Akku problémákkal küzd a Dreamliner
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy még mindig a NI-Cd akkuk bírják a szélsõséges környezettet. Ezért iparban elég sok helyen használják. De mint tapasztaltam márkás kéziszerszámoknál ni-cd akku jobban bírja a gyûrõdést míg az ion-akksiba beprogramozott töltési ciklus van megadva ami tapasztalatom szerint kevesebb. Röviden: szar ,instabil ,kényes technika. Egy tonna védelmi rendszerrel már használható.De ezek szerint mégsem :)
Gigabyte GA-MA69G S3H,2*1G Geil Ultra 800MHZ CL4, AMD x2 5200+ Wind. ,Chieftech 450W ,120GB Seagate,80GB SATA II Seagate ,Dell precision 530 mod házikó ,ASUS 8800GT 256mb
Szerintem marhára igaza van Tinmannak, tehát feleslegesen pattogsz neki.
De most, hogy újra gondoltam: a managment beszólása a valószínûbb.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Én a vezetõség helyében a fél fejlesztõ bagázst kiraknám. Ui. ez lett volna az a gép amivel a Boeing ismét nagy lesz. Ehelyett sorra égnek le a gépek.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
Az egész probléma megint pusztán anyagi. Itt 1 bazi modern gép, baromi drága, de 20 év alatt megtérül mert könnyebb ezért kevesebbe fogyaszt. A "zöldek" is seggüket verik a földhöz 20%-os üzemanyag megtakarítás adott távon WOW.
Egyébként nem tartom a problémát kezelhetetlennek, felfújta a sajtó mert a biztonság miatt, kivágták az utasokat a gépbõl. Mert ha füst van akkor tûnés.
De egy rendes cellafelügyeleti rendszer is megoldotta volna a problémát.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Li-ion - ~100-265Wh/kg és 250-730Wh/l (link)
Ni-Cd - ~40-60Wh/kg és 50–150 Wh/l (link)
Azaz egységnyi energia kb. negyedakkora méretû és tömegû dobozba fér bele. Gondolom azt inkább csak laboratóriumi körülmények között, innen jöhet a kettes szorzó. Egyébként akinek ez a cikk szövegébõl implicite nem kiolvasható, az minek égeti magát a tudomány rovatba kommentelt hülyeségekkel? :D Nem védeni akarom a szerzõt, tényleg elég pongyolán fogalmaz idõnként, de ez a cikk még egészen rendben van...
Amúgy az igazi döbbenet az utolsó bekezdés, hogy pont ugyanezt a konstrukciót akarják az ISS-re is, ahol azért egy fokkal nagyobb bibit okozhat a tûz, de fõleg a mérgezõ füstgázok. Ehhez képest mit nyerhetnek ezzel? Hasraütve 0.01% tömegcsökkenés, pár kilóval kevesebb üzemanyag a pályakorrekcióhoz? Felszabadul 1-2 köbméternyi tér, bár az se biztos, hiszen ha ilyen kényes a holmi, oda pont elfér a biztonságos szabályozó elektronika.
Vagy (kozben eszembe jutott) Az Apple mobilok akksijai 2x tovabb birjak, mint mas mobiltelefon akksik,(tobb energiat tarolnak el) ezert konnyebbek. Logikusnak tunik a kijelentes?
286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>
Ez a cellafelügyelet hibája! Ettõl a líthium
alapú akksi még mindig a legjobb hatásfokú marad.
És nem akksi hiba. Az ólom akksit is fel lehet robbantani,láttam olyat...
Mégis az összes autóban olyat használnak!
Bérbe vehet? reklámfelület...
286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>
ÁÁÁÁÁ...És Te minek beszélsz bele?
<#papakacsint>#papakacsint>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
One Vision. One Purpose.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
One Vision. One Purpose.
Az akkumulátor tömegét pedig értelemszerûen a cellák anyaga határozza meg...
Ha ezt valaki nem képes értelmezni, azt tényleg komolyan sajnálom.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
One Vision. One Purpose.
A nem kompozit építésû (tehát hagyományos rács, félhéj, héjszerkezet) is szenved deformációt statikus és dinamikus terhelésekre egyaránt (nem is kicsit).
Az üzemanyag folyás semmilyen körülmények között nem megengedett, még utántöltés közben sem. A Blackbird a "kivétel erõsíti a szabályt". Még a sokat szapult magyar viszonyok között sem megengedett a szivárgás sem. A Re664 szakutasítás, és a gépek üzembentartási kézikönyve is fokozottan foglalkozik a tüzelõanyag-rendszer épségének ellenõrzésével.
És nem a Lithium polimer aksirólvan szó, elvileg az a veszélyes gyulladásra, nem?
Hibás a következtetés. Egyikbõl nem következik a másik.
Sikerült megszabadulni a peugeot-tól...
http://vakond.hu/
Hogy mi? Egyáltalán nem ezáltal! 2x annyi energia tárolásának lehetõsége, pont az ellenkezõjére engedne következtetni.
Igen, a Li-ion akkuk jóval könnyebben, de nem azért mert 2x annyi energiát képesek tárolni(!), hanem azért mert a lítium maga a legkönnyebb fém...
Ha a franciáknak valamilyen elektromos dologhoz közük van, abból csak baj lehet. Akinek van francia autója, tudja mirõl beszélek.