53
  • hagyimiklos
    Tényleg ő volt az, aki Andersent játszott a másik fórumban.
  • Jakuza001
    Latod. latod, egybol elfogyott az a koherens erv, mert az elveszett a makogasodban. Szoval hogy is bvolt az amikor a CIA jelentesenel okosabb voltal, vagy a turisttak kitiltasaval peldaloztal, mikor koze nincs a googles dologhoz te maki ? :D
  • Papichulo
    Ja, ja, persze... amit csak akarsz. De sajnos ez a valaszod sem valtoztatott semmit a #49 igazsagain ;)
  • Jakuza001
    Lelkemre vettem ? Szerinted en nem irhatok mindenfele bargyu maki omlengesei utan ?
    Talalj ki valami ertelmes magyarazatot a terelesen kivul, ne pedig csak makogj mint egy ertelmetlen majom, akkor talan ertelmes valaszt is kaphatsz.

A "kulfoldi turistak". Atyaeg, micsoda egy kreten magyarazat es ilyen pocs beszel koherens ervekrol.

Ja, mar emlekszem te voltal az a maki, aki hazudozott osszevissza az amerikai assault fegyverekrol, meg az irakban talalt semmirol es te voltal okosabb a CIA-nal is es megtalaltad az idegmergeket, amirol a CIA jelentest irt, hogy nincs.
  • Papichulo
    Nem tudom, hogy miert vetted a lelkedre, hogy mas allaspontjad vedjed ilyen retardalt modon, de nem is erdekel... csak nem a te egyik sockpuppeted UUUU? Egyetlen koherens ervet sem tudtal felhozni, csak paranoid omlegenseid voltak, az altalad meg csak normalisan sem ertelmezett pontjaimra :)
  • hagyimiklos
    Szerinted mindenki, aki a tulajdonát próbálná védeni annak takargatnivalója van?
    Mekkora retard vagy te.
  • liberty2
    Jól van ember, jól van. Akkor húzz fekete nejlont a házadra, húzz ólom szarkofágot köré és kuporogj a sarokban. Tuti van valami vaj a füled mögött, ha ennyire félsz attól, hogy le merik fotózni a házadat.

Nekem nincs takargatni valóm és inkább élek normális életet. A te óhajod meg az, hogy ne lássanak rólad semmit. Oké, legyen így. De a minimális kisebbség ( jelen esetben te és a veled együtt gondolkodók ) miatt nem fog a világ a másik irányba forogni. Sajnálom ez van. Egy párhuzamos dimenzióban talán fordítva mennek a dolgok és ott megtalálod az ideális világod.

A téma lezárva.
  • Jakuza001
    Te gyoker, mas az amit automatikusan vesznek ki es mas az, amit kerni kell.
    Mi az hogy egyaltalan kerni kell? Ertelmezni mondatokat tudsz e ?

"Az egy maganceg es nem allami kotelezettseg, tehat ha akarnak toled valamit, akkor kerjenek meg, leszarom, hogy az egesz varost kell vagy sem, ha mar ott vannak fenykepezni akar be is kopogtathanak."

Feltudod fogni a csoppnyi agyaddal ? A beleegyezesed nelkul csinaljak a fotokat amit mindenkivel megosztanak. Aztan meg te legyel olyan kegyes, hogy megkeresed oket, vegyek mar le a fotod, mert nem egyezel bele ?
    Ha valamit akarnak,a magantulajdonoddal, akkor keressek fel az osszes lakost, vagy kapjak be.
  • liberty2
    Kezedet csókolom, te majom. Minek linkeltem neked azt a videót te agyas? Vagy csak olvasni tudsz angolul? Had segítsek, így talán könnyebben megérted.

"We respect the fact that some people may not want imagery that they feel is objectionable in the product. .... We make it easy for users to request further blurring of photographs of themself, their family, their cars or their houses. We will blurr the entire car, house or person when a user makes this request for additional image blurring."
  • Jakuza001
    Szerintem akkor kezd el kepezni magad, hogy mit jelent ez a mondat es mit vesznek ki a kepbol.

" Individuals and license plates are blurred

We have developed cutting-edge face and license plate blurring technology that is applied to all Street View images. This means that if one of our images contains an identifiable face (for example that of a passer-by on the sidewalk) or an identifiable license plate, our technology will automatically blur it out, meaning that the individual or the vehicle cannot be identified. If our detectors missed something, you can easily let us know. "
  • liberty2
    Előbb rosszul írtam, természetesen a Magyar nyelvre gondoltam. :) Szóval, ha tudsz angolul akkor láthatod, hogy amint megtalálod a képet ami kompromitál téged, bejelented, elbírálják ( ha "személyiségi jogaidról" van szó akkor gyakorlatilag mérlegelés nélkül ), kisatírozzák azt a részt amit kérsz. Ezt amúgy megteheted a műhold képekkel is.
  • liberty2
    Olyan jó érzés, hogy én az értelmesebbik felébe tartozom az EU lakosainak. :D

http://mashable.com/2012/08/22/google-maps-facts/

És, hogy hol lehet bejelenteni a nem kívánt képeket? Ha tök véletlen tudsz más nyelven is mint az angol akkor ezt érteni fogod. :)
  • Jakuza001
    Latom te szeretsz felrebeszelni.
    O egy tervrajzrol beszelt, tehat a hazad adatairol ad valoszinusithetoen pontos felvilagositast, mint ahogy az is nyilvanvaloan adatokkal szolgal rola, ha lefenykepezik minden szogbol.
    Hol helyezkednek el rajta az ajtok mekkora a kerted , milyen tavolsag van a kaputol a hazadig. Mindent ez alapjan belehet hatarolni.

Miben mas egy maganceg probalkozasa ? Raadasul adatokat kersz, mutasd mar nekem meg ahol a Googlen lelehet tiltani, hogy a te hazadat ne fotozzak. :DDD

Nagy kamu az egesz.
    Magyar alkotmanyrol beszelt, tehat gondolom abban foglaltatik a tulajdonjog vedelme es valoszinuleg csak terelni akarsz, hogy pontosan fenykepre vonatkozoan mutassa be valaki, valoszinuleg a sufni sincs kulon kiemelve vagy a tovabbi ingosagok elnevezesszeru hasznalata sem.

A turista marhasagod is frusztralo. Senki nem beszel turistakrol es a parhuzamod is teljesen nonszensz,es ugyefogyott a temahoz nem kapcsolhato. Ellenben igaza van abban, hogy egy kulfoldi orszag akarmelyik szolgalatahoz kiszivarogtathato barmilyen adat akar az egesz orszagra nezve.

Nem veletlenul nem voltak pontos terkep adatok regen, sok orszagban, hogy egy lehetseges ellensegnek ne legyen egyszeru a dolga, akarmilyen csapasmeres eseten. PErsze a muholdakkal sok minden valtozott.

Eszak koreaval peldalozni meg megint egy marhasag, mert targyalni volt ott nem reg a Google, nem tortent semmilyen megallapodas. Az az orszag pont nem szeretne azt, hogy az "ellenseg"-nek nyilvanvalo tampontokat adjon.
    Persze a googlenak meg az USAnak nagyon jol jonne, talan meg az atomkiserletek helyszineit is fotozni probalnak. :DDDD

• Papichulo
    "Ha pedig a házadról kép van, amit te ne akarsz hogy lássanak, bárhonnan levetetheted."

Ez mennyiben mas a Google eseteben?

"A központi szerveknek pedig kötelessége a lakosság adatait, amit tárolhat titkosan kezelni."

Lassunk errol valami torvenyt is, hogy minden allami szervezet altal keszitett fenykepet kotelesek titkosan kezelni!

"amihez semmilyen joga nincsen és ellentétes a magyar alkotmányban foglaltakkal."

Melyik ez az alkotmanyban foglalt klauza? Amugy ez a cikk egesz pontosan ellentmond veled, mivel egy alkotmanyos jogot senki sem serthet meg, itt pedig pont most kaptak ra engedelyt.

"Arról ne is beszéljünk, hogy ez egy külföldi cég és ki tudja mire használhatná fel az országuk ezeket a pontos adatokat."

Persze, persze, sot a kulfoldi turistakat is tiltsuk ki a fovaros utcairol, ki tudja mire fogjak felhasznalni az altaluk rogzitett adatokat. Vagy adjunk mellejuk kiserot, akik megmondjak, hogy mit fotozhatnak... elvegre Eszak-Koreanak is nagyon bejott ez a modszer :)
  • Jakuza001
    Ott a pont.
  • UUUU
    Mindenhonnan fényképeznek, ahonnan tudnak.
    Ha pedig a házadról kép van, amit te ne akarsz hogy lássanak, bárhonnan levetetheted. Sőt ha ezt nem teszik meg, akár be is perelheted azt a portált, amelyik ezt teszi. Csak hogy tisztában legyél a tényekkel.

A központi szerveknek pedig kötelessége a lakosság adatait, amit tárolhat titkosan kezelni. Csak az állami ügyintézésnél használhatják fel, de ott is korlátozottan, bizonyos esetekben, vagy bűncselekmény esetén.
    Tehát mondjuk a bejegyeztetett ingatlanod tervrajzát nem lehet átadni és sorolhatnám az egyedi eseteket.

Ez a magáncég, pedig szimpla adatként akar eljárni a magántulajdonodban levő ingatlanodról, egyéb értékeid közösségi megosztásával, amihez semmilyen joga nincsen és ellentétes a magyar alkotmányban foglaltakkal.

Arról ne is beszéljünk, hogy ez egy külföldi cég és ki tudja mire használhatná fel az országuk ezeket a pontos adatokat.
    De ez mar külbiztonsági kérdés.
  • liberty2
    Köszönöm Papi
  • Papichulo
    Mivel kozterrol fenykepeznek es kitakarjak az arcokat/azonosito jeleket, ezert az opt-out megoldas tokeletesen megfelel... nem ertem, hogy az itteni ellenzok, mitol felnek? Semmi olyasmit nem csinal a Google, amit barmely ember meg nem tehetne a vilagon. Megy az utcan es fenykepez...

Ilyen alapon a vilag osszes fotomegosztojatol is retteghetsz, mert esetleg valahol fenykepek vannak a lakokornyezetedrol... raadasul retusalatlanul!

Az meg, hogy ebbol a szempontbol mi kulonbseg van egy maganceg es egy hivatalos szervezet kozott nem ertem. Ha a magyar rendorseg vagy a nemzetbiztonsagi hivatal csinalna ezt, az mennyiben enyhitene az aggalyaidat? Szerintem ott lenne csak az igazi hiszti.
  • Jakuza001
    Maradi ? :DDDDDDD
    Sry en meg olyan hulyekkel nem vitazok, akik annak orulnek, hogy a szemelyi jogaikat mar egy maganceg is nagyivbol leszarhatja. :D
  • liberty2
    Maradiakkal nem vitázok
  • Jakuza001
    Uristen. Te milyen hulyesegrol beszelsz ?
    Tudod mit, engedd meg holnaptol, hogy barki belenyuljon engedely nelkul a zsebedbe es megszamolja mondjuk a penztarcadban levo penzt.
    Nem vesz el toled semmit, csak ugy eszebe vesi mid van.

Jah es persze neked kelljen kervenyezni, hogy jaj en most ugy szeretnem ha erre lehetosegem lenne.
    Az egy maganceg es nem allami kotelezettseg, tehat ha akarnak toled valamit, akkor kerjenek meg, leszarom, hogy az egesz varost kell vagy sem, ha mar ott vannak fenykepezni akar be is kopogtathanak.

Aztan ne kavarj itt a muholdas felvetelekrol, teljesen mas teszta.
    A hulyegyerekeknek ez ebben a helyzetben micsoda elorelepes, mikozben a mellettunk levo topicban azokat hulyezik le akik mindent megosztanak magukrol a kozossegi portalokon.
    Jah csak most nem sajat magad fogod megtenni, hanem masok.
    Amugy pedig csak nem lehetsz olyan hulye, GPS-en ne tudj eligazodni felulnezetbol. Nem kell ahhoz semmilyen utcakep a hazakkal.
  • liberty2
    Engedélyt kérjen a Google a rendőrségtől, hogy lefotózhatja a várost? Ugggggyan

Vagy kérdezzen meg minden lakost? ÚÚÚÚÚÚÚÚgyan már.

Mi a helyzet a műholdas felvételekkel? Ahhoz, gondolom szintén nem járultál hozzá. Mégis van rólad nem egy, de több fénykép is. Vagy ott már kiretusáltattad a telked?

Igenis csak fényképezzék le a fővárosunk, meg fogom tudni, hogy hol fognak járni és üzenek a világnak és, ha megyek innentől valahova akkor nem csak a műholdas felvételeken és a Google Maps-on nézem meg, hova megyek, hanem utcanézetből is, hogy biztosan oda találjak.
  • Jakuza001
    Hat persze. Hogyne. :DDDD
    Bosz de en annelkul sem szeretnem ha lenne barmilyen magantulajdonom azt fenykepezgesse barki is es en nem vagyok milliomos.
    Ne ellenorizgessen senki a tudtom nelkul, ha meg akar valamit akkor kerjen engedelyt es nehogy mar nekem kelljen intezgetnem, hogy a magantulajdonomat vedjem, mikor a jog is vedi a magantulajdont.
  • liberty2
    Hé, ez most is így van Jakuza. Amennyiben jelzed a Google felé, hogy a te házad nem szeretnéd, hogy szerepeljen a Street View-ben akkor ezt ők el fogják fogadni és nem leszel benne, csak egy nagy homályos paca lesz ott. ( Bár egy betörőnek ez felhívás keringőre. Mi másért takarnád ki a házad minthogy milliomos vagy? )

Ez olyan mint az amikor át kellett térni az állami nyugdíjra. Alapból áttesznek, de ha kéred akkor nem. Hol itt a gond?
  • Jakuza001
    Te elszoktad felejteni, hogy hol laksz ?

Amugy meg semmilyen pluszt nem ad neked, hogy megtudod nezni, hogy mas haza hogyan nez ki, hogy hol vannak rajta a nyilaszarok stb??? Semmilyet. Ellenben mondjuk egy betoronek, mar annal inkabb, vagy ha ellenorizgetni akarnak.

Raadasul ugy gondolom, hogy a hazad a magantulajdonod es ha ugy dontesz, hogy ne fenykepezzek, akkor azt tiszteletben kellene tartani.
  • liberty2
    Ez olyan mint neked a böngésződben az előzmények. Ott vannak, nem izgatod magad értük. Viszont néha nagyon jól jöhet amikor elfelejted egy oldal címét amit korábban már megnéztél. Hoppá, meg tudod nézni az előzményekben. Ugye, hogy ugye? :)
  • Jakuza001
    Ez igy van.
    Raadasul igy is lehet adatot gyujteni az USA titkosszolgalatnak azokban az orszagokban, ahol ezt megcsinaljak.
    Lehet sosem hasznaljak, de strategiailag barmikor elonyos lehet szamukra, ha ugy adodna.
  • liberty2
    Nem is a megelőzés a cél. Hanem a nyomon követés. Ha pl kirabolsz egy bankot és egy olyan fegyverrel teszed amit nem lehet kereskedelmi forgalomban szerezni akkor visszanézik, hogy merre jártál és hogy vehetted. Ez mind-mind olyan információ rólad amit csak akkor vesznek elő amikor arra szükség van. Addig viszont a kutyát se érdekli. Nem megelőzésről beszéltem.
  • mad mind
    Ha realtimeban tudják mit csinálsz, ez nem probléma, csak éppen mi szükségük rá? Ezzel a rendszerrel csak kémkedni lehet, megelőzésre nem alkalmas.
  • mad mind
    Ugyanennyire tiltakoztál a norc ellen is? Vagy csak a google ne fényképezzen? És minden embert megversz aki véletlen a házad előtt fényképez?
  • liberty2
    Tudod, az Argus szerintem egy remek találmány. Egyszerű és mégis hatékony. Nem a kamerák a legnagyobb dolgok benne, hanem a szoftver.

Az meg, hogy így meg tud figyelni bárkit, szerintem nem sérti a jogainkat. Onnantól, hogy az utcán sétálunk, elfogadjuk az emberi társadalom normáit és ezt betartjuk. Ha ez ellen cselekszünk akkor van okunk félni, hogy: Úr isten, csak észre ne vegyenek. Bullshit. Ha nem szarsz az utcára, nem szeretkezel a buszmegállóban vagy nem egy bankrablás után kezdesz el futni akkor nincs mitől tartanod. Ergó, hiába vagy a felvételen rajta, egy negyed dollárt se fog érni senkinek az, hogy te mikor, merre. Én azt mondom, hogy minden rendőrséget fel kéne szerelni nem egy, de sok Argus-al.
  • Inquisitor
    Így néz ki az ami sérti a jogokat: LINK
  • Inquisitor
    Csak nekem fura miért sérti valaki emberi jogait ha az arca vagy rendszáma látszik egy 1-2-4 éves fotón? Épületeknél meg pláne. amúgy elég hasznos lehet szállás, albérlet vagy akár egy bolt keresésénél is.
  • liberty2
    Ott a pont Vaszilij :)
  • Vaszilij Artyom
    De jó nézni ismét a sok sírós, magyart aki félti a képet a szaros, szakadt, omladozó házáról olyan indokkal, hogy kirabolják meg ellopják az autóját :D:D

Basszátok meg tiltsátok meg mindenkinek, hogy a házatokra nézzen az utcán vagy az autótokra. Sőt vetessétek le a házszámotokat is, meg töröljétek a család neveteket, nehogy valaki megtudja kivagy.
  • liberty2
    Meg kéne tudni, hogy mikor merre mennek és akkor egy fotó erejéig oda állni egy táblával, hogy: Hello world! :-)
  • rajdi
    Nekem nem gáz, lakásban lakom. De valakinek az lehet. Én bírom a google street view-et, végig"autózom" a Golden gate hídon, vagy Amsterdam utcáin, próbáljátok ki! Itt nálink is támogatom. Csak megértem azt is aki ódzkodik től
  • liberty2
    rajdi: ez miért gáz? :)
  • liberty2
    Erre ( mármint a hozzájárulásod érvényesítésére ) most is van jogod. A megfelelő helyen jelezheted, hogy a te házadról készült képeket kompletten szeretnéd kitakarni. De am. miért lopnák el a kocsid és törnének be hozzád? Nem gondolod, hogy túlzol? Ha valaki betörési szándékkal sétál az utcán az ugyan az mintha csak a Street View szolgáltatásban menne végig előtted. Ha személyesen megy el akkor meg még csak meg se tilthatod, hogy a házadra nézzen. Az, hogy lefotózzák, hogy van neked egy X5ös BMW, a 20 milliós Lexus-od mellett .... hidd el, nem csak neked van. Menj végig a Street View-el ezen a címen ( 6558 Fountain Avenue, Los Angeles, Egyesült Államok ) vagy ezen ( 38 Horvatovac ulica, Zagreb, Grad Zagreb, Horvátország ). Nekik szerinted mindannyiuknak betörtek a házukba?
  • rajdi
    Nem az a gáz ha az arcom vagy a kocsim beazonosítható, hanem az építési engedély nélkül beépített telek, emelet stb, amihez már ki sem kell szállnia az ellenőrző szervnek. Meg ami még nekem sem jut eszembe :)