59
-
#19 Miert lenne buta? Csak nagy a fantaziaja, abban pedig igaza van, hogy a tudosok sokszor a sci-fi iroktol vesznek otletet.
-
fszrtkvltzttni #18 Hát persze. A mutáció meg kamu ugye? Mert azzal nem nagy életbiztosítás élőlényekben adatot tárolni. Itt se arról volt szó. Az ember DNS-e egyébként is rengeteg információt hordoz. Meg van néhány GB is. Tényleg ennyire luxus a gondolkodás? Pedig ingyen van. Persze egyszerűbb kinyitom az elmét, és befogadni a tudást...
http://www.youtube.com/watch?v=iAP0fUVhtkw -
fszrtkvltzttni #17 Csak nem Tau hívő lettél? -
fszrtkvltzttni #16 Megint nehéz volt megérteni a mondanivalót ugye? -
fszrtkvltzttni #15 Ha kiírom az Alien vs. Predator-t DNS,re majd azt ejuttatom egy őssejtbe... -
HisF8 #14 "Aha, ha lesz hozzá olyan gépe ami ki tudja olvasni az adatot. De ha nem lesz, akkor majd végignézik a hirdetéseket ügye... hahaha." - miért szenvednek egyesek kommentelési kényszerben? És miért kell ekkora hülyeségekkel teleszemetelni a híreket? -
Szefmester #13 Te még mindig hülye vagy!
Csá! -
Zulu12 #12 És mi van ezzel a találmánnyal?
http://www.sg.hu/cikkek/87861/dns_szekvenalas_usb_porton
Lehet ez is eltünt a süllyesztőben... -
Blacktom #11 Ahhoz, hogy valamit elérjenek, ki kell tapasztalni, hogy mi az a húsz másik dolog, ami/ahogy viszont nem működne :) A kutatás-fejlesztés ilyen. Nekem egyetemen mindig azt mondták, hogy az is eredmény, ha rájöttem, hogy nem lehet megoldani egy problémát :)
Egyébként sokban különbözik az ember és digitális gép működése és információtárolása. Úgy tudom Neumann óta a gépek egyben tárolják az adatot és a programot, binárisan. A biológia viszont neurális hálókkal irányít és DNS-ben tárol, ami nem bináris. Persze tekinthető annak egy kis egyszerűsítéssel, de ha máshogy értelmezhető információ lenne benne, arra már biztos rájöttek volna. -
Tau Tang Wou #10 Szánalmas vagy.
Csá -
#9 Mondja az akit az összes tudományos cikknél körbe röhögnek, mert mélyvallásos nyomorék. -
Tau Tang Wou #8 Primitív egyed, primitív hozzászólása. -
culas25hc #7 Beszarnánk ha a biológiai DNS-ünk valami értelmes dolgot hordozna binárisan is :D:D:D
Vagy pár általunk kreált file beépülne az emberekbe, és mindeni úgy születne, hogy fejből tudja az alkotmányt :O
Amúgy ilyen az kutatási eredmények is jönnek-mennek...valamikor régebben azt olvastam, hogy valami 3D-s adattárolást kísérleteznek, ami sokszoros adatsűrűséget biztosít egy lemezen. Aztán az ilyen kutatási eredmények mindig a homályba vesznek. -
gombabácsi #6 "A 2000-es évek elején a NASA kénytelen volt végig böngészni az internetes árveréseket, hogy hozzájusson néhány ódivatú nyolccolos floppy meghajtóhoz az 1960-as 70-es évek adatainak visszanyeréséhez, míg a DNS több mint 3 milliárd éve létezik, így amíg létezik az élet - és a biológusok - addig valaki mindig lesz, aki olvasni tudja majd a DNS-ben tárolt adatokat."
Aha, ha lesz hozzá olyan gépe ami ki tudja olvasni az adatot. De ha nem lesz, akkor majd végignézik a hirdetéseket ügye... hahaha. -
#5 Te miért vagy ilyen totál buta? -
willcox #4 Nem nagyon tudom komolyan venni a cikk tartalmát. Az mindenesetre érdekes, hogy még nem próbálták azt megnézni, hogy ha tárolóként tekintenénk a jelenlegi DNS-ünkre, akkor az milyen információt tartalmazna számítástechnikai szempontból.
A biológiai adott, ahhoz még kutatgatni sem kell. -
Tau Tang Wou #3 Szövegértelmezés, szövegértelmezés... -
Szefmester #2 Szóval akkor ha rárecskázok a gépükre akkor játszhatok a Doom6-al? mert a zufókok bennem tárolják, Kovács Pistiben meg a WoW4-et, mert olyan kövér ezért sok déjenes fér el benne?
Tau te már megint nagyon hülye vagy.... -
Tau Tang Wou #1 A "legális" tudósok már megint a lesajnált elméletgyártóktól lopnak ötleteket. Ők találták ki azt is, hogy az élőlények DNS-e információt tárol valakik számára, úgy hogy az élet működése folyamatosan őrzi ezt az információt, aztán majd ha mégis szükségük lenne e biztonsági mentésre, akkor eljönnek érte.