110
  • Sippie
    "mert nekem az sem játszás, hogy egy fotelban/ágyon fetrengve nyomogatok egy kontrollert ..."

ja milyen undorító kényelmesen, nem fél méterről monitorba bámulva játszani :D
  • csimmasz
    Simán megoldható manapság!

De jól gondold meg, biztos akarod, hogy nem csak a jó nők hanem a ronda pasik is összetaperolnak mindenhol?
  • gombabácsi
    én tabletté operáltatnám magam!!!!!!!
  • Molnibalage
    Csak a mozi nem hulla. Főleg mikor trafó 3 szintű zskat agyatlan csillogás hoz 300 millát néhány hét alatt...

A színház az már más tészta...
  • Cat #26
    "olyan ez, mint amikor bejött a mozi -> na most majd nem lesz színház, bejött a tv -> na majd most nem lesz mozi ... ugyanmár!"

Nézd meg a prezit, pont ezeket hozza fel példának, ugyanis az, hogy ha valaminek a tizedére csökken a részesedése az igenis halálnak számít, és érdektelen, hogy néhányan a végsőkig ragaszkodnak a bakelithez, attól még hullának számít.
  • torreadorz
    Jaj istenem, holnapra meg leáldozik a kenyér aranykora mert tabletet fogunk enni... Van még valami amiről nem jelentették ki hogy vége van és a tablet veszi át a helyét?... Már alig várom hogy leteljen a 3 év :)
  • zola2000
    "A szoftverek vagy ingyenesek vagy olcsók, s a beszerzési költségek is alacsonyabbak."

jah, 3DSre a metal gear solid snake eater van 10ezerért, telefonra egy mgs touch van párszáz forintért és ... olyan is.
  • zola2000
    Egyébként ja, aki szeret játszani, az lehet hogy játszik telefonon-táblán is, de a 100ezer forint feletti táblák mellett 6 évben egyszer a legtöbben továbbra is beruháznak egy konzolra (50-60ezer ft ) / kézikonzolra (30-40ezer ft )

inkább az van hogy a telefonok okosabbak lettek, többen játszanak - neteznek rajtuk, de nem fogja elnyomni a konzolt-pct (mint ahogy a linkelt cikkből látszik még a kézikonzolt sem) , olyan ez, mint amikor bejött a mozi -> na most majd nem lesz színház, bejött a tv -> na majd most nem lesz mozi ... ugyanmár!
  • Renegade
    jók az ilyenek, remekül illik az elmúlt 10-15 évben hangoztatott páros mellé:
    :-)

A Pc-nek leáldozott!
    A Microsoftnak leáldozott!
  • zola2000
    "Leálldozott a konzolok aranykora"

még a kézikonzoloké sem: http://www.edge-online.com/news/3ds-beats-year-one-ds-sales/ hát még a nagykonzoloké o_O
  • Molnibalage
    Mikor lesz akkora tejesítmény egy tabletben mint egy PC-ben vagy konzolban? Hát egy mobilban? Egy tiszességes 3D kártya nagyobb, mint ezek és annyit eszik, hogy fél óra alatt megfekteti az akksit.

Flash játékokhoz, meg hasonló undámbundám alkotások jó lehet a tablet és mobil, de kőkemény 3D alkalmazást te mikor fogsz futtatni tableten?

Vicc, hogy mennyire szánalamasan akarják ezt a szart az embereknek eladni. Az emberek túlnyomó részének semi szükséges tabletre. Az emberek nagy része az okostelefonot kb. 4 funckiót használ ki. Telefont/SMS + fénykép + Internet + zenehallgatás De ezek eloszlása sem egyenletes. Otthon sokat netezek, az okostelefonommal soha nem neteztem egy percet sem...
  • Laza
    ReEvil6 a rossz kritikák ellenére is elment 6-7 millió darabbal ... kijött a WiiU és vitték mint a cukrot ... nagyon nem haldoklik ez ... baromság.

Ráadásul olyat mond, hogy mert a táblákat gyakrabban fejlesztik ..... nem is csoda, mert közelében nincs a konzoloknak. A konzolok élettartama egyre csak hosszabbodik, nincs mit csodálkozni a fejlesztéseken ... nem is akarja senki, hogy 1 évente újat adjanak el neki, mint tabletből.
  • Regggie
    Újabb figyelemfelkeltő, ámbe bugyuta cikk. Elég csak annyi hozzá, hogy egy olyan ember nyilatkozatán alapul, aki jelenleg mobilra fejleszt..mi mást mondana!? Készpénznek venni a szavait viszont badarság. Elég csak megnézni, hogy pl. egy igényes ps-exkluzív címből hány millió fogy. Pl. Uncharted.
  • Laza
    Kíváncsi leszek Én erre ... eleve a tapis irányítás borzalmas, még manapság sem képesek épkézláb normális játékokat csinálni telóra/tabletre (semmi normálisat, tartalmasat), illetve a mai napig rekordokat döntögetnek a konzolos játékok eladásokban ... sokkal többet adnak el ott a játékokból, mint bármi máson.
  • narumon
    Szerintem csak annyi, hogy kevesen vagyunk min HC gamerek, és a legtöbb embert kielégítik az egyszerűbb játékok is. Bár én továbbra is reménykedem, hogy az "asztali" HC konzoloknak még nem áldozott le, de a handheld vonalat én is menthetetlennek tartom.
  • Ender Wiggin #15
    mindenáron nyomni kell a táblákat, mi? mi az, hogy leáldozott? konkrétan miben jobb egy tábla, mint egy konzol?
  • narumon
    node a konzol pont ezért állt mindig szemben a PC-vel is mert fix hardver fix programozással és "lassú" fejlődéssel. Ha ezt tabletnél így nem oldják meg akkor csak idő kérdése és megint lesz egy csomó ember aki a konzol felé fordul. Hiszen a fentiek pont az előnye. Nem kell gondolkodni, hogy mi fut min, hanem csak megveszed a játékot amire rá van írva, hogy xbox360 beteszed és játszol évekig. Én Pc-ről is javarészt ezért "váltottam", utáltam már figyelni, hogy minek mi a hardver követelménye, milyen kell-e videókártyát vennem, ráadásul olyan áron amiért egy egész konzolt adnak és még mindig nem biztos, hogy akadásmentesen megy minden mert az oprendszer elzabálja a fele erőforrást a játék elől stb.

Tehát ha a tabletek is ebbe az irányba mozdulnak (mint ahogy kvázi teszik is), hogy az új spéci grafikás játékokhoz olyan hardver is kell akkor részemről ez a téma felejtős mert én jelenleg is jól elvagyok egy ipad2-vel és nem is tervezek egyelőre cserélni. Ha fél évente - évente cserélni kéne akkor bizony basszák meg.
  • mrlujoak
    Mindenképp fel kell ismernie - és be kell látnia - a nagy konzolgyártóknak, hogy bizony a konzolok csillaga leáldozóban van.

Ez ellen (pontosabban nem ellene, hanem e mellett) egy dolgot tehetnek.
    Ún, konzol kabátot kell gyártaniuk, amik a meglévő tábla és okostelefon platformokkal maximálisan, és kompromisszummentesen tudnak kommunikálni, és velük kapcsolódni.
    Akár dokkolási, akár vezetéknélküli megoldásokkal.

A kabát amolyan erőmű kiegészítés lenne, hogy egy erősebb játék se a mobil eszköz alap hardverét izzassza, ha a konzolkabáthoz hozzákötjük.

Teszem azt a konzolkabát jobban felskálázhatná a megjelenített tartalmakat, akár 4K-s tv-re, akár egyéb megjelenítőre.
    Tény, hogy egy konzolkabátot egy profibb központi gép is (mondjuk egy mediabox) kiválthatja, így ezek lehetőségeit is mérlegelnie kell a jövőben a (konzol)gyártóknak.

• Tauri
    Gyorsan fejlődnek a kis kütyükben ( telefonokban, tabletekben stb ) a hardverek, és tényleg egyre és egyre gyorsabbak lesznek. De amennyivel gyorsabbak lesznek ezek a kis készülékek, legalább ennyivel gyorsulnak a nagy társaik PC stb.
    Csak egy példa PC ben egy VGA és egy CPU majd ugyan ez a mobil változata...ugyan az a név, de a sebességkülönbség hatalmas. Nem lehet ugyan azt a hardvert tizedére csökkenteni, hogy minden tudása benne legyen.
    Ahogy fejlődik a hardver, úgy jönnek ki az egyre számításigényes programok.
    Csak gondolj néhány nagyobb játékra Skyrim, BF3.. mire ezek menni fognak tableteken, telókon Skyrim 4 el fogunk játszani, amire ismét kell várni mobilra sok évet... Mindig lesz egy Hi Tech ezek nagyok lesznek akár konzol akár PC, és lesznek a mobil dolgok. Ez szerintem meg fog maradni.
  • kvp
    "egyszerűen lehetővé kell tenni hogy rádughass egy kontrollert, a képét kirakod oda, ahova a konzol képét is, és kész."

Ezt jopar sony telefon tudja. Ezek egy resze viszi a sony kezikonzoljanak jatekait is (mivel a kezikonzolon sony linux van es az android is linux alapu). Tv kimenet is van, a telefonok egy reszebe meg epitettek kontroller gombokat, a tobbire meg usb-n vagy bluetooth-on lehet radugni.

Egyebkent ezzel megint visszajutottunk a normal os alapu gepekhez, ugyanis attol hogy egy androidos telefon kis meretu, meg ugyanugy egy desktop linux van rajta, tehat a jatek egy desktop kornyezetet lat. Jatek api-nak meg ugyebar ezeken opengl van, tehat ugyanugy kell jatekot fejleszteni mint regen a desktop-ra, csak az iranyitas valtozott. A modern vezeteknelkuli vezerloknek es a szinte mindenben megtalalhato bluetooth-nak hala a kontroller hiany viszonylag konnyen es olcson megoldhato.

ps: http://www.xperiagamer.com/Blog3/xperia-exclusive-games.html
  • Zoltan21
    Már van Androidos konzol is (Dosbox-al, meg a többi emulátorokkal, még több játékot tud futtatni).
    A kicsi, olcsó, akár többplatformos konzoloké a jövő, vagy majd beolvadnak a HTPC-be. Xbox, PS, Nintendo, stb konzol játékokat, egy gépen is lehetne futtatni (miniCD, CD, DVD, Blu-ray olvasóval), még chippeltetni sem kell.
  • hunwhite
    Hol láttál ott játékot? :O Mármint azokon kívül amik óvodásoknak készültek?!
  • Csatti
    http://www.razerzone.com/gaming-systems/razer-edge-pro?src=pgm.82671000&utm_source=RazerStore&utm_campaign=RazerEdge&utm_medium=edm_US

Már itt is van...
  • Cat #7
    "Azért az irányítást még nagyon meg kéne oldani a tableteken és akkor akár még igazuk is lehet a jövőben."

Nem kell megoldani, egyszerűen lehetővé kell tenni hogy rádughass egy kontrollert, a képét kirakod oda, ahova a konzol képét is, és kész. A hardverük félelmetesen gyorsan fejlődik, félévenként jön új generáció, a konzoloknak ez ellen esélyük sincs.
  • who am I 7
    egy majdan kellőképpen erős tablet, wifis vagy usb-s egérrel + keyboarddal vagy akár controllerrel, alapja lehet egy ilyen következtetésnek (főleg ha windowsos).
  • Blacktom
    Belenéztem a prezentációba, és le is ragadtam, végig kellett néznem. Elég meggyőző, legalább is engem majdnem meggyőzött

Az biztos, hogy a telefonok és táblák kisebb-nagyobb arányban átveszik a laptopok, újságok, fényképezők, gps-ek, zenelejátszók stb. szerepét, de jönnek új dolgok, kiegészítők is, pl: wifi háztartási eszközökbe, Pebble és hasonlók.
    Okos tv-k, egyelőre kétesélyes jövővel, és el is jutottunk a konzolokhoz. Tipikusan más igényt elégítenek ki, mint a többi dolog, és ezért nem is lehet helyettesíteni őket. Most azért haldoklik a dolog, mert aki eddig ezt látta a polcokon, nyilván erre költötte a felesleges pénzét, most pedig a telefonokkal van tele minden, ami több mindenre jó, bár lényegében egészen másra.

Egyetlen esélyt látok, hogy idővel tényleg feleslegessé váljanak a konzolok, és az az, ha minden más is kompatibilis lesz a tv-kkel. Egyszerűbb lesz egy PC-t, mobilt, táblagépet csatlakoztatni, akár vezeték nélkül, és kész, megy a nagy képernyős Angry birds meg miegymás.
    Esetleg valamikor a TV-k alapból tudni fognak mindent, csak egy kontroller kell.

A PC más téma, elsősorban munkára van, de hogy játéknak mennyire marad meg, azt megtippelni sem tudom.
  • narumon
    Jah azt kihagytam hogy viszont a handheld konzoloknak szerintem is game over már mostanában.
  • narumon
    Azért az irányítást még nagyon meg kéne oldani a tableteken és akkor akár még igazuk is lehet a jövőben. Azonban most jelenleg én csak azt tudom elképzelni, hogy megveszem a következő xboxot is.
  • wraithLord
    Nálam pedig marad az egér és billentyűzet (tehát asztali gép) a játszáshoz, mert nekem az sem játszás, hogy egy fotelban/ágyon fetrengve nyomogatok egy kontrollert ...a hordozható eszközökről pedig már ne is beszéljünk... Amikor nem vagyok otthon, akkor nem játszom, mert valszeg valami más dolgom van, és mert máshogy képzelem el a játszás fogalmát, értelmét.

Én már csak ilyen régimódi vagyok... :)

Éppen ezért ezt a hírt sem igazán tudom átérezni.
  • ntex
    Jöhet a Konzol játékoknak leáldozott topik?