23
 • redfish
  #23
  A hülyeségnek tényleg nincs határa?!...
  Miért kell mindenről fotókat posztolni a Facebookra (mit eszem a menzán, mikor szállok fel a buszra, milyen könyv van a kezemben, hogy eszik a kutyám, alszik a macskám, stb.)?...
  Muszáj mindenkinek tudni minden percemről, és minden eseményről ami velem történik?!...
  Van egy ismerősöm, aki minden nap kiteszi a fotóját mit reggelizik és mit ebédel... Baromi unalmas! (Már megpróbáltam letiltani, de úgy látom, törölnöm kell az ismerőseim közül az idióta posztolgatásai miatt.)
 • Blacktom
  #22
  Ha kiraksz egy képet magadról, gyakorlatilag minden ismerősödnek te leszel az a 76. ismerőse, akit éppen megnéz hogy mit eszik.
  Nincs dislike gomb, mint bárhol máshol, ha meg hagysz az ilyen embereknek egy rossz kommentet, legfeljebb letilt, és következő nap küldözgeti a szemetet az összes többi embernek. Ez a facebook, és az emberek többsége nem gondolkozik, van-e értelme posztolni, meg mások helyeségeit olvasni. A többi oldalon általában le lehet szavazni a hülyeséget, és van valami esély, hogy érdekes/értelmes tartalmat kapsz.
 • syn7h37ic
  #21
  Haha...
  A kajáról készült fotó után, meg majd jön a szokásos második fotó a klozet belsőből. Egyébként engem is zavar, ha fotóznak kaját.
 • Dany007
  #20
  " A probléma kezelésére Moe Issa másnap profi fotókkal lepi meg látogatóit, de Hall szerint ez nem jó megoldás, mert az emberek azonnal el akarják mondani barátaiknak, hogy mit esznek."

  Na ez a legnagyobb probléma az egésszel. Ki nem szarja le, hogy mit eszel éppen? Sose értettem mitől van akkora egoja az ilyen embereknek, hogy azt hiszik másokat érdekel mit is eszik éppen? Komolyan van aki azt nézi a FB-on hogy a 76. ismerőse mit zabál éppen?
 • Inquisitor
  #19
  Van híres nemzetközi oldal, amit nem amcsik csinálnak és percenként kerül ki kaja fotó, általában készítés utáni percben. Nem amerikai hülyeség, hanem nemzetközi. :D
 • Inquisitor
  #18
  "A teszkóban jártam úgy hogy két eltérő ár volt kirakva a pénztárnál pedig a drágábbat ütötték be. Mikor mentem reklamálni az ügyfélszolgálathoz akkor meg egy kis pusmogás után visszamentünk a termékhez és nocsak-nocsak már csak a drágábbik cetli volt kint."

  OFF: Ez azért történt, mert ellenkező esetben jegyzőkönyvet kell felvenniük, ki fizetik a termék árát neked, plusz a terméket is megtarthatod. Magyarul ezt írná elő a cég saját etikai kódexe. Te meg láttad, hogyan működik itthon ... persze a felelőst tényleg jól fenékbe billentették volna, gondolom el akarták kerülni.
 • szbende
  #17
  Kiterjeszteném a problémát: általános probléma, hogy a fotósok-videósok nem figyelnek másokra. Azt se tudják hogy kell kikapcsolni a vakut, vagy a csippantást a készülékükön. És nem csak a tudatlanság, hanem a "leszrk mindenkit" hozzáállás.
 • GaborT28
  #16
  A Twitteren kb minden 2. amcsi profilja tele van kajákról készült fotókkal. Ezek egyre hülyébbek lesznek...
 • shaba23 #15
  Nem gyorsétterem, nem előre fizetsz.
 • Cat #14
  Azért azt vegyük észre, hogy ez a szabályozás pont, hogy a normális vendégeket védi az idiótáktól. Kifizetek egy rakat pénzt egy jó kajáért, aztán meg mellettem egy csávó a székre állva fotózgat, hogy megmutassa a haverjainak hogy milyen király helyen van? Vagy elmegyek a párommal egy romantikus vacsorára, beszélgetünk, és eközben vakuk villognak körülöttem? Tök jogos szerintem.
 • [email protected]
  #13
  De, ha elvitelre kéred. Otthon, vagy az utcán már fotózhatod nyugodtan.
 • Sir Quno Jedi
  #12
  18 személyes csak a séf asztala vaze, valamit tuti elírtak :D
 • samuzsolt
  #11
  "Brooklin Fare tulajdonosa, Moe Issa már több hónapja betiltotta a fotózást, mivel az túl zavaró volt 18 személyes családias éttermében. "

  EZ minden csak nem családias :DD ebben étteremben pláne engedni kéne a fotózást, hiszen a gasztroélmény fokozása az is, hogy mások irigykednek rád miközben te drága kaját eszel, ezzel nőni fog az elégedettség érzése. de ők tudják.
 • samuzsolt
  #10
  nem. minden szolgáltatónak megvan a maga szabályzata, amit ha nem függeszt ki akkor a ptk általános szabályzata vonatkozik a vendégekre. ebben nyilván nincs kint a fényképezésre vonatkozó tiltás, tehát egy könnyed mozdulattal a bejárathoz kifüggeszt egy "házirend" táblát amire a saját maga által megkívánt rendet be is tartathatja. ilyen pl, hogy egyes vendéglátóegységekben megfelelő dresskód van életben az év minden napján. ez ugyan ilyen.

  bár ezt a részét nem értem, hiszen egy megfelelő személy által a facebookra/twitterre feltöltött kép igen nagy reklám lehet.

  a teszkóban pedig ki van rakva egy házirend minden bejáratnál ahol tiltják is a fényképezést. hogy mi okból azt nem tudom.
 • gombabácsi
  #9
  ha már megvettem, nem azt csinálok vele amit akarok?
 • A Megmondo
  #8
  Szefmester! Sokkal egyszerűbb ha kiveszed az árcetlit és azzal mész a pénztárhoz. Ezt csinálom ilyen esetekben és még sosem volt a legkisebb ellenkezés sem, csak bocsánatkérés és a számítógépes rendszerük szidása.
 • Szefmester
  #7
  Hát igen.. a szörnyű ízt nem lehet fotózni, viszont ez már személyes kérdés kinek mi ízlik.

  A teszkóban jártam úgy hogy két eltérő ár volt kirakva a pénztárnál pedig a drágábbat ütötték be. Mikor mentem reklamálni az ügyfélszolgálathoz akkor meg egy kis pusmogás után visszamentünk a termékhez és nocsak-nocsak már csak a drágábbik cetli volt kint. Legközelebbi alkalommal lefotóztam a két árat... majdhogynem rendőrt hívtak mert fényképezni mertem... Mondtam hogy hívjanak rendőrt nyugodtan, legalább lesz egy hatósági személy aki mellém áll. Az a pár ezer forintos árkülönbözet pedig fontos nekem...
 • Tetsuo
  #6
  Az a baj, hogy egy etel igazi problemai nem latszanak a fotokon.
 • Zoltan21
  #5
  Majd bevezetik itt is, a fotózási engedélyt, ahol máshol is létezik.
  Bár nálunk is, van egy pár blog, ami fényképeket is készít az ételekről, de csak, a hozzáírt teszt miatt.
 • Omega
  #4
  Olyan üzletet is láttam már ahol tilos volt fotózni. Ez miért van?
 • Szefmester
  #3
  Hogy is mondjam.. eszembe nem jutna a kaját azért lefotózni mert szép, azért viszont már igen ha iszonyat ronda/égett/gyanús. Ezt pedig osztanám meg a megfelelő hatóságokkal. Persze csak miután esetleg hülyének akarnak nézni és nem cserélik ki a moslékjukat ételre.

  Nem, ez nem sznobizmus. De ha már fizetek a kajáért, és megbízom a szakácsban, akkor el is várom hogy megfelelő ételt adjanak.
 • Cuchulainn
  #2
  First world problems...
 • Narxis
  #1
  A képen az a hús sózott nyers hús? :O