110
-
astrobal #70 Kell a flém az esgének vagy mi? Esik a látogatottság? Média és bulvárgeci?
Persze, hogy ezt mondják, nesze semmi, fogd meg. A PC-nek is annyi, a konzolnak is, de addig, amíg a kézigépek nem hozzák legalább azt teljesítményt, ami a szép és röccenésmentes futtatáshoz kell, addig még maradnak. Itt van a kutya elásva: "Ugyan az okostelefonokon a játékok talán nem annyira szépen jelennek meg, vagy nem futnak olyan zökkenőmentesen.." A játékpiac a felhasználói élményből él. Egy játék = felhasználói élmény. Amíg ez nem éri el a konzolok, pc-k szintjét, felesleges erről vitázni, mert a gamerek úgyis az elérhető legjobb ÉLMÉNYT veszik meg, aki meg farmvillezik, meg aknakeresőzik, az nem tartozik a klasszikus értelemben vett gamer kategóriába, aki eltartja ezt a szegmenst. Addig maradnak ezek az archaikus cuccok, amíg adnak el ezekből az eszközökből (PC, konzol), márpedig ha jól tudom még nem állt bele a földbe az értékesítés. De a jövő, az ez. Lesz egy tablet, telefon, akármi, amiben már van annyi karaj, hogy fusson a játék szépen, a képét kidobod 4K-ban a tv-re és tolod. Lesz egy darab hordozható hardver ami jó mindenre, "oszt jónapot". Nagy kijelző úgyis mindig kelleni fog a játékhoz (hacsak nem rögtön az agytörzsbe futnak majd be a képek, de én azt kipróbálni már nem szeretném), aminek kell vezetékes áram (legalábbis nem úgy tűnik, hogy 42-es TV-k akksiról mennének a közeljövőben), tehát karaj is lesz a cuccban, ha rádugod a hálózatra. -
*notikat -
Eloszor is nem vagyok a baratod. Ketto a magyarazatod szanalmas, hogy te mit tartasz Tabletnek, foleg ha osszekevered egy laptoppal es utana megakarod magyarazni, hogy csak a meretre ertetted.
Az egy Tablet es te neked errol fingod nem volt es elkeztel mar elotte is okoskodni, hogy a te 4 eves geped lekorozi a tableteket. Mert kb azt se tudod, hogy fejlodik a technologia.
24 coll ? :D Menj vedd be a piruladat es hallgasd meg jo erosen az adatait annak "TABLET"-nek. "11.6-inch APU-powered tablet"
-
Nekem a tablet az barátom, ami a kezdeben elfér. Láttam tabletet és bár csak 5 percre, de használtam is. Arra, hogy digitális géppel elkészített fotók közül válgossak fél órával az elkészülte után. Akkor azt mondtam, hogy szép és jó, de ezen kívül mire használja a tulaja. Hát kb. erre. Már annak mérete is a praktiusság határán volt. Őszintén szólva a mobilok is olyan nagyok és kurva nehezek, hogy már zsebrevágni sem lehet őket, mert nyáron rövidgatyában saját magam mogyorózom meg vele...
Az, hogy ekkora masztodont tabletnek hívnak, az nem az én szegénységi bizonyítványom. Ezek szerint, ha valaki 24 colos 16:9 képarányú valamit tabletnek hív, te az is megkajálod. Az igen... -
Terelj csak. Az ongolt te sajat magadnak lotted, amikor nem ismertel fel egy Tabetet sem ,de meg csak elolvasni se a nagybetus szoveget "Dirt Showdown on a Tablet - AMD APU Temash HD" es kozben okoskodsz, hogy mi mit tud hasra utve. -
Mekkora öngől, soha életemben nem volt konozolom... -
Uristen itt minden konzolos ilyen bohoc ? :DDDD Az egy tablet ember es max felbontas mellett volt 27 FPS ha olvasni tudnal, akkor azt is eszrevenned.
Meglatszik fingod nincs az egeszrol, mert meg tablet billentyuzetet se lattal ezekszerint. -
Mutass tableten 30 FPS felett futó kőkemény szimulátort vaqgy high-end beállítású FPS-t. Akkor majd visszatérünk a témára... -
Ez mióta tablet? A 24 FPS meg hírből sincsen meg. Bocs, de a 4 éves PC-ben több kakaó volt, mint sok mai notiban úgy, hogy azok most is többe kerülnek, mint 4 éve a gépem... -
Végignéztem a prezentációt, elgondolkodtató. Bár legtöbb stílus esetén nem vagyok a mobile gaming híve (fizikai kezelőszerveket szimuláló irányítás szerintem szörnyű), simán el tudom képzelni, hogy a "casual" réteg ezt fogja választani, hiszen nincs szükség drága eszközökre hozzá (okostelefonja viszont jó eséllyel van). Viszont pl multis FPS-t el nem tudnék képzelni érintőképernyős eszközön játszva (más kérdés, hogy konzolon sem szeretem ezek irányítását). -
Csak míg a kontrollert elég markolászni, a billentyűzetet/egeret le is kell támasztani valahová, nem ugyanaz a kettő. (Plusz ugye, nem ettől lesz konzol a konzol, ennyi erővel Steam BigPicture is azzá varázsolná a gépet.) -
"A PC jobb, mert kényelmesebb íróasztalnál ülve játszani" vs "a konzol jobb, mert kényelmesebb a kanapén/fotelban, a tévé előtt játszani"
Én ezt a vitát sosem értettem. A tévé is csak egy monitor, rá lehet kötni a PC-t, és akkor lehet azon is játszani, vagy épp Youtube videókat nézegetni. Egy vezetéknélküli egér és billentyű, meg egy HDMI kábel kell, és máris van egy konzolom, ingyér.
Konzollal megoldható fordítva? Tehát ha épp nem a tévén akarok játszani, hanem íróasztalnál (vagy épp nem is játszani akarok, hanem mondjuk dolgozni) akkor átülök egy másik helyre a kontrollerrel, és PC lesz belőle? -
Simán mennek már táblákon is fasza 3Ds gameek csak hát ezek 160-200 k környékén vannak/lesznek.Meg ugye fpst kényelmetlen táblá szerintem.Szóval a konzoloknak nincs félnivalója. -
M2 #57 Számomra továbbra is maradnak az osztályok:
- PC-s játék: legdrágább hw, legjobb grafika, a luxus kategória,
- Konzolos játék: olcsó hw, drágább játékok, kényelmes kategória,
- Tablet és Phone játék: olcsó hw, olcsó játékok, pár napos kis hülyeségek, játssz és dobd el kategória
Mindnek megvannak az előnyei, ki-ki kiválasztja a neki szimpatikusabbakat (részemről mindhármat :-) ). -
M2 #56 Nekem egyetlen bajom van a konzolommal (xbox), hogy kell bele a lemez, hogy elindítsak egy játékot.
Live-on vásárolva (így futna ugye lemez nélkül) meg drágábbak a játékok, amit különösen nem értek. -
"Flash játékokhoz, meg hasonló undámbundám alkotások jó lehet a tablet és mobil, de kőkemény 3D alkalmazást te mikor fogsz futtatni tableten?"
Mondjuk most? Komolyan te úgy írsz ide, hogy még azt sem nézed meg mit tudnak a mostani tabletek? -
"Az AMD a CES alkalmával rendezett bemutatón természetesen már ízelítőt is adott abból, mire képesek a Kabini APU egységek.A bemutató alkalmával a tesztkonfiguráció könnyedén felülmúlta egy Core i3-3217U processzorral szerelt rendszer teljesítményét, ami igen jó hír. A 15 wattos TDP-vel rendelkező Kabini APU a mobil eszközök esetében akár tízórányi akkumulátor üzemidő elérésére is lehetőséget ad." -
Itt kopogtatnak az ajtodon.
-
csimmasz #52 
-
mantequilla #51 tableten lehet játszani furit ninját fekve!!!!!!!!!! konzol szar -
Emlékszem amikor a farmville láz bejött akkor is hogy leáldozott minden, aztán azóta pont a zynga táncol a csőd szélén.
Valószínű az "ingyenes" (fizess hogy lélegezhess) fart appok több pénzt termelnek majd mint az AAA címek, no persze. -
Ezt nem lehet biztosan tudni.
még a wiiu is megkapta a "kötelező" alap dx11 szintű GPUt + négyszer annyi memóriát mint a mai konzolok + 30gigás egy játéklemez csak a cpuja prevgen, pedig az aztán tényleg spórolós lett, a mai "erőkonzolok" utódjai gondolom még sokkal jo... vagyis erősebbek leszek. -
csimmasz #48 Akkor itt a válasz!
Ha zsugorodik a piac, vagy új szereplők jelennek meg akkor nem csodálkozom.
Ráadásul ráfizetéssel adni a konzolt az elég nagy hazárd játék ebben a felállásban.
-
Zsoltee_a_bator #47 Gyenge hardware varhato. Amit lehet tudni a Xbox 720 / PS4 -rol, az alapjan egy alsokategorias pc telesitmenyet hozzak majd. -
A vécéremenést mikor váltja fel a táblagép?
Nagyjából negyed éve hetente megtudom itt az sg-n hogy már mindent felváltott a tablet szóval csak kíváncsi vagyok... -
csimmasz #45 Vagy tagolódik a minőségi cucc és az olcsó termékre, akkor viszont inkább a piac eldugott szegleteit is ki tudják használni, ez viszont inkább jótékony hatással lenne rá. -
És a ps vita miért bukdácsol? Annó amikor kijött a psp volt rá minden nagyobb címből átalakított-kiegészített változat, a vita meg hogy indult? volt egy uncharted, egy gravity rush, és annyi, azóta meg ... néhány port, abból is egyre kevesebb.
a psp legerősebb címe a monster hunter volt (a gta csak a 2. ), és az is most mire van: http://www.youtube.com/watch?v=Vu0hej8SWDY (gta meg sem valószínű vitára, de még portokból is egyre kevesebb készül) -
csimmasz #43 Ez pont, hogy negatív hatással lesz a piacra!
A meglévő fizetőképes kereslet felosztódik, ez drágább konzolokat, vagy gyengébb HW-t eredményez, mert kevesebben veszik meg a a gépeket és a játékokat is.
Játékos oldalról tovább mélyiti a dilemmát vagyis, hogy melyik konzolt válasszam, hacsak nem lesz valami étjárhatóség köztük. -
barack1 #42 Elég érdekes vélemény. Főleg annak a fényében, hogy 2013 -ban kb 6 új konzolt jelentenek be, vagy kezdenek forgalmazni.
2013 -ban kezdik forgalmazni, az OUYA konzolt, a GameStick konzolt, az NVIDIA tegra 4 -es konzolt.
Most jelntették be a SteamBOX -ot, és
2013 -ban várható az új sony és microsoft konzol bejelentése is. -
csimmasz #41 Nem kell ezt személyes sértésként megélni, mindenki azt hazudik össze amit akar.
A legtöbb ilyen kinyilatkoztatásnak stratégiai, marketink okai vannak.
Aki képben van az tudja, hogy miujság a többi meg a forumokon esik egymásnek, ennek semmi értelme.
Mindenképpen érdemes elgondolkodni ezekről a dolgokról józanul és pártatlanul akkor azért kialakul egy öszkép arról mik is lehetnek a jövő megoldásai.
Én mindenképpen óriási potenciált látok a táblákban, mint annó a pc most ebbe ruháznak iszonyat pénzeket.
Nem lenék meglepva ha kórházakban is elterjedne mint elektronikus kórlap, ott hordoznák magukkal az ápolók, orvosok az összes digitális eredményét a betegnek grafikonon kiértékelt hőmérséklet vérnyomás, stb adattal naprakészen minden vizitnél. -
NullZ3r0 #40 Azért jó a prezentáció eleje:
"When the consoles die, what comes next? Ben Cousins." -
Ez azért nagyon erős sarkítás. Miért kéne a monitort fél méterről bámulni? Kényelmes karosszék - sőt fotelt(!) is oda lehet ám húzni az asztal elé -, kihúzható billentyűzet- és egérpadtartó kartámasszal... Plusz egy megfelelő méretű monitor, amit messzebbről, hátradőlve is tökéletesen látsz.
Mondjuk én a legtöbb játékkal (főleg amelyik érdekel, tehát nem casual módon játszom) nem ilyen felállásban szoktam játszani, de így is lehet.
Én is tudok így sarkítani... Miért egy kontrollert tartani a levegőben játszás közben jobb, mint az asztalon pihentetni a karjaidat, kezedet, miközben egerezel és nyomkodod a billentyűzetet? És jobb kontrollerrel játszani minden játékot, még azt is, amit eredetileg nem konzolra találtak ki? Nekem viszket tőle az agyam. Főleg FPS-eknél (tudom, meg lehet szokni azt is, itt most a sarkításon van a hangsúly). -
GaborT28 #38 Tényleg egy farok van a cikkhez rendelt képen?:D -
Valóban, legalább is remélem nem mennek HC gamerek át xD
Lehet kicsit túlreagáltam de fáj, hogy ilyen agyatlanságokkal tömik az emberek fejét, fenyegetni a nagy konzolokat hmmm.
Viszont legrosszabb ami megtörténhet és folyamatban is van az az, hogy a kézi konzolok eltűnhetnek ezek miatt.(PS Vita "bukdácsolása")
-
neked nem kényelmes fotelban ülni, vagy ágyban feküdni? Te hogy alszol? gép előtt ülve? -
csimmasz #35 Hm!
Szó nincs arról hogy a HC gémerek hosszú sorokban állnának becserélni a konzolt táblára.
Azonban azok, akik csak megvették de nem nagyon játszanak vele csak hébe hóba azoknak mi a fenénke konzol?
3-4 játék árából vehet egy táblát amivel azt a kicsi játék iránti igényét ki tudja elégíteni.
Erről szól a cikk leginkább.
Viszont ha kevés eladást produkálnak a konzolok akkor majd nem nagyon éri meg ujat fejleszteni.
Hogy így lessz e nem tudom, ez szerintem attól függ miket tudnak kínálni tábla fronton és menyiért!
De hogy a közeljövőben nem fenyegeti a táblagép a konzolt az szinte biztos. -
Na érdekes cikk rohadjanak ki.Utálom a táblagépek, egyszerűen értelmetlennek tartom, az én okos telefonomon minden további nélkül elvégezhetem a fontos internetes teendőket.Telefonon utálok játszani is, mert a fél képernyőt eleve kitakarja az ujjam az irányítás miatt, táblagépen is eléggé kényelmetlen ez a dolog.Ha hurcolnom kell valamit ott a laptop, kényelmesebben kezelhető, még ha nagyobb is(van netbook is ha az kell).Ismerősöm vett táblagépet, 3 hónapig élvezte, utána rájött, hogy fölösleges, most az eladásával szenved.
Írta a cikk hogy gyorsabban fejlesztik ezeket, nagyon fasza, 2 évente 100k hogy meglegyen a faszább kütyü az új játékokhoz.
Szerintem nincs az a hülye aki egy mostani, vagy egy next-gen konzolt(ha lesz) amivel a bazi nagy FullHD LED TV-n tolja lecserélné egy ilyen kis mütyürkékre, hogy élvezhesse a 7-10 évvel ezelőtti grafikájú játékokat.
Megemlíti, hogy sokba kerül a tervezés, marketing.Azt viszont nem, hogy nem csak a konzol eladásokból él ám a Microsoft sem, arra a 70millió konzolra fogynak ám a játékok is meg a különböző kiegészítő dolgok/szolgáltatások amiből a cég is igencsak profitál.
Ráadásul a konzolokon is lehet, filmet nézni, videot, neten is, szóval hülyeség, paraszt vakítás az egész, így próbálják elnyomni azt ami sikeres. -
csimmasz #33 Kényelmes, direk erre kitalált fotelben, mellette egy kis asztalkán az egér, ölben a billentyütet és 1/5-2 méterre a 42 colos full hd tv, én nekem ez a kényelmes játszani. :) -
Na igen, de ebben az esetben a 3DS sikeresebb mint a rekorder ds volt, az előző genben elment 120 millió ps2, +gamecube + xbox1 = 150millió, "most" 100millió wii + 70millió ps3 + 70millió x360 = 240millió.
tehát ez növekedés. -
sanyicks #31 hát az minden csak nem kényelmes :D