, akkor pont, hogy véges lenne.
  • Vol Jin
    #124
    Marhára nem érdekel Arrakistor, az adott reagodra reagáltam. Nem foglak baszogatni a jövőben, ahogyan Arrakisztort sem vagy Frensyst sem, csak az adott reagokat veszem figyelembe. Arrakisztor meg amúgy is másként bolond. Neki az a mániája, hogy a spájzban feketelyuk van, ha lekapcsolja a villanyt. Öt nem is érdemes piszkálni, csak körberöhögni.

    Más kérdésed van, ha túlléptél azon, hogy negatívan reagáltam arra, hogy szerinted bizonyított tény, hogy a múltban az UFO-k formálták a történelmünket?
  • Irasidus
    #123
    Tényleg nem akarok offolni, de itt nem képzeletről van szó. 2002-ben precíziós kozmológiai méréssekkel megállapították, hogy az univerzum Eukleidészi sík tér, és végtelen (ha nem hiszed, javaslom a googlét). Ha mindenáron el akarod képzelni (nem lehet) akkor ne egy 3D gömböt képzelj el, hanem inkább egy gömbfelületet (például egy lufi felületét), ami minden irányban végtelen, ugye? De úgy is megkérdezhetném szerinted, hol van vége? Na ugye. Ráadásul a világegyetemnek csak egy igen kis részét látjuk. Sőt az inflációs kozmológia szerint több mint a felét soha nem is fogjuk. Az ilyen meg olyan részecskebecsléseket meg nem kell komolyan venni; a világegyetem mértére vonatkozó számítások meg egy mellékszámítás melléktermékének a becsült eredménye, amit a kozmológusok 98% nem fogad el. Nem egy tényszerű szám. END.
  • fecg21
    #122
    Hagyjuk már...mond azt hogy arakistor vagy valaki más egyik kamu regjével azonosítottál be engem, és erre jött a kommented.
  • Vol Jin
    #121
    Az pedig a "bizonyítékodnak" szólt. Mármint a 95.
  • Vol Jin
    #120
    Annyira nem követem Arany Lacika munkásságát. Én ott feladtam, hogy szerinte a Mars buja vegetációs zöld paradicsom, és az amcsik titkolják, mert összeesküdtek valami gyíkemberekkel vagy szürkékkel vagy tökmindegy. A csavar, hogy a Holdraszállás az kamu, de a Marson ezrével élnek emberek egy bázison az UFO-k vendégszeretetében.
  • fecg21
    #119
    Semmi közöm arakistorhoz, őt is legalább akkora birkának tartom mint azt az ócska buzi trollt- Vol Jint.

    Vol Jin: Te biztosan nem tavaly december óta regeltél be ide, egyszer már ki bannoltak innét-jól gondolom? Egyébként telibe lefosom azt hogy te miről mit gondolsz, egészen addig amíg nem kezdesz el személyeskedni-főleg ok nélkül-mint ahogyan azt meg is tetted a 95-ös hsz-ban. A jelenlegi társalgási stílusom csak a 95-ös hozzászólás színvonalához van igazítva. Mégis úgy őszintén, véleményed szerint a 95-ös hsz-ra lehet értelmes választ adni?
  • NullZ3r0
    #118
    Ezt ő találta ki? Úgy értem, az ilyeneket, hogy Jézus magyar volt, meg a Szíriuszról jöttünk, a magyar az ősnyelv, meg az atlantisziak is ufók voltak és vannak még a gonosz reptoidok is akik valójában a zsidók meg ők irányítják titokban a világot.... áááá... agyhalál.
    Szóval ő áll emögött? Vagy ki/kik voltak ezek akik ezt terjesztik? Különösen a magyarkodós ufómesékre gondolok, mert a többi az nemzetközi.
  • Vol Jin
    #117
    Rendben, de azért bebiztosítottam, hogy jól se érezze magát. :-)
  • Vol Jin
    #116
    Fura, hogy szerinte sokat tévézek, és ezért nem hiszek Arany Lacikának, aki X-akták, Csillagkapuk és egyéb fiktív szériák dramaturgiájából farigcsált magának saját külön bejáratú világot.
  • NullZ3r0
    #115
    Ne etesd a trollt.
  • Vol Jin
    #114
    "Túl sokat tévéztél-fogyatékossá tévézted magad, te perverz buzigyerek. Menj és verd bele apádba a faszod, ahogy szoktad... Nem tudom mi az anyádra vered magad, te azon emberszabásúak közé tartozol akiket már az óvodában is elnyomtak a társaik-bizonyára azért lettél ilyen deformált , de semmi baj-mer a "zinterneten" ki tudod magad élni. Te itt vezeted le afelgyülemlett feszültséget? Sok a munkahelyi stressz? Itt vagy, szarságokat pofázol-mindenkinek beugatsz valamit. Akiről meg tudod hogy fényévekkel előtted jár minden tekintetben-annak meg hízelegsz."

    A kifestőkönyved egy pszichológiai könyv mellett van a polcon, hogy ilyen magabiztosan lélekbúvárkodsz?

    "És képzeld faszfej hogy tényleg van bizonyíték az idegenek ittjártára, de megértem hogy te erről hallani sem akarsz, mivel egy kikúrt zsidó geci vagy, akik különbnek tartják magukat a gójoktól...."

    Na most látom, hogy van ott még pár Daniken és a Mein Kampf is az Arany Lacika összes előadása az ideggyogyóból DVD-k mellett. Mond, festegettél már hitlerbajuszt a cirmoscicának és tapsifülesnek a kifestőkönyvben? Egyébként hogyan vezetted le ezt a forradalmi elméletet, hogy kizárólagosan csak a zsidók nem hisznek az UFO formálta történelemben? Csak jelzem, hogy nem zsidóként megingatom a puszta létezésemmel ezt a zseniális vélt elméletet.
  • NullZ3r0
    #113
    Arrakistor, te vagy az?
  • Vol Jin
    #112
    Azért ekézésről szó sem volt. Csak figyelemfelhívásról, hogy általánosságban keverik az anyahajó és a hordozó kifejezéseket. Az, hogy a sajtó is keveri, nem újság, hiszen a labdarugó és a futballista kifejezések helyett focistát is hallani a tévében, ami hajaz a repülőgép göbziként vagy röpcsiként való emlegetéséhez. Ami egy óvodában elmegy, na de a kertévékben???
  • fecg21
    #111
    Túl sokat tévéztél-fogyatékossá tévézted magad, te perverz buzigyerek. Menj és verd bele apádba a faszod, ahogy szoktad... Nem tudom mi az anyádra vered magad, te azon emberszabásúak közé tartozol akiket már az óvodában is elnyomtak a társaik-bizonyára azért lettél ilyen deformált , de semmi baj-mer a "zinterneten" ki tudod magad élni. Te itt vezeted le afelgyülemlett feszültséget? Sok a munkahelyi stressz? Itt vagy, szarságokat pofázol-mindenkinek beugatsz valamit. Akiről meg tudod hogy fényévekkel előtted jár minden tekintetben-annak meg hízelegsz.

    És képzeld faszfej hogy tényleg van bizonyíték az idegenek ittjártára, de megértem hogy te erről hallani sem akarsz, mivel egy kikúrt zsidó geci vagy, akik különbnek tartják magukat a gójoktól....
  • globint
    #110
    A 109-es üzenet válasz Vol Jin 89-es üzenetére.
  • globint
    #109
    Szóval lehet ekézni egymást olyanért, amit a sajtó is nem "kifinomultan" és nem egyértelműen használ.
    Ja.
    Amúgy ez speciel a nyelvújítás korát idézi, amikor a mindennapi nyelvhasználatba bejött egy csomó új szó, amit ki így, ki úgy értelmezett, aztán 100 év után már az új szavak 70%-a kikopott, a maradék 30%-nak meg nagyjából torzult az eredeti (induló) jelentése. De milyen a magyar? 100 évig ekézték egymást, hogy mi mit jelent, hogy kell írni, hogy kell ragozni. Magyarok vagyunk, ázsiai nép? Talán, mint Vol Jin.....
  • Vol Jin
    #108
    Rudom, hogy végtelennek könnyebb elképzelni az Univerzumot, mert akkor nem esünk bele a mi van azon kívül csapdájába, ami engem is zavarba ejt, de ez van. Még becslések is vannak arra, hogy hány elemi részecske létezik.

    Pölö a 10 az egymilliomodikon számjegyből álló legnagyobb tízes számrendszerű számot nem tudnánk leírni kettes számrendszerben egy papírra, mert a szám több számjegyből állna, mint ahány részecske van az Univerzumban.

    Szóval elég konkrétan foglalkozik a tudomány azzal, hogy mennyire is véges a Világegyetem.
  • Vol Jin
    #107
    A Nagy Bumm szerint a tér és az idő is az ősrobbanásban keletkezett, nem csak az anyag, és így véges ideje növekszik véges sebességgel, tehát véges.
  • Irasidus
    #106
    off: Nem kötözködni akarok, de rosszul tudod. Az univerzum mai tudásunk szerint végtelen. A lufis példát biztos ismered... END.