120
  • willcox
    Az indexen nem is egyszer írtak is greyhoundról, sőt, a videói is megnézhetők voltak. Vagy akkor oda mégsem jársz?
  • csimmasz
    Ha lenne rá skype akkor lehet, bár fene tudja mostmár az MS a tulaj ugyhogy semmi sem biztos.
  • willcox
    Ha otthonról elmegyek, akkor nem azért megyek el, hogy internetezzek. Ezért írtam azt, hogy ha mégis nagyon kell valami, akkor megnézem a telefonomon.
    A 10"-os ketyerédet melyik zsebedbe rakod? Vagy állandóan cipelsz táskát? Mert akkor már egy nagyobb kijelzőjű notit is vihetsz, ami egy kissé jobban olvasható.
  • csimmasz
    A legtöbb ember még a tv-jét sem tudja rendesen beállítani, a teletextről azt sem tudják eszik e vagy isszák, szerinted ezek az emberek mit szeretnek jobban a windowzos nagy vasat vagy egy tabletet amit egy idomitott majom is tud kezelni(a jó értelemben)
    Szerintem 20/80 arányban vannak a számtech hozzáértők és laikusok!
  • narumon
    Valóban nem lehet tudni, csak saccolás alapján. Nomeg a mostani trendek alapján.
  • willcox
    Valóban más. De én látom is :) Te nem?
  • Ender Wiggin #74
    "Pontosan erről van szó. Ez pedig a jelenleg PC-t használók többsége."
    Arról óvatosabban beszélnék, hogy melyik a többség...
  • csimmasz
    OFF

Igen, sajna ez a tenger itt északon semmiben sem hasonlít ahoz ami dél Olaszban van, vagy az olyan helyeken mint a Karib szigetek és társai, azok lehet nekem is jobban bejönnének, mint az itteni zavaros, koszos lötty.

A parton a napfürdőzést azt a csajokra hagyom mindíg, mi inkább a bárban iszogatjuk a hideg söröket a haverokkal, igy ki lehet bírni a napot.

Mióta Milánóban lakom azóta kicsit kezd hiányozni a part, lemotorozni egy jó fagyiért a melegben, na az királyság!
  • narumon
    OFF

A tengert én imádom. (főleg ha jófajta) Bár kétségtelen, hogy amikor olyan helyen vagyunk tengerparton ahol medence is van akkor többségében ott lebzselünk :D
  • narumon
    "csak azoknál váltja le a PC-t, akiknek eddig sem volt rá igazán szükségük."

Pontosan erről van szó. Ez pedig a jelenleg PC-t használók többsége.
    Neked nem kell semmi gond, nem is neked készül. Ennyi.
  • Ender Wiggin #70
    csak azoknál váltja le a PC-t, akiknek eddig sem volt rá igazán szükségük. majd, ha lesz tábla, amiban van 8 giga ram, csúcsvideókártya, erős processzor és minimum 12 USB csatlakozó (az egér, billentyűzet, nagymonitor akkor is alap lesz, mert az apreó képernyőt simogatva lófaszt sme lehet csinálni, legyen szó munkáról, vagy játékról, vagy akár csak szövegszerkesztésről), akkor váltok. Addig nem.
    E-bookra vettem egy olcsó színes olvasót, amibe nem hiányzik sem a játék, sem a wi-fi és 10-ed annyiba került, mint egy iPad vagy Samsung Tab.
  • csimmasz
    OFF

Én 1,5 évig laktam Rimini-ben a tengerparton, mindenki irígykedett, hogy milyen jó nekem ott a tenger, meg az a sok finom hal.
    A tengert utálom mert ragacsos vagy tőle, a szád tiszta só és ha véletlen kortyolsz belőle az elég szar, ráadásul a halakat is utálom, szóval rossz ember a rossz helyen!

A 12 évből amióta kint vagyok összesen ha 4-5 olyan év volt amikor fürödni voltam a tengerben, én nem is értem mit szeretnek benne az emberek, viszont minden komolyabb összejövetelnél ha lehet halat esznek, ugyhogy rám külön kell főnie a házigazdának.
  • narumon
    Főleg a halas rész tetszett. Mikor távol keleti szigetről hazajöttem mindenki azzal bombázott, hogy milyen frankó halakat, tenger gyümölcseit ettem, oszt mindenki nézett rám nagyon furán, hogy én olyat nem eszek. Pedig ott kint is rosszul lettem a halpiac szagától :D
  • csimmasz
    Ja, nem mindenben értünk egyet, de most ez valahogy így alakult!
  • narumon
    +1
    Minden szavad arany! (Ebben a hozzászólásban! :D)
  • narumon
    "Én ha lefekszem, 2 perc alatt elalszom."

No látod nem vagyunk egyformák. Más emberek más igények. Én sokszor már 11 körül ágyban vagyok de van, hogy alvás csak hajnali 2 körül indul.

"Vagyis egy tabletet otthon biztosan nem használnék, mert a gépem állandóan megy ha otthon vagyok, csak akkor kapcsolom ki, ha megyek aludni és akkor pihenhet a gépem is."

No látod más emberek más igények. Én most is itthon vagyok, nem megy az asztali gépem mert felesleges lenne, és éppen a kanapén döglök.

"A telefonom talán az eddigi legnagyobb (5.5"), az mindig velem van, ha elmegyek otthonról. Ha valami nagyon kell, azt meg tudom nézni arról is."

Ez meg pontos megfogalmazás ha valami nagyon kell azt meg tudom nézni a telefonomon is. A tableten viszont nem azt nézem amit hirtelen nagyon kell, hanem bármit. az 5" feletti telefonok nekem már tepsik (nem nem akkor sem vennék tepsit ha lenne apple kínálatban - mint ahogy 7" tablet is van a kínálatban de hátam közepére sem kéne)
  • narumon
    Segítek mert látom nagyon nem megy. Sg.hu-n beszélünk és itt beírod, hogy én csak almás oldalakat olvasok. Ha igazad van akkor az sg.hu egy almás oldal és te is azt olvasod. (de a prohardver, az index a különböző fotós és videós oldalak is mind mind almás oldalak a te érzésed szerint)
  • csimmasz
    Sajna az enyimen nincs!
    Amúgyis más látni is a másikat beszéd közben, de nem ez a döntő érv, csak egy a sok közül.

Egyébként szerintem mindenki megérti azt akinek nem kell vagy nincs szüksége a tabletre, a gond azzal van aki nem hajlandó megérteni azt akinek igen is szüksége van rá!

Én utálom a halat, a szagátol is rosszul vagyok, de elfogadom, hogy mások szeretik, mégha számomra érthetetlen is!
  • narumon
    Ugy egyeztethetők össze, hogy egyik sem apple.
  • willcox
    Skype van a telefonomon is...
  • willcox
    Én ha lefekszem, 2 perc alatt elalszom. Vagyis egy tabletet otthon biztosan nem használnék, mert a gépem állandóan megy ha otthon vagyok, csak akkor kapcsolom ki, ha megyek aludni és akkor pihenhet a gépem is.
    A telefonom talán az eddigi legnagyobb (5.5"), az mindig velem van, ha elmegyek otthonról. Ha valami nagyon kell, azt meg tudom nézni arról is.
  • willcox
    +1
  • willcox
    Van ám bukfenc ebben is!
  • willcox
    ""Az én igényeimet nem egyes cégek határozzák meg, ebben nagyon különbözünk."

Dehogynem. Csak más cégek. (Gyanítom ugyanazok mint az enyémet)"

Nem érzed, hogy ebben nagyon komoly logikai bukfencet vetettél?
    A "más cégek", és az "ugyanazok" hogyan egyeztethetők össze?
  • csimmasz
    Így van!

Alig várom, hogy az egész napos görnyedésből végre kényelembe dobjam magam és amig halkan duruzsol a tv amit a párom néz én szépen elfórumozgatok meg egy két kései emailt még elintézek, sőt, a tv müsort is megkukkantom rajta, de ha valami érdekeset látok a tv ben, csak érte nyúlok és gyorban uténna keresek.
    Ha a gyerek hív skype on csak érte nyúlok és már beszélünk is, nem kell elmenni bekapcsolni a nagy gépet, annak ellenére hogy az ssd miatt hamar bejelentkezik de az mégsem az a kényelem amire vágyom.

• narumon
    Mert nem vagyunk egyformák. Én pl nem csak akkor fekszem le amikor aludni akarok, sőt minden alvás előtt olvasok legalább pár oldalt vagy megnézünk párommal egy sorozatot esetleg egy érdekes műsort a tévében, stb stb.
    Sőt ha nem dolgozni akarok akkor nem nagyon kapcsolom be mostanában az asztali gépet. Azért, hogy megnézzem a híreket meg SG forumot és emaileket minek?
  • narumon
    "Természetesen mindig csak olyat, ami az alma kínálatában szerepel, igaz?"

Jesszusom, neked nagyon komoly üldözési mániád van!

"Az én igényeimet nem egyes cégek határozzák meg, ebben nagyon különbözünk."

Dehogynem. Csak más cégek. (Gyanítom ugyanazok mint az enyémet)
  • narumon
    "Ha az adatlapját megnézted volna, akkor ott a valódi neve, és ha erről sem ugrana be, akkor ott a blogja."

Bármily furcsa is valódi neve alapján sem tudom ki ő.

"Ott már láthatsz videót is tőle."

Ezt sem találtam hirtelen ránézve a blogra.

"Azt talán már láttad is. Ha nem, akkor te csukott szemmel internetezel, vagy csak almás oldalakra jársz, ami könnyen elképzelhető."

Ezt meg nem is kommentálom, mert ezek szerint te csak almás oldalakra jársz.
  • liberty2
    Otthon meg minek kell Tablet amikor van PC? Lefeküdni akkor fekszem le, ha aludni akarok, ha pedig gépezni akarok akkor azt a szuper kényelmes székemből teszem ami a gép előtt van. Sőt, ha akarom a TV-n is tudok gépezni vele. Szóval a Wifi az jól jön, hogy a mobilnetes forgalmad csökkentsd, de ha otthon úgy is van PC-d akkor minek a Tablet? Hangsúlyozom, otthonra.
  • csimmasz
    Wi-Fi?
    Ha otthon használod legfőképp a táblát akkor nem kell neki külön mobilnet.
    Amúgy én a telefonom mobilnetjét szoktam megosztani ha arról van szó WI-Fi n keresztül kell utazás közben elérni a netet más eszközzel netbook, tablet.
  • liberty2
    Nekem ugyan nincs tabletem, de öcsémnek van és látom, hogy mire használja. Nem írom le megint, mert mások már megtették. Viszont egy dolgoz tisztázzunk. Nekem azért nincs tabletem mert nincs elegendő p feles pénzem, hogy havonta X ezer forintért mobil internetezzen. Az átlag netezős szokásaimra tökéletes lenne, ha lenne rajta net mindig, de mivel ez nincs ezért felesleges. A PC-m meg sose fogom szerintem lecserélni mert a játékaim csak azon futnak. Erre a tábla alkalmatlan természetesen. Szóval akinek megéri ( akár ratyi, akár luxus ) annak tuti, hogy van mobilinternete.
  • willcox
    Természetesen mindig csak olyat, ami az alma kínálatában szerepel, igaz?
    Az én igényeimet nem egyes cégek határozzák meg, ebben nagyon különbözünk.
  • willcox
    Ha az adatlapját megnézted volna, akkor ott a valódi neve, és ha erről sem ugrana be, akkor ott a blogja. Ott már láthatsz videót is tőle. Azt talán már láttad is. Ha nem, akkor te csukott szemmel internetezel, vagy csak almás oldalakra jársz, ami könnyen elképzelhető.
  • asgh
    Szerintem 3 év múlva egy tabletről fogod írogatni, hogy csakazért sincs szükséged tabletre.
  • csimmasz
    Kínálatban biztos lesz átfedés, lassan már a telefonok is 7 colnál járnak de annál nagyobb telefon értelmetlen, már az is, viszont táblából a 10 col körüli a telitalálat a 7 az kompromisszum, bár hordozhatósága jobb mint a 10 colosnak.

Ha a telefon kiüti a táblákat akkor is max a kis méreteket.
    Már egy 7-8 colos eszközt sem tudsz magaddal hordozni kényelmesen mint egy telefont, kiakarja külön magára akasztani egy akkora telefont, zsebről meg szó sem lehet.
  • narumon
    Hmm ezzel nem értek egyet. Legalábbis én speciel nagyon nem vennék 4-4.5"-nál nagyobb telefont. Viszont nem vennék 10"-nál kisebb tabletet. A funkciók miatt ugyebár. Tehát nálam ez méretből adódóan soha nem fog keveredni.
  • torreadorz
    Térjünk vissza rá 3 év múlva.
    Addig is gondolkozz el azon, hogy vajon az okostelefonok fejlődése hogyan fogja érinteni a tabletek sorsát. Érdekes, hogy az ide kommentelő vélhetően azért informatikában járatos emberek közül csak én látom hogy a tablet és az okostelefon konkurenciái egymásnak, és nincs kétségem affelől hogy melyik fogja nyerni a versenyt.
  • narumon
    Hát az, hogy greygrey nekem nem sokat mond :o
  • MsUser
    AgentKis ez így igaz a lakásban található gépeinken kívül a konyhai LCD TV-hez én betoltam egyet a HDMI-re és nem kell külön gép a NET-ezéshez és filmnézéshez. Talán amit észre vettem hogy a Wi-Fi nem túl érzékeny a TV leárnyékolás leviszi a full térerőről. De teljesen ki okosítottam a régi típusú LCD Tv, egy képernyőre mutogatós táv egeret vennem kell még hozzá mert a hagyományos vezeték nélkülinél jobb.
  • AgentKis
    "az emberek a facebook mellett mást is akarnak" hát kb. 10-ből 7-en nem (sajnos vagy nem, ez a helyzet). Nekik a tablet "telitalálat".