18
  • Jakuza001
    #18
    Azert nehez lesz egy olyan hutogeppel ezt eljatszani, amin van pl internet, (tehat nyilt rendszert kiván) hogy az elore programozott cikk fogyasanal ertesitse a termekforgalmazot, hogy az kiszallithassa a vevonek az etelt, ami elfogyott a hutoben.

  • Vaszilij Artyom
    #17
    Már létezik olyan csomagolás ami jelzi ha romlott az áru, és ha jól tudom már van ahol alkalmazzák is több terméken.

    Egyébként valószínűleg zárt VPN rendszeres lenne és akkor elég nehézkes a fertőzés, ha csak nem önfertőzést csinálsz, az meg megint a te hibád.
    A többi dologra meg inkább nem reagálnék, mert hülyeségek. Ez egy kezdei termék, majd kialakul szépen minden, vagy szerinted az okostelefonok is a Galaxy SIII-al és az android 4.1-el kezdődtek ?
    Hát nem, az LG Pradaval.
  • Merces
    #16
    ..nos tévedsz, nem kötelező a készülék minden képességét kihasználni, ha nem horribilis felárral akarják eladni akkor vinni fogják mint a cukrot, legfeljebb minden extrája abban fog kimerülni hogy megrendeli a tejet meg a margarint, és jelez ha lejárt a szavatossága...
  • AgentKis
    #15
    Összefoglalva a lényeget, ez a cucc azoknak való akik:
    1. Csak vonalkóddal és/vagy rf csippel és/vagy akármilyen jelöléstechnikával egyértelműen beazonosítható élelmiszereket fogyasztanak.
    2. Minden élelmiszerüket a hűtőben tárolják.
    3. Felbontás után a csomagban lévő teljes mennyiséget elfogyasztják, vagy a maradékot kidobják.
    4. Szeretnének ilyen hűtőt.
    5. Van rá pénzük, hogy megvegyenek egy ilyet.
    6. Tudják kezelni, vagy van pénzük kezelőre is.
    Aki ezek közül valamelyiknek nem felel meg, az nincs benne a termék célcsoportjában.
    Költői kérdés lehet a célcsoport mérete, illetve hogy arra mekkora gyártókapacitás kell.
    Személyes becslésem szerint világszinten sem lenne 10000-es nagyságrendű a kereslet háztartásokat tekintve. Egy gyorsétteremnek jól jöhet egy hasonló rendszer, csak kb. 20 köbméteres, meg a legtöbbnek már van is tuti...
  • Macropus Rufus
    #14
    tehát akkor leovasom a kódot. A gépnek van net elrése, akkor elvileg a kód alapján be tudja azonosítani azt, hogy ahhoz milyen áru való. (elvileg mert mi pl. szállítmányozó cég vagyunk, de a vonalkódhoz kapcsolódó árut nem tlaálod meg a neten, csak azt, hogy ez a kód hozzánk tartozik.) De a példa miatt legyen meg.
    Eddíg ez a rózsaszín köd. Mert a valóság: tuti, hogy van már arc, aki azon dolgozik, hogy hogyan tudja jól szétfertőzni a várhatóan nulla biztonsággal felszerelt eszközöket. Írja át a kódokat, v. a kódokhoz tartozó infókat.
    Pár napja volt pont itt, hogy a smart tévéket milyen nulla védelemmel látják el, és ott még a kamerákat is lehet aktiválni. Gondolj bele: bekap egy vírust a telefonod. Ami szétfertőzi a háztartási rendszeredet. A hűtőd kikapcsol, a sötőd meg nem akar megfelelően melegíteni. Stb...
    véleményem szerint nem kellene erőltetni mindehová ezt a bazinagy interaktivitást. A sütő ne legyen számítógép. Sráckoromban arra kellett vigyázni, hogy a potyogós vírus ne basszon ki velem. 20-as éveimben a leveleimet és az egyéb doksiamat kellett féltenem a vírusoktól. Most meg ott tartunk, hogy ha megfertőződik a rendszerem, akkor nem lesz kajám és/vagy fűtésem/melegvizem stb...
    Legnagyobb marhaság. Pálne, hogy az fiatalok rá fognak állni erre. Ha a hűtő programja hibás akkor simán ott fog megrohadni a kaja, ui. mivel a hűtő nem szólt ezért nem nézem meg. Ez valami olyasmi lesz, mint az, hogy egy mai fiatal mobil és gps nélkül el van veszve a világban. Mi meg térképpel is boldogulunk + képesek vagyunk az emberi kommunikácira face to face, mig a tesztek szerint sok gyerek egyszerűen nem megy oda idegenhez segítséget kérni.
    A technika meg annyira nem új: 1992-es CHIP magazinban ott van a TRON ház. Kb. ezeket tudja a konyhája + robot szakács és egyéb hasonlók. Az egészet pár akkori PC irányította és már akkor is üzent a kezdetleges mobil hálózaton ha gond volt. (például kifogyott a tej, menjél venni) Mindezt szöveggel!
  • AgentKis
    #13
    Neked sem kell okoshűtő mert már most is nagyon okos vagy...

    A parasztsonka ebben az ügyben csak 1 (olyan városi vonalkódernek, mint Te nyílván ismeretlen) probléma, ami eszembe jutott. De a másik kettőre mit javasolsz?
    1 bontott csomagolás?
    2 nem hűtött alapélelmiszerekről honnan tud a hűtő?
    Mert ez az utóbbi 2 nagyobb probléma a városban. Pláne, hogy a magadfajta nem is tudja megállapítani egy élelmiszerről, hogy romlott, mert nincs ilyen végzettsége! Csak perelni tudja majd a hűtőgyártót, ha romlott tejtől fosik, vagy szalmonellával kórházba kerül...
  • cloud.strife
    #12
    Ez de szép parasztvakítás.

    Régóta létezett a Miele-nek is telefonról irányítható rendszere, akkoriban még csak felhívni lehetett és automata redszeren számgombokkal vezérelni. Meg is szüntették, mert minek. Most se hallok semmit a nagy cégeknél, se Liebherr, se Electrolux. Én ennyi pénzért tuti inkább ezekből a márkákból vennék egyet.
  • Vaszilij Artyom
    #10
    Egy sima vonalkód leolvasással.
    Nem nagy dolog végig húzni a leolvasó részen amikor beteszed.

    Az meg senkit nem érdekel, hogy kitől veszed tanyán az élelmiszert. Ezek az eszközök nem 20-50-100 km ről fognak rendelni hanem, a városokban a legközelebbi boltból ami partner.
    Kutyát nem érdekli a paraszt sonkád meg a paraszt kolbászod amit Pisti bácsi csinál
  • AgentKis
    #9
    "hűtőszekrényből teljes körű élelmiszer-kezelő rendszert varázsol" Azoknál akik minden élelmiszert a hűtőben tartanak, de a befőttek, a kenyér, az olaj, a liszt, a rizs, vagy a száraztészta nálunk ritkán kerül bele. Tehát pl. rizseshúst sosem eszek majd a hűtőm által javasolt recepteknél, ahogyan spagettit sem.
  • AgentKis
    #8
    Ez OK. De én az élelmiszereim jelentős részét magam állítom elő vagy olyanoktól veszem/cserélem akik szintén. Ebben látom a jövőt is, nem pedig a bolti szemét/műanyag kajában. Így kicsit drágább a kaja, de nem a teszkó szava a garanciám rá, hogy egészséges is.
    Namost amikor levágom a saját csirkémet/nyulamat, vagy kifejtem a kertemben termett babot/borsót akkor veszek hozzá egy 2 Ft-os RF csipet is. Ez idáig OK de a hűtőnek meg kell(ene) mondanom, hogy mi az amibe a csipet raktam. Na ezt az adminisztratív munkát nem vállalom be az okosságért cserébe...

    Még mindíg érdekelne, hogy egy RF csipről hogy tudja meg a hűtőd, hogy felbontottad-e? Sok termék eltarthatósága függ a csomagolás épségétől. A füstölt sonkáé is csak akkor nem, ha 4-6 hetet sóban áll majd szakszerűen felfüstölik. Egy aromákkal 2 nap alatt füstölt simán megromlik a hűtőben is, míg előbbi száraz hűvös helyen éveket is kibír!
  • Cat #7
    egyrészt ja, amikor berakod a hűtőbe le kell olvastatnod a vonalkodját egy kamerával, másrészt pár fillér egy rfid chip, ma is már szinte minden termékben van, nincs messze hogy a szalámicsomagolásban is benne lesz egyszerűen azért, hogy ne lopd el.
  • AgentKis
    #6
    Okosbürokráciának sokkal nagyobb híve lennék...
  • AgentKis
    #5
    Az okoshűtő honnan tudja, hogy az a házisajt amit beleteszek füstölt, vagy hagymás? Vagy hogy a házikolbász csípős, vagy csemege ízesítésű? Hogyan különböztet meg 1 kiló nyúlhúst, 1 kiló csirkétől vagy 1 kiló szalonnától? Vagy ezeket az adatokat mind-mind bele kell(ene) pötyögnöm, amikor beleteszem a cuccot?
    OK gondolom vonal/qr kódos termékeket kell vennem ehhez. (Naneeee ez nálam már önmagában kontraproduktív lenne egy okoshűtőre nézve...)
    De a felbontott termék szav. ideje megváltozik, azt hogy kezeli le 1 vonal/qr kódos rendszer?
    Szóval szerintem jó dolog ez, de a mindennapi élethez képest ez még redkívül kiforratlan vagyis sokkal butább, mint egy okosfeleség. Ezenkívül nyílván drága és véleményem szerint maximálisan felesleges is.
  • AgentKis
    #4
    Remélem a "hagyományos" buta modellek árát ez csak lejjebb nyomja. Foglalkozhatnának a mosógépgyártók azzal is, hogy 1-1 új mosógép 200-250 mosásánál többet kibírjon. Vagy azzal hogy 5 év elteltével is legyen hozzájuk alkatrész és ne egy 2000 Ft-os valami miatt kelljen kib@szni egy 65000 Ft-os eszközt.
    Hajdú Energomatok meg 30 évet simán átvittek, heti 2-3 mosással, a mai napig van hozzájuk pl. csapágy, merthogy szabványos van bennük!!!
  • Merces
    #3
    ..na csak várjuk ki a végét, képzeld he nem lesz rajta kombinált ajánlat letiltás , vagy kap egy buy100k corsikan cheese virust......
  • kvp
    #2
    Mivel ezek a technologiak mar jo ideje megvannak, ezert epp itt volt az ideje, hogy osszealljanak egy hasznalhato rendszerre. A tartalom listas huto mar a mediamarkt-okban is kaphato, a tavoli eleres a bevasarlolistahoz sem uj. A kameras porszivot is jo ideje lehet kapni. Az lcd-s bevasarlas pedig koreaban mukodik. Ott valaki a metron a termek qr kodjat lefotozva tud vasarolni es amire hazaer, addigra ott a termek. (vagy helyette a huto rendel ha be van allitva, hogy mibol mennyit kell keszleten tartani)

    "amikor az olcsó Smart Hűtő még a TV-Shopból is megrendel mindent"

    Az nem a smart huto, hanem a buta feleseg. Persze az utobbi ennek ellenere nem cserelheto le haztartasi gepekre, viszont erdemes felesegbol is egy smart-ot beszerezni, vagy ha nem megy, akkor a hutore bizni a haztartasi munkat.
  • Oszi0101
    #1
    Lesz majd nagy meglepetés, amikor az olcsó Smart Hűtő még a TV-Shopból is megrendel mindent :-)