Leáldozott a konzolok aranykora
← ElőzőOldal 3 / 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Már van Androidos konzol is (Dosbox-al, meg a többi emulátorokkal, még több játékot tud futtatni).
A kicsi, olcsó, akár többplatformos konzoloké a jövõ, vagy majd beolvadnak a HTPC-be. Xbox, PS, Nintendo, stb konzol játékokat, egy gépen is lehetne futtatni (miniCD, CD, DVD, Blu-ray olvasóval), még chippeltetni sem kell.
A kicsi, olcsó, akár többplatformos konzoloké a jövõ, vagy majd beolvadnak a HTPC-be. Xbox, PS, Nintendo, stb konzol játékokat, egy gépen is lehetne futtatni (miniCD, CD, DVD, Blu-ray olvasóval), még chippeltetni sem kell.
Hol láttál ott játékot? 😮 Mármint azokon kívül amik óvodásoknak készültek?!
AMD 975 X4/4015 GHz, 90 GB Kingstone SSD Radeon PowerColor HD6950 2 GB, 8 GB DDR3/1600 MHz BF3: [H]WhiteR
http://www.razerzone.com/gaming-systems/razer-edge-pro?src=pgm.82671000&utm_source=RazerStore&utm_campaign=RazerEdge&utm_medium=edm_US
Már itt is van...
Már itt is van...
"Azért az irányítást még nagyon meg kéne oldani a tableteken és akkor akár még igazuk is lehet a jövõben."
Nem kell megoldani, egyszerûen lehetõvé kell tenni hogy rádughass egy kontrollert, a képét kirakod oda, ahova a konzol képét is, és kész. A hardverük félelmetesen gyorsan fejlõdik, félévenként jön új generáció, a konzoloknak ez ellen esélyük sincs.
Nem kell megoldani, egyszerûen lehetõvé kell tenni hogy rádughass egy kontrollert, a képét kirakod oda, ahova a konzol képét is, és kész. A hardverük félelmetesen gyorsan fejlõdik, félévenként jön új generáció, a konzoloknak ez ellen esélyük sincs.
egy majdan kellõképpen erõs tablet, wifis vagy usb-s egérrel + keyboarddal vagy akár controllerrel, alapja lehet egy ilyen következtetésnek (fõleg ha windowsos).
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Belenéztem a prezentációba, és le is ragadtam, végig kellett néznem. Elég meggyõzõ, legalább is engem majdnem meggyõzött <#wink>#wink>
Az biztos, hogy a telefonok és táblák kisebb-nagyobb arányban átveszik a laptopok, újságok, fényképezõk, gps-ek, zenelejátszók stb. szerepét, de jönnek új dolgok, kiegészítõk is, pl: wifi háztartási eszközökbe, Pebble és hasonlók.
Okos tv-k, egyelõre kétesélyes jövõvel, és el is jutottunk a konzolokhoz. Tipikusan más igényt elégítenek ki, mint a többi dolog, és ezért nem is lehet helyettesíteni õket. Most azért haldoklik a dolog, mert aki eddig ezt látta a polcokon, nyilván erre költötte a felesleges pénzét, most pedig a telefonokkal van tele minden, ami több mindenre jó, bár lényegében egészen másra.
Egyetlen esélyt látok, hogy idõvel tényleg feleslegessé váljanak a konzolok, és az az, ha minden más is kompatibilis lesz a tv-kkel. Egyszerûbb lesz egy PC-t, mobilt, táblagépet csatlakoztatni, akár vezeték nélkül, és kész, megy a nagy képernyõs Angry birds meg miegymás.
Esetleg valamikor a TV-k alapból tudni fognak mindent, csak egy kontroller kell.
A PC más téma, elsõsorban munkára van, de hogy játéknak mennyire marad meg, azt megtippelni sem tudom.
Az biztos, hogy a telefonok és táblák kisebb-nagyobb arányban átveszik a laptopok, újságok, fényképezõk, gps-ek, zenelejátszók stb. szerepét, de jönnek új dolgok, kiegészítõk is, pl: wifi háztartási eszközökbe, Pebble és hasonlók.
Okos tv-k, egyelõre kétesélyes jövõvel, és el is jutottunk a konzolokhoz. Tipikusan más igényt elégítenek ki, mint a többi dolog, és ezért nem is lehet helyettesíteni õket. Most azért haldoklik a dolog, mert aki eddig ezt látta a polcokon, nyilván erre költötte a felesleges pénzét, most pedig a telefonokkal van tele minden, ami több mindenre jó, bár lényegében egészen másra.
Egyetlen esélyt látok, hogy idõvel tényleg feleslegessé váljanak a konzolok, és az az, ha minden más is kompatibilis lesz a tv-kkel. Egyszerûbb lesz egy PC-t, mobilt, táblagépet csatlakoztatni, akár vezeték nélkül, és kész, megy a nagy képernyõs Angry birds meg miegymás.
Esetleg valamikor a TV-k alapból tudni fognak mindent, csak egy kontroller kell.
A PC más téma, elsõsorban munkára van, de hogy játéknak mennyire marad meg, azt megtippelni sem tudom.
Jah azt kihagytam hogy viszont a handheld konzoloknak szerintem is game over már mostanában.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Azért az irányítást még nagyon meg kéne oldani a tableteken és akkor akár még igazuk is lehet a jövõben. Azonban most jelenleg én csak azt tudom elképzelni, hogy megveszem a következõ xboxot is.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Nálam pedig marad az egér és billentyûzet (tehát asztali gép) a játszáshoz, mert nekem az sem játszás, hogy egy fotelban/ágyon fetrengve nyomogatok egy kontrollert ...a hordozható eszközökrõl pedig már ne is beszéljünk... Amikor nem vagyok otthon, akkor nem játszom, mert valszeg valami más dolgom van, és mert máshogy képzelem el a játszás fogalmát, értelmét.
Én már csak ilyen régimódi vagyok... 😊
Éppen ezért ezt a hírt sem igazán tudom átérezni.
Én már csak ilyen régimódi vagyok... 😊
Éppen ezért ezt a hírt sem igazán tudom átérezni.
Jöhet a Konzol játékoknak leáldozott topik?
← ElőzőOldal 3 / 3