110
  • narumon
    #110
  • narumon
    #109
    Síma divx filmnézéssel 11 órát ment ipad2-m, úgy hogy néha még szünetet is tartottunk (olyankor nem játszott le filmet de nem kapcsoltuk ki)
  • Jakuza001
    #108
    Ha egy tablat racsatolsz a TV-re akkor ugyanugy egy "dobozt" fogsz tarolni a TV mellett :D

    Itt a hagsuly inkabb azon van, hogy hasznalhatod mashol es mashogy is.
    Egyszemelyes asztali es hordozhato keszulek, mas funkciokkal is, mint csak egy konzol.
    Az atjaras pedig az eszkozok kozott, ha a kompatibilitas megmarad.
    Elmesz otthonrol jatszol barhol ahol tudsz,vagy elvegzed a munkad utazas kozben, a munkahelyeden radokkolod a benti gepedre leszedve az anyagot, vagy ugyanezt megteheted hazaerve.

    Ezert nagy vetelytars, ez minden jelenlegi platformra nezve.
    A cim lehet tulzo, de sok lehetseges beveteltol fogja megszabaditani a piacot elszipkazva dollar 100 milliokat es a jatekfejlesztoket meg inkabb rakenyszeritve a multiplatfromra irt jatekokra, ha csak nem akarnak elesni jelentos bevetelektol.
  • GregSB
    #107
    Ez a kép.
  • GregSB
    #106
    Ezt a képet külön kiemelném, és ez is adhat okot a cikk címének:



    Ez már nem is a távoli jövő: hamarosan a táblagép lesz a konzol. Kontrollert bluetoothon rácsatlakoztatsz, a táblagépet meg a TV-re, és mehet a játék. Látjuk mennyit fejlődtek grafikában a táblás játékok az utóbbi 2 évben, ha a fejlődés így megy tovább akkor 1-2 év és már grafilában sem lesz lényeges különbség. És mi a fenének tartsak egy külön dobozt a TV alatt, ha elég lesz 1 eszközt birtokolnm, ami mellesleg hordozható és millió más dologra is tudom használni?
  • GregSB
    #105
    Látom sokan nincsenek tisztában milyen játékok is vannak tabletekre mostanában. Legen itt pár példa:

    Modern Combat 3
    Shadow Gun
    NOVA 3

    Real Racing 2 - lassan itt a 3, aminek még jobb grafikája lesz.
    Asphalt 7
    Need For Speed Most Wanted

    Baldur's Gate Enhanced Edition
    The Settlers
    Civilization Revolution
    Pirates!
    Broken Sword 1 és 2
    Risk

    ... és még tudnám sorolni estig
  • Jakuza001
    #104
    Azert tudjuk, hogy a mobil eszkozoknek a hasznalati idoben, van hova fejlodnie. Ezzel nincs vita.
  • cateran
    #103
    Megkovetlek(meg Narumont is), utananeztem, filmnezesre valoban 10-11 orakat mutatnak a tesztek, jatekra mar azert nem ennyire setagalopp a helyzet, de ott is 5-7 ora.(jatektol es iPad verziotol fuggoen)
  • GregSB
    #102
    iPadok filmnézéssel, 3D-s játékokkal simán kibírnak 7-8 órát. Filmnézéssel 10-et is. Saját tapasztalat.
  • Molnibalage
    #101
    Igen, a milliós FPS táborhoz képest tényleg réteg, de ha én ebbe a rétegbe esek... :)

    Egyébként ez nem csak arra igaz. Pl. a Civ szériához a IV rész óta olyan brutál vas kell, hogy ihaj.
  • cateran
    #100
    Legyen inkabb olyan 3-4, az Apple sem kepes csodakat tenni es azert elegge eroforras zabaloak az ilyen jatekok :P De amugy -kivetelesen- maximalisan egyetertek:)
  • asysoft
    #99
    Nyilvánvaló, hogy szimulátorokat nem fogsz tableten tolni, de ez inkább a kontrollerekből adódik, PC-n sem billentyűzettel irányítod a vadászgépet. Falcon 4.0 (Vanilla), Grand Prix Legends, Nascar 2003 megjelenésekor aktuális CPU-k teljesítménye már elmarad egy mai tabletben találhatótól, így a szimuláció maga megoldható lenne. Egyébként ez egy tipikusan olyan műfaj, amely manapság rétegjátéknak tekinthető, legalábbis haver sokszor mondja, hogy nem nagyon jönnek valódi (autós) szimulátorok, és amennyire tudom, repülős téren sem jobb a helyzet, inkább az arcade dívik.
  • Molnibalage
    #98
    Rise of Flight, DCS széria, az ingyenes Falcon 4.0 leszármazott a BMS4, Il-2 széria tovább él, van valami Angliai csatás II. Vh-s. Egyik sem gyenge hardverigényéről ismert.
  • Jakuza001
    #97
    Szerintem te osszekevered a konzolos arcade autos jatekokat a valodi szimulatorokkal. :D
  • Ryder159
    #96
    pl iRacing, SimRaceWay, ha jól tudom az rFactor is csak pc-re van...
  • Ryder159
    #95
    A BENQ-nak van 42"-os érintőképernyője 1700€-ért. 90€ért kapni egy USB kulcs méretű kütyüt, amin Android 4.0 fut, és a TV HDMI portjába kell dugni. Kész is az óriás tablet...
  • zola2000
    #94
    Milyen szimulátorok készültek manapság pc exkluzívan? (bocsi, tényleg nem tudom, pedig állandó érv)

    A stratégia meg már annyira nem megy pcn nyugaton, hogy a Romance Of The Three Kingdoms 12t már nem is adják ki errefelé.
  • Ryder159
    #93
    Nem áldozott le, csak "elavult". Bár talán ez se megfelő szó. Lényeg hogy jelenleg ott tartunk, hogy egy PC-nek már szebb a grafikája mint egy konzolnak.
    Persze amíg meg nem jelennek a következő konzolok. Akkor megint fordul a kocka, és akkor jönnek majd a PC-nek leáldozott cikkek.

    #20 "Mikor lesz akkora tejesítmény egy tabletben mint egy PC-ben vagy konzolban?"
    Microsoft Surface a BF3 elfut rajta. Bár igaz, jelenleg még elég drága...
  • sanyicks
    #92
    digitális joystickkal is lehet autót vezetni, csak kormánnyal és pedálokkal finomabban, és hatékonyabban megy :D
    Azért adnak el konzolon több fps-t, mert:
    - a többség nem tud egy pc-t kezelni
    - mer ócsóbb (a konzol maga csak, mert ugye a játékok viszont jóval drágábbak)
    De nem véletlen hogy a multiplatform fps játékoknál nincs közös pc és konzol multi, mert ugye a kontrollerrel szerencsétlenkedő konzolosnak esélye nem lenne az egeres billentyűzetes pc-s ellen, még autoaimmal sem.

    Persze lehetne egeret rákötni a konzolokra, csak a fasz gyártók rákényszerítenek még is arra a "két szék közé esős" kontrollerre. Én ma már csak emiatt nem veszek konzolt, na meg azért mert nincs rá rendes szimulátor, sem stratégia, ennek egyébként megint ugyan az az oka, a kontroller, ha támogatott lenne billentyűzet és egér, mehetne rájuk szimulátor és stratégia is, és a maradék pc-s usert is el tudnák csábítani. De hát valamiért nem kell nekik a pénzünk :D
  • narumon
    #91
    Hát az megtévesztő lenne, mert gondolom monitortként nem funkcionál (bár lehet), de a fő dolog, hogy egy komplett gép van benne ami egy monitorrol ugye nem mondható el :)
  • Molnibalage
    #90
    Most látom, hogy huszonix colos "tabletet" is kiadtak. Nem lenne szerencsésebb inkább érintőképernyős monitornak hívni? :)
  • narumon
    #89
    Saját felhasználást és véleményt írok le és nem is mondom hogy neked kell tablet. Én símán elfogadom ha valaki nem tudja mire használni, csak azt nem fogadom el, hogy akkor szerinte SENKI sem tudja semmire használni.
    Többször leírtam már mire használom, de szívesen leírom mégegyszer;

    Először is méret. Nálam az ideális tablet méret 9.5-11" ami ennél kisebb (pl a 7" az nekem már nagyon kicsi volt nagyon sok a kompromisszum).

    A használat pedig: netezésre (ahhoz hogy megnézzek 1-2 szokásos weboldalt tévé műsort vagy forumot nem kapcsolom be az asztali gépet a tablet mindig mellettem van csak felkapom és megnézem amit kell. Általában az emaileket is ezen nézem hasonló okokból. Itt van látom, hogy jött elolvasom és kényelmesen válaszolok rá. Néha megnézek 1-2 videót éjszaka az ágyban a tableten illetve mivel eléri a műholdvevőmet is így akár tévézhetek is rajta meg a felvett műsorok közül is van egy csomó ami asszonyt nem érdekli és azokat is éjszaka az ágyban szoktam megnézni. Ezen kívül nagyon sokat olvasok rajta, pont az általad említett pdf-eket is. Ezek nekem asztali gépen teljesen létitegenek, hogy ott ülve a monitort nézve olvassak ez nekem soha nem ment. Ezért notebookot használtam régebben erre, majd mióta van tablet már azt. Kényelmes egészen könyvszerűen olvasható semmi gondom vele. (A notit egyébként már azóta eladtam mert papíron sokkal sokkal erősebb volt mint a tabletem a valóságban viszont nemigen - vagy legalábbis nem használtam ki a benne szunnyadó erőt. Az árán meg 3 ipadot is vehettem volna). Ezen kívül általában magammal viszem, repülőúton olvasgatok, játszok, stb. Nagyon jó zeneszerkesztők vannak ipadon azokat is szoktam gyömöszölni, előkapom a diványon, füles be és már mehet is a móka. Született már egykét jó ötlet így amit utána asztali gépen folytattam. (de olyan is előfordult hogy szinte komplettre befejeztem tableten nem kellett az asztali sem hozzá - tényleg nagyon jó zeneszerkesztők vannak). Aztán legutóbb a nyaralás képeket ezen mutogattam meg szülőknek, nagyszülőknek - sokkal jobb a képminősége és betekintési szöge mint egy átlagos notinak a színekről már ne is beszéljünk. Biztos kihagytam még rengeteg mindent ami hirtelen nem jut eszembe - de ha eszembe jut valami, hogy mit kéne csinálni akkor mindig rákeresek elérhető progikra - eddig mindig volt is rá megoldás. Szerintem annyi a lényeg, hogy nem szűklátórkörűen kell hozzá állni. Én már el sem tudom képzelni, hogy notit vegyek helyette.
  • Molnibalage
    #88
    Na de akkor mire jó egy tablet...? Aminek mininálisan akkora a kijelzője, hogy játékra jó legyen, az már noti, és minden csak nem mobil.

    Mekkora számodra egy ideális tablet mérete? Egyáltalán mire használod? Én még az okostelefonommal is csak két dolgot csinálok. Telefon/zenehallgatás. Szölőévenként a jegyzettömböt és a naptárt használom. Ennyi. Még netezni sem neteztem vele soha. Ezért mondom azt, hogy kezembe adsz egy tabletet és nézem, hogy akkor ezzel mit csináljak? Vannak szkennelt/pdf formátmumú könyveim, de soha nem érezte szükségét, hogy magammal vigyem olvasható formában egy eszközön.
  • narumon
    #87
    durván 10 óra. Mondjuk egy ilyen játéknál lehet hogy csak 8-ig bírja. Bármelyik bőven elég egy útra. Otthon meg van konnektor.
    (Ettől függetlenül valamit félre érthettél mert én pl ilyennel nem játszanék tableten [sem])
  • Molnibalage
    #86
    Úgy értem, hogy mennyi idő alatt merül le a kedves kis eszközöd?
  • narumon
    #85
    Viszont akkor az is alap, hogy a sztár fps-ekből többet adnak el konzolon mint PC-n. Akkor mégis lehet vele játszani konzolon is? Vagy hogy is van ez?
  • narumon
    #84
    "Ez milyen gépen fut el és meddig?"

    Mi az hogy meddig? Ipadon fut el és addig amíg játszol vele...

    "Továbbra sem értem, hogy mire megyek egy szem játékkal, ami hurrá megy."

    What? Ne csináld már most linkeljek neked ezerötszáz játékot akkor boldog leszel? A fáradtságot sem veszed, hogy utána nézz. Ez egy példa, hogy mit is tud egy normális tablet, és nagyon nagyon sok játék van ezekre (ilyenek bizony és nem flash játékok ahogy a képzeletedben élnek ezek).

    "Nekem olyan gammáim vannak, amit i5 CPU-n, mai közép-felső kategóriás karin és 16 GB RAM mellett is képes megrecceni. És számtalan ilyen van. Egy tablet mit kezd ezzel azon kívül, hogy megfekeszik?"

    A tableten nem ez fog futni hanem az arra optimalizált változat és láss csodát az emberek 99%-nak elég is lesz. Mint ahogy a Fifa13 is szebb PC-n mégis konzolon adják el a játék nagy részét, mert bőven "szépség határon" belül van, az egyszerűsége meg mellette beszél.
    Szakadj már ki egy kicsit a világodból, pont ezt unják az emberek, hogy ott a drága gép és még receg is.
  • Molnibalage
    #83
    Én egyáltalán nem játszom FPS-sel, csak sokan igen, azért vettem alapnak.
  • Molnibalage
    #82
    Ez milyen gépen fut el és meddig? Továbbra sem értem, hogy mire megyek egy szem játékkal, ami hurrá megy. Nekem olyan gammáim vannak, amit i5 CPU-n, mai közép-felső kategóriás karin és 16 GB RAM mellett is képes megrecceni. És számtalan ilyen van. Egy tablet mit kezd ezzel azon kívül, hogy megfekeszik?

    Lehet, hogy ilyan szutyok eszközökre van valakinek igénye, de valahol szánalamas, hogy orrba szájba ezt tolja a marketnig. Csak nem mennek az eladások a tervek szerint? Nahát...
  • narumon
    #81
    "ami szarra sem jó"

    Szerinted.

    "Tipikus példa arra, hogy mi az, amire kibaszottul nincs szükségem. "

    Neked.

    "Meglep, hogy bárkinek van..."

    Ez egy ilyen világ. Sokszor fogsz még meglepődni.
  • narumon
    #80
    "fifa, cod, bf3, satöbbi. ezek nem futnak még - ismétlem még - el hordozható eszközökön."

    Ez sem igaz így, szinte mindegyiknek van tablet változata persze a PC-hez képest rosszabb grafikával de szintén nem pixelháborúval azért.

    Ráadásul itt a forumon többen leragadnak pl fps-eknél mintha azokon kívül nem lenne élet - konzol szar mert szar fpst játszani rajta, tablet szar mert szar fpst játszani rajta. Nekem van egy jó PCm a meló miatt, van xbox360-am van tabletem, de szerintem 2012-ben egyetlen fps-t sem játszottam.
  • Molnibalage
    #79
    Igen, ez tipikusan az, ami szarra sem jó és leszarom, hogy tabletnek hívják. Ez már majdnem egy laptop, de annak túl kicsi, könnyűnek és mobilnak hívni nagy. Tipikus példa arra, hogy mi az, amire kibaszottul nincs szükségem. Meglep, hogy bárkinek van...
  • narumon
    #78
    "csak fusson rendesen és nézzen ki jól. egy akadozós rusnya pixelháborúval az általad felvázolt nem hc-gémerek se játszanak szívesen."

    Tök egyetértek, de ma már gyak nincs is olyan hardver a piacon ami ezt ne biztosítaná! Nézd meg lentebb amit linkeltem, hogy milyen grafikát nyom egy ipad, vagy keress rá youtubeon ilyen videókra. Ezek nagyon messze vannak az akadozós pixel háborútól amikor nagy részük FullHD-ban megy (a mai konzoloktól eltérően).
  • narumon
    #77
    Aki hetente 1-2-3 estét végigjátszik az bizony HC gamer szerintem.

    " Stanek (Nvidia) jövendölése szerint a következő néhány évben eltűnnek a klasszikus nagy PC-s házak, és ezzel a videokártyák is, legalábbis jelenlegi formájukban. A jövő még az Nvidia számára sem (csak) a diszkrét grafikus vezérlőkben van, hanem a más platformokat meghódító grafikus megoldásokban."

    Nézd meg mit írtam - nem az nvidia van gondban, hanem nem a HC gamerek tartják el már régóta (és egyre kevésbé) mert abból a rétegből nem lehet megélni. A céget az alsó-közép kategória eladásai, a Tegra a CUDA, Tesla és hasonlók tartják el és nem a HC gamer réteg.
  • astrobal
    #76
    bassz, elküldtem mielőtt befejeztem volna.. maximum az amd küzd, de nem az ati üzletág miatt.
    stagnálás van.
    valóban elment a szektor a casual gamerek felé, ez egyébként a játékokon is meglátszik. hol vannak már az olyan eredeti címek, mint amilyenek a 90-es évektől a 2000-es évek első évtizedének elejéig, közepéig voltak...
    sajnos persze. igazából maga a feltevés értelmetlen. nem tökmindegy, hogy min játszik az aki játszik? szarok bele, csak fusson rendesen és nézzen ki jól. egy akadozós rusnya pixelháborúval az általad felvázolt nem hc-gémerek se játszanak szívesen.
  • astrobal
    #75
    direkt nem hc gamert írtam, van egy elég széles réteg (magamat is ide sorolom), akik nem HC gamerek, de azért mondjuk hetente 1-2-3 estét végigjátszanak és nem famrvillel meg hasonlókkal, hanem valódi játékokkal. fifa, cod, bf3, satöbbi. ezek nem futnak még - ismétlem még - el hordozható eszközökön.
    nem mellesleg még mindig heti 2,5 milliót adnak el a konzolokból: ld: http://www.vgchartz.com/

    oszt' milyen gondokkal küzd a nvidia meg az amd?
  • Jakuza001
    #74
    Arrol nem beszelve, hogy mert demoznak valamit egy meg csak az allitasaval nem is egyezo meretu tableten, ugyanis az a 24 az 11.6, nem jelenti azt, hogy 7" meretbe ne lehetne kesobb kapni.
    Tehat ures fecseges amiket ervnek elohozott.
  • narumon
    #73
    "Amíg ez nem éri el a konzolok, pc-k szintjét, felesleges erről vitázni, mert a gamerek úgyis az elérhető legjobb ÉLMÉNYT veszik meg, aki meg farmvillezik, meg aknakeresőzik, az nem tartozik a klasszikus értelemben vett gamer kategóriába, aki eltartja ezt a szegmenst."

    Node itt tévedsz nagyot te is (meg minden más HC gamer is). A HC gamerek bizony nem tartanak el semmilyen szegmenst ahhoz túl kevesen vannak. Nézd meg jobban milyen gondokkal küzd az ATI meg az NVIDIA akiket ennek a csoportnak kellene eltartani. Hát bizony lassan az alsó-közép kategóriából élnek ami nem a gamerek hanem az átlag userek "játszótere". Nézd meg a wii mekkora siker volt pedig HC gamer a közelébe sem merészkedik egy olyan gépnek.
  • narumon
    #72
    "Az, hogy ekkora masztodont tabletnek hívnak, az nem az én szegénységi bizonyítványom. Ezek szerint, ha valaki 24 colos 16:9 képarányú valamit tabletnek hív, te az is megkajálod. Az igen..."

    Az látszik, hogy fogalmad sincs a témáról. Képzeld van 24" tablet. A tablet ugyanis egy eszköz megnevezése aminek semmi köze a mérethez. Az, hogy te csak valami kis valamiket hívsz tabletnek az bizony a te hibát és nem másoké. Bizony bizony tablet van 7"-tól egészen brutál nagy méretig és még várható is mindenféle egyéb méretben.
  • narumon
    #71
    "Mutass tableten 30 FPS felett futó kőkemény szimulátort vaqgy high-end beállítású FPS-t. Akkor majd visszatérünk a témára..."

    What? Eddig nem ezt mondtad? Vagy most, hogy rájöttél, hogy hülyeséget beszélsz emeled a lécet? Ez egy tipikus luzer viselkedés. Annyit állítottál, hogy nincsenek normális 3D játékok. Állj neki és keress, én pl ezt mutatom:

    Infinity Blade Dungeons