45
 • Tetsuo
  #45
  Na ja, durva, hogy a gyógyszergyárak által finanszírozott kutatások "tényeit" vakon hiszi a sok hülye.
 • AgentKis
  #44
  Apám 10 évet nyert vele...
 • Zero 7th
  #43
  Hjah, hát a hit mindig fontosabb, mint a tények...
 • Tetsuo
  #42
  "Nos, ezekkel az a helyzet, hogy a gyógyszeripar ugyanezekből az alapanyagokból koncentráltabb, tisztább, kevesebb fölösleges anyaggal terhelt, így összességében hatásosabb szereket gyárt."
  :DD Erre ne vegyél mérget.
 • Zero 7th
  #41
  Nos, ezekkel az a helyzet, hogy a gyógyszeripar ugyanezekből az alapanyagokból koncentráltabb, tisztább, kevesebb fölösleges anyaggal terhelt, így összességében hatásosabb szereket gyárt.
  Már azokból a gyógynövényekből, amiknek ténylegesen van gyógyhatásuk.
  Így hát itt nyitott kapukat döngetsz, ami használható volt a népi gyógyászatban, az mára az orvostudomány része.

  A többi meg a lentebb említett babonás placebóterápia. A letisztult képen meg tényleg hadd ne röhögjek hangosan.

  Az meg, hogy egyre több orvos veszi fel az alternatív gyógyászatot, azért van, mert egyre több a magát kibaszottokosnak képzelő hülye és van rá igény. Plusz közvetlenül nem árt, és jó pénzt lehet vele lehúzni az idiótáktól, tehát csinálják az orvosok.

  Viszont közvetetten kibaszottul káros társadalmi szinten, ha hülyeséggel tömjük az emberek fejét.
 • Tetsuo
  #40
  Termeszetesen van sok baromsag meg urban legend.
  Talan arrol azert hallotal, hogy sok orszagban hagyomanya van, igy Magyarorszagon is, a gyogynovenyeknek. Pl. csalan, kamilla, hars stb. teat patikaban is vehetsz. A szepsegipar is a gyogynovenyek kivonatait utanozza laboratoriumban ill. apro modositassal mar levedik az osszetevot.
  Pl. a koromvirag kenocs, a verehullo fecskefu kivonat vagy a mez hatasait ma mar bizonyitottak.
  A nepi gyogyaszat sokgeneracios tapasztalaton alapszik, sok probalkozas es tevedes utan egy letisztult kep marad.
  http://www.nepgyogyaszat.hu/
  Ezt a weboldalt en nem lathatom, de talan itt kene korulnezned.
  A letisztult kephez erteni kell, ezert is irtam orvost, ugyanis neked biztos szentsegtores, de van tobb nepi gyogyaszatot hasznalo orvos, aki altalanos vagy speci orvosi diplomaval IS rendelkezik.
  Ángliaban pl. egyre tobben vegzik parhuzamosan a nyugati es az alternativ gyogyaszatot. A helyi korhazban tobb osztalyon is vegeznek akupunkturas fajdalomcsillapitast. Raadasul nincs angol hagyomanya a gyogynovenyeknek, de orvosok szivesen tanuljak kulfoldiektol, majd hasznaljak napi szinten.
 • Irasidus
  #39
  Népi gyógyászat:
  - A friss sebre kenj csirkeszart (nem én találtam ki, tényleg az)
  - Éjfélkor utilapura vizelj és eltűnik a szemölcsöd
  - ima
  - himlőt tejjel kell kenegetni
  - a gyógynövények meg akkor hatnak ha szűz lány szedi (egyébként a népi gyógyászatban használ növények többsége vagy hatástalan, vagy éppen káros)
  Stb.

  A népi gyógymód a kuruzslás és babona keveréke. Persze ennek ellenére néhány olyan betegségre "jó" amitől kezelés nélkül is meggyógyulnál. Pl.: megfázás, fejfájás, stb.

  Népi gyógymód - másképpen
 • Tetsuo
  #38
  Na igen, az lehet, hogy mast ertunk termeszetgyogyaszon.
  Te a tavgyogyitot, en a hagyomanyos nepgyogyaszatot hasznalo orvost.
  A tavgyogyitokrol nekem ugyanaz a velemenyem, mint neked.
 • Zero 7th
  #37
  Mindezekkel együtt ha egy orvos ilyet mond, akkor vagy leereszkedett hozzád, hogy ne százalékokkal meg előfordulási valószínűségekkel traktáljon, vagy egy kókler. Jó orvos ilyet szakmailag nem nyilatkozik.
 • Zero 7th
  #36
  Azért nagyon szívesen megnézném, hogy milyen pofát vág egy kézrátétellel gyógyító kamumestert, amikor bevisznek hozzá egy kontaktussal fertőző, jó durván virulens betegségben szenvedőt, mondjuk egy leprást vagy egy pestisest...
 • Zero 7th
  #35
  Többek közt ezért nem vehetőek komolyan. A betegségek többsége olyan, hogy ha nem kapsz rá kezelést, akkor belehalsz, vagy maradandó károsodást szenvedsz. Szerencsére a legelterjedtebb betegségek nem ilyenek, illetve védőoltással megelőzhetőek.

  Például a nem egysejtű parazitákkal nemigen tud mit kezdeni az immunrendszer. Élve felzabálnak, te meg csak nézed.
 • Macropus Rufus
  #34
  ő fog meggyógyítani. :)
  de ha te is úgy álsz a dologhoz, akkor sokkal elviselhetőbb a betegség, sőt sok esetben hamarabb is gyógyúl meg az ember. Hidd el, amikor nem is tudsz róla akkor is lehet ott kegyeg benned tudat alatt, hogy meg akarsz gyógyúlni. Ezt nem kell mantrázni :)
  De valaki simán beadja a kulcsot és "jaj de beteg vagyok" effektet veszi elő.
  Na az lassan fog megyógyúlni (v. egyáltalán nem fog)

  Szóval a doki gyógyit + a te akaratod.
 • Archenemy
  #33
  Minden tiszteletem mellett engem inkább orvos gyógyítson :)
 • Tetsuo
  #32
  Sok termeszetygyogyasz azzal kezdi, hogy nem az orvos vagy a gyogyszer gyogyit, hanem a beteg sajat magat.
 • gombabácsi
  #31
  ???

  szentgyörgyi albert az oktatásról, 1930:
  http://www.youtube.com/watch?v=pTtOEUwjjEs&list=LLPlRvrRCGfF2NMkvV-OFQQA
 • Archenemy
  #30
  “Kész csoda, hogy a kíváncsiság néha túléli a közoktatást”
  - Albert Einstein

  Albert Einstein nem volt igazi tudós.
 • Archenemy
  #29
  A csodát használják pont ilyen értelemben is:
  "A csoda olyan esemény, amelyet nem tartunk lehetségesnek vagy valószínűnek tapasztalataink és ismereteink fényében."
  (wiki)

  Meg használják még "isteni beavatkozás" értelemben is, erre utalt Tetsuo a "bibliai értelemmel".

  Mivel te kizárólag a második értelmét vagy hajlandó elfogadni, hiszen különben rájöttél volna, hogy valószínűleg az első értelmében is lehet használni, valójában te magad teszed ezt a szót biblikussá; ez mégsem akadályoz meg benne, hogy valamilyen módon a Bibliának tulajdonítsd a szó kisajátítását, annak ellenére, hogy a Biblia nem élőlény, tehát aligha tud kisajátítani bármit is.

  Viszont üdvözlöm a kétségkívül tudományos, egyáltalán nem prekoncepción és vakhiten alapuló, többszörösen alátámasztott megállapításodat, miszerint egy szó használata vagy nemhasználata alapján csalhatatlanul meg tudjuk különböztetni az igazi orvosokat a hamisított, gagyi kínai orvosoktól.

  Bár csak még több ilyen okosságra jönnél rá, hogy mindenki profitálhasson a tudásodból.
 • Vaszilij Artyom
  #28
  Értem amit mondasz, meg most hogy jött ide a biblia? Már az erkölcs mellett a csoda szót is ki akarja sajátítani? :D

  De a valódi orvos akkor sem mondja azt, hogy csoda, hanem azt mondja, hogy jelenleg nem érti a tudomány miért történt, azaz megmagyarázhatatlan jelenleg, de nem csoda.
 • Macropus Rufus
  #27
  régebben már olvadtam, hogy a jenkik ezzel szórakoznak.
  Valami harci vírust alakítottak át úgy, hogy kárt ne okozzon az embernek.
  Leszedték róla az álcázó protein brukát + kikapcsolák azt a gátat ami megfégezné a végtelen szaporodását. Ezt a okosságot aztán belőtték a rákos sejtekbe és várták a csodát... ami meg is érkezett: a vírus a sejtben észnélkűl osztódni kezdett. Addíg csinálta míg a sejfalakat is szétszakította, innentől kezdve viszont bekerűlt a véráramba ahhol az álcázó proteine nélkűl az immunrendszer számára látható lett. és itt bezárúl a kőr: az immunrednszer kicsinálta, a rákos sejt elpusztúlt. Csak hát most még a humán kísélretek mennek a következő 100 évben. Ez a szörnyű! Egy szaros mobilt picra dobnak mindefajta vizsgálat nélkűl és utánna kezdik csak vizsgálni, hogy esetleg nem okozz-e rákot pl.
  Egy orvosságot évtizedekik vizsgálnak és csak aztán dobják piacra... beteg világ.
  az orvosságot megértem,a mobilt nem.

 • Macropus Rufus
  #26
  ami sokat számit - sztem -többet mint a természet gyógyászat, az az, hogy a beteg lelkileg fel van-e készűlve arra, hogy neki mi baja van, és tudja a helyén kezelni a dolgokat. Tehát pl. amiért közlik vele, hogy rákos, az még nem egyenlő a halállal, ui. ma Magyaroraszágon csupán "csak" minden 5. ember lesz rákos és ennek csupán 40-45%-a hal már meg! Viszont minde 3. szív és érendszeri nyavajában hal meg. Még is ha valakinek azt mondják, hogy magas a vérnyomása nem szarja össze magát, hogy akár agyvérzést is kaphat pl. de ha közlik vele, hogy rákja van akkor már kezdi a sírját ásni sok esetben. Pedig ez utóbbinak a túlélési esélye nagyobb. Gondolj bele: stroke/szívinfarktus azonnali halál lehet. Agydaganat a diagnosztizálásától a végstádiumig akár több év is lehet, de lehet 1-2 hét is. De olyan, hogy a megjelenése pillanatában öl, nincs a rákok közt nyílvántartva, még is jobban félnek tőle mint pl. a sztroktól.
 • Macropus Rufus
  #25
  akkor mondom: én 1g-ot szedtem a khemo alatt amit utánna felvittem 4-5g!
  Az immun rendszerem padlón volt a drombocitáim alig érték el a 65-70ezres számot (normál esetben ez 250ezer lenne)Vérképem siralmas volt. IGazság szerint nagyon könnyen kaphattam volna meg bármilyen nyavaját.
  Én is olvastam azt, hogy a c vitamin nem megoldás semmire, de nekem segítet. 4 éve napi 1g-ot szedek, gondok nincsenek (nátha meg hasonló kellemetlenségek)
  Szóval én csak megerősíteni tudom, hogy a nagydózis segít, DE nem a 24 órában felszívódó! Az ebben az esetben nem sokat segít, ui. az adagolja egy valamilyen mennyiségben, viszont lehet, hogy a szevezetnek 4x annyira van szüksége, hiszen a hányások miatt elve nyomelem hiány lép fel + vitamin is. Tehát én 1g aztán 4-5, aztán megint 1. Azóta is. Nem 24 órában felszívódó, hanem azonnal szívódó, lórugás :) nekem bevált.
 • Macropus Rufus
  #24
  sztem is ez a fajta kezelés elsősorban a különböző daganatos bajokat tudja orvosolni, sajnos egy leukéma esetén azt kell "kicserélni" ami hibásan működik, ezen nem hinném, hogy segít a cikkben leírt megoldás.
  De más esetekben ez komoly előlre lépés lenne.
 • A1274815
  #23
  Szerintem mérgek és sugárzás helyett vírussal kellene neki esni a ráknak.

  Amiért így gondolom:
  -van a daganat, melyből leválnak vándor selyetek és áttéteket okoznak. (Van egy állat csoport, melyből egyes tagok kiválnak és máshova mennek)
  -ha most magát az állat csoportot fertőzzük meg számukra halálos vírussal, akkor a vándorok elszállítják magukkal a végzetes fertőzést
  -a vírus mutálódik csak úgy mint a daganat: mindig tud rést találni a daganat sejt burkán
  -magának a daganatnak nincs immunrendszere
  -ha a fő daganatot fertőzzük meg nagy kiinduló mennyíségű vírussal közvetlenül, akkor a vérbe kerülő sejtek is mind fertőzöttek lesznek, továbbá a beteg immunrendszere addig míg szét nem pukkadnak a ráksejtek a vírustól nem tud a vírus jelenlétéről így védekezni sem fog ellene.
  -az által, hogy vírusokat szállítanak a vérbe került ráksejtek nagy valószínűséggel megfertőzik az áttéteket is.
  -ha a vírus elég veszedelmes, akkor sikeresen fertőzi meg az összes ráksejtet, néhány napon belül feléli az összes ráksejt energia tartalékát a vírus saját maga sokszorosítsára, ezzel elpusztítva a daganatokat.

  Persze vigyázni kell, hogy milyen vírust használnak, mert előfordulhat, hogy sikeresen elpusztította az összes daganatot a beteg szervezetében, de utána túl sok egészséges sejtet öl meg valamint a beteg is bele halhat. Nagyon rossz esetben, akár súlyos járványt is okozhat a kezelés.
 • Macropus Rufus
  #22
  ez még 2008-ban volt. Volt műtét + khemo és rakat kontroll.
  Tünet nincs, de sajnos tudjuk ez semmit nem jelent. Azt jelenti, hogy a kontroll idejéig nincs semmi gond. Azt, hogy utánna 5 perc mit fog hozni... passz.

  Természet gyógyászat annyira nem fog meg. De természetesen szedtem mindent ami szóba jöhetett. Nekem a gránátalma jött be. Az barmomi finom. Meg mindefajta andioxidánst tartalmazó ételt + az immun erősítés miatt javasolták a napi min. 1g c vitamint amit azóta is szedek, g.yk. 2008 óta nem voltam náthás, se influenzás se semmi. Sőt a khemonak köszönhetően a szúnyogok is rühelnek már 4 éve és valahogy az alkoholt is jobban bírom :)
  ha nem lesz ismét valami gebasz a szervezetemmel akkor még mundhatni jól is jöttem ki a kezelésből.
 • Omega
  #21
  Ezt hívják célzott kezelésnek és nem ők találták föl a spanyolviaszt.
 • Vol Jin
  #20
  Oszkó Péterék befektettek egy kis cégbe, ami rákot kutat. A felvetés az, hogy van sok terápia, de utólag derül csak ki, hogy melyik a hatásos egy személynél. Na ezt kezdték el genetikailag kutatni. Arra a következtetésre jutottak, hogy a rákbetegségeket tévesen a kialakulásuk helye szerint csoportosítják. Mert szerintük nem tüdő, vese, máj rák van, hanem különböző DNS-hibák okozta rákok, amik több sejtben is előfordulhatnak. Ezért van az, hogy egy sikeres gyógyszer x%-t gyógyítja a tüdőráknak, míg a többi esetben hatástalan, míg egy másik szer meg azoknál hatásos. Kielemezték a rákos sejtek DNS-t, és azt, hogy milyen szerek hatnak, milyenek nem az adott génhibára. Így eleve kihagyják azt a szert, ami sikertelen lenne, és ahhoz nyúlnak, ami ugyanannál a típusú ráknál hatásos volt már. Tehát nem azzal foglalkoznak, hogy tüdőrákod vagy májrákod van, mert ez az elnevezés csak a betegség helyére utal, és nem az ígazi típusára. Azt a rákos sejt DNS-e határozza meg. Gyakorlatilag majdnem mindenkinél hatásos ez a módszer.
 • Tetsuo
  #19
  Marpedig tobb esetben elofordult mar, hogy "hivatalosan" meg kellett volna halnia az illetonek, de o gyogyulni kezdett.
  Amit en 100% bizonyossaggal tudok ilyet, az 1, de tobb doktortol is hallottam mar.
  Valamit felreertettel, mar megint. A "csodanak hivjak" az nem azt jelenti, hogy valodi bibliai "csoda", (raadasul hogy mi a csoda, azt pont nem egy orvos illetes eldonteni ;), hanem csodalkoztak mert ilyen meg addig nem fordult elo es a szakkonyvek szerint az lehetetlen.
  Persze ezek utan javitjak a szakkonyveket es mar belefer. ;)
 • hihy
  #18
  Azért tettem ""-be, mert az nem a tietek, hanem rátok lett erőltetve:((
 • hihy
  #17
  Tiszta szívemből kívánom, hogy győzzetek a "betegségetek" felett.
 • Ender Wiggin #16
  a természetgyógyászat a rák ellen bakfitty. kár belemenni. személyes tapasztalat.
 • Vaszilij Artyom
  #15
  " dokik is csak csodanak hivjak"

  A valódi doktorok nem hívnak semmit sem csodának, mert csodák nincsenek.
 • lamer the true
  #14
  Remek, de ez már a 101. döbbenetes felfedezés a rákkal kapcsolatban. A többiből sem lett semmi.
 • Tetsuo
  #13
  Rosszul tudod. A halalos beteg mindent kiprobal, amihez hozzafer, amiben remeny van.
  En nem hiszek semmiben. Tudni akarok mindent.
  Jo volna igazi rakos betegektol hallani, hogy tenyleg a nagy dozisu C-vitamin vagy a parlagfu segitett rajtuk, de toluk szemelyesen meg nem hallottam.
  Mast viszont igen. Bizonyos dolgok beigazolodtak a termeszetgyogyaszatban ugy, hogy a nyugati orvoslas nem tudja, mit kezdjen vele, a dokik is csak csodanak hivjak. En viszont mas szemelyes tapasztalatat nem fogom megosztani.

  A nyugati orvostudomany vs termszetgyogyaszat egy parttalan vita.
  Alapbol ki kell vonni belole a sok csalot, akik termeszetgyogyasznak hivjak magukat. Meg sok olyan van, hogy valami mukodik neki, de O filzofiat gyart hozza es azt terjeszti, ami mar lehet, hogy k*va nagy butasag.
  Az is teny, hogy volt egy nepgyogyaszat, amit mara elfeledtunk, de sok bajunkat tudta gyogyitani, gyokerestul. A nyugati orvostudomany inkabb a tuneti kezelesre megy ra es minden doki csak egy kicsiny reszet latja az egeszsegnek, igy gyakran teves uton jarnak.

  Leginkabb pedig a beteg hibas, az eletmodja es a butasaga miatt. Gyakran, ha az orvos azt mondja, hogy valtoztasson, akkor sem fog, ezert az orvos mar nem is mondja...
 • Glutamin
  #12
  Szóval protheánok vagyunk mi emberek is :)
 • fszrtkvltzttni
  #11
  "Úgy gondolom, hogy a normális sejtekben is léteznek, de szerintem lesznek különbségek a rákos sejtekhez viszonyítva"
  Ez alapján ez se lesz mellékhatásmentes, de egy próbát megér, mert mellékhatás és mellékhatás között is nagy a különbség.
 • errorista
  #10
  kacsa.
  uff.
 • Pares
  #9
  20 éve még belehaltam volna a betegségembe, 20 év múlva meg lehet úgy gyógyítják majd, mint a náthát. Legalábbis remélem.
 • Pares
  #8
  Visszaszorították a rákos sejteket, aztán megkaptam egy német ember egészséges csontvelőjét, azóta hála istennek nincsenek már rákos sejtjeim, bár a vérképem még össze-vissza ingadozik.
  Inni-enni azért nem tudtam több hónapig, mert a beleim megálltak, aztán asszem valami "szivárgás" volt a hasüregembe, ami begyulladt...

  Egy szó mint száz, sok a mellékhatása az ilyen kezelésnek, nem beszélve arról, hogy most otthon is egy rakat gyógyszert kell szednem, amiknek szintén csomó mellékhatása van.

  Lehet, hogy egy ilyen csak rákos sejtekre irányított kezeléssel ezeknek a háromnegyedét meg lehetne úszni, bár a csontvelő átültetést nem lehet szerintem úgysem kikerülni.
 • Vaszilij Artyom
  #7
  Aztán úgy jártak volna mint Munkás Sztív. (Legyen már kis apple ebben a hírben is)
 • NEXUS6
  #6
  Én mondjuk hiszek ezekben. De!
  Az alternatív gyógyászat abban segít, hogy egészséges maradj, a nyugati viszont megmenti az életedet.
  Mindekettőnek meg van az ideje.
  Egy összeomlott keringést nehéz homeopátiával gyógyítani.
  Másrészt a legtöbb doki leszarja, hogy valójában hogy érzed, mennyire egészségesnek érzed magad.

  Szerintem