1029
A Trion új játéka a SyFy Channel-el együttműködve
-
Nephin #67 Valaki meg tudná mondani, mekkora hely kell a bétához? -
Rannah #66 A Tabula Rasa nekem is a szívem csücske *szipp*
És valóban, volt egy jó adag Deja Vu-m, mikor elindítottam a játékot és belekukkantottam egy pillanatra -
#65 Jól hangzik. Bárcsak menne nekem a béta.
És én is azok közé tartozom, akik sajnálták a tabula rasat :S -
weky #64 Nagyon klassz rögtönzött bemutató, gratula ért! Ahogy azt már korábban is írtam, nekem is a Tabula Rasa-ra hajaz a játék, ami nagy piros pont! :) -
dregnarr1 #63 Ide is beteszem, ha már megírtam:
Zajlik a Defiance béta... ahogy még régebben szoktam említeni, nem nagyon voltam oda ezért az egész show+játék dologért, de bassza meg...
TABULA RASA 2.0!
Igen, ez járt végig a fejemben, és nem csak azért, mert a tutorial gyár területe kísértetiesen hasonlít a TR tutorial részéhez. A különbség, hogy most egy gyökér NCSoft helyett kaptunk egy Triont, akinél jobbat nem is kérhettünk volna.
Szóval Defiance. Látszik, hogy készültek, a világ igen részletesen fel van építve, több száz éves múltra visszanézve is. Nem szórakozik a játék, egyből a közepébe dob, nem is nagyon lehet érteni, hogy miről van szó (a speckó elnevezésekről nem tudjuk, hogy ki-micsoda, melyik oldalon áll, mit akar, stb), de ez külön plusz pont.
Ami külön tetszett, hogy nincs "üresjárat", Riftnél megszokott eventek zajlanak folyamatosan a területeken, de ami szerintem a legjobb feature, az az EGO. Ez afféle belső, self-aware gép, ami a karakter része, aki folyamatosan, szinte megállás nélkül beszél, mondja az infókat az éppen aktuális dolgokról, területről, eseményekről, folyamatos, megállás nélküli kaland az egész.
A játék egy TPS, oldalra pakolt karakterrel (tehát nem középen megy). Van minden, ami az ilyen játékokban megszokott, guggolás, ugrás, gurulás, gránát, melee, shield, gránát, a gombkiosztás is az ezeknél megszokott módra van állítva. Event-eket kell teljesíteni, azokból nyerjük a pontokat, amikből fejleszthetjük a karaktert.
Nincsenek kasztok, mindenki arra fejlődik, amerre akar (levágott a kép, több is van):
Minden négyzet egy passzív/aktív képesség, mindegyiknek több szintje van.
Vicces, hogy SWTOR-nál mennyire hype-olták a történetközpontúságot, mert itt ugye a sorozat miatt talán még annál is többet kapunk, mégsem döngették a fejlesztők a mellüket, hogy "milyen királyok vagyunk". Ráadásul szerintem itt külön jó dolog, hogy a tartalom nincs szétdarabolva, vagyis nem pazarolták arra az időt, hogy minden kasztnak, esetleg fajnak külön mellékágakat gyártsanak, az erre szánt időt belepumpláták a bármilyen karakterrel elérhető overall tartalomba. Mindegy, lényeg, hogy szerintem így sokkal jobban járt mindenki.
Játékban is folyamatosan, futkorászás közben is zajlik a történés, illetve az átvezetők sem fél-egy perces rövid párbeszédekből állnak, inkább a tv-ben látottakhoz hasonlóan szépen kifejtve pofázik mindenki, és minden ebből indul ki.. sorozatélmény a játékban. Emellett van "Intel" mappa, ahová minden lore infó bekerül, lehet tájékozódni.
Vannak természetesen "achievementek", itt pursuit-oknak nevezik őket. A lényege, hogy itt nem igazán csak egy-egy cselekedetért jár ilyen, hanem csak nagyobb tettekért, például egy adott terület teljes felfedezésért, vagy a tv-sorozat első évadában történtek alapjául szolgáló események felderítéséért, ahhoz kapcsolódó tárgyak és helyszínek felkutatásáért, stbstb.
Tennivaló tehát van bőven, és ahogy említettem, Rifhez hasonló dinamikus események miatt igen változatos az egész.
Tetszik, hogy nem RPG-zték el feleslegesen, például nincs lvl20-tól mount meg hasonló korlátozások: találsz egy járművet, 'E' gomb, és már mehetsz is.
Szóval rendkívül meglepődtem, igazán élvezetes és hangulatos lett az egész. Persze még erősen béta, de Trion, szóval nem lesz gond.
Amit még megjegyeznék, hogy ez ugye PS3-ra és X360-ra is jön, így azért a menürendszer is ehhez igazodik, PC-n kicsit körülményesnek is mondható, de nagyon nem is kell.
Készüljetek, mert durranni fog! -
#62 Na én most abszolút feladtam: Felraktam újra... karaktereim teljesen feketék, nincs textúra, falon már nem esik ki, viszont sound effectsek nincsenek, csak ember hangok... Töröltem. Majd megnézem máskor. -
#61 Amit eddig láttam azt kell mondjam nem rossz, szórakoztató. :)
Viszont a menüvel nem vagyok még összebarátkozva, alig találtam meg a Logoutot. -
#60 hát jelenleg amúgy sem megy csak a tutorial új karival nekem, amint kimegyek tutorial area-ból máris kidob szerver hibával. -
#59 Kössz. Akkor én nem tudom milyen forumot néztem :D Valszeg nem a bétáét. Na újrarakom, ha így sem megy, hagyom a fenébe. -
#58 http://beta.forums.defiance.com -
#57 Hol láttál erről infót? Mert én kerestem fórumban, de nem futottam bele, google nem dob ki semmi értelmeset. -
#56 Hm, az előbb egy kis mellékúton mentem a quaddal, erre megállt, eltüntek a kerekei, és előrefelé elkezdett bukfencezni . -
#55 kb 5 percenként kidob és lehet kezdeni előről :D
Fpocok, sajnos sokaknak van ez a hiba, nem találtak még rá megoldást. -
#54 Kurva életbe már, mi a faszom ez? Már a karakter kreálásnál lemegy a föld alá. -
#53 Nem tudom, de engem minden egyes dc-vel visszadob ahhoz a ponthoz ahol átmásztam a falon. -
#52 Érdemes kilépni az összes defiance alkalmazásból amikor dc-t kapunk és nem találja a szervert. Ha újra elindítjuk a klienst csatlakozik egyből. -
#51 Valaki tudja mit kell csinálni? Csináltam új karaktert, de ugyanaz. -
#50 Miért van az, hogy nem tudok játszani, mert mindig kizuhanok a világból? -
#49 hjah -
#48 vissza sem enged, nem talál szervert^^ -
#47 már vagy az 5. :D és 30-kor léptem be -
#46 Oké, közben megjelent az oldalon. -
#45 Ez az? Na akkor töttöm. -
#44 Én beírtam a béta kulcsot... hol tudom letölteni? Sehol nem találtam az oldalon. -
#43 első dc kész is xD -
#42 Van nekem is keyem, hetvegen ralesek, ha lesz idom :) -
#41 Én csak azt írtam amit írtak, én pl hétfőn adtam meg kódot és ma jött a levél hogy fogadjam el a szerződést és tölthetem a klienst. -
dregnarr1 #40 Nekem az acc-om automatikusan kapta a meghívást, nem volt szükség kulcsra, csak meg kellett nyomnom egy gombot, hogy "érdekel a béta", aztán egyből elfogadta a logint. -
#39 -
#38 A fórumon azt írják hogy akik regeltek kulcsot mindenképp kapnak invite-ot viszont nem automatizált a rendszerük O.o és kézi aktiválással folyamatosan küldik az emailokat. -
weky #37 Elvileg ha a kulcsot beírod a Trion account oldal Defiance részébe, akkor bent vagy a bétában és le tudod tölteni a klienst. -
#36 Tegnap még nekem sem jelent meg, aztán hajnalban kaptam mailt az instrukciókkal.
Nem tudom összefüggésben van e, hogy regeltem egy kulcsot 15.-én, meg 17.-én. -
#35 Curse-ről kaptam kulcsot, beregisztráltam (ma reggel), de még nem kaptam emailt.
A kulcs nem garantálja, hogy bekerültem a bétába? -
#34 Én hozzáadtam a béta kulcsot a profilomhoz, de nem jelenik meg a letöltés gomb, csak hogy regisztrálva vagyok a bétára. Ötlet? -
#33 addigra pont letöltődik a kliens reményeim szerint :) -
#32 azt hiszem igen. -
VJP #31 Nemtudom miért lett mostanság divat, ez a kikényszerített angol kiosztás, de kitekerném a nyakát annak aki kitalálta.
Jól látom, hogy a szerver délután 5-kor fog indulni? Az időzónák mindig megzavarnak. -
#30 Alap hibát vétettem (igen az volt amit írtál, angol-magyar billentyűzet kiosztás) csak a 0 és ö felcseréléssel :DD -
#29 köszi a tippet, a másolást próbáltam, sajnos nem enged oda másolni. -
VJP #28 Ctrl+c Ctrl+v
És tapasztalat szerint ez azért van mert angol billentyűzetkiosztást használ, így a "Z" és "Y" betűk is lehet fel van cserélve, NEM BIZTOS CSAK TIPP. Ha jelszót nem fogadja el, és van benne "Z" vagy "Y" cseréld fel!