23
  • Jakuza001
    #23
    Igy van. Jol latod a helyzetet.
  • narumon
    #22
    Hát ebben nem vagyok ilyen biztos. Nem kell ám elhinni mindenféle extrém haszon számot amit leírnak itt ott olyan emberek akiknek még soha nem volt cégük és nem is gyártottak / gyártattak semmit - teljesen fogalmatlanok a témában.
  • Vaszilij Artyom
    #21
    Nem lett volna bukta, így csak nagyon minimális értsd pár tíz dolláros hasznuk lett volna 1 készüléken, viszont övék lenne a tábla piac túlnyomó része.
  • zola2000
    #20
    Olyan szempontból jó, hogy a gépemre azt raktam, külsős programokkal kikapcsoltam a metrós baromságokat, aztán sokkal gyorsabb-jobb-optimalizáltabb mint a windows 7, de ha most elképzelek egy tabletet, amin csak a metros progik futnának, és ezerszer inkább egy adroid mint egy windows rt.
  • tomcsa4
    #19
    És kit érdekel, mit ír a cikk!? Megbukott a legelső Nexus? Meg! A Google keresett is mást, akivel gyártatta a következőt.

    Neked az SG a bibliád? Gondolkodni nem tudsz magadtól?

    Az meg ne érdekeljen ,hogy a cikkíró miről ír! Ma már minden f*szkalap újságírónak gondolja magát. Nézd meg az ATV-ben a kommunikációt végzett embereket. Fogalmazni sem tudnak. Azt hiszik, ha a mondataikat kellően telerakják latin és egyéb nyelvű kifejezésekkel, akkor baromi okosak lesznek.

    Az igeidőkkel meg ne foglalkozz. Láttam én már olyan címet is itt, amiben időutazást csinált a cikkíró. :)
  • cateran
    #18
    Milyen kar, hogy
    a, a szovegbol nem derul ki, hogy a legelso Nexusrol ir, foleg mert
    b, jelen idot hasznal es nem mult idot.."ez csak egy techdemó, mint a Google Nexus. Azzal se a piac letarolása, és az összes többi gyártó tönkretétele a cél"
    Szoval, ha mar a logikat es a magyar nyelvet bebuktad, csatlakozz ahhoz a 80%-hoz...























    <a href=http://download.cnet.com/Free-Youtube-Downloader-Pro/3000-2071_4-75329731.html >youtube downloader</a>
  • tomcsa4
    #17
    Mondd ember, gondolkodni tudsz!? Cat a legelső Nexusról beszélt, ami akkorát bukott, mint az ólajtó. Ha nem mozogsz megfelelően a témában, akkor ne szólj hozzá (bár akkor az itt lévő emberek 80%-ának kussban kellene lennie).
  • lipovics
    #16
    Ha megnézed, most is csak N7 van, kár mert egy N10-re fáj a fogam!

    https://play.google.com/store/devices?feature=corpus_selector
  • lipovics
    #15
    Bocs Cat, de ilyen sületlenséget is régen olvastam :))

    Nexus-ból annyi fogy, hogy folyamatosan várakozni kell rá. Itt angliában is egy óra alatt elfogyott az összes Nexus 4, alig tudtam szerezni tesómnak. Ezek nem tech demók, hanem valós használati tárgyak nagyon jó árban. Gondoltad volna, hogy egy I5 árából veszel egy N4+N7 kombót? :)
  • Vol Jin
    #14
    Itt nincs olyan, hogy új technológia. Tablet-tablet. Simán lehetne rá androidot feltolni, vagy akár iOS-t is. Tök ugyanazokból a szabványos alkatrészekből áll az összes. Egy iPadre simán feltelepíthető lenne az Android vagy ez a Win RT. Max a beégetett rom ami ezt meggátolja.
  • Zoliz
    #13
    Tisztelt Balmer S.!
    Mi megmondtuk, hogy a Windows 8 egy xar, de hülyének néztetek minket, vásárlókat.
    Troll
  • narumon
    #12
    Hát az akkori árakat szerintem reálisan gondolkodó ember nem vette komolyan. Annyiért egy ilyen készüléket nem lehet adni (csak kurvanagy buktával, de úgy látszik az MS ezt nem merte bevállalni)
  • Vaszilij Artyom
    #11
    Ez egyedül az Ms sara. Ha annyiért adták volna, mint amikről a pletykák szóltak, akkor minden 2. ember Surface-el rohangálna ma.
  • narumon
    #10
    egyetértek
  • asgh
    #9
    A táblagépek sosem akarták helyettesíteni a PC-ket vagy a laptopokat. Akinek van kisbusza, annak nem kell Smart. Az asszonynak viszont jobb a Smart, mint a kisbusz. A tábla is ezt a réteget célozza: skype, facebook, youtube, zenehallgatás.
    Az MS ezt nem értette meg: legyen táblagép, mert az a trendi, rakjunk rá windows logót és majd minden PC-s rohan megvenni. Aztán kiderült, hogy akinek windows kell, annak nem jó a táblagép, akinek tábla, azt meg nem érdekli a windows. Ez a "két szék közül az asztal alá" tipikus esete.
  • narumon
    #8
    Az a meglepő hogy egyáltalán 1 milliót eladtak belőle. :o
  • sascha
    #7
    Szerintem rossz húzás volt a Microsoft-tól a Windows RT. Összezavarja vele a mezei felhasználókat, ráadásul a PC-k között szerzett előnyét dobja vele a szemétbe.
    Sima Windows 8-cal kellene adni a tableteket, hogy fussanak rajta a korábbi programok is (még ha nem is optimalizáltak érintő képernyőre). Szerintem ez a Windows-on szocializálódott felhasználók esetén ez nagy előny.
    Ráadásul nem tudom hány app van jelenleg a Store-ban, de nem hiszem hogy olyan sok lenne, és nem tudom ki fog fejleszteni rá egyáltalán.
  • csimmasz
    #6
    Ez már szánalmas, minden nap van hír erről a sz*r ról, egyik hírben elhasalt, a másikban félsiker, a harmadikban nem is rossz amilyen eredményt elért a win8.
    Mivan, már ugyvannak vele, hogy a rossz reklám is reklám, csak legyen fenn a portálokon a win8 és surface márkanevek?
  • culas25hc
    #5
    Az a baj, hogy sem ez, se az androidos gépek, de az ipad sem igazán tábla számítógép, hanem tábla mobiltelefon, amivel még telefonálni sem lehet. Barátnőm kapott egy Galaxy Tab-ot, amit elég sokat "nyomkodtam", de a többi rendszerrel is találkoztam már, és végeredményben még mindig azt mondom, ha most vennék számítástechnikai eszközt, akkor még mindig laptop-ra költenék.

    Gyakorlatilag az összes tábla 95% szórakoztató elektronika, és 5% munkaeszköz. ÉS hiába akarja a MS úgy beállítani az surface-t, mint egy "számítógép", hiába a billentyűzet, win RT-vel még mindig csak egy nagy mobiltelefon. Jó rajta netezni és angry bird-özni, de sokaknak nem ér meg 100 feletti árat ez a képesség

    Én biztos vagyok benne, hogy még legalább 4-5 év kell, mire asztali géppel egyenértékű táblát lehet majd kapni, megfelelő üzemidővel. De amint ez az idő eljön, biztos én is veszek egyet...addig marad az okostelefon laptop kombináció.
  • endrev
    #4
    "Mindenkinek tetszett, majd kiderült, hogy kétszer annyiba kerül, mint az első hírekben, így már senkit nem érdekel." ... és feleannyi a memóriája, mint amennyire rá van írva.

    Pedig tényleg jó lehetne, ha a normál változat is megfizethető lenne. (A Windows RT-ről ugyebár inkább ne beszéljünk.) Talán idővel az lesz, végülis minden új technológia kezdetben nagyon drága, később lemegy az ára.
  • sanyicks
    #3
    ahhoz képest azzal taroltak :DD
  • Cat #2
    szerintem egyébként nem is volt cél a magas eladási szám, ez csak egy techdemó, mint a Google Nexus. Azzal se a piac letarolása, és az összes többi gyártó tönkretétele a cél, hanem néha kiválasztanak egy céget, és arra rányomják a saját bélyegüket, hogy mindig kapható legyen egy referenciatelefon/táblagép.
  • Vol Jin
    #1
    Mindenkinek tetszett, majd kiderült, hogy kétszer annyiba kerül, mint az első hírekben, így már senkit nem érdekel.