The Witcher 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Plata írta (#16814):
Nem fogok várni,tudom hogy csak 16%-ig toltam,de kb 30 óra van benne már.
Jó hír csak neked: CDPR most jelezte, hogy minden mentés átmegy majd a remasterbe, tehát ott tudod majd folytatni, ahol abbahagytad.
militavia írta (#16821):
A 3. rész elején, amikor az úriember kérdezget a dézsában ülve, lényegében az a párbeszédbe ágyzott mentés importálás. Nem kell végigvinni az első kettőt.
Hovatovább, ha tápos karakter kell az új kieghez, akkor lehet, hogy szomorú leszek, mert nemtom megvan-e még a végigvitt mentésem. Fix, hogy nincs időm végigtolni az egész játékok kiegestül, csak hogy a 3. kieggel toljam.
Illene bele egy olyan opció, hogy 2x vagy 3x szintű Geralt generálódjon le, és akkor azzal kezdesz.
Annyi, hogy a 2-ben szerezhető tetkó nem jön így át, csak ha mentésből hozod. Amúgy igazad van.
A W3-ban szerintem most is van olyan opció, hogy eleve a kieggel kezdesz és nagyobb szinten stb. Gondolom lesz megint majd.
Plata írta (#16818):
Ugye most hogy jön a remaster egy kérdés merült fel bennem.
Azt mondtátok várjam meg és kezdjem újra,ezzel kapcsolatban merült fel az a kérdés hogy vajon ha úgy kezdem újra hogy végigjátszom az első részt meg a másodikat és a mentést viszem a harmadikra az úgy mássá teszi a sztorit?
Mert mind a három játék megvan ráadásul ugyanott,igaz a W1 megvolt dobozosan is,csak elveszett festésnél.
De lényegtelen mert három példányban volt meg úgy is.🤣
Na és a vicc az hogy sosem toltam végig.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2026. 08. 28. 09:48
A 3. rész elején, amikor az úriember kérdezget a dézsában ülve, lényegében az a párbeszédbe ágyzott mentés importálás. Nem kell végigvinni az első kettőt.
Hovatovább, ha tápos karakter kell az új kieghez, akkor lehet, hogy szomorú leszek, mert nemtom megvan-e még a végigvitt mentésem. Fix, hogy nincs időm végigtolni az egész játékok kiegestül, csak hogy a 3. kieggel toljam.
Illene bele egy olyan opció, hogy 2x vagy 3x szintű Geralt generálódjon le, és akkor azzal kezdesz.
A W1 W2 sosem ment végig.🤣
Plata írta (#16818):
Ugye most hogy jön a remaster egy kérdés merült fel bennem.
Azt mondtátok várham meg és kezdjem ójra,ezzel kapcsolatban merült fel az a kérdés hogy vajon ha úgy kezdem újra hogy végigjátszom az első részt meg a másodikat és a mentést viszem a harmadikra az úgy mássá teszi a sztorit?
Mert mind a három játék megvan ráadásul ugyanott,igaz a W1 megvolt dobozosan is,csak elveszett festésnél.
Minimálisan csak. Konkrétan a 2-ből annyi pluszt tudsz átvinni a 3-ba, hogy lesz tetkó a nyakadon, ha csináltattál magadnak a 2-ben. Ez azt hiszem az egyetlen olyan dolog, amit a kérdés-felelek résznél ne tudnál mentés nélkül is megcsinálni a játékban.
Magyarán sok értelme nincs.
Sőt, szerintem a W1-nek neki se állj, mert évek óta dolgoznak egy remake-en, ami akár már jövőre jöhet is.
Azt mondtátok várjam meg és kezdjem újra,ezzel kapcsolatban merült fel az a kérdés hogy vajon ha úgy kezdem újra hogy végigjátszom az első részt meg a másodikat és a mentést viszem a harmadikra az úgy mássá teszi a sztorit?
kjozsef056 írta (#16816):
Még jó hogy nem vettem meg a kiegeket pénzért. 😊
Most már végre végig kellene vinnem ha már előrendeltem anno...
Hát, végül is csak 10 évet kellett várnod rá, de megspóroltad az árát 😄
Most már végre végig kellene vinnem ha már előrendeltem anno...
lwb írta (#16812):
Ez részben igaz. Nyilván a level különbség a lényeg a rendszer miatt, de azért a gear sem lényegtelen: van olyan witcher gear ami ad extra potion slotot meg van olyan spéci gear a játék végén, ami gyógyít pár %-ot, ha megölsz egy ellenséget.
Meg jobban is néznek ki a witcher gearek rendszerint.
Én a játékot emiatt a saját első vértemmel játszva fejeztem be asszem, mert jól néz ki és úgysem számított semmt, hogy mit kapok stat bónuszként.
Plata írta (#16811):
Tögnap befejeztem a bögyös varázslólány kalandjait és elküldtem a búsba.
Vagyis valami kaer izébe.😎
Most csinálom a vörös részeg kalandjait,a gyerekét már szellemesre csiklandoztam,most keressük a nejét meg a lányát,a nejét elcsórták a lápi banyák,a lánya meg elment a búsba,de megkeresem.
Na persze majd este,ha ráérek.
Én lehet a helyedben kivárnék szept végéig most már. Ha nem lehet mégse átvinni a mentéseket, akkor csak pár órát kell újrajátszanod, mivel még nagyon az elején vagy.
militavia írta (#16810):
Teljesen lényegtelenek a Witcher gearek. Csak Geralt LVL vs szörny LVL-je számít lényeében.
Ez részben igaz. Nyilván a level különbség a lényeg a rendszer miatt, de azért a gear sem lényegtelen: van olyan witcher gear ami ad extra potion slotot meg van olyan spéci gear a játék végén, ami gyógyít pár %-ot, ha megölsz egy ellenséget.
Meg jobban is néznek ki a witcher gearek rendszerint.
Vagyis valami kaer izébe.😎
Most csinálom a vörös részeg kalandjait,a gyerekét már szellemesre csiklandoztam,most keressük a nejét meg a lányát,a nejét elcsórták a lápi banyák,a lánya meg elment a búsba,de megkeresem.
Na persze majd este,ha ráérek.
lwb írta (#16805):
Azért a W3-ban eléggé lineáris a játékmenet a főszálon. Elmondom, hogy én mit szoktam csinálni:
- Velennel kezdem nyilván a háromból
- Velen: elsőnek elmegyek Keirához, aztán ha annak a rövid küldetésvonalnak vége, akkor megyek a Bloody Baronhoz, aztán Oxenfurtba a lányához és innentől a történésszál egyenesen visz a mocsári banyákhoz, ahol a feleséget megtaláljuk és aztán mehetünk is Novigradba
- Velen mellékküldik: Keirát mindenképp megcsinálom, mármint a küldetését végig, illetve összeszedem a witcher cuccokat, de minden más ki is maradhat akár, nem lényegesek (csak ha kell a pénz)
- Novigrad és Skellige eléggé lineárisak szerintem, nagyon nincs lehetőséged letérni az főszálról, mellékküldetések közül Dandelionnak és Zoltannak segíteni érdemes (főleg, ha gwentet játszol) és Skelligén Yennefer küldetését is érdemes megcsinálni (a dzsinneset)
- a két kieget meg csak az alap végigjátszása után érdemes elkezdeni: elsőnek Heart of Stone, aztán végül Blood and Wine
Igazából a mellékszálak teljesen opcionálisak, a witcher geareket érdemes megcsinálni (legalábbis azt, amelyiket viselni akarod: light, medium vagy heavy), mert sokkal jobbak szinte mindennél (kivéve az utolsó kieg végén, amiket kapsz, de az a játék legvége kb), de ez sem muszáj. Teljesen rád van bízva és normalon vagy az alatt simán végigvihető a játék ilyen optimalizálás nélkül is.
Fontos, hogy minden mellékküldetés opcionális. Ne hagyd magad elveszni a sok kérdőjeles térképen.
Teljesen lényegtelenek a Witcher gearek. Csak Geralt LVL vs szörny LVL-je számít lényeében.
lwb írta (#16808):
Lovagolni is tudsz, van Roach ... Nem "rontottad el", mindegy igazából a sorrend, csak szerintem úgy optimális meg logikus, ha előbb megbíz a bloody baron és csak azután mész a banyákhoz, ahol a felesége van. De kb mindegy is.
Itt inkább arra figyelj, hogy Keira patkányos-tornyos küldetése után ne öld meg Keirát, hanem küldd el Kaer Morhanbe. Ezzel megmented majd később Lambert életét az ostromkor. De igazából ez sem olyan lényeges a játék szempontjából.
Abba bele fogsz hamar unni, ha minden mellékküldetést megcsinálsz. Ameddig ez szórakoztat, addig csináld, ha már nem, akkor hagyd a fenébe. Nem maradsz le semmiről, bőven elég az xp és a pénz is.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2026. 08. 26. 12:24
Köszi a tippet,nekem be jön ez a gyalogolás.😎
Itt inkább arra figyelj, hogy Keira patkányos-tornyos küldetése után ne öld meg Keirát, hanem küldd el Kaer Morhanbe. Ezzel megmented majd később Lambert életét az ostromkor. De igazából ez sem olyan lényeges a játék szempontjából.
Abba bele fogsz hamar unni, ha minden mellékküldetést megcsinálsz. Ameddig ez szórakoztat, addig csináld, ha már nem, akkor hagyd a fenébe. Nem maradsz le semmiről, bőven elég az xp és a pénz is.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2026. 08. 26. 12:24
lwb írta (#16805):
Azért a W3-ban eléggé lineáris a játékmenet a főszálon. Elmondom, hogy én mit szoktam csinálni:
- Velen: elsőnek elmegyek Keirához, aztán ha annak a rövid küldetésvonalnak vége, akkor megyek a Bloody Baronhoz, aztán Oxenfurtba a lányához és innentől a történésszál egyenesen visz a mocsári banyákhoz, ahol a feleséget megtaláljuk és aztán mehetünk is Novigradba
- Velen mellékküldik: Keirát mindenképp megcsinálom, mármint a küldetését végig, illetve összeszedem a witcher cuccokat, de minden más ki is maradhat akár, nem lényegesek (csak ha kell a pénz)
- Novigrad és Skellige eléggé lineárisak szerintem, nagyon nincs lehetőséged letérni az főszálról, mellékküldetések közül Dandelionnak és Zoltannak segíteni érdemes (főleg, ha gwentet játszol) és Skelligén Yennefer küldetését is érdemes megcsinálni (a dzsinneset)
- a két kieget meg csak az alap végigjátszása után érdemes elkezdeni: elsőnek Heart of Stone, aztán végül Blood and Wine
Igazából a mellékszálak teljesen opcionálisak, a witcher geareket érdemes megcsinálni (legalábbis azt, amelyiket viselni akarod: light, medium vagy heavy), mert sokkal jobbak szinte mindennél (kivéve az utolsó kieg végén, amiket kapsz, de az a játék legvége kb), de ez sem muszáj. Teljesen rád van bízva és normalon vagy az alatt simán végigvihető a játék ilyen optimalizálás nélkül is.
Fontos, hogy minden mellékküldetés opcionális. Ne hagyd magad elveszni a sok kérdőjeles térképen.
Akkor megint rosszul csináltam.😊
Keira sztorija nem ért véget,de csináltam,a mocsári banyákat lapátra tettem.Most mentem el a véres báróhoz,mellesleg fél térképet fel alá keresztül kasul gyalog bejártam.
Próbáltam egy griffes modot feltenni,nem jött össze,béna vagyok hozzá,szóval a gyalogolás maradt vagy hajókázás.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2026. 08. 26. 12:18
Plata írta (#16804):
Én mégegyszer nem,végre úgy kezdtem neki hogy a küldetések jók és nem csesztem el semmit,gondolom,az előzőt mikor feladtam megrekedtem mert valamit elcsesztem.
Nem rossz a Witcher,csak annyira semmi segítséget nema d hogy melyik küldit milyen sorrendben toljam és ha elcseszem akkor elmegy tőle a kedvem.
Dragon Age játékokban több segítséget ad a játék.
Vagy akármelyik másikban.
Még a Jedi játékokat sem toltam végig,mert kiakaszt hogy rendes térkép sincs meg némi segítség. Jó a sok falra mászás is untat.😎
lwb írta (#16803):
GoG-ra is jönni fog szerintem a remaster. A mentésekről egyelőre nincs info, de szerintem nem kell előről kezdeni majd mindenkinek.
Bár én biztos el fogom kezdeni újra megint.
Én mégegyszer nem,végre úgy kezdtem neki hogy a küldetések jók és nem csesztem el semmit,gondolom,az előzőt mikor feladtam megrekedtem mert valamit elcsesztem.
Nem rossz a Witcher,csak annyira semmi segítséget nema d hogy melyik küldit milyen sorrendben toljam és ha elcseszem akkor elmegy tőle a kedvem.
Dragon Age játékokban több segítséget ad a játék.
Vagy akármelyik másikban.
Még a Jedi játékokat sem toltam végig,mert kiakaszt hogy rendes térkép sincs meg némi segítség. Jó a sok falra mászás is untat.😎
Plata írta (#16802):
Nekem az összes Witcher GoG-os.
Vagyis volt dobozos változat is,de eltűnt festésnél.
GoG-ra is jönni fog szerintem a remaster. A mentésekről egyelőre nincs info, de szerintem nem kell előről kezdeni majd mindenkinek.
Bár én biztos el fogom kezdeni újra megint.
Vagyis volt dobozos változat is,de eltűnt festésnél.
Plata írta (#16800):
Remaster-nek nem örülök,még mindig nem toltam végig a hármat,fent van a gépen és néha tolom is,csak kevés időm van,ehhez meg kva sok idő kell,elmegyek egy két küldit megcsinálni és azt veszem észre elbasztam öt hat órát semmivel.
Ingyen megkapod. Nem mondták, de ha tippelnem kéne, akkor szerintem a régi mentéseket is át tudod majd vinni magaddal. Igazából csak nyersze vele, nem veszítesz semmit és nem kerül semmibe se.
Plata írta (#16798):
Geralt megy Diablo 4-be.
Látom nem láttad a hírt hogy a CD project red és a Blizz összeállt.
Jönnek a közös projectek.
Először jön Geralt Diablo 4-be,Bneten lehet kapni CD project játékokat,de a nagy meglepi szeptemberben jön.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2026. 08. 26. 10:16
Láttam, de nem tartom akkora hírnek. Elvileg ez csak valami kooperáció, felkerülnek a játékaik a battlenetre is, ott is meg lehet venni, meg jön egy skin a diablo 4-be (nem geralt, csak egy skin a sokezerből). A közös projektet meglátjuk, de szerintem ilyen overwatch karakter kategória lesz.
Ez nekem ilyen marketing izé, nem fontos hír. Ennél fontosabb a remaster meg az új kieg.
Látom nem láttad a hírt hogy a CD project red és a Blizz összeállt.
Jönnek a közös projectek.
Először jön Geralt Diablo 4-be,Bneten lehet kapni CD project játékokat,de a nagy meglepi szeptemberben jön.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2026. 08. 26. 10:16
Jövőre meg a Songs of the Past, ami nagy spekulációk ellenére nem ilyen visszaemlékezős flashback izé lesz, hanem Lettenben játszódik, ahonnan Dandelion is származik és nyilván a "songs" rész rá utal majd.
Remélem nem ölik meg Geraltot a végén. Le akarják zárni a Geralt részt és ugye a Blood and Wine végén szépen vissza is vonultunk, de remélem ennyire azért nem akarnak szakítani a karakterrel.
Plata írta (#16793):
Lánya megvolt. De a neje küldetés ében elakadtam.
Akkor ne aggódj, csináld végig a teljes küldetést a Pellerrel (kecskés - halott csecsemős) és menj el a lányához is Oxenfurtba majd. Aztán majd a veleni küldetés végén a mocsárban összeáll a kép.
lwb írta (#16792):
Ki az a süket báró? A bloody baron? Melyik küldetésnél akadtál el? A családja egy részét később fogod csak megtalálni (a lánya Oxenfurtban van, a feleségéhez végig kell vinned a veleni küldetésvonalat - ő a mocsári boszorkányoknál van, de nem fogod felismerni csak ha beszéltél már a báró lányával és végigvitted a Peller küldetését is), de ez nem baj, ezzel még nem törődj nagyon.
Lánya megvolt. De a neje küldetés ében elakadtam.
Olyanra gondolok ami nagyjából megmondja hogy a küldetéseket milyen sorrendbe kell letolni. Másodjára próbálom végig inni a játékot de valamit biztos elkúrtam mert a süket bárónál most is elakadtam. Fogalmam sincs miért nem megy tovább a küldi. Így megint felfogom adni.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2026. 06. 03. 15:12
JonasSandor írta (#16788):
Direct x 12-be rtx-el van annyi. 30 néha megvan.
Kapcsold ki. Eleve később rakták bele, nem is akkora nagy szám, teljesen felesleges.
Ezzel az erővel minden játék 10-30 fps, ha nincs csúcskártyád és feltolod a beállításokat maxra.
A mostani feltolt minimum spec sem akkora valami egyébként: i5 8400, gtx 1660 és 12 giga ram, viszont kell ssd. Recommended speceket nem tudunk még, de szerintem nagyon nem kell tartani tőle, mivel jön a mosteni gen konzolokra is, szóval nagyon nagy ugrás nem várható.
JonasSandor írta (#16785):
Nekem meg az alapjáték is játszhatatlan 20 fps jó ha megvolt, de mostantól már 0 lesz a windows 11 miatt, sokan kiesnek ebból is ahogy a Lord of the fallen 2-ből is.
Hát elkezdődik az átállás ebben a rendszerben is.
Win10 alatt is fog futni, csak nem lesz tesztelve igy nincs ra garancia, hogy jol fog futni.
Ugyanez a helyzet a gpu driverekkel is, hamarosan mar csak win11-re jonnek majd ki, mindenhol mashol maradnak a legacy driverek.
Elobb-utobb eljon az a pont, hogy muszaj lesz valtania mindenkinek, ahogy a win98-bol is lett mindenhol XP, majd win7bol win10, a 32-64 bites valtasrol nem is beszelve. En is win10-et hasznalok, nagyon meg vagyok vele elegedve, de erzem, hogy muszaj lesz megint osszeszoritott foggal lecserelni mindent. Kis tulzassal evtizedenkent egyszer belefer 😄
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Hát elkezdődik az átállás ebben a rendszerben is.
Plata írta (#16783):
Még az alapjátékot sem sikerült végig vinni. Nem hogy a dlc-ket. 😊
Én úgy nyolcszor kb a három platformon eddig 😊
Ettől még techdemo is nyilván, mivel az UE engine-t demozza, de ez már a gameplay.
De ettől még a korábban betett videó minősége gatya.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Főleg, hogy alap PS5-ön ment a játék, ray tracing és 60 fps mellett. Nem pro-n, alapon. Nem hiszem, hogy megvárják a generációváltást.
Eddig nem kérdezett rá, mit akarok 😊