A Synergon építi a paksi atomerőmű adatközpontját

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narxis
Összetartanak.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

"Az egyik önkormányzat felújította a település központját, nagyrészt pályázati pénzbõl. Nem csak sokkal drágábban végeztette el a munkát, mint amit az ésszerûség diktált volna, hanem a minõséggel is nagy bajok voltak. Választás után az új képviselõ-testület azonnal hozzálátott a kármentéshez. Világos volt, ha kiderül a korrupció, a minõségi probléma, vissza kell fizetni a támogatási pénzeket. Ezért nem tehetett mást, minden felett szemet hunyt. Egyetértett ezzel a település nagy része is. Újabb támogatási pénzeket szerzett, amelyek bevonásával kijavította a hibákat. Ugyanazokat a vállalkozókat bízták meg, csak nyomott árakon. Hol lenne itt korrupció? A váltó párt is mindent rendben talált, még a kivitelezõkkel is minden rendben volt.

Jól jártak a pályázatírók és a pályázatot elbírálók is. Végül is kialakult egy olyan összetett kapcsolati rendszer, amelyben nincs konkrét vesztes. A falu is megkapott mindent, amit akart. Nincs olyan szereplõ, aki érdekelt lenne a korrupció felfedésében, nincs megfogható károsult. Az egyetlen rendõrségi feljelentést (névtelen feljelentõvel) elutasították, hiszen mindenki igazolta, hogy kisebb hibákkal, de rendben volt a projekt mûszakilag és gazdaságilag is. Legalábbis ezt olvasta ki a rendõrségi szakértõ a projekt elszámolásából, az ellenõrök adataiból. Sõt, az önkormányzat még a projekt folytatására is kapott pénzt egy második pályázaton. Az ügyészség meg megállapította, hogy a rendõrség jól végezte a dolgát.

Nincs károsult. Ezt neveztem el happy korrupciónak: mindenki örül. "

http://hvg.hu/kkv/20130115_Ezt_nevezem_happy_korrupcionak

Azt hittem ez a cég a szocik területe, de úgy látszik itt is van "nagykoala", mint ahogy a közgép is kapott rendesen megrendelést a szocik idején, nem csak a strabag.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

ja... furcsa dolgok ezek...

Végülis csak négy hírrel lejjebb van, hogy közbeszerzéseken mennyit loptak... ez ám a jó választás.