47
  • Penge4
    #47
    Csak bennem merült fel, hogy a "rák kontrollálásában és irányításában" való gondolkodásmód maga után vonzza, hogy akiknek van pénzük (tehát tehetősek), azok életük végéig képesek lesznek kontrollálni speckó gyógyszerekkel, míg a TB-re szoruló szegényektől még a maradék segítséget is megvonják? Ha néhányan esetleg beleesnének az alacsony százalékba és meggyógyulnának, mostantól azok sem fognak. A gazdag meg leszarja, ha tünetmentes (és számára a vagyona minimális százaléka megy ciklikusan az életét jelentő gyógyszerre), elvégre ez továbbra is biztosítja a kapitalizmus további működését a járulékos veszteségek pedig a túlnépesedést tartják szinten, vagy csökkentik.
  • Vaszilij Artyom
    #46
    Ha nem kapnak rá pénzt, és eszközöket a kutatásra akkor nehezen tudják megoldani.

    Példa (más de ide is igaz): Nem egyszer feltűnt már a vízzel hajható autó, vagy a hidrogénnel, csak utána hírtelen el is tűntek, aminek nem más az oka, mint az hogy felvásárolták az egészet a nagy olajvállalatok és abbahagyták a fejlesztést. Senkit nem érdekel, hogy 1 vagy pár tíz ember tovább vinné, mert nekik nem érdekük.
  • csimmasz
    #45
    Ezzel csak anyi a baj, hogy a kutatók, a befektetők, az igazgatóság mind emberekből áll esetleg rákos családtagokkal vagy épp maguk a rákosok, ugyhogy ki fejlesztenék a gyógyszert mindenképp.
    Az, hogy esetleg csak benfentesekhez jutna el az a gyógyszer és a többi csak kúrában részesülne élete végéig az egy másik conteo.
  • Vaszilij Artyom
    #44
    Nem is kell egyedül csinálni.
    Senkinek nem érdeke, hogy legyen egy olyan szer ami teszem azt 500k $, de tuti meggyógyít. Sokkal jobban megtérül ha évente rákölt 100k -t valamilyen kezelés halmazokra, amit jórészt a TB fizet.

  • Merces
    #43
    .. jobb lenne pszihológushoz fordulni a konteófóbiáddal, mielőtt komoly szövődményei lesznek.... :D
  • csimmasz
    #42
    Kérlek it most ne kezdjük el!

    Szóval szerintem az a legjobb ha meggyógyítják oly módon, hogy kezeléssel tünetmentes lehet álete végéig, ilyenkor folyamatos a pénzforrás és nem kezd el keresni alternatívákat ha biztos ez a módszer.

    Ennél egy fokkal rosszabb amikor kezelik sokáig azt meghal, nem megbízható kezelés miatt sokan elpártolnak, a konkurencia is gőzerővel fejleszt tovább, bár az mindenképpen a képben van.

    Ugye senki sem gondolja, hogy egy gyógyszergyár ezt egyedül meg tudná oldani, hogy másnoknak ne legyen meg a szer vagy hasonló.

    Nem csak Amerikában vannak komoly gyógyszercégek, a világ legnagyobb üzletét nem lehetne egyedül csinálni, ezt akkora butaság elhinni.
  • Vaszilij Artyom
    #41
    Ha előtte kezelteti magát több évig, vagy tíz évekig akkor bizony igen.
  • Molnibalage
    #40
    Szokásos bulvár cikk, szokásos konteós balfasz hozzászólásokkal. Már a '80-as években is korai felfedezésnél 90%+ arányban tünetmentesen gyógyíthatóak voltak egyes rákfajták. Ezért fontos a rendszeres szűrés, amit sajnos nem támogatnak kellően...
  • csimmasz
    #39
    Látod, ezek szerint az elméletek szerint ez nagyobb üzlet amikor belehal a páciens!

    Asszem Jobs ot is lehuzhatták volna néhány millió dollárra ha valóban megvan a gyógymód, van anyira gazdag, hogy mekaphatná ha létezne.

  • Ender Wiggin #38
    @evogrodon: a kérdéses szert tabletta formában már vagy 10 éve használják. de azzal nem lehet elég magas szintet elérni (napi 20-30 drazsét lenyelni egy rákbeteg sem képes), ezért az infúziós bevitel lenne a következő, de ennek az engedélyeztetése körülményes magyarországon.

    @MuchACHO79: csak az a baj, hogy sötétben tapogatóznak. a tudósok egy része az antioxidánsokban hisz, annak ellenére, hogy valójában senki nem tudja, hogy pontosan hogy zajlanak ezek a folyamatok, mások pedig ezzel ellenkeznek (ugye legutóbb az a Watson prof kelt ki az antioxidáns mánia ellen, aki Crick-kel a DNS megismérésében vállalt nagy szerepet).

    @paj01: amerikában nagyon durva lépésekkel halad a rákkutatás. csak erről a média hallgat. különösen oklahoma city és dallas jár élen, mindenféle rejtélyes nanotechnológiás szerekkel (sajnos bővebbet nem tudok, mert a barátom, aki már 3 éve küzd ott az életéért aláírt egy titoktartási szerződést ezekkel az intézetekkel). a 10 fős kíséleti betegcsoportból már csak ő van életben, de tünetmentesen. leukémia, aztán a szerektől két infarktus, majd csontáttét, aztán agyi áttét, majd az agyműtét után agyérzések, vakság. De már egy fél éve nem volt újabb tünete és visszanyerte a látását is. egyedül a felhalmaozott 200 ezer dolláros adósság a gond (bár a kórház vállalta, hogy ha elhalálozna a műtétek közben, akkor ők állják az egészet).
  • asszongyahogy
    #37
    jó hogy ilyen sok rákspecialista van a neten :) Gyógyszeripari összeküvés? persze, mert nem lenne elég nagy üzlet a gyógymód, mindenki odaadná egy ház árát a biztos gyógyulásért.

    Akik először a kuruzslókhoz mennek, azok tosznak rá a leghamarabb, lásd Steve Jobs, aki ma is élne ha nem lébőjt kúrával akarja megúszni a betegséget.
  • MuchACHO79
    #36
    Előre jelzem, hogy sem biológus, sem rákkutató nem vagyok. De úgy tudom minden nap keletkezik 5-15 rákos sejt az emberi szervezetben amit az immunrendszerünk (ha jól működik) elpusztít. Nem lehetne az immunrendszert "felturbózni", hogy ha 15 helyett 20 ezer (vagy 2 millió) ilyen sejt van akkor végezzen azokkal is?
  • csimmasz
    #35
    Ez elég nagy hiba lenne!
    Az alternatív kezelések jók, de nem helyett, hanem mellett!

    Ha a hagyományos orvoslás, nem távolítja el a tumort, nem kezdik meg időben a kemót és a sugárzást, nem biztos, hogy megúszod áttétek nélkül.

    Szzóval nálunk a családban 2 rákos van, mindkettő egyenlőre tünet és áttét mentes, reméljük nem újul ki egyiknél sem.

    Én biztosn nem játszanék ezzel, az életemet rátéve egy Orosz rulettre, mondván ez csak egy összeesküvés!
  • paj01
    #34
    Amcsi cégek dollár milliókat ölnek a rákkutatásba. Jah kidolgoznak egy rakás "kezelési módszert" ami annyit ér mint halottnak a csók, viszont van belőle még több dollár millió.
    Lehet, hogy tényleg megakarják találni a gyógymódot (lehet már meg is találták) de azt is érdemes fontolóra venni, hogy az ezzel kapcsolatos kutatások szinte mind a nagy gyógyszeripari multik kezében vannak akiknek nem biztos, hogy érdeke a gyógyulás. Értelemszerűen nekik az a jó, ha betegek az emberek.
    Sokan alapból kuruzslásnak minősítik a kisebb kezdeményezéseket, mert azt nem reklámozzák a TV-be. Az biztos, ha rákos lennék előbb az alternativ modszerekkel probalkoznek. Miota tudom, hogy a gyógyszercégek kb mind a nagy bankárcsaládok kezében vannak még egy szaros C-vitamin tablettától is tartok:D
    Van sok ezzel kapcsolatos összeesküvés elmélet, amit persze nem kell készpénznek venni de legalább ad egy másik nézőpontot, elgondolkodtat és segít saját véleményt formálni.
  • narumon
    #33
    Az még hagyján, de az UFO-k semmiben sem mondanak ellent az evolúciónak még akkor sem ha ők teremtettek minket. Tehát az evolúció kérdést az UFO-kkal cáfolni teljesen értelmetlen.
  • fszrtkvltzttni
    #32
    "Először azt kellene megértened, hogy nem működik az evolúció."
    Persze, mert az ufók voltak. Erre régészeti bizonyítékok is vannak!
  • fszrtkvltzttni
    #31
    Az immunrendszert nem azért kell erősíteni kemoterápiánál meg sugárkezelésnél, mert az majd segít legyőzni a rákot, hanem azért, mert ezek a kezelések nem csak a rákot, hanem az immunrendszert is támadják. A rákkezelés mellett az immunrendszer erősítése arra való, hogy ne pusztulj bele másba.
  • Tau Tang Wou
    #30
    "Persze ha figyelembe vesszuk, hogy a mitokondriumok is onallo sejtek voltak sok-sok evvel ezelott"

    Jajj, ne már...
    Muszáj ezt erőltetni?
  • kvp
    #29
    Az egesz betegseg a sejtek serules eseten torteno onleallito folyamatanak hibaja. Tehat egy sejtnek dns serules eseten le kell allnia. Akkor alakul ki a betegseg ha ez a leallito mechanizmus nem mukodik. A masik gond az, hogy ilyenkor a sejtek egy resze a kezdeti sejtosztodasi mechanizmust kezdi kovetni, ami miatt folyamatosan osztodnak.

    A folyamat megallithato celzott dns ellenorzo technikak alkalmazasaval, tehat gyakorlatilag a sejteket egyesevel kell atnezni. Ilyen technika pl. a celzott retrovirusok alkalmazasa, amik az adott modon serult dns-u sejteket pusztitjak csak el. A jelenlegi megoldassal az a gond, hogy egyreszt egy ilyen virus osszeallitasahoz eloszor szekvenalni kell a beteg dns-et, hogy megallapitsak a serult dns szakasz helyet es mintajat, masreszt az igy kifejlesztett virus minden mas emberre halalos, tehat a kezeles utan el is kell tavolitani. A megoldast a szaporodasra nem kepes virusok jelenthetik, amikor a beteget egy elkulonitoben kezelik, majd megvarjak amig hat, majd kiurul a szervezetebol a virus. Egy esetleges mutacio a virus szerkezeteben viszont megint egy mindenkire veszelyes virust jelentene. Jelenleg ott tartanak, hogy ha megvan minden adat, akkor laborkorulmenyek kozott olyen 50% a betegnek az eselye a tulelesre egy ilyen iranyitott virus eseten. Nem hosszu tavon, hanem azonnal, tehat vagy szinte azonnal meghal a kezelestol vagy szinte azonnal meggyogyul. Tehat az irany jo, csak a virus serult dns es beteg azonosito technikajat kellene meg fejleszteni. (meg feloldani az angliai baleset ota ervenyben levo kutatasi tilalmat)

    ps: Akkor lesz megfizetheto a dolog, ha egy teljes dns szekvenalas koltsege eleg alacsony lesz, tovabba engedelyezik a szemelyre szabott celzott tamado virusok kesziteset es alkalmazasat. A gyogyitason kivul ez egyebkent lehetove tenne emberek eseten a veszelyes kornyezetekben (pl. ur) torteno hosszu tavu munkavegzest is. A fent leirt folyamat egyebkent evolucios uton is ki tud alakulni, pl. a csotanyoknal mukodik kulso segitseg nelkul. Persze ha figyelembe vesszuk, hogy a mitokondriumok is onallo sejtek voltak sok-sok evvel ezelott, akkor ez akar mukodhet embernel is.
  • DontKillMe
    #28
    Nagy kár, hogy ma már bizonyított tény, hogy a daganatos megbetegedéseknek nem sok köze van az immunrendszerhez. Mármint, hogy az éppen milyen állapotban van. Egy erős immunrendszerrel bíró ember is éppúgy betegedhet meg és halhat is meg előbb, mint egy gyengébb. Sajnos. Mert ha nem így lenne, sokkal egyszerűbb lenne a képlet. :(.
  • zola2000
    #27
    Ami szerintem kell a kemo - sugár mellé, hogy növekedjen a túlélési idő: IMMUNEERŐSÍTÉS, ez lehet sok gyümölcs + bevált gyógynövény (pl gizeng) + vitaminok-táplálékkiegészítők ezerrel.

    illetve ezeket "megelőzésként" is kell.
  • csimmasz
    #26
    Lehet nem voltam pontos, nem csak azért van, hogy a kemót elviselhetőbbé tegye, hanem segít leküzdeni a kórt, bár nem úgy mint egy gyógyszer csak az immunrendszert erősíti vagy valami ilyesmi.

  • narumon
    #25
    Oké, mondom én nem erre gondoltam, nem erről beszéltem.
  • narumon
    #24
    Oppá, nyomás vissza az iskola padba mert valamit nagyon félre értelmeztél.
  • asszongyahogy
    #23
    A #11-ben írtről van szó, a honlapjukon is szó van az FBs kampányról. Viszonylag sok anyag van a róluk, csak sajnos sok ellentmondást talál az ember.

    Ha a kemoterápiát teszi elviselhetőbbé, akkor miért állítják be rákellenesnek a szert?

    Ez olyan mintha én árulnék egy pirulát az üszkösödésre, de sajnos csak akkor hat ha előtte levágjuk az üszkös lábat...

    Egyébként a fejlett világban Magyarországon a legrosszabbak a rákhalálozási mutatók. Ebből le lehet vonni minden következtetést a csodás ám ismeretlen magyar "ellenszerekről".




  • gombabácsi
    #22
    jó látni hogy vannak itt olyanok akik nem csak virtuális izéket csinálnak :)
  • globint
    #21
    Ja, itt a honlapom, amit csinálok 20 éve: http://www.tradeximp.com/
  • wraithLord
    #20
    Talán nem kellett volna annyi Barbapapát nézned.
  • globint
    #19
    Hát én nem értek az ilyenekhez. Az biztos, a magyar barátunknak nagy cége van, jó árbevétellel, és nincs rászorulva a rákbetegek pénzére. Továbbá a világ orvostársadalmával, a méregdrága gyógyszerek gyártóival nem kíván pereskedni, vitatkozni. A kutatásainak az eredményeit elküldte több szakembernek, de még csak reakciók sem jöttek vissza. Nem érdeke a világnak a 100'000Ft-ból való gyógyítás, mert azon nem lehet keresni 1'000'000Ft-ot. :-(
    Az én üzleti világomból egy példa: a sertéstelepnek felajánlom, hogy mi évente 1'000'000Ft-ból megoldjuk a hígtrágya gondjukat, amire az a válasz (néha), hogy megpályáztak egy 500milliós EU-s pályázatot, egy trágyatisztító szennyvíztelep építésére. Na ja, abból jut is marad is, az én szerem meg annyira alacsony, hogy ha legalább tízszeres áron adom és a 9/10-et teszem a főnök zsebébe, talán akkor gondolkozik el, hogy melyik technológiát válassza. 20 éve kereskedek, nem a levegőbe beszélek. Nos, a magyar barátunk technikája is egy "filléres" dolog. Nem lenne csoda, ha tönkre perelénk a gyógyszergyárak.....
  • Tau Tang Wou
    #18
    " Ami ma tüdőrák és sokan belehalnak, az lehet 1000 év múlva egy új szerv lesz"

  • cipo000
    #17
    Szerintem pénzpazarlás az egész. A rák nem más, mint az evolúció, egy az emberiségnél is idősebb folyamat. Olyat akarnak itt megállítani, amit nem lehet, kb olyan ez mint széllel szemben pisálni. Ami ma tüdőrák és sokan belehalnak, az lehet 1000 év múlva egy új szerv lesz, ami alkalmazkodik a már most is folyó légszennyeződéshez. Az emberi szervezet folyamatosan próbál alkalmazkodni, és ha azt tapasztalja, hogy valami folyamatosan a normálisnál nagyobb vagy kisebb mértékbe van jelen a szervezetbe, akkor magát a szervezetet kezdi el átalakítani, mivel a körülményeket nem tudja.
  • narumon
    #16
    Akkor ez kamu. Ha van eljárása, tudománya akkor azt nyugodtan reklámozhatja anélkül, hogy pertől kéne félnie egészen addig amíg kategórikusan nem jelent ki olyat amit nem tud bizonyítani. Azaz pl eljön a rendelőmbe és én kigyógyítóm a rákból. Azt viszont nyugodtan írhatja, hogy az ő eljárásának segítségével a beteg hatékonyabban küzdhet a rák ellen.
    Szóval én már láttam pár ilyen, jajj nem mondhatok semmit mert megöl az FBI meg a CIA meg beperelnek, felrobbantanak. Ezekről szépen lassan mindig kiderül, hogy ordas nagy kamu az egész.
  • narumon
    #15
    Szerintem nagyon nem egy dologról beszélünk.
  • globint
    #14
    Kösz. Nem tudok angolul, csak németül. Az angol szöveget google segítségével "olvasom". A barátommal németül beszélek, és innen tudom, hogy egy közös üzletfelünk (aki Miskolctól nem messze üzemelteti 100 fős cégét) gyógyította meg, de mivel fél az a közös barátunk, hogy kuruzslásért beperelik, nem szeretné reklámozni a "tudományát", eljárását. Úgyhogy amit én tudok, nem puglikus, amit meg a honlap ír, azt én is csak google-val tudom elolvasni.
  • csimmasz
    #13
    Nem áll szándékomban sértegetni téged, de ha idegen nyelvű oldalt linkelsz az a minimum, hogy megtiszteled azokat akik nem beszélik azt a nyelvet, hogy pár szóban összefoglalod miről van szó!

    Had ne kelljen translatolni meg egyebek.

    Remélem érted az építő kritikát, és nem veszed személyes sértésnek, valamint legközelebb automatikusan segíted a többi fórumozót.

    Köszi!
  • globint
    #12
    Egy barátom büszkén osztja meg a gyógyulását. Nem is gondolnánk, hogy mennyi idős. Nem kemoterápia segített rajta, nem is az általatok emlegetett orvosi csodaszertől gyógyult meg. Ez egy nem nagyon puglikált cucc, Miskolctól nem messze....
    Itt látható: http://www.ernstbonecancer.com/
  • csimmasz
    #11
    Ja egyébként a szer neve amiről beszélek a Culevit.
    Itt nézelődni
  • csimmasz
    #10
    Nem tudom egyre gondolunk e de igen, szinte csodaszer, de nem gyógyít semmiféle rákot!

    Ez a készítmény egy olyan segítség a szervezet számára amivel jobban küzd a rák ellen.
    Nem helyettesíti sem a kemo-t sem a sugárzást viszont ezeknek a nagyon drasztikus kezeléseknek a kedvezőtlen hatásait enyhíti nem elhanyagolható mértékben!

    Az én fateromnál is daganatot találtak és megkezdték a szokásos kemót meg sugárzást, de abba kellt hagyni mert rettenetesen leromlott az öreg állapota, csak feküdt egész nap, szinte szürke volt a bőre, a leletei sem lettek jobbak, majd elkezdte szedni ezt a szert , azz étvágya, az életkedve visszatért, mamár dolgozni is jár, és a leletei olyan jók, hogy nincs szükség egyenlőre tovébbi kemóra és sugérzásra.

    A kezelések alatt olyan comb fájdalma volt hogy nem tudott járni sem hiába szedett fájdalom csillapítót, de a szer használata közben ajánlották más betegek az akupunktúrás kiegészítő kezelést, mióta azt a kezelést is kapja, olyan mintha semmi baja sem lenne.

    Kb 15000 forint egy hónapra a szer ha a tagja vagy valami rákosok egyesületnek vagy mi.
    Nem tudom igazán mert ritkán járok haza, és mióta szedi nem is kell hivogatnom aggódva, hogy elveszítem.

  • asszongyahogy
    #9
    Emberkísérlet? Ma is megveheted a szert a honlapjukon, és várhatod a csodát.
  • narumon
    #8
    Ez az éhenkórász magyar ez szar duma. Magyarországon jelenleg is van olyan biotechnológiai kutatócég ami a világ abszolút élvonalába tartozik, ha nem is a legjobb de az első háromban benne van a saját területén.