75
  • narumon
    #75
    Node akkor pont a lényeget nem értetted meg amiről eddig beszéltünk; azaz hiába a nagy hardver ha semmi nem használja ki. Hiába dugod rá a monitorra, billel és egérrel, ha ugyanaz az android ketyeg alatta. Azt meg már nem is mondom, hogy esetleg nézd meg egy iphone teljesítményét (ami szerinted csak telefonálásra jó), jelenleg az egyik leggyorsabb teló a piacon az iphone. (és azt is említettük már korábban, hogy nézz meg egy iphone csúcsjátékot - olyan grafikát pakol ki amit a konkurencia nem igen tud még nagyobb hardverrel sem. Akkor miért nem a szoftvert próbálják meg összerakni?)
  • zlatzky
    #74
    Recko2234, van igazsag abban amit mondasz, de ervelesed tobb helyen vitathato. Nekem, neked valoban eleg lenne a ket mag, es az optimatizalt rendszer, de vajon a fiatalabb generacionak is eleg lesz? (41 eves vagyok, hogy ertsd.). Bizony a gyartok mar elore gondolkodnak, es olyan hardwereket fejlesztenek, amiken minosegi, 3D-s jatekokat is lehet futtatni, megszerezven ezzel a fiatalabb generacio voksait. Az iPhone valoban semmi masra nem jo, csak telefonalasra, de vajon ez lenne a jovo? Kozel sem. Emlekezz csak azokra a dokkolo rendszerekre, amelyek segitsegevel a telefonhoz billentyuzet, monitor csatlakoztathato, es segitsegukkel a keszulek teljes erteku szamitogepkent is hasznalhato. Talan ez a jovo. Ulsz otthon az "asztali gepednel", amit egyszeruen kihuzol a dokkbol, zsebre teszed, es viszed magaddal. Egy keszulek minden feladatra. Erre 4 mag 2GB RAM-mal mar alkalmas lenne, tobbe-kevesbe. Egy ennel gyengebb hardver, peldaul egy iPhone, aligha.
  • narumon
    #73
    Húúú mintha én írtam volna ezt a hozzászólás. Tökéletesen egyetértek.

    Egy gond van csak az utolsó bekezdésben ha ezt megteszed és az iphone jön ki megfelelőnek akkor jönnek a trollok és elmondják, hogy hülye vagy. Mert mindig ez történik, szerintük az képtelenség hogy valaki így leül, mérlegel, nézeget, megfogdos, kipróbál és utána iphonet vesz....
  • recko2234
    #72
    Nos, én, már rengeteg telefont kipróbáltam. Symbiantól Andróig, Andrótól Windózig'. Mindent. Még az Ájfónt' is. Egy valamire jöttem rá az évek során. Cseszheti az összes gyártó az op.rendszerét, tehet bele 128 magot plusz két zacskó szotyolát, akkor sem fognak olyan progit írni még jó pár évig, ami ezeket teljes mértékben kihasználná. Ráadásul se szépen, se sikamlósabban nem fog futni, mint a Windows. Nem vagyok gyepesedett, de azért meg lehet nézni, még a vacak Lumia 610-en is, milyen szépen fut a Windows Phone 7. pedig az egy trágya op. rendszer. A 820-ba és 920-ba tettek két magot, giga ramot, cseréltek kernelt, kipofozták, és született egy olyan rendszer, amit még jobban lehetett csipázni.
    Egy szó, mint száz. A lényeg az OPTIMALIZÁLÁS.

    De álljunk már meg egy szóra. Akkor minek is a "sokmagúsáááág"? Parasztvakítás. Ki az a marha (már bocsánat) aki beveszi, hogy milyen zsír a 4-8 magos teló. Mit fog rajta csinálni? Zenét szerkeszt? Zenét ír? Videót vág? Netán háromdézik? Semmire nem lehet kihasználni ezt egy telefonban. Ráadásul ezekhez RAM is kell. A játékokról meg ne is beszéljünk. Hülyeség az egész. Egy zsebkészüléknek bőség a két mag a jelenlegi technológia mellett. Szakmai szempontból pedig a hűtésről se feledkezzünk meg. Hogy oldanak meg egy 8magos proci hűtést egy telefonban, ami lassan már 2mm vastag lesz csak, és műanyag? Bármely kétmagos telefont használtam egy 10-15 perces játék vagy erős wifizés mellett, már langyosodott úgy, hogy a hátát nem takartam a kezemmel.

    Más:
    Ha valaki telefont akar vásárolni, az tegyen meg két fontos lépést: Elsőként döntse el magában mi legyen fontos egy telefonban. Külsőleg, belsőleg. Ezt írja le egy papírra, olvasgassa, fontolgassa. Rá kell szánni erre legalább 3-4 órát, ha nem is egyszerre, de nekem egy jó hét alatt összejött.
    Második lépés: Megkeresni a megfelelő telefonokat, információkat gyűjteni róluk, és Megvásárolni a kiválasztottat. Ennyi.
  • M2 #71
    Most nézem a képet. Nokia újból átállt gumicsizmák gyártására? :-)
  • narumon
    #70
    "Amit en latok itt, az az, hogy az iPhone felhasznalokat egyre jobban frusztralja, hogy meregdraga, egykor innovativ, ma mar inkabb konzervativnak minosulo keszulekeik szinte minden tekintetben alaposan le vannak maradva a koreai gyar csucskeszulekeitol"

    Vagy úgy is lehet nézni, hogy mondjuk nem értik, hogy pusztán hardver erősítéssel hogy lehet eladni egy új telefont amikor már az előzőre is azt mondták, hogy sokkal jobb mint az amerikai gyár csúcskészülékei. Ha ez így van akkor minek még 4 mag meg brutál hardver amikor a legvérmesebb androidos is (najó nem mind) elismeri, hogy még a 4mag meg az SGS3 sincs kihasználva, semmi olyat nem tud amit a konkurencia az állítólag gyengébb hardverrel ne tudna.
    Csak ugye egyik oldalról menő azt mondani, hogy megvezetett apple zombik, a másik oldalról viszont ahol ez tényleg tagadhatatlanul tényálló hiszen a marketing értékeken kívűl semmilyen haszna sincs ott csak felelősen gondolkodó okos emberek vannak!
    No én nekem ez az egyetlen dolog ami szúrja a szemem, a kibaszott kettős mérce. Egyik huszár sem veszi észre ugyanis, hogy amit az egyikre kiabál az rá pont ugyanúgy érvényes, csak megvezetett apple zombi helyett megvezetett Samsung zombit kell írni. Vagy mindenki legyen általánosságban felelősen választó ember vagy egyik sem. Olyan nincs, hogy csak az egyik oldalon vannak hülyék.
  • Johnny Woo
    #69
    Nem azért de ahelyett hogy értelmetlenül a magok számát növelIk, (mint az oviban nekem több van BIBIBI) inkább ráállhatnának a normális akkumulátorok fejlesztésére mert a jelenlegik lassan egy kalap szart sem érnek.
  • zlatzky
    #68
    A Nokia, termesztesen. Kifelejtettem az elozo hozzaszolasombol.
  • zlatzky
    #67
    Arra meg azert kivancsi lennek, ezzel a borzalmas formatervvel a vasarlokozonseg mely reteget probalja megcelozni. Mert feltehetoen nem lesz olcso keszulek, de nehezen kepzelem el, hogy az idosebb felhasznalok, akik meg tudnak engedni maguknak, hasznalnanak egy ilyen borzalmat.
  • zlatzky
    #66
    Na, megint a szokasos "Apple vs Samsung" karateverseny... Miert is ez az eros hardver? Egy bizonyos szemszogbol nezve, ha evekig pusztan 2 magos processzorokkal felszerelt telefonokat gyartananak Koreaban (vagy barhol mashol), akkor hol lenne a fejlodes? Termeszetesen a keszulek egyeb osszetevoin is lehet dolgozni, de szerintem semmi gond nincs azzal, ha valaki ilyen brutal hardvert fejleszt. Egy esetben igen, ha mondjuk az akkumulator fel nep alatt lemerul, de ahogy ertelmezem, a 8 magnak pontosan az (is) a celja, hogy ezt megakadalyozza. Amit en latok itt, az az, hogy az iPhone felhasznalokat egyre jobban frusztralja, hogy meregdraga, egykor innovativ, ma mar inkabb konzervativnak minosulo keszulekeik szinte minden tekintetben alaposan le vannak maradva a koreai gyar csucskeszulekeitol.
  • sempron07
    #65
    Ennyi magnak és ekkora teljesítménynek csak akkor látnám értelmét, ha már a normál - nem ARM - Windows 8 futna rajtuk.
    Vagy ugyan így egy "Android TV/USB"-ben, ahol már a kijelző is nagyobb, és használható olyan feladatokra (pl. videóvágás), ahol már kiélvezhető az előnye.

    Persze a gyártók között megy a verseny, hogy ki tud többet, amivel szerintem egyáltalán nincs probléma, ez segíti elő az innovációt.
    És úgyis mindig előbb a hardver fejlődik, és utána hozzá a többi. :)
  • willcox
    #64
    Mit hazudozol itt össze?
  • tomboy013
    #63
    Téged nem érdekel, de azért reagálsz rá Ember, ha neked felsőfokú végzettséged van azt nem tudom hol szerezhetted
  • willcox
    #62
    Nevetséges vagy.
  • willcox
    #61
    Csak nyugodtan, ha ebben éled ki magad. Engem ez a legkevésbé sem érdekel. Ettől nem lesz egy fillérrel kevesebb pénzem sem. Tudod, magas ívben..., hogy a hozzátok hasonló szellemi rövidnadrágok irigységből, vagy sértettségből hogyan "minuszolnak". De ha már lúd, legyen kövér. 1000-ig meg se állj! Utána meg jöhetnek a következő 1000-esek. MEGALOL!!!
  • Cumshot
    #60
    Willcox hallod, szakadok, nem gyozlek minuszolni :D
  • Cumshot
    #59
    "De a cyanogenmod is ugyanúgy garanciavesztéssel jár, ha ferlakod a telódra, mint az ios jailbreak" - Ez igy igaz. DE a droidot nem feltetlenul kell rootolni, illetve nem feltetlenul kell custom romot flashelni ahhoz, hogy merfoldeket verjen funkcionalitasban az iOS-re.
    Amugy a basebandet is oda-vissza lehet flashelni, unrootolni is lehet a keszulekeket, es pl. Samsungokon a mokolast figyelni hivatott binary countert is lehet nullazni, amennyiben garanciaztatasra szorul a keszulek.
  • tomboy013
    #58
    Nah mi van "vonatfütty", még mindig itt értetlenkedsz? =D Szólj a közgazdász nejednek is hogy jöjjön fórum huszárkodni =D A tegnapin még mindig nevetek, meg ez a vonatfütty is... xD De látom még 1 óra körül is írogattál, nemhogy odafigyelnél az órákon. Biztos azért vagy ilyen okos... xD
  • willcox
    #57
    De az android mindenféle baszakodás nélkül is testreszabható, garanciavesztés nélkül. Persze lehet garivesztéses módosításokat is csinálni, de nem szükségszerű.
  • willcox
    #56
    Elég egyszerű lehetsz. Mint a vonatfütty.
  • willcox
    #55
    Talán te, nem?
  • riser
    #54
    Ilyenkor gondolkozok el, hogy vajon willcox, tomboy013 es Cumshot, (meg hasonlok) fizetett emberek, akik tonkreteszik az SG-t, vagy egyszeruen itt elik ki vilagfajdalmaikat...
  • kfkl
    #53
    quid pro quo
  • Petka
    #52
    Osztálytársakról esetleg csak a te esetedben beszélhetünk, mert én már rég befejeztem a sulit. :) Saját tapasztalataimat írtam le, ellenben te még értelmes dolgot nem tudtál ide bebüfögni, csak ész nélkül osztani az észt... :)
  • Petka
    #51
    De a cyanogenmod is ugyanúgy garanciavesztéssel jár, ha ferlakod a telódra, mint az ios jailbreak. Jailbreak után meg aztán az ios is legalább annyira testreszabható, mint CM és társai...

    LINK
  • kfkl
    #50
    Nekem egy LG Optimus 2x-em van. Az android operációs rendszerrel meg vagyok (nagyjából) elégedve. Az LG-ről jobb, ha nem is beszélek (software frissítésből első, ha hátulról nézzük). A telefon rootolva van CM10-el, az automatikusan induló programokat letíltottam. Elég sok mindenre használom, még C++ os programot is futtattam rajta (C4droid). Az Ios es a Win 8 -rol nem tudok érdemben véleményt alkotni, de egy átlag user az android nyíltsága nyújtotta előnyökből nem sokat használ ki.
  • Cumshot
    #49
    Te meg usd fel a Bakos ertelmezo-es etimologiai szotarat, mert kb. egy szot nem ertesz abbol amit itt irnak az emberek. Biztos sokat hianyoztal az iskolabol, de sosem keso bepotolni a dolgokat.
    Az egy dolog, hogy egy kerdesre nem tudsz ertelmesen valaszolni, de meg azt is letagadod, amit par hozzaszolassal korabban allitottal, sot, masokat hulyezel le ugyanezert. :D
    Mondjuk minden forumra kell egy bohoc...
  • Cumshot
    #48
    Dehogynem, leszoltad a tezsvireket. Kekuraftyemuj savaringebugyoga.
    Hogy az SS-egyenruhad tegyek rad a ravatalon. Vagy azt is az asszony hordja? :D

    #43
    Az atlag usernek eleg a gyari OS is altalaban stock launcherrel, legtobben nem is tudjak, mi az a launcher.
    Nem is ok sirnak, hanem a power userek, akik szeretnek mokolni a keszulekkel.
    Na ez az, ami nem letezik azon a platformon.
    Ha meg ilyen ember sir, az csak divatbol csinalja, mert o "azt hallotta".
    iPhone-on sosem lesz JetMod vagy CyanogenMod szintu funkcionalitast kinalo custom rom. Se custom launcher. Miert? Mert az Apple nem akarja, hogy legyen ilyesmi. A sajat szarjukat akarjak a userre eroltetni.
    Mondjuk nem mintha az MS nem ugyanezt csinalna. Kerdes az, meddig mehet ez igy.


  • willcox
    #47
    "akkor még komoly készüléknek számító Huawei U8220" - viccelsz? Maximum komolyan nézhetted, de ennyiben ki is merült a komolyság.

    "Akárkit kérdeztem meg, nem tudott erre válaszolni nekem, vagy ha mégis, akkor csak skineket említette." - arról nem tehetek, hogy csak hülyéket kérdeztél.

    "Amikor megkértem, hogy mutassa meg nekem a telefonját, akkor látom, hogy a gyári launcher van rajta és a beépített háttérképek közül választott egyet" - miért fáj neked az, ha valaki a gyárit használja, ha az megfelel neki? Az a te szemedben halálos bűn? Mintha előírás lenne az, hogy értelmes ember csak gyáritól eltérőt használhat. Az már másik kérdés, hogy milyen egyéb alkalmazásokat használ valaki.

    "ezt hangoztatja mindenki, de mégis csak azt látom, hogy Facebookozáson kívül semmi másra nem használja a 32magos ultrakőnigsamsunghtc készülékét" - az enyém csak 4 magos (32 magos nincs is még), viszont semmilyen közösségi szart nem használok, azokra soha nem is regisztráltam. Most akkor elkeseredtél? Nem vagy tisztában a mindenki szó jelentésével? Az osztálytársaid szokásai alapján ne itélkezz olyanokról, akiket nem is ismersz. Nem reprezentatív a mintád.
  • willcox
    #46
    Láttál egy ilyen embert és kivetíted mindenkire? Hordj védősisakot, nehogy a sok tudás szétszakítsa a fejedet.
  • willcox
    #45
    Ismeretek és helyesírás teljes hiánya. Rémes. Te is a kisegítőbe jársz?
  • willcox
    #44
    Te nagyon ostoba! Ezt miből sikerült megállapítanod? Nem te dicsekedtél a "kiváló" rokonságoddal? Én egy rossz szót sem írtam.
  • Petka
    #43
    Én csak szimplán nem értem milyen korlátozásokra gondolnak az emberek, amikor ezt kijelentik. Akárkit kérdeztem meg, nem tudott erre válaszolni nekem, vagy ha mégis, akkor csak skineket említette. Amikor megkértem, hogy mutassa meg nekem a telefonját, akkor látom, hogy a gyári launcher van rajta és a beépített háttérképek közül választott egyet... :D No comment.

    Én anno még az android hőskorában az akkor még komoly készüléknek számító Huawei U8220 (T-mobile Pulse)-al wifi térképeket készítettem, túrázáskor GPS adatokat rögzítettem, autóban GPS-nek használtam, böngésztem, zenét hallgattam, filmet néztem.. Gyakorlatilag mindent megtudtam vele csinálni. Most is ezt hangoztatja mindenki, de mégis csak azt látom, hogy Facebookozáson kívül semmi másra nem használja a 32magos ultrakőnigsamsunghtc készülékét... :D
  • Cumshot
    #42
    Az inkabb a MIUI.
    Go Launchert kb. 100 felekeppen lehet skinezni, es teljes mertekben testreszabhato.
    Na, az iOS-re ez nem igaz.
    Azt meg mibol gondolod, hogy a legalapvetobb alkalmazasokat sem hasznaljuk ki?
    En sokat telefonalok + sms-ezek :D
  • Cumshot
    #41
    Hat, akkor neked nem volt meg LG telefonod baratom :) Ok tenyleg szarnak az ilyesmire.
    Amugy Note 1-re, es S2-re is kijott az official JB.
    Sot, meg az en Galaxy S Advance-emre is.
  • Petka
    #40
    Az is vicc, hogy akik az iOS korlátozásáról beszélnek, azok a droidon a legalapvetőbb alkalmazásokat sem használják ki. :D Nemigazán értem akkor miért baj a korlátozás? Egyáltalán milyen korlátozás?.. A másik meg amikor az Android testreszabhatóságával jönnek azok, akik a droidra képesek voltak felrakni egy go launchert, ami gyakorlatilag iOS koppintás... :D
  • harmi2009
    #39
    Az a vicc, hogy ete lefeküdtek aludni és reggél ébredés után folytaják... :)

    A Samsung telókkal az az alapvető baj, hogy csak tólják ki az újabb és újabb készülékeket a firmware-t pedig nem frissítik vagy ha mégés jó sokára. Pedig némelyiknek a hw configja még most is jó. Pl a Note (1)-re hivatalos Jellybean nem is jelent meg talán a S2-re se és ezek prémium katágóriás telefonok (voltak).
  • coolbboy83
    #38
    Bakker... Olyan itt a duma, mint egy kisdedóvóban... Mindenki droid lett?? Mit szívtok??
  • Cumshot
    #37
    Te rasszista diszno. Nem szegyelled a pofadat? :D
  • Cumshot
    #36
    Regota jarsz ide, nem szoktad meg meg? :D