Leáldozott a konzolok aranykora
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
/*WTF?!*/
Én ezt a vitát sosem értettem. A tévé is csak egy monitor, rá lehet kötni a PC-t, és akkor lehet azon is játszani, vagy épp Youtube videókat nézegetni. Egy vezetéknélküli egér és billentyû, meg egy HDMI kábel kell, és máris van egy konzolom, ingyér.
Konzollal megoldható fordítva? Tehát ha épp nem a tévén akarok játszani, hanem íróasztalnál (vagy épp nem is játszani akarok, hanem mondjuk dolgozni) akkor átülök egy másik helyre a kontrollerrel, és PC lesz belõle?
Next PC upgrade: 2022
- PC-s játék: legdrágább hw, legjobb grafika, a luxus kategória,
- Konzolos játék: olcsó hw, drágább játékok, kényelmes kategória,
- Tablet és Phone játék: olcsó hw, olcsó játékok, pár napos kis hülyeségek, játssz és dobd el kategória
Mindnek megvannak az elõnyei, ki-ki kiválasztja a neki szimpatikusabbakat (részemrõl mindhármat :-) ).
Live-on vásárolva (így futna ugye lemez nélkül) meg drágábbak a játékok, amit különösen nem értek.
Mondjuk most? Komolyan te úgy írsz ide, hogy még azt sem nézed meg mit tudnak a mostani tabletek?
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Valószínû az "ingyenes" (fizess hogy lélegezhess) fart appok több pénzt termelnek majd mint az AAA címek, no persze.
PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
még a wiiu is megkapta a "kötelezõ" alap dx11 szintû GPUt + négyszer annyi memóriát mint a mai konzolok + 30gigás egy játéklemez csak a cpuja prevgen, pedig az aztán tényleg spórolós lett, a mai "erõkonzolok" utódjai gondolom még sokkal jo... vagyis erõsebbek leszek.
A
Ha zsugorodik a piac, vagy új szereplõk jelennek meg akkor nem csodálkozom.
Ráadásul ráfizetéssel adni a konzolt az elég nagy hazárd játék ebben a felállásban.
Nagyjából negyed éve hetente megtudom itt az sg-n hogy már mindent felváltott a tablet szóval csak kíváncsi vagyok...
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
a psp legerõsebb címe a monster hunter volt (a gta csak a 2. ), és az is most mire van: http://www.youtube.com/watch?v=Vu0hej8SWDY (gta meg sem valószínû vitára, de még portokból is egyre kevesebb készül)
A
A meglévõ fizetõképes kereslet felosztódik, ez drágább konzolokat, vagy gyengébb HW-t eredményez, mert kevesebben veszik meg a a gépeket és a játékokat is.
Játékos oldalról tovább mélyiti a dilemmát vagyis, hogy melyik konzolt válasszam, hacsak nem lesz valami étjárhatóség köztük.
2013 -ban kezdik forgalmazni, az OUYA konzolt, a GameStick konzolt, az NVIDIA tegra 4 -es konzolt.
Most jelntették be a SteamBOX -ot, és
2013 -ban várható az új sony és microsoft konzol bejelentése is.
A legtöbb ilyen kinyilatkoztatásnak stratégiai, marketink okai vannak.
Aki képben van az tudja, hogy miujság a többi meg a forumokon esik egymásnek, ennek semmi értelme.
Mindenképpen érdemes elgondolkodni ezekrõl a dolgokról józanul és pártatlanul akkor azért kialakul egy öszkép arról mik is lehetnek a jövõ megoldásai.
Én mindenképpen óriási potenciált látok a táblákban, mint annó a pc most ebbe ruháznak iszonyat pénzeket.
Nem lenék meglepva ha kórházakban is elterjedne mint elektronikus kórlap, ott hordoznák magukkal az ápolók, orvosok az összes digitális eredményét a betegnek grafikonon kiértékelt hõmérséklet vérnyomás, stb adattal naprakészen minden vizitnél.
"When the consoles die, what comes next? Ben Cousins."
Mondjuk én a legtöbb játékkal (fõleg amelyik érdekel, tehát nem casual módon játszom) nem ilyen felállásban szoktam játszani, de így is lehet.
Én is tudok így sarkítani... Miért egy kontrollert tartani a levegõben játszás közben jobb, mint az asztalon pihentetni a karjaidat, kezedet, miközben egerezel és nyomkodod a billentyûzetet? És jobb kontrollerrel játszani minden játékot, még azt is, amit eredetileg nem konzolra találtak ki? Nekem viszket tõle az agyam. Fõleg FPS-eknél (tudom, meg lehet szokni azt is, itt most a sarkításon van a hangsúly).
Lehet kicsit túlreagáltam de fáj, hogy ilyen agyatlanságokkal tömik az emberek fejét, fenyegetni a nagy konzolokat hmmm.
Viszont legrosszabb ami megtörténhet és folyamatban is van az az, hogy a kézi konzolok eltûnhetnek ezek miatt.(PS Vita "bukdácsolása")
Szó nincs arról hogy a HC gémerek hosszú sorokban állnának becserélni a konzolt táblára.
Azonban azok, akik csak megvették de nem nagyon játszanak vele csak hébe hóba azoknak mi a fenénke konzol?
3-4 játék árából vehet egy táblát amivel azt a kicsi játék iránti igényét ki tudja elégíteni.
Errõl szól a cikk leginkább.
Viszont ha kevés eladást produkálnak a konzolok akkor majd nem nagyon éri meg ujat fejleszteni.
Hogy így lessz e nem tudom, ez szerintem attól függ miket tudnak kínálni tábla fronton és menyiért!
De hogy a közeljövõben nem fenyegeti a táblagép a konzolt az szinte biztos.
Írta a cikk hogy gyorsabban fejlesztik ezeket, nagyon fasza, 2 évente 100k hogy meglegyen a faszább kütyü az új játékokhoz.
Szerintem nincs az a hülye aki egy mostani, vagy egy next-gen konzolt(ha lesz) amivel a bazi nagy FullHD LED TV-n tolja lecserélné egy ilyen kis mütyürkékre, hogy élvezhesse a 7-10 évvel ezelõtti grafikájú játékokat.
Megemlíti, hogy sokba kerül a tervezés, marketing.Azt viszont nem, hogy nem csak a konzol eladásokból él ám a Microsoft sem, arra a 70millió konzolra fogynak ám a játékok is meg a különbözõ kiegészítõ dolgok/szolgáltatások amibõl a cég is igencsak profitál.
Ráadásul a konzolokon is lehet, filmet nézni, videot, neten is, szóval hülyeség, paraszt vakítás az egész, így próbálják elnyomni azt ami sikeres.
tehát ez növekedés.
A
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
ja milyen undorító kényelmesen, nem fél méterrõl monitorba bámulva játszani 😄
De jól gondold meg, biztos akarod, hogy nem csak a jó nõk hanem a ronda pasik is összetaperolnak mindenhol? <#nyes>#nyes>
A színház az már más tészta...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nézd meg a prezit, pont ezeket hozza fel példának, ugyanis az, hogy ha valaminek a tizedére csökken a részesedése az igenis halálnak számít, és érdektelen, hogy néhányan a végsõkig ragaszkodnak a bakelithez, attól még hullának számít.
jah, 3DSre a metal gear solid snake eater van 10ezerért, telefonra egy mgs touch van párszáz forintért és ... olyan is.
A
inkább az van hogy a telefonok okosabbak lettek, többen játszanak - neteznek rajtuk, de nem fogja elnyomni a konzolt-pct (mint ahogy a linkelt cikkbõl látszik még a kézikonzolt sem) , olyan ez, mint amikor bejött a mozi -> na most majd nem lesz színház, bejött a tv -> na majd most nem lesz mozi ... ugyanmár!
A
:-)
A Pc-nek leáldozott!
A Microsoftnak leáldozott!
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
még a kézikonzoloké sem: http://www.edge-online.com/news/3ds-beats-year-one-ds-sales/ hát még a nagykonzoloké o_O
A
Flash játékokhoz, meg hasonló undámbundám alkotások jó lehet a tablet és mobil, de kõkemény 3D alkalmazást te mikor fogsz futtatni tableten?
Vicc, hogy mennyire szánalamasan akarják ezt a szart az embereknek eladni. Az emberek túlnyomó részének semi szükséges tabletre. Az emberek nagy része az okostelefonot kb. 4 funckiót használ ki. Telefont/SMS + fénykép + Internet + zenehallgatás De ezek eloszlása sem egyenletes. Otthon sokat netezek, az okostelefonommal soha nem neteztem egy percet sem...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ráadásul olyat mond, hogy mert a táblákat gyakrabban fejlesztik ..... nem is csoda, mert közelében nincs a konzoloknak. A konzolok élettartama egyre csak hosszabbodik, nincs mit csodálkozni a fejlesztéseken ... nem is akarja senki, hogy 1 évente újat adjanak el neki, mint tabletbõl.
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
Tehát ha a tabletek is ebbe az irányba mozdulnak (mint ahogy kvázi teszik is), hogy az új spéci grafikás játékokhoz olyan hardver is kell akkor részemrõl ez a téma felejtõs mert én jelenleg is jól elvagyok egy ipad2-vel és nem is tervezek egyelõre cserélni. Ha fél évente - évente cserélni kéne akkor bizony basszák meg.
Ez ellen (pontosabban nem ellene, hanem e mellett) egy dolgot tehetnek.
Ún, konzol kabátot kell gyártaniuk, amik a meglévõ tábla és okostelefon platformokkal maximálisan, és kompromisszummentesen tudnak kommunikálni, és velük kapcsolódni.
Akár dokkolási, akár vezetéknélküli megoldásokkal.
A kabát amolyan erõmû kiegészítés lenne, hogy egy erõsebb játék se a mobil eszköz alap hardverét izzassza, ha a konzolkabáthoz hozzákötjük.
Teszem azt a konzolkabát jobban felskálázhatná a megjelenített tartalmakat, akár 4K-s tv-re, akár egyéb megjelenítõre.
Tény, hogy egy konzolkabátot egy profibb központi gép is (mondjuk egy mediabox) kiválthatja, így ezek lehetõségeit is mérlegelnie kell a jövõben a (konzol)gyártóknak.
Csak egy példa PC ben egy VGA és egy CPU majd ugyan ez a mobil változata...ugyan az a név, de a sebességkülönbség hatalmas. Nem lehet ugyan azt a hardvert tizedére csökkenteni, hogy minden tudása benne legyen.
Ahogy fejlõdik a hardver, úgy jönnek ki az egyre számításigényes programok.
Csak gondolj néhány nagyobb játékra Skyrim, BF3.. mire ezek menni fognak tableteken, telókon Skyrim 4 el fogunk játszani, amire ismét kell várni mobilra sok évet... Mindig lesz egy Hi Tech ezek nagyok lesznek akár konzol akár PC, és lesznek a mobil dolgok. Ez szerintem meg fog maradni.
Ezt jopar sony telefon tudja. Ezek egy resze viszi a sony kezikonzoljanak jatekait is (mivel a kezikonzolon sony linux van es az android is linux alapu). Tv kimenet is van, a telefonok egy reszebe meg epitettek kontroller gombokat, a tobbire meg usb-n vagy bluetooth-on lehet radugni.
Egyebkent ezzel megint visszajutottunk a normal os alapu gepekhez, ugyanis attol hogy egy androidos telefon kis meretu, meg ugyanugy egy desktop linux van rajta, tehat a jatek egy desktop kornyezetet lat. Jatek api-nak meg ugyebar ezeken opengl van, tehat ugyanugy kell jatekot fejleszteni mint regen a desktop-ra, csak az iranyitas valtozott. A modern vezeteknelkuli vezerloknek es a szinte mindenben megtalalhato bluetooth-nak hala a kontroller hiany viszonylag konnyen es olcson megoldhato.
ps: http://www.xperiagamer.com/Blog3/xperia-exclusive-games.html