16775
banner
  • harras25
    #16775
    Azért valamennyi net van, telefonról mobilnet, csak változó, 0,3-20 Mbit/s tartományban bármi lehet
    Eddig nem kérdezett rá, mit akarok :)
  • xido
    #16774
    Ha a pusztában vagy éppen...feltételezhetően neted sincs,így a feltelepített játékoddal offline fogsz játszani..a gépre (is) ment,nyugodtan told..majd mikor megint netre kerülsz..következő indításnál minden bizonnyal rá fog kérdezni,mit akarsz folytatni..a local vagy a cloud mentést..illetve akarod-e felülírni a felhőbeni adatokat...
  • harras25
    #16773
    Sziasztok !

    Az érdekes 1. rész és a kissé nehézkes 2. rész után már van 60 órám a 3. részben.
    Hát, ezt szerintem hónapokig lehet játszani, annyi a küldetés és a helyszín.

    Első kérdésem, amiről ellentétes információk vannak a neten:
    A kaják és italok halmozottan is pótolják a HP-t ?
    Van ahol azt írják, hogy nem, mindig az utolsó fogyasztás számít, máshol meg azt, hogy különböző (tehát pl víz+sült csirkecomb) ételek/italok hatása együttesen javít.

    A másik, hogy nekem úgy tűnik, hogy felhőbe ment, pedig van witcher 3 saves könyvtár a gépen. Nekem az lenne a jó ha minden mentés merevlemezre menne. Vagy oda is. Pusztában nincs vezetékes hálózat, ha egy videó bejátszásos ellenségről többször lepattanok a space-elgetés mellett sokszor kell várnom a mentett állás visszatöltésére.
    Lehet valahol állítani a mentések helyét ?
  • Tetsuo
    #16772
    Köszi, majd megnézem!
  • Savaran
    #16771
    Nem nem, a steamben az előző verziót ki lehet választani, jobb klikk tulajdonságok beta és az előző verzió
  • Palinko
    #16769
    Igen a sorozat nem lett jó de nem az említett dolgok miatt.
  • lwb
    #16769
    A nextgen patch óta a stabilitás egy picit megrendült, de nekem mára már egész játszható lett a játék. Még RT reflectionst is be tudom kapcsolni és 60 fps körül maradok. Fagyást mondjuk sose tapasztaltam, megjelenéskor volt CTD, de fagyás nem.
    NG+ szerintem eleve full felesleges volt. Egyszer vittem csak végig, de nem adja azt az élményt, mint az NG, százszor inkább indítok egy új NG karaktert, mintsem a régit folytatom NG+ -ban.
  • uwu2020
    #16768
    Én pár év után most újrajátszom a játékot, és elég sok dolog van a mi nem tetszik, de nem tudom valós panasz-e az alábbiak közül valami:
    1.) Sokszor kifagy a játék, vajon nálam lehet valami gebasz? Néha úgy kifagy, hogy csak a power gomb marad.
    2.) A karakterfejlesztésnél sok képesség 3 ponttal maxos lett, úgy emlékszem régen régen sok 5 pontos volt; most így elég fura a karakter, és vagy 80 pont marad a végén.
    3.) Az alapjáték és a NG+ egymáshoz képest is nagyon torz ez ellenfél erejét és Geralt erejét illetően. Régen ez is jobb volt, most sok az egy másodperces ellenfél, csak a páncélosok bírják, viszont Geralt is könnyebben megfekszik, csak általában nincs rá idő. Kérdés, hogy tényleg így van, van ennek valami objektív adata?
    4.) A nem módosított könnyű pácél extra szar lett, szinte kötelezővé vált a könnyűre bájolt nehéz páncél, nem tudom, ez is csak érzésre van-e így?
    6.) És ott van még Ciri, akit rühelltem mindig is játszani. Az alapjátknál még nincs gond, de NG+-ba iszonyatosan béna lett.
    6.) Amin kellett volna javítani az a lóvé a NG+-ba, merthogy feleslegesen sok lehetne, ha lenen pénz a kereskedőknél.

    Összességében nem bántam meg, hogy újrakezdtem, a fentiek ellenére továbbra is az egyik legjobb játéknak tartom. Nem is értem a lentebb írt kritikát; a játéknak jó a története, és a mellékküldik is igényesen, érdekesen vannak összerakva, pedig rohadt sok van. A buzizás meg niggerezés nem tudom honnan jött (Netflix? mert a 3. sorozatot azt nem néztem), de ez a játék egy szláv eredetű mitológiával átitatott világ, Geralt olyan messze van a feketéktől meg a buziktól, mint Makó Texastól.
  • Tetsuo
    #16767
    Köszönöm, de nem rakom újra. Várok kb. jövő tavaszig és veszek egy 4070-et. Van dolgom így is és játékom is van. Valami 2vh-s stratégia - még nem próbáltam. Ja, meg a GTA V-t fejezem be éppen.
  • xido
    #16766
    Nekem valamiért úgy rémlik,hogy volt/van olyan opció a steamen,hogy kikapcsold a játékok automatikus frissitését..
    ezen a vonalon tovább haladva a gugli dobott ki lehetőséget arra,hogy töröld le a játékot és egy régebbi verzióját rakd vissza..

    steam game downgrade
  • Tetsuo
    #16765
    A frissített, de DX11-es verzióra gondolsz, ugye? Próbálgattam, már nem szórakozok vele. Jóval egyszerűbbre kell vennem a beállításokat, mint azelőtt, hogy ne szaggasson durván.
  • lwb
    #16764
    A számtan is annyira megy, mint a történelem, te normalitáspárti, te.

    "míg lesz egy videókártyám "
    Hát, az nem árt.

    "A történet viszont olyan gagyi, mint alább a sorozatot magyaráztátok. "
    Bárcsak a sorozat története olyan lenne, mint a játéké ... Ha szerinted gagyi a W3 története, akkor végképp nem tudok neked mit mondani.
    Pedig se feketék nincsenek benne, se ratyik.
  • Savaran
    #16763
    A steamben el tudod indítani a régi verziót is.
  • Tetsuo
    #16762
    Miután kigyűlölködtétek magatokat alpári módon támadva a kisebbséggé lett normalitáspártiakat, az eredeti témáról is szót ejthetnétek: magáról a játékról.
    Nekem sajnos élvezhetetlenné vált a nagy frissítéssel. Talán megvárom, míg lesz egy videókártyám és folytatom, de lehet hogy ezt a részt már elengedem. A látvány, a terep, bizonyos mozgások nagyon jók, korában lenyűgözőek voltak, legalábbis a riválisokhoz képest. A történet viszont olyan gagyi, mint alább a sorozatot magyaráztátok. Mintha gyerekek találnák ki, hogy legyen benne sárkány is! meg hasonlók.
  • lwb
    #16761
    "Régen volt egy topik az ilyen sötét hozzászólásoknak, ez nemhogy odavaló lenne, de még ki is tűzném az első helyre. Szégyelld magad."

    Magam sem tudtam volna szebben megfogalmazni. Azt hiszem ez legyen akkor a zárszó.
    Egy rakás kommentelőben óriásit csalódtam mondjuk. Oh well, túlélem.
  • Tetsuo
    #16758
    Nem is írtam, hogy legyenek ilyen filmekben néger rabszolgák, azt írtam, hogy nemesként vagy lovagként ne szerepeljenek, mert nem illik a képbe. Hogy így kiforgatod a szavaimat, az csodálatos...
    Én modjuk el bírnám azt is viselni, hogy négereket fehérek alakítanak kifestve vagy ilyesmi, pontosan azért, amit írtál, mi itt Európában fehérek vagyunk és közünk sincs a négerekhez.
    A melegség szó már foglalt, mondjuk helyette a buzulást, néhány évtizedig volt bizonyos társadalmakban természetes de nagyon kevés társadalomban! (ergo hazudtál megint), sem előtte, sem utána nem volt az. Akkor bukkan fel egy társadalomban elfogadottként sőt már piedesztálra emelve, amikor a társadalom a bukás szélén áll egy erkölcsi és szellemi süllyedés eredményeként. A fertő egy (nagyon magas) lépcsőfoka.


    Hogy fehér uralom volt-e Európában? Nem határozták így meg, mert természetes volt, hogy más kontinensekről nem jönnek csak úgy emberek. Ha jönnek, az k*rva nagy probléma volt. (az ógörögök "sárga veszedelme" stb.) Alapvető és működő hierarchia volt az emberek között társadalmakon belül egészen az emancipációkig, az egyenlősdiig, azóta a hitványé a terep. A társadalmon kívülieket általában lenézték, barbárnak tekintették, jóval az átlag polgár alá sorolták. A világ minden felén Amerikától Afrikán át Japánig, viszont voltak kivételek. Az európai lovast a dél-amerikai indiánok tisztelettel fogadták, illetve általában a fehéreket a bőrszín miatt először jobban tisztelték, mintha másszínű idegen lenne (Indiában, Japánban például). A négereket pedig, ha találkoztak velük, embernek sem tekintették. Vásári mutatványokon, ketrecben vagy nemesi udvarokon pórázon vezették őket, mint egzotikum.
    Főként zsidók és arabok kereskedtek emberekkel az ókortol napjainkig. Ők pláne nem tekintették embernek a néger embereket.


    Mondjuk nem tudom, mi volt bántó abban, amit írtam, direkt kerültem a sértődésre okot adó kijelentéseket.

    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2023.07.17. 15:17:55
  • Savaran
    #16759
    Merlinnek cimeztem eredetileg csak elütöttem sorry 16755
  • Savaran
    #16758
    Erősen sok a ferdítés, ugy csavarod meg hogy neked legyen igazad, igaz pl hogy az ókorban természetes volt a buziság és a pedofília, de ez csak a görögökre és a rómaiakra korlátozódott, ha jól tudom a kelta, a szkíta, később a szarmata és germán népeknél ez nem volt jellemző.
  • MerlinW
    #16755
    "Ami azt jelenti - gyengébbek kedvéért -, hogy a néger ember a fehérek alá volt rendelve, pláne nem volt ura fehéreknek (csak ha ezek ritkán, rabszolgái lettek Afrikában), a homokosság pedig szégyellni és rejteni való volt."

    Csak egy kis korrekció, mert nagyon más világban élsz. A több százezer éves történelmünk során ~300 évig volt fekete rabszolgatartás (előtte is volt, pl. a rómaiaknál, de bőrszíntől függetlenül, szociális státusz alapján, azaz bárki aki külföldi, szegény, bűnös, stb), a melegség pedig a legtermészetesebb dolog volt az ~1500-as évekig amikor is a keresztény egyház elkezdett ferdén nézni a témára, majd 1800 körül jött a nem beszélünk róla negatív gondolkodás. Az egyház átnevelte a társadalmat, ennek a levét isszuk ma.

    Lényeg, hogy a civilizációnk első ~4500 évében nem volt "fehér uralom", sem általános homofóbia. Meg persze a civilizáció előtti 300 ezer éves emberi történelemben sem.

    A szexualitás téma 99%-ban az emberiég igen kis részének (nyugat Európa, és (főleg) USA) műbalhélja. A nem keresztény keleten és délen kevésbé - vagy abszolút nem - probléma, lévén ők mindig úgy kezelték a témát ahogy kell, azaz magánügyként. Jól mutatja ezt, hogy máig nincs semmilyen adatunk arról, hogy pl. az ázsiai országokban milyen arányok uralkodnak.

    Pár további fun statisztika:
    - a föld népességének 4%-a fehér (pár száz év és eltűnünk)
    - feketék voltak az első emberek
    - a föld lakosságának 10-15%-a (~1 milliárd ember) nem heteroszexuális.

    Régen volt egy topik az ilyen sötét hozzászólásoknak, ez nemhogy odavaló lenne, de még ki is tűzném az első helyre. Szégyelld magad.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.07.17. 14:57:59
  • lwb
    #16756
    "Mert már rég nem arról van szó, hogy valahol el vannak nyomva ezek, hanem ők külön jogokat követelnek és kanpak egyre többet"

    Jaja, külön jogokat. Végül is minden könyvet fóliázni kell, nem csak a meleg embereket megemlítőket, szóval igazad van. Egy férfi és egy nő csókjelenete miatt lemehet a film délelőtti műsorsávban is, de két nő csókjelenete miatt már csak az estiben 16-os karikával. De ezek ugye egyenlőek mind. :) Meleg is házasodhat Magyarországon, csak nem hívjuk izének, házasságnak, hanem semminek se hívjuk, de azért tényleg ugyanazok a jogai, mint a heteróknak. Folytassam még?
  • lwb
    #16755
    Mi az az "előkelő státusz"?

    "Ami azt jelenti - gyengébbek kedvéért -, hogy a néger ember a fehérek alá volt rendelve, pláne nem volt ura fehéreknek (csak ha ezek ritkán, rabszolgái lettek Afrikában), a homokosság pedig szégyellni és rejteni való volt."
    Gyengébbek kedvéért. :DDD Azt vágod, hogy a keresztény Európában senkinek nem volt fekete rabszolgája, az már az újkorral, a felfedezések korával jött, de ott is annyi csavarral, hogy rabszolgaság csak a gyarmatokon volt, a kontinensen nem volt engedélyezett. A középkori keresztény Európában tilos volt a keresztények rabszolgaságba taszítása, ezért a biznisz csak olyan szinten ment, hogy általában muszlim birodalmakkal vívott háborúk eredményeképp eladták a muszlim katonákat egy másik, Európán kívüli országnak. Fekete rabszolgája európainak nem volt. Fekete alig volt Európában, mivel az utazás egy picit nehéz volt, de azért voltak egy páran: szaracének, mórok főleg a mai Spanyolország területén.

    Mindez ugye Európa, de középkor az nemcsak Európában volt, hanem az egész világon, ahol éltek feketék, fehérek, sárgák, vörösek ... stb. Jézusom, hogy ezt le kell írjam.

    A homokosság az európai keresztény kultúrában bűn volt. Más kultúrákban meg nem. Középkor meg - ismét - nemcsak Európában volt, hanem más földrészeken is, bármilyen sokkoló. Ráadásul ugye az ókori Európában meg nem volt bűn a homokosság, sőt. Nagy hagyománya tehát ennek nem volt, csak akkor éppen ez volt az új trend.

    De a hasonlatod nem ezért volt hülyeség, hanem mert a Witcher nem a középkorban játszódik. Tudod mi volt még a fekete rabszolgáknál is kevesebb a középkori Európában? Elfek meg sárkányok meg witcherek meg varázslónők.
  • Tetsuo
    #16754
    Idézet: "Elmebeteg már a "kreatív" gondolat is, hogy egy középkori környezetben négerek vagy a buziskodás előkelő státuszban szerepeljen. Ugyanis anakronizmus lenne."

    Alább pedig leírtam, hogy kell érteni a középkori megjelenést egy fantasyban.
    Vagyis annak idején is létezett homoszexualitás, sőt négerek is, de egyik sem volt "előkelő státuszban". Ami azt jelenti - gyengébbek kedvéért -, hogy a néger ember a fehérek alá volt rendelve, pláne nem volt ura fehéreknek (csak ha ezek ritkán, rabszolgái lettek Afrikában), a homokosság pedig szégyellni és rejteni való volt.
    A lényeg, hogy a Netflix, de már általánosan a filmipar is lefeküdt a buzilobbinak és értelmetlenül, kvótaszerűen tolják az aberrációt és egyéb abszurditásokat, hogy megtévesszék az embereket. Mert már rég nem arról van szó, hogy valahol el vannak nyomva ezek, hanem ők külön jogokat követelnek és kanpak egyre többet, a világ pedig anarchia felé sodródik.

  • lwb
    #16753
    Ez így van. Olvasva itt egy videojáték-fórumot (és nem a vadhajtások fórumát), sikerült is nekik teljesen agymosni az embereket.

    Az egyik véglet az a trend, hogy mindenki meleg vagy fekete az új filmekben, ami fszság, ahogy lentebb is írtam. Meg értelmetlen. Van reprezentáció és van túltolás és ez túl lett tolva. De közben ezek észre sem veszik, hogy a fröcsögve zsidózó meg bzizó lúzerek az nem a normalitás, hanem csak a másik véglet.
    Közben a világ értelmesebbik fele szépen elvan a két véglet között. De sebaj, beáraztam ezeket a kommentelőket annak, amik. Az élet egy tanulási folyamat.
  • lwb
    #16752
    "Négerek és buzik is voltak a középkorban, legalább ennyit tudsz. Gyenge szalmabáb volt ez is."

    Egyetértünk. Csak akkor azt mond meg, hogy mi a búbánatos fsznak hoztad fel? Olvasod is, amit írsz? Ki írt itt középkorról meg négerekről meg buzikról szerinted?
  • lwb
    #16751
    "Többség tudja, hogy igazad van."
    "Lehet kissé indulatosan fogalmaz"

    LOL. Gyerekek, két lépésből zsidó szabadkőműves lettem. :D
  • lwb
    #16750
    Elmentem aludni. De ahogy látom sok értelme nem volt maradni, nem az én "páholytársaim" másztak elő, hogy megvédjenek és nem engem. :)
  • Tetsuo
    #16749
    Lehet, hogy nyersen vagy kissé indulatosan fogalmaz Savaran, de érvei közelebb állnak az igazsághoz, mint a tieid.
    Te okoskodsz, meg szalmabáb-érvelsz maximum.
    Csak a nekem adott válaszra reflektálok, a többire talán a címzett riposztol.

    A Witcher olyan fantáziavilágban játszódik, ami középkori miliőre épül. Tetszik vagy sem, a középkor meghatározó az adott környezetben. Ezért feltételezi normális ember, hogy nem lát sportkocsit vagy mobiltelefont a következő jelenetben - te ezzel máshogy vagy, oké.
    Négerek és buzik is voltak a középkorban, legalább ennyit tudsz. Gyenge szalmabáb volt ez is.

    Különben megjegyzem, ezt nem ellened, hanem a későbbi vitafolyam helyesebb irányba terelése végett, nem az a liberális vagy konzervatív (vagy keresztény, vagy homokos vagy akármi) aki magát annak vallja, hanem aki úgy él, ráillenek a definíció meghatározott keretei, kritériumai. A definíciót viszont többen máshogy értelmezhetik, pl. ki szigorúbban, ki lazábban veszi az adott kereteket.
    Egyébként a használt fogalmakat is többen rosszul használják, emiatt érdemes általánosabban megnevezni. Pl. a posztliberalista nyilvános, szodomita vonaglást egyszerűen a Romlás egy fejlett fokozatának; amihez lépcsőzetesen vezetett az út az 1789-es francia szabadságharctól a magyar reformkoron át. De a szabadságharcnak is voltak előzményei, az úgynevezett reneszánsszal, a humanizmus terjedésével, a reformációval csokorban sőt mindezeknek is, hiszen a Romlás kezdete jóval a történelmi idők előttre tehető. Ilyen szempontból a liberalizmus az erkölcsi szabadosság, a rend-ellenesség, egyfajta deviáció hagymázas, alaptalan szólamokkal.
  • hapi
    #16748
    Ugye azt vágjátok hogy, minden amiről vitáztok Magyarországon csak számok. Az LMBTQ emberek száma kb a lakosság 1-5%. Az őket utálóké jóval magasabb akár 40 % is lehet. Mivel a cél csak a hatalom és a pénz, a többi már matek. Törvények a kisebbség ellen, szavazat a többségnél, lejáratása a kisebbségnek (közpénzből) növeli a többséget, ergo még több szavazat. A többit már csak a szátokba adták, sajnos azt is közpénzből. Ti jó kutya módjára ismételgetitek, ők meg röhögnek.
  • Palinko
    #16736
    Én megnéztem 4 részt igazából ugyanúgy el lehet nézni mint eddig. Hozzáteszem hogy csúszott a hang mint a fene, többet telefonoztam közben mint néztem szóval nagyon nem kötött le. Witcher sztorikat néha felevelenítő valamilyen sorozatnak tűnik továbbra is. Sajnos nagyon messze van attól amit vártunk és most hogy ez a próbálkozás így megvolt, gondolom minden fajta jog náluk van meg amúgy sem készítene senki egy másik verziót belőle. Szóval egy nagyon jó alapműből egy igen számos rajongótábornak továbbra is a Witcher leggyengébb formátuma a mozgóképes lesz szerintem és nagyon nagy lehetőséget szalasztott el a filmipar azzal hogy így kezelte ezt az alapanyagot.
  • TomStorm
    #16746
    Jól van ne kapd fel a vizet itt csak szájkarate van.Majd ha élesbe találkozol egyel akkor csaphatod:D
    Többség tudja hogy igazad van ne aggódj..
  • Savaran
    #16745
    Na mivan nem jönnek segíteni a páholytársak?:)
  • Savaran
    #16744
    Egyenlőre még a te böfögésed az ami igazán nem számít, a normális emberek elitélik a devianciát és az agybetegek ajnározását, és a gusztustalankodást, lexarom minek határozod meg magadat felőlem őzike is lehetsz csak ne ugorj a kocsim elé, alapvetően két nagy halmaz van ebben az országban, aki nemzetben gondolkozik és aki nem. Ilyen egyszerű, ha te a tolerancia útját választod akkor tolerálj engem is, mert szólás szabadság van, amint nem tolerálsz te is ugyanolyan gaz kirekesztő leszel mint én
  • lwb
    #16743
    Mit? Hogy neoliberális vagyok? :D Az pont nem vagyok. Vagy hogy zsidó? Tudod, mit a kedvedért leszek zsidó, oké? Nekem ez nem pejoratív, pont lesz-rom, a te véleményed meg úgyse számít, sose számított, soha nem is fog számítani.
  • Savaran
    #16742
    De legalább tagadnád, de nem tagadod :)
  • lwb
    #16741
    Tudod, azért használtad, igaz? :D Inkább zsidózzál egy picit még, az legalább hiba nélkül megy.
  • Savaran
    #16740
    Tudom hogy semmi köze nincs ezért neveztem neo liberálisnak mondjuk a te fajtádnál az is csoda ha nem keveritek 56 ot 48 al, veled kb olyan élvezetes vitázni mint hűtőszekrényt árulni az Anktartiszon
  • lwb
    #16739
    Azt vágod, hogy a neoliberalizmusnak semmi köze a liberalizmushoz, nem? Ez kezd vicces lenni. :D
    Asszem galambbal sakkozok
  • Savaran
    #16738
    Ti vagytok a faék egyszerűek, messziről kiszagolom a fajtádat, tökmindegy hogy az vagy e vagy csak egy mezei neoliberál a lényegen nem változtat
  • lwb
    #16737
    Na, csak kifigyelt egy kis zsidózás a végén. :D Baszki, olyan faék egyszerűek vagytok, meg kiszámíthatóak.
  • Savaran
    #16736
    Nem való nektek ez az ország menjetek nyugatra vagy izraelbe, ott biztos elfogadnak titeket nekünk frusztráltormális lúzer oroszoknak meg jó lesz itt, ha nem tetszik el lehet takarodni a devianciátokkal együtt