24
-
ladapower #24 "hasonlíts össze egy ios vagy android ikont mondom, negyedakkora mint a csempék."
Nem igaz. -
Vol Jin #23 "Nem sok eselyuk van. Sajat hardver, zart szoftver, ez az apple uzleti modellje, csak az appstore es az itunes nelkul. Ennel meg a microsoft is nyiltabb, bar nekik meg a design nem az erosseguk."
Én azt vettem ki a cikkből, hogy ők fognak gyártani saját telefont, de mindenki másnak is lehetősége lesz arra, hogy BB10 OS-t futtató készüléket gyártson, ami akár bármi is lehet, nem csak telefon. -
kvp #22 Android csempek (widgetek) eseten az alkalmazas csak akkor fut amikor frissiti a tartalmat. Egyebkent remote view-n keresztul csak a megjelenitett grafika van betoltve a desktop (launcher) keretrendszerebe. Tehat egy tisztesseges widget frissites utan regisztralja magat a kovetkezo frissitesre es kilep. Android alatt az a jo, hogy mindegyik zartabb rendszer mukodesere be lehet allitani. Az meg a rossz, hogy neha be is kell, mert gyarilag nem jo az alapbeallitas. (a wp-s csempek koncept demo-jat androidra irtak meg anno a microsoftnal)
ps: mini pro-bol van par valtozat, a legutobbi mar eleg eros es gyors is es ha kikapcsoljuk a szuksegtelen extra alkalmazasokat es a folyamatos wifi hotspot keresest akkor az aksi is birja jopar napig bongeszes es zenehallgatas mellett -
tomboy013 #21 nah főnökömmel most vettünk egy S3-at, az a vicces hogy a másfél éves Omnia 7-em gördülékenyebben működik mint egy 4 magos procival rendelkező zsír új telefon... -
sanyicks #20 "Ugyanannyira helypazarló, mint androidon a lóbaszó widgetek, vagy iOS-en az ikonok..."
hasonlíts össze egy ios vagy android ikont mondom, negyedakkora mint a csempék.
"amik nem jelenítenek meg semmiféle információt" mint ahogy a vindóz fónosak sem, mert nincs mit... mondjuk egy játék ikonjában mit jelenítesz meg? Vagy egy videolejátszó ikonjában? 1 helyen jelenik meg értelmes információ: email alkalmazásban. Időjárást normális ember naponta 1x megnéz, nem kell kintlennie. Ha nagyon kell akkor meg ott vannak a widgetek(amiknek a méretét lehet változtatni), ennyi.
"el kell indítani az appot ha látni akarsz valamit..." mert ugye amikor a csempén megjelenik valami az a zokszigénbül veszi, nem fut a háttérben az alkalmazás, csak úgy kitalálja az lcd hogy oda mit rajzoljon... De bizony olyan háttérfolyamatként fut mint az állat...
Amúgy elhiszem hogy wp-n lassan indulnak az alkalmazások (hiszen vindóz, be kell töltenie a betöltés rutinjainak betöltésének installációs felismerését), de normál oseken egy pillanat az egész. -
#19 Nos, en nem vagyok kompromisszumkepes, es szeretem ha nem bassza el semmi a felhasznaloi elmenyemet. Ezert nem hasznalok iOS-t vagy WP-t :D -
asgh #18 Szvsz itt úgy általában a nyílt és a zárt rendszerek hívei vitatkoznak anélkül, hogy felfognák, hogy a másiknak is igaza lehet, ha a saját prioritásait veszi figyelembe.
Olyan rendszer, ami egyszerre rendelkezik a nyílt és a zárt rendszerek előnyeivel, miközben nélkülözi azok hátrányait, egyszerűen nincs és nem is lesz. -
Gabesz84 #17 a felesleges szarságok, amik gyáriak, nem törölhetőek droidon hiper egyszerűen.
Rootolni kell, és akkor sem biztos hogy egy gyári alkalmazás törlésével nem nyekkenik meg egy másik.
Szórakozzon ilyennel akinek két anyja van :) -
Gabesz84 #16 tudom hogy androidon milyenek a widgetek, a jópár teljesen feleslegesen zabálja az akkut, folyamatosan futó background processel. Nyilván a gyáriak kevésbé.
Azt nekem ne meséld be hogy az xperia mini pro gyors, fogtam már olyat a kezemben, az egy tetű. Használható sebességű talán az xperia ray, vagy hasonló kategóriás hardvertől kezdődően, és még ott is keresztbe tehet a gyártófüggő optimalizáció, illetve annak hiánya.
Lumia 610 is 50k alatt van, a sebessége mégis klasszisokkal jobb egy hasonló árú droidnál. Azt leszámítva hogy a 256mega memória néhány alkalmazásnál bizony egyszerűen kevés.
Az a baj hogy egyik rendszer sem tökéletes. WP-ből nagyon hiányzik pl a VOIP kezelés, és vannak egyéb nyűgjei is.
Mindenki döntse el mennyi kompromisszumot hajlandó vállalni az ő felhasználói szokásaihoz mérve, azt kész :) -
#15 A "felesleges szarságok" hiper egyszerűen 10perc mókolás után törölhetőek lesznek a fenébe. Elég gördülékeny rendszer akárhonnan is nézzük. Persze tele lehet cseszni szeméttel, de az már nem a rendszer hibája... -
tomboy013 #14 Látom felkavartam a port Azért nehogy ideg összeroppanást kapjatok. Az ilyen droidoknak nem marad más csak az android Annyira nem felhasználóbarát az a rendszer hogy félelmetes. Annyi felesleges szarság van benne, amivel kb csak egymás f.szát szopkodja a sok droid de valójában értelme nincs. Nőjetek fel aztán rájöttök hogy nem a háttérkép módosítás a legfontosabb hanem a gyors és gördülékeny használhatóság ami WP-nél ráadásul még gyönyörű küllemmel is meg van oldva (a droiddal ellentétben). nah MOST kaphattok ideg összeroppanást -
bJames #13 Nekem van egy Playbookom, abból kiindulva valószínűleg kellően "flow" lesz a rendszer, s remélhetőleg jól kezelhető. Néhány pillantást vetettem a BB 10-re szimulátorban, s szimpatikus volt.
Írják azt, hogy futtathatja az androidos progikat is, de sok androidos progi ha fut is rajta, azért jelentős lassulással csak.
Én várom, s kíváncsi leszek rá :) -
#12 Androidon a widgetek lehetnek ikon méretűek is, és azok akár egy alkalmazás indítása nélkül is használhatóak, PL nemcsak kiírja az új maileket a főképernyőn, de végig is lehet görgeti, és koppintásra az a levél nyílik meg. Facebook értesítések ugyanez a helyzet, az időjárás widget alapból szép egynapos, érintésre ad 5 napos előrejelzést.
Ezt az "alkalmazás indítás nélküli használhatóságot" nem cserélném el másra, mindezt úgy, hogy olcsó 50K alatti xperia mini proval 3-4 napig bírja egy töltéssel (cserébe vastag a telefon a nagy akksi miatt is, és kicsi a kijelző, de még elmegy, a hardvert meg teljesen gyorsnak érzem) -
Gabesz84 #11 Pont ugyanolyan multitasking van benne mint az iOS-ben.
iOS-ben sincs valódi multitasking, mégis mindenki viszi mint a cukrot.
Nem ezen múlik. Egyébként ennek vitathatatlan előnye, hogy nem indulnak random alkalmazások maguktól el a háttérben, és nem merítik feleslegesen az akkut.
wp7 tényleg elég zárt, a wp8 nem az.
Ugyanannyira helypazarló, mint androidon a lóbaszó widgetek, vagy iOS-en az ikonok, amik nem jelenítenek meg semmiféle információt, el kell indítani az appot ha látni akarsz valamit...
Ne ítélj el olyat amit még sosem használtál hosszabb ideig. -
sanyicks #10 ja annyira egyedit csinált, hogy a kisebb, átlátszóságot támogató ikonokat lecserélte kötelezően 4x akkora, kötelezően négyszög alapú ikonra. Kurvára egyedi bizony: egyedien helypazarló :D És emellett még maga a rendszer is egy hulladék. Ráadásul ahhoz képest még az ios is a nyíltság mintapéldája :D -
mg1992mg #9 Egyedit csinált az MS? Ja! Nincs multitasking... Tényleg egyedi :D -
zord01 #8 "A WP8 hihetetlenül nagy hulladék." A korrektség kedvéért hozzá kell tennem: Szerintem! -
zord01 #7 A WP8 hihetetlenül nagy hulladék. Egyedinek egyedi. De hulladék. Ezer okból, nem megyek bele.
Így én is értékelnék egy harmadik felet a mobil OS piacon, főleg, ha egy átgondolt OS-t kapunk. Android userként mondom, hogy nagy foxs az egész (WP8-nál még mindig jobb), és nulla a biztonsági szintje.
Ezért ha a BB10 hozza az elvárásaimnak megfelelő biztonsági szintet, (és mindezt úgy, hogy nem lesz pain in the ass a kezelése, mint a Symbian-nak volt anno, valamint gördülékeny és jól használható lesz) akkor sztem BB lesz a következő telefonom.
Ha pedig csinálnának egy kompaktabb méretű cuccot (4 col alatt... tudom, hogy úgyse fognak, de ha mégis) akkor egész biztos, hogy BB telóm lesz. -
kvp #6 Nem sok eselyuk van. Sajat hardver, zart szoftver, ez az apple uzleti modellje, csak az appstore es az itunes nelkul. Ennel meg a microsoft is nyiltabb, bar nekik meg a design nem az erosseguk. -
#5 miben jobb... -
tomboy013 #4 "Én elégedett is lennék ha lenne valódi alternatíva az iOS/Android párosra."
Mármint ha jól értem egy újabb tucattermékre van szükséged, :D Az MS legalább egyedit csinált, ami ráadásul jobb is mint a konkurencia. -
csimmasz #3 Én nagyon örülnék a sikerének, jólenne egy ütős harmadik a szinpadon, azért mert nálam az MS féle borzalom szóba se jöhet.
Én elégedett is lennék ha lenne valódi alternatíva az iOS/Android párosra. -
#2 Amúgy ez az első BB aminek bejön a dizájnja :D -
#1 BB nekem mindig szimpatikus volt, talán azért mert általában kimaradtak a nagy multikra jellemző szardobálásból. Jah, és mert kanadaiak :)