Nehezebb lett a kilogramm

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MuchACHO79
Olvasva a cikket azt gondoltam, hát ezek a tudósok tényleg nem normálisak. Aztán olvasgattam a hozzászólásokat... Ti se 😊))

---------------------------- :-/

flashpointer
Nézzétek a gyakorlati oldalát... ezentúl többet kapunk a pénzünkért a piacon!

Emancipate yourself from mental slavement!

"Az eredetit mi alapján csinálták?"

Az volt a lényeg, hogy pont ezerszer legyen nagyobb a grammnál. :-)
Azt még a lerakódás elõtt tették meg.<#nyes> Ennél fontosabb, hogy éveken át becsapott a hentes a régi mérlegével.<#falbav><#nyes>
Látom nem érted a problémát: és mi alapján kalibrálod be azt a mérleget? 😄

Analitikai mérlegek képesek mikrogrammnyi pontosággal mérni, más kérdés, hogy a maximális mérhetõ tömeg ezeknél mindössze néhány gramm. Mint például ennél.
Tinman
A kutyámat is cézinek hívom... most már tudom honnan neveztem el <#zavart2>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Én meg a nagy ünnepi zabálásban több kilóval lettem nehezebb, na erre varjatok gombot !

" A szakember szerint csak igen kicsiny változásról van szó, kevesebb mint 100 mikrogrammról."

Kérem azt a mérleget amivel ezt megmérték 😊

(tudom, hogy nem mérték hanem becsülhették valahogy)
A méter etalon helyét rég átvette egy fix érték, a fény vákuumban mért sebessége, de ugyanígy a másodpercét is a céziumatomból származtatják.

Az összes SI mértékegység közül a kilogramm maradt egyedül ilyen kõkorszaki fizikai dolog.

hasraütés 😊

Majd erre is kivetnek kamatadót. Mi az, hogy ingyen lesz a platina nehezebb! Felháborító! Liberté, Égalité, Fraternité nevében azonnal szolgáltassa vissza a többletet! <#ravasz1>

Az eredetit mi alapján csinálták?

Viszont az nem elég, mert abból három kellene, hogy tudjuk mekkora egy méter. :-)
Köszönöm professzor társam, erre nem gondoltam. Sürgõsen szervezzünk egy szemináriumot, amin napirendre tûzhetjük, hogy rendezni kell egy konferenciát a kérdés mihamarabbi megoldása érdekében.
nincs is méter etalon -.-

(harmad-méter viszont létezik)

Kérlek adj zöld plecsnit! Kösz

Ózonsugárzás??? Lehet ilyet csinálni, de ez inkább csak sima ózon lesz szerintem.
És a szublimáció, professzortárs? Vagy 1000 Pt atom távozhatott a platinagõzben, amit lasan kibocsájt. Sûrgõsen pótolni kell.

Kedves professzortársaim!

Nagy kõ esett le a szívemrõl, hogy erre a problémára is találtak megoldást. Viszont felmerült bennem egy másik gondolata is. Amióta a súlyokat elkészítették, statisztikailag 7 platina atom spontán lebomlott benne, így 7 neutron elhagyta a tömböt, amit egyetlen 4 neutronos lítium atom hozzáadásával megközelítõleg korrigálni lehetne. Kérem a szükséges lépések minél hamarabbi megtételét, hogy megoldjuk az így elõállt súlyos válságot.

Ui.: Remélem hamarosan pozitív elbírálás alá kerül az önök kórtermébe való áthelyezésemre irányuló kérelmem is.
wraithLord
Pedig a globális felmelegedés miatt hosszabbnak kéne lennie... <#hehe>

----
Amúgy a 'kilogramm' a tömeg SI mértékegysége, a súlyé a 'Newton'.
Leellenõriztem, a méter etalon még mindig ugyanakkora... <#vigyor>

Tetsuo
Most, hogy erre a problemara is van megoldas, biztonsagban erzem magam! 😄

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

← ElőzőOldal 2 / 2