"Az első XCOM reboot ócska volt"

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem az Apocalypse-szel minden elõnye ellenére az volt a bajom, hogy csak egy város az _egész világ_. Nemááá. Na meg az, hogy anno nem tudtuk végigjátszani, mert a rip verzió fagyott, ha átmentünk az idegen dimenzióba.

Ja, meg eleve az idegen dimenzió. Az elsõ két részben ilyenrõl szó nem volt, nem párhuzamos világból jöttek az élienek...

Igazad van. A régi X-Comban ha a bázist európába raktuk (kb a saját városomban) teljesen más volt a kezdet mintha az usában vagy afrikában kezdtük volna. Volt olyan superhumanon hogy január másodikán (miután jó szokás szerint elküldtem a "selejtet" a katonák közül azt észleltem hogy jött egy very large hajó és leszállt. Másik játékkor meg Január 15.ig senki sem jött.

Végül is a radar mûködése szerint asszem 800km távolságban észlelt 5 másodpercenként ott sem 100%osan. Ha kicsit messzebb volt, vagy nem észlelte akkor jött a landing site akció, ha észlelte akkor mehettek az interceptorok.

Ebe az új részben jön a küldetés és a pálya minimális randomitása kivételével minden kötött. Egy hajóra egy vadász? Mi a fene? Dogfight vagy légi lovagi torna? Aztán meg mehet a "hadsereg".. oké hogy egy idõ után csak 4 katonát vittem a régiben, de itt ezek a kasztok... szinte nem volt értelme a megszokotton kívül más skilleket adni a kariknak mert nem volt értelme.

Rengeteg fegyver, és tárgy hiánya miatt sok sok taktikai opciót szedtek ki a játékból. Na meg ez az inventory... most komolyan egy orvosi szett és egy kézigránát ugyanaz a méret lenne? Ahogy egy batár nagy plazmapuska és a egy 9mm-es beretta is? ne vicceljünk már!

nem volt rossz a játék, de nagyon ne akarjuk kijelenteni hogy a régi jobb volt. Inkább játszom a régiekkel mint ezzel. Az álom X-Com az elsõ két/három rész egybegyúrása volna. Ha jönnének az ufók, és ha lelövöm az óceán felett akkor mehetek a tengeri osztaggal, ha a sivatag felett akkor a szárazföldiekkel... A fegyverek pedig már a kettõben is meg voltak oldva rendesen. Az idegenek változatossága meg jöhetne a 3.-ból. Ahogy a vásárlás és szövetséges rendszer is. Mekkora jóság volt szövetkezni a robotikusokkal és a hibridekkel is. Jött egy terminátor a csapatba és ment elõre nyugodtan, az agyszívók meg csak döglöttek tõle, a hibridek meg átvették az irányítást a többi felett...

itt ilyen taktika? ugyan már...
Azt én is szerettem, egészen addig a pillanatig, amíg ki nem derült, hogy az ufók körül lévõ rész külön pálya, mint az ufó belseje. Az elsõ részben talán legjobban az ufókba bekommandózást szerettem, felállítani az embereket pozícióba, nyitni az ajtót, belõni rakétával, bedobálni gránátot, rohamozni...
Aftermathban meg... menjünk be az ufóba! Loading. Benn van az _egész_ csapat az 'elõszobában', elõttük egy lépésre alien. Megymaggköpködõvel lövök egyet rá, leinterruptol, és blaster launcherrel(vagy a tököm tudja, hogy hívták abban a részben) megöl egy lövésbõl mindenkit, saját magát is beleértve. Még két próbálkozás ugyanabból a mentésbõl, tökéletesen ugyanezzel a kimenetellel, uninstall, del.

Civ5.

Az UFO _nem_ volt lineáris. A küldetések véletlenszerûen jöttek, a pályák generáltak voltak, egy játékot a végtelenségig elhúzhattál és nem erõltették rád a befejezést, és _volt_ választási lehetõséged a stratégiai térképen. A kutatásnál is választhattál, milyen ágakat milyen sorrendben csinálod.

Az új játékban meg szinte fixen jönnek egymás után a pályák, amikbõl van összesen kb kéttucat, a bázisos rész egy puzzle, egyetlen jó megoldással, a kutatási 'fa' meg egy vicc. Mondom, Doom vs CoD:MW. Az elsõ egy játék, a második egy csillivilli fos.

Csacsis
Hát nem tudom ki mivel játszott UFO címszó alatt. Nekem anno a "Terror From the deep" jött be. végig is vittem minden csalás nélkül rendesen ahogy kell. Az új UFO nagyon jól sikerült. Igaz, hogy egyszerûbb, igaz hogy nem annyira összetett a játékmenet mint régen. De én nem is hiányoltam a kimaradt részeket mert élvezhetõ lett! Sõt, kétszer is végigvittem (másodszorra classic IRONMAN-en). Amit hiányoltam az egyedül a változatosabb küldetéssorozat lett volna. És az amgy remek multiplayer kidolgozottságának szinte teljes hiánya (mintha félbehagyták volna).

narumon
Szerintem is jó volt az Aftermath csak emlékeim szerint tele volt bug-gal ezért is hagytam rá egy idõ után.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Én mindegyik ufós játékkal játszottam és mindegyikben találtam jó és rossz elképzeléseket, remélhetõleg egyszer mindegyikbõl átveszik a jó ötleteket.

Egyszerû a játék mint a faék, de remek lett a hangulata. Nagyon sokáig beragasztott székbe és abszolút megérte a pénzét. Lehet viccesen hangzik, de nekem a színvilága hihetetlenül tetszett - mint a második x-com-é😊 - ez fogott meg rögtön.
Molnibalage
Vagy várd meg akkor ezt.

http://www.xenonauts.com/

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Mi volt ez elsõ?

Egyébként a régi UFO mitõl is volt nem lineáris? Ott is kb. annyi nemlineritás volt benne, mint ebben. Az új változatban egy nagy gócpont van, az alien base. Addig semmivel sem kisebb a variáció, leszámítva, hogy nincs base attack.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Kedvencem, mikor az idegen dimenzióban felfedezed, hogy az egyik épületben Sectoid rabszolgák vannak... A városi corp-ok csatája is durva, és én sokkal többre értékeltem azt, hogy ki tudtak találni teljesen eredeti alieneket, háttérsztorit.
Nekem csalódás volt, hogy szinte minden teljesen ugyan az, így nem volt annyira izgalmas kutatgatni, és várni az újdonságokat. Ebbõl a szempontból, nekem pl az UFO: Aftermath jobban bejött, történetileg és szerintem taktikai részben is jobb volt. Pedig sokan szidták...
Szerintem inkább remake lett. Történet, sztori kb lemásolva, leegyszerûsítve... és minden más teljesen lebutítva. Hangulatban el-eléri az elsõt, bár kicsit Disney-sre sikeredett szerintem.

Aki játszott az X-Com Apocalypse-al, az tudja mirõl beszélek. 10000x több lehetõség volt benne, hihetetlen összetettség, adaptív nehézségi fok, sokkal változatosabb légiharc, rengeteg fegyver, taktikai opció stb..

Elõvettem újra, és Dosboxon nekikezdtem easy-n és már sokkal több órám van benne, mint az új részben. Sokkal jobban leköt és félelmetesen jó hangulata van.

narumon
No látod ezért szép a világ mert totálisan nem értek egyet 😊
Nem mondtam, hogy a világ legjobb játéka csak annyit, hogy a tavalyi szarban az egyik olyan játék volt ami talán még ért is valami pénzt. Ezt meg fenntartom 😊

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

A játékot csak kipróbáltam, de sok ötlet hiányzik belõle, ami az eredetiben benne volt, másfelõl meg lehet úgy nézni, hogy más szögbõl akarták megközelíteni a dolgokat. Többnyire a játék csak a grafikáról szól, az elsõ játékot nem tudta szerintem elérni, de attól még szerintem nem rossz játék, csak nem lesz klasszikus, mint a legelsõ. Dlc ben meg kiadnak majd hozzá x foltozást és az is bevétel nekik, ezt a részt én kihagynám.

Attól, hogy egyébként is sok a szar, ez a zsenge utánérzés nem lesz jó játék. Én félúton abbahagytam a francba, és inkább kezdtem egy új játékot az eredetivel.

Iszonyat buta az eredetihez képest, és tökéletesen lineáris. Kb ugyanaz a különbség, mint a Doom meg a CoD8 közt.

Firaxis nálam leszerepelt, zsinórban a második nagy nevû, értékelhetetlen játékuk.

narumon
Az elmúlt év azon kevés játéka közé tartozott amivel érdemes volt sok órát játszani. Sajnos alig jelent meg tavaly ilyen játék. Katasztrófa év volt 😞

A saját nevemben beszélek. Nem volt rossz, de több egyszerûsítés volt benne mint hasznos újítás.
Beszélj a saját nevedben szerintem. Én (és még elég sokan) úgy érzem, jól jártam.

"Azt is hozzá kell tenni, hogy eleinte szó sem volt rebootról, sokkal inkább egy, pár helyen kiegészített remake lett volna" lehet jobban jártunk volna.