Egyre olcsóbbak a táblák

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

csak azoknál váltja le a PC-t, akiknek eddig sem volt rá igazán szükségük. majd, ha lesz tábla, amiban van 8 giga ram, csúcsvideókártya, erõs processzor és minimum 12 USB csatlakozó (az egér, billentyûzet, nagymonitor akkor is alap lesz, mert az apreó képernyõt simogatva lófaszt sme lehet csinálni, legyen szó munkáról, vagy játékról, vagy akár csak szövegszerkesztésrõl), akkor váltok. Addig nem.
E-bookra vettem egy olcsó színes olvasót, amibe nem hiányzik sem a játék, sem a wi-fi és 10-ed annyiba került, mint egy iPad vagy Samsung Tab.

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

OFF

Én 1,5 évig laktam Rimini-ben a tengerparton, mindenki irígykedett, hogy milyen jó nekem ott a tenger, meg az a sok finom hal.
A tengert utálom mert ragacsos vagy tõle, a szád tiszta só és ha véletlen kortyolsz belõle az elég szar, ráadásul a halakat is utálom, szóval rossz ember a rossz helyen!<#smile>

A 12 évbõl amióta kint vagyok összesen ha 4-5 olyan év volt amikor fürödni voltam a tengerben, én nem is értem mit szeretnek benne az emberek, viszont minden komolyabb összejövetelnél ha lehet halat esznek, ugyhogy rám külön kell fõnie a házigazdának.<#taps>
narumon
Fõleg a halas rész tetszett. Mikor távol keleti szigetrõl hazajöttem mindenki azzal bombázott, hogy milyen frankó halakat, tenger gyümölcseit ettem, oszt mindenki nézett rám nagyon furán, hogy én olyat nem eszek. Pedig ott kint is rosszul lettem a halpiac szagától 😄

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Ja, nem mindenben értünk egyet, de most ez valahogy így alakult! <#smile>
narumon
+1
Minden szavad arany! (Ebben a hozzászólásban! 😄)

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
"Én ha lefekszem, 2 perc alatt elalszom."

No látod nem vagyunk egyformák. Más emberek más igények. Én sokszor már 11 körül ágyban vagyok de van, hogy alvás csak hajnali 2 körül indul.

"Vagyis egy tabletet otthon biztosan nem használnék, mert a gépem állandóan megy ha otthon vagyok, csak akkor kapcsolom ki, ha megyek aludni és akkor pihenhet a gépem is."

No látod más emberek más igények. Én most is itthon vagyok, nem megy az asztali gépem mert felesleges lenne, és éppen a kanapén döglök.

"A telefonom talán az eddigi legnagyobb (5.5"), az mindig velem van, ha elmegyek otthonról. Ha valami nagyon kell, azt meg tudom nézni arról is."

Ez meg pontos megfogalmazás ha valami nagyon kell azt meg tudom nézni a telefonomon is. A tableten viszont nem azt nézem amit hirtelen nagyon kell, hanem bármit. az 5" feletti telefonok nekem már tepsik (nem nem akkor sem vennék tepsit ha lenne apple kínálatban - mint ahogy 7" tablet is van a kínálatban de hátam közepére sem kéne)

narumon
Segítek mert látom nagyon nem megy. Sg.hu-n beszélünk és itt beírod, hogy én csak almás oldalakat olvasok. Ha igazad van akkor az sg.hu egy almás oldal és te is azt olvasod. (de a prohardver, az index a különbözõ fotós és videós oldalak is mind mind almás oldalak a te érzésed szerint)

Sajna az enyimen nincs!
Amúgyis más látni is a másikat beszéd közben, de nem ez a döntõ érv, csak egy a sok közül.

Egyébként szerintem mindenki megérti azt akinek nem kell vagy nincs szüksége a tabletre, a gond azzal van aki nem hajlandó megérteni azt akinek igen is szüksége van rá!

Én utálom a halat, a szagátol is rosszul vagyok, de elfogadom, hogy mások szeretik, mégha számomra érthetetlen is!
narumon
Ugy egyeztethetõk össze, hogy egyik sem apple.

Skype van a telefonomon is...
Én ha lefekszem, 2 perc alatt elalszom. Vagyis egy tabletet otthon biztosan nem használnék, mert a gépem állandóan megy ha otthon vagyok, csak akkor kapcsolom ki, ha megyek aludni és akkor pihenhet a gépem is.
A telefonom talán az eddigi legnagyobb (5.5"), az mindig velem van, ha elmegyek otthonról. Ha valami nagyon kell, azt meg tudom nézni arról is.
+1
Van ám bukfenc ebben is!
""Az én igényeimet nem egyes cégek határozzák meg, ebben nagyon különbözünk."

Dehogynem. Csak más cégek. (Gyanítom ugyanazok mint az enyémet)"

Nem érzed, hogy ebben nagyon komoly logikai bukfencet vetettél?
A "más cégek", és az "ugyanazok" hogyan egyeztethetõk össze?
Így van!

Alig várom, hogy az egész napos görnyedésbõl végre kényelembe dobjam magam és amig halkan duruzsol a tv amit a párom néz én szépen elfórumozgatok meg egy két kései emailt még elintézek, sõt, a tv müsort is megkukkantom rajta, de ha valami érdekeset látok a tv ben, csak érte nyúlok és gyorban uténna keresek.
Ha a gyerek hív skype on csak érte nyúlok és már beszélünk is, nem kell elmenni bekapcsolni a nagy gépet, annak ellenére hogy az ssd miatt hamar bejelentkezik de az mégsem az a kényelem amire vágyom.

narumon
Mert nem vagyunk egyformák. Én pl nem csak akkor fekszem le amikor aludni akarok, sõt minden alvás elõtt olvasok legalább pár oldalt vagy megnézünk párommal egy sorozatot esetleg egy érdekes mûsort a tévében, stb stb.
Sõt ha nem dolgozni akarok akkor nem nagyon kapcsolom be mostanában az asztali gépet. Azért, hogy megnézzem a híreket meg SG forumot és emaileket minek?

narumon
"Természetesen mindig csak olyat, ami az alma kínálatában szerepel, igaz?"

Jesszusom, neked nagyon komoly üldözési mániád van!

"Az én igényeimet nem egyes cégek határozzák meg, ebben nagyon különbözünk."

Dehogynem. Csak más cégek. (Gyanítom ugyanazok mint az enyémet)

narumon
"Ha az adatlapját megnézted volna, akkor ott a valódi neve, és ha errõl sem ugrana be, akkor ott a blogja."

Bármily furcsa is valódi neve alapján sem tudom ki õ.

"Ott már láthatsz videót is tõle."

Ezt sem találtam hirtelen ránézve a blogra.

"Azt talán már láttad is. Ha nem, akkor te csukott szemmel internetezel, vagy csak almás oldalakra jársz, ami könnyen elképzelhetõ."

Ezt meg nem is kommentálom, mert ezek szerint te csak almás oldalakra jársz.

Otthon meg minek kell Tablet amikor van PC? Lefeküdni akkor fekszem le, ha aludni akarok, ha pedig gépezni akarok akkor azt a szuper kényelmes székembõl teszem ami a gép elõtt van. Sõt, ha akarom a TV-n is tudok gépezni vele. Szóval a Wifi az jól jön, hogy a mobilnetes forgalmad csökkentsd, de ha otthon úgy is van PC-d akkor minek a Tablet? Hangsúlyozom, otthonra.

Wi-Fi?
Ha otthon használod legfõképp a táblát akkor nem kell neki külön mobilnet.
Amúgy én a telefonom mobilnetjét szoktam megosztani ha arról van szó WI-Fi n keresztül kell utazás közben elérni a netet más eszközzel netbook, tablet.
Nekem ugyan nincs tabletem, de öcsémnek van és látom, hogy mire használja. Nem írom le megint, mert mások már megtették. Viszont egy dolgoz tisztázzunk. Nekem azért nincs tabletem mert nincs elegendõ p feles pénzem, hogy havonta X ezer forintért mobil internetezzen. Az átlag netezõs szokásaimra tökéletes lenne, ha lenne rajta net mindig, de mivel ez nincs ezért felesleges. A PC-m meg sose fogom szerintem lecserélni mert a játékaim csak azon futnak. Erre a tábla alkalmatlan természetesen. Szóval akinek megéri ( akár ratyi, akár luxus ) annak tuti, hogy van mobilinternete.

Természetesen mindig csak olyat, ami az alma kínálatában szerepel, igaz?
Az én igényeimet nem egyes cégek határozzák meg, ebben nagyon különbözünk.
Ha az adatlapját megnézted volna, akkor ott a valódi neve, és ha errõl sem ugrana be, akkor ott a blogja. Ott már láthatsz videót is tõle. Azt talán már láttad is. Ha nem, akkor te csukott szemmel internetezel, vagy csak almás oldalakra jársz, ami könnyen elképzelhetõ.
Szerintem 3 év múlva egy tabletrõl fogod írogatni, hogy csakazért sincs szükséged tabletre. <#eplus2>
Kínálatban biztos lesz átfedés, lassan már a telefonok is 7 colnál járnak de annál nagyobb telefon értelmetlen, már az is, viszont táblából a 10 col körüli a telitalálat a 7 az kompromisszum, bár hordozhatósága jobb mint a 10 colosnak.

Ha a telefon kiüti a táblákat akkor is max a kis méreteket.
Már egy 7-8 colos eszközt sem tudsz magaddal hordozni kényelmesen mint egy telefont, kiakarja külön magára akasztani egy akkora telefont, zsebrõl meg szó sem lehet.
narumon
Hmm ezzel nem értek egyet. Legalábbis én speciel nagyon nem vennék 4-4.5"-nál nagyobb telefont. Viszont nem vennék 10"-nál kisebb tabletet. A funkciók miatt ugyebár. Tehát nálam ez méretbõl adódóan soha nem fog keveredni.

Térjünk vissza rá 3 év múlva.
Addig is gondolkozz el azon, hogy vajon az okostelefonok fejlõdése hogyan fogja érinteni a tabletek sorsát. Érdekes, hogy az ide kommentelõ vélhetõen azért informatikában járatos emberek közül csak én látom hogy a tablet és az okostelefon konkurenciái egymásnak, és nincs kétségem affelõl hogy melyik fogja nyerni a versenyt.

narumon
Hát az, hogy greygrey nekem nem sokat mond :o

AgentKis ez így igaz a lakásban található gépeinken kívül a konyhai LCD TV-hez én betoltam egyet a HDMI-re és nem kell külön gép a NET-ezéshez és filmnézéshez. Talán amit észre vettem hogy a Wi-Fi nem túl érzékeny a TV leárnyékolás leviszi a full térerõrõl. De teljesen ki okosítottam a régi típusú LCD Tv, egy képernyõre mutogatós táv egeret vennem kell még hozzá mert a hagyományos vezeték nélkülinél jobb.
AgentKis
"az emberek a facebook mellett mást is akarnak" hát kb. 10-bõl 7-en nem (sajnos vagy nem, ez a helyzet). Nekik a tablet "telitalálat".

Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...

Van itthon 3 Laptop elég erõsek, + egy asztali PC a nagyobbik lányom kapott egy Tabletet DualCore stb. mostanában szinte csak azon NET-ezik, és elég komoly játékokat is játszik. Vicces amikor a Laptopja mellett fekve inkább órákon át a Tabletet nyomja. Igazából amire tervezték abban egyenlõre a legjobb NET-ezés játék hordozható multimédia feladatokra és egyszerûbb munkai feladatokban verhetetlen.
AgentKis
Ebben azért az is vastagon benne van, hogy a legtöbb felhasználónak egy mai PC az teljesen ágyúval verébre kategória. Aki tartalomfogyasztásra használja, annak a tábla teljesen jó alternatíva, aki tudja "nélkülözni" az érintõképernyõt, annak egy androidos mini pc néhány kiegészítõvel, a régi monitorára, vagy a TV-jére kötve bõven elég lehet szkájpra, netre, zene és videó lejátszásra. Mindez a "hagyományos" pc árának 1/3 ából, kb 1/5 energiafogyasztás mellett ventilátorok zaja nélkül... Szóval én nem csodálkozom a PC "bukásán". A többségnek az "sok"...

Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...

Egy ismerõsöm mondta, hogy tervez venni Tabletet. Nekem tök feleslegesnek tûnt, hiszen van otthon két gép. De nem fér sokszor többi családtagtól a nethez. Néha meg a TV-hez. Kinézett egy tabletet ami viszonylag nem drága, dupla magos procival, 7"-ban ... és van benne DVB-T. Szóval mondom feleslegesnek gondoltam, de amikor elkezdtem nézegetni a cuccokat, meg gyártói oldalakt. Tudnám használni sokszor erre-arra.

Mondjuk olvasáshoz még mindig eBook.

"a pdf-k zömét nem 7 colra készítik."
Hát izé. A PDF nyomtatásra kész anyag jó esetben. lehet akár egy A5 vagy B5 könyv méretû is.
Az eBook olvasók többsége meg 6"-os (van 5, 9 és 10, de ritkák vagy drágák), szóval az eBook többsége 6"-ra van kihegyezve.

Én annyira nem láttam értelmét, hogy talán soha nem is vettem volna, ha nem szükséges a munkámhoz.

Ma már használja az egész család, munkán kívül mindenben kiváltja az asztali gépet (komolyabb játékra meg konzolt használunk).

Ha rendszeresen hordozgatnom kellene, akkor iPad Minit vennék, Retina és izmosabb hw szerintem nem is kellene.
Én is szívesen megtekinteném.
Magam sem láttam értelmét, amikor megjelent. Erõltetettnek tartottam, hogy ugyan már egy nagyított telefon, amin ráadásul normális billentyûzet sincs... Na de a legtöbb embernek minek kéne bill.? Bejeletkezni face-re, vagy pár rövid üzenetet dobni teljesen elég a tapis bill. is. Weboldalakat olvasni pedig fõleg.

Még nincs tabletem, de egyáltalán nem vetem el a jövõbeli lehetõségét. Típust illetõen pedig a 2. hozzászólóval értenék egyet. 😊
Nem ismered az eddigi munkáit? Pedig eléggé híresek!
én csak olvasni szoktam az óccsó kínai tabletemen 😊
egy csómó könyv van ingyér

"megeszem a kalapom ha 3 év múlva még valaki a tabletekrõl fog beszélni"

Én csak szerényen érdeklõdnék afelõl, hogy: hol lehet majd az említett mutatványt megtekinteni?
<#taps><#taps><#taps><#taps><#zavart1><#taps><#taps><#taps><#taps>
narumon
Nohát elég sok közös van bennünk 😊
Miket videozól? Vagy csak AE effektek?

Gerygrey
Zenével amatõr szinten foglalkozom (régebben FL Studio, manapság elektromos gitár + GarageBand) és arra tényleg vitathatatlanul jó a tablet, hogy ha van egy ötletem, azt azonnal meg tudom örökíteni hogy meglegyen míg gépközelbe nem kerülök - de az ötletet megvalósítani csak ott fogom tudni.

Mondjuk az Amplitube iRig Android-verziója részemrõl elég várós, az biztos, hogy jól el fogok vele szórakozni.

A videózást viszont egy kicsit komolyabb szinten ûzöm, néha még a Core i7-es iMac is megizzad egy-egy After Effects 3D render alatt, úgyhogy erre még egy darabig nem fogok tabletet használni 😊
narumon
"A HD videóvágás meg a zene "csinálás" tableten szerintem a ló túlsó oldala 😊 Ezekre még egy ideig rendes számítógép (illetve valami hozzá csatlakoztatott normális képrögzítõ eszköz és hangszer) fog kelleni."

Ez csak attól függ mennyire akarod profin mûvelni. Ugyanaz igaz erre is mint bármi másra; ha profin kell esetleg pénzt keresel vele akkor PC - de fateromnak, vagy ezermillió másik embernek bõven elég ez a szint.
Sõt én pl relatív komolyabban zenélek PC-n (a videóvágásról már ne is beszéljünk), de nagyon jól lehet használni ipadot kiegészítõnek. Mindig nálad van ahhoz, hogy felpötyögj egy ötletet, de olyan frankó is intuitív szoftverek vannak rá hogy elájulsz. Szerintem keress rá nagyon megéri! (ha foglalkozol zenével)

Gerygrey
Hát pedig, ha valaminek nincs értelme, az a netbook.

Munkára kicsi és gyenge (feltéve persze, hogy a munka komolyabb tevékenységet takar, mint valami word-pötyögés), játékok sem futnak rajta, tartalomfogyasztásra és kommunikációra viszont körülményes a használata. Elõbbire asztali gép való, utóbbira pedig tablet.

A HD videóvágás meg a zene "csinálás" tableten szerintem a ló túlsó oldala 😊 Ezekre még egy ideig rendes számítógép (illetve valami hozzá csatlakoztatott normális képrögzítõ eszköz és hangszer) fog kelleni.
narumon
Nekem pl volt egy brutál dell notebookom amit eladtam, mert tablet mellett gyakorlatilag a sarokban állt, ahhoz meg kicsit drága móka volt. Ha dolgozni akarok ott az asztali, ha meg mobilis akarok lenne itt a tablet.
Azonban a mostani és a másik topicban lévõ hozzászólásaid alapján én élek a gyanú perrel, hogy nem is láttál még normális tabletet közelrõl. (vagy fogalmad sem volt mire és hogy lehet használni). Szerintem netbook vs tablet vita abszolút az utóbbi javára dõl el. Könnyebb, gyorsabb, erõsebb és ha nagyon kell bill akkor csatlakoztatsz hozzá. A dolgozni kell wordben egy hülyeség - van aki évekig nem nyit meg egy wordot, de ha véletlenül egy doksihoz hozzá kell írni vagy átnézni esetleg kicsit alakítani rajta az tableten is pikkpakk megvan. Egy prezentációt újjal összedobni szerintem gyorsabb és mókásabb szintén tableten, de ha videót akarsz vágni akkor gond nélkül vágsz HD videót olyat userbarát módon ami eddig elképzelhetetlen volt. Játszani is nagyon jól el lehet vele. Persze nem Crysist kell vele játszani, de hát a világ nagy része nem is azzal akar játszani. Én pl nagyon jó körökre osztott stratégiákkal szoktam játszani rajta és bizony nem tamagochi szint.
No de teljesen feleslegesen beszélek, mert te már múltkor is leszögezted, hogy így gondolod.

zola2000
Szerintem még egy "olcsó" nexus7en is.

A

GregSB
A Win8-as táblákról nem is beszélve.

"nagyban emlékeztet a 64k mindenre elég tipusú mondatra"

640K, viszont nem hangzott el, csak anekdota.
mousee
Jogos lenne amit mondanál, ha fogtál volna a kezedben valaha tabletet a mostaniak közül. Egy iPad-en ma már simán csinálsz HD családi videót (vagdosod, effektezed), zenét csinálsz, lazán dolgozol office-ban (10k körül van hozzá kékfogas kieg bill). Manapság már sokkal többet tud egy tábla, mint azt gondolnád, less utána.

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

mert seninek nem kell

My head is bangin' You're killing me Please don't stop

GregSB
LOL.