"Az első XCOM reboot ócska volt"
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ja, meg eleve az idegen dimenzió. Az elsõ két részben ilyenrõl szó nem volt, nem párhuzamos világból jöttek az élienek...
Végül is a radar mûködése szerint asszem 800km távolságban észlelt 5 másodpercenként ott sem 100%osan. Ha kicsit messzebb volt, vagy nem észlelte akkor jött a landing site akció, ha észlelte akkor mehettek az interceptorok.
Ebe az új részben jön a küldetés és a pálya minimális randomitása kivételével minden kötött. Egy hajóra egy vadász? Mi a fene? Dogfight vagy légi lovagi torna? Aztán meg mehet a "hadsereg".. oké hogy egy idõ után csak 4 katonát vittem a régiben, de itt ezek a kasztok... szinte nem volt értelme a megszokotton kívül más skilleket adni a kariknak mert nem volt értelme.
Rengeteg fegyver, és tárgy hiánya miatt sok sok taktikai opciót szedtek ki a játékból. Na meg ez az inventory... most komolyan egy orvosi szett és egy kézigránát ugyanaz a méret lenne? Ahogy egy batár nagy plazmapuska és a egy 9mm-es beretta is? ne vicceljünk már!
nem volt rossz a játék, de nagyon ne akarjuk kijelenteni hogy a régi jobb volt. Inkább játszom a régiekkel mint ezzel. Az álom X-Com az elsõ két/három rész egybegyúrása volna. Ha jönnének az ufók, és ha lelövöm az óceán felett akkor mehetek a tengeri osztaggal, ha a sivatag felett akkor a szárazföldiekkel... A fegyverek pedig már a kettõben is meg voltak oldva rendesen. Az idegenek változatossága meg jöhetne a 3.-ból. Ahogy a vásárlás és szövetséges rendszer is. Mekkora jóság volt szövetkezni a robotikusokkal és a hibridekkel is. Jött egy terminátor a csapatba és ment elõre nyugodtan, az agyszívók meg csak döglöttek tõle, a hibridek meg átvették az irányítást a többi felett...
itt ilyen taktika? ugyan már...
Aftermathban meg... menjünk be az ufóba! Loading. Benn van az _egész_ csapat az 'elõszobában', elõttük egy lépésre alien. Megymaggköpködõvel lövök egyet rá, leinterruptol, és blaster launcherrel(vagy a tököm tudja, hogy hívták abban a részben) megöl egy lövésbõl mindenkit, saját magát is beleértve. Még két próbálkozás ugyanabból a mentésbõl, tökéletesen ugyanezzel a kimenetellel, uninstall, del.
Az UFO _nem_ volt lineáris. A küldetések véletlenszerûen jöttek, a pályák generáltak voltak, egy játékot a végtelenségig elhúzhattál és nem erõltették rád a befejezést, és _volt_ választási lehetõséged a stratégiai térképen. A kutatásnál is választhattál, milyen ágakat milyen sorrendben csinálod.
Az új játékban meg szinte fixen jönnek egymás után a pályák, amikbõl van összesen kb kéttucat, a bázisos rész egy puzzle, egyetlen jó megoldással, a kutatási 'fa' meg egy vicc. Mondom, Doom vs CoD:MW. Az elsõ egy játék, a második egy csillivilli fos.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
http://www.xenonauts.com/
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Egyébként a régi UFO mitõl is volt nem lineáris? Ott is kb. annyi nemlineritás volt benne, mint ebben. Az új változatban egy nagy gócpont van, az alien base. Addig semmivel sem kisebb a variáció, leszámítva, hogy nincs base attack.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nekem csalódás volt, hogy szinte minden teljesen ugyan az, így nem volt annyira izgalmas kutatgatni, és várni az újdonságokat. Ebbõl a szempontból, nekem pl az UFO: Aftermath jobban bejött, történetileg és szerintem taktikai részben is jobb volt. Pedig sokan szidták...
Aki játszott az X-Com Apocalypse-al, az tudja mirõl beszélek. 10000x több lehetõség volt benne, hihetetlen összetettség, adaptív nehézségi fok, sokkal változatosabb légiharc, rengeteg fegyver, taktikai opció stb..
Elõvettem újra, és Dosboxon nekikezdtem easy-n és már sokkal több órám van benne, mint az új részben. Sokkal jobban leköt és félelmetesen jó hangulata van.
Nem mondtam, hogy a világ legjobb játéka csak annyit, hogy a tavalyi szarban az egyik olyan játék volt ami talán még ért is valami pénzt. Ezt meg fenntartom 😊
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Iszonyat buta az eredetihez képest, és tökéletesen lineáris. Kb ugyanaz a különbség, mint a Doom meg a CoD8 közt.
Firaxis nálam leszerepelt, zsinórban a második nagy nevû, értékelhetetlen játékuk.