Hivatalos: a Google nem monopólium

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narxis
Kukacoskodj egy almában. 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Narxis
Csak ha ingerled. 😄

Sir Quno Jedi
A medve pediglen nem is veszélyes! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Hehe nem is vártam más határozatot, túlságosan összefolyik az állammal a google a színfalak mögött. Ugyebár rengeteg sok jó információt tud biztosítani nekik, nem beszélve arról hogy több google feature CIA leányvállalatok felvásárlásával szivárgott át (pl. Google Maps = Keyhole Inc.).
csak megjegyezném hogy a Google nyitólapján kint szokott lenni a töltse le a chrome-ot. A többi nincs, nem kéne egy kis vizsgálódás?

😛

(oké nem oprendszer hanem "website", csak kukacoskodtam)
Van még ilyen: szándékosan akadályozzák (API-kat változtatnak random idõközönként), hogy Windowsos telefonokon YouTube kliens jelenhessen meg.

kicsit OFF:

hát eddig se riadtak vissza az apró gonoszságoktól.

például engem idegesít hogyha véletlenül IE alatt kezdek gépelni a google keresõbe, akkor dobja a focust a beírómezõbõl, és gépelek a vakvilágba, egy backspae pedig persze vissza az elõzõ oldalra. Más böngészõvel nem csinálja. Ja tuti lehet találni valami IE inkompatibilitást, de akkor is ez szándékos.
A gugli sokkal több mindent csinál, az ungabunga soha nem fogja utolérni. PC-n a linux felejtõs, márpedig a vállalati szegmens azt használ és sokáig fog is. Az MS szépen lassan elfelejti a metrót PC-re, ettõl függetlenül oprendszerei jók. A mobilszegmens bõvül, nagy jövõ lehet belõle, de három nagy mellé szinte bármilyen jó terméket fejleszthetnek, nem fog labdába rúgni. Magát az oprendszert és a szoftveres részt fejleszteni önmagában nem éri meg. A gugli a keresõ és reklémbevételeibõl él még, az alma hardverbõl, az MS pénzért adja. Az ungabunga önmagában nem lesz életképes, termékkapcsolatok tömkelege kell, ha ingyen akarják adni. Ráadásul a linux rossz márkanév, mert erõsen tapad hozzá, hogy átlagfelhasználóknak magas, még akkor is, ha ez régóta nincs így a valóságban. A linuxnak mardni kellene a hálózati szférában, különben egy rosszul sikerült kitörés bedönti az egészet, magával húzva az elterjedt és jól használható részeit is.
Úgy képzeld el, hogy ha van neked egy honlapod ami mondjuk almás cuccokról szól, akkor kérheted a Google-tõl, hogy az õ keresõjében ne jelenjen meg a te honlapod mint találat.

MS szolgáltatások eddig se nagyon voltak Google platformon.

Egyet értem egyébként a döntéssel mert nem ezt kéne firtatni. Akik jobban fejlesztenek azok maradjanak életben. Ebben pedig a Google már jóval elõbb jár mint a vetéjtársak. Csak az Apple tudja a lépést tartani szerintem, a MS pedig csak fut utánuk. Még azt várnám meg, hogy mit hoz a Linux, azon belül is az Ubuntu. Ha képes lesz olyannyira felhasználóbarát lenni a mobilokon is mint a PC-n akkor komoly jövõt jósolok neki. Csak kéne nekik is egy jó marketinges és egy nagyon jó manager és hipp-hopp, ott vannak ahol a Google.

"lehetõséget biztosítani a weboldalak tulajdonosainak a keresõjükbõl való kijelentkezésre, így a jövõben a partnerek és riválisok által megjelenített tartalmakat még véletlenül sem tüntethetik fel saját anyagként "

magyarán ha az ms azt mondja a guglinak, hogy csókolom, nem kérek belõled, akkor onnantól ms termékek és szolgáltatások nem fognak megjelenni a google keresési találatok között? vagy okosítsatok ki.

Narxis
Végre hoztak egy jó döntést.

hahaha