120
  • kvp
    #120
    Az android kepes ra, hogy egy apk-ban tartalmazza az arm-os es az x86-os binarokat a java-s kod mellett. Innentol ugyanaz a program fut arm-on es x86-on is, tehat hasznalhato mindket hardver tipuson (ugyanezt az apple is megcsinalta a ppc-x86 valtaskor). A regi x86-os programokat meg tollal erdemes tablet-en hasznalni. Peldaul a lenovo a thinkpad tablet-jeihez ad rendes tollat, ami pixel pontos pozicionalast tesz lehetove, tehat pl. remote desktop-on keresztul a regi windows-os programok is jol hasznalhatoak rajta. Ugyanez nativ x86-os win32-es programokkal is mukodik. Maga az alap tablet-es android pedig hasznalhato tollal es ujjal is vagy akar kulso egerrel es billentyuzettel. A technologia adott, csak a legtobb embernek nem kell.
  • nextman
    #119
    Ez mar picit off, de le kell irnom, a Zune elott a mai napig ertetlenul allok. Mit vartak attol? Az az eszkoz egy vicc volt.
  • Papichulo
    #118
    "a jovo szoftvereit meg lehet irni ugy, hogy egybol futtathato legyen az x86-os tablan"

    A jovo software-eit valoban meg lehet igy irni, de az sem lesz kis munka mivel a touch es a desktop GUI paradigma jelentosen elter egymastol... tobbek kozt a pixel-pontos komplex pointing device tekinteteben jelentosen.

    Ebbol kifolyolag viszont a Windows nem elvezi a legacy software-ekbol eredo klasszikus elonyet, ezert ebben a szegmensben nekik nullarol kell indulni, mig a tobbi, ab ovo touch-specifikus OS-ek hatalmas es szinvonalas software library-t epitettek ki mostanra. Ez egy olyan csatater az MS szamara, amin nincs sok tapasztalatuk es a legtobb hasonlo szituacioban eleg csunya vereseget szenvedtek, legyen az a Zune vagy a Windows Phone... talan az egyetlen szuz es eros konkurenciaval tuzdelt terulet a console-piac volt, ahova sikeresen be tudtak torni, hozza kell, hogy tegyem, megerdemelten.
  • grobs
    #117
    4 éve van tabletpc-m és win-en piszkosul nem lehet kihasználni, hogy tablet. A win8 store is egy vicc. Az android market is kellemesebb pedig az is egy Zuzu Petals klón.
    10+ éve gyártanak tablet-et, lassan 4 éve van ipad, Win8 DP több mint 1 éves. Aki eddig nem mozdult rá az már nem is fog ... de legalábbis nem a közeljövőben.

    ...

    Silverlight oldalak és flash játékok. WTF??? Legközelebb animgif-es weblapok készítése lesz a lecke? Van c64 emulator tabletre annak több értelme van.
  • nextman
    #116
    Ez is csak a mai szoftverekre igaz, de a jovo szoftvereit meg lehet irni ugy, hogy egybol futtathato legyen az x86-os tablan.
    A win8 pl. hasonlo torekves MS-tol.

    A PDF-ek tordelhetetlensegerol meg annyit, hogy egy OCR-t ra kell ereszteni, es utana lehet tordelni kenyelmesen.
  • narumon
    #115
    Szerintem pont ugyanannyi kompromisszum van az x86 tablet esetén mint bármelyik másik tablet esetén. A szoftvereket ugyanis ugyanúgy meg kell hozzá írni, az egy horror lenne ha asztali gépre írt szoftvert állsz neki tableten futtatni.
  • Ahoy
    #114
    Fakk, milyen videót szúrt ez be? :D

    Ezt szerettem volna linkelni, elnézést:


  • Ahoy
    #113
    "Aki a táblákat imádja"

    Nem kell ennyire szűklátókörűnek lenni. Itt van pl ez:


    Gyönyörű, elegáns, vékony és x86-os! Futtathatsz rajta bármit ami egy PC-n vagy notin elfut. A W700-asban erősebb proci van pl. Szóval lesznek itt érdekességek, ez még csak a táblák hajnala. Egyelőre jóval drágábbak, mint egy Androidos eszköz, de eljön szerintem az idő nemsokára, amikor noti áron vehetőek.

    Ez nem csak egy trend, hanem olyan jelentőségű változás, mint anno a PC-k világába berobbanó laptop, vagy az okostelefon újdonsága.

    Az tuti, hogy egy olcsó x86-os tablet, főleg ami pillanatok alatt átrakható egy billentyűzetes dokkolóba - jó alternatíva lesz, főleg a laptop helyett. Kompromisszumok nélkül, x86-os szoftverekkel. Izgalmas terület mindenképpen.
  • willcox
    #112
    A szövegértés nem az erősséged, viszont ezerrel osztod ami nincs.
  • narumon
    #111
    Nem tudom nekem brutál pdf magazinokat nem nagyon sikerült ebookon olvasnom. Tableten viszont teljesen jó.
  • mantequilla
    #110
    benne van középiskola első osztály
  • errorista
    #109
    akinek a teletextre nincs szüksége/pontleszarja az nem tud kezelni egy táblát?
    (egyre inkább az a meggyőződésem, hogy be kéne venni a nemzeti alaptantervbe a Venn-diagrammokat és a halmazokkal kapcsolatos műveleteket)
  • errorista
    #108
    még mindig pdf-ről van szó, nem ebook formátumokról. a pdf pedig áttördelhetetlen, ha nagyítgatni akarod muszáj lesz ideoda csúszkálnod.
    ugyanazt a tartalmat a legjobb kinyomtatva a4-es lapokon olvasni - mert hát miért ne - azután kisebb könyvekben, utána epapíron, és csak utána jöhet a tablet ami persze megelőzheti a notin való olvasást (még sosem próbáltam notin nagyobb lélegzetvételnyit olvasni, lehetséges hogy aki ahhoz van szokva annak felüdülés a tablet)
    persze ezek az én preferenciáim, de erős a gyanúm hogy inkább általános emberei igények, mintsem csak sajátok
  • errorista
    #107
    Ennyire azért nem bonyolult, igazából most máost jó 10-15 évnyi számítástechnika előre látszik - ha csak valami nagy gazdasági krach vagy újítmányozás nem üt be.

    Az lesz a vége, hogy a telefonodban fogod tárolni az összes adatod (lesz benne szép nagy vincseszter), meg megfelelő számítási teljesítményt, és wired vagy wiredless eszközökkel kényelmesen tudod bővíteni monitorral/billentyűzettel.

    Nincs hájp, csak természetes evolúciója van az eszközöknek (n. bene az evolúció nem mindig a jobb felé tengál), végül minden folyamat ugyanoda tart. Már vagy 50 éve, de tart.
  • willcox
    #106
    Hozzászóltam ott is, olvasd el.
  • csimmasz
    #105
    Szerintem pont ez a jövő!
    A teljes átjárhatóság az eszközök között.
    A kamerás riasztóké, video kaputelefon, műholvevő, stb.

    Szóval nem is értem azt, hogy ez az eszköz ami még csak felfutó ágban van hogy lenne kipurcanva 3 év mulva, bár a mai gazdasági viszonyokat elnézve lehet 3 év mulva nem, hogy tablet de kaja sem lesz, mert összeomlik az egész gazdaság.


  • csimmasz
    #104
    Ezzel is tisztában vagyok csak pont mostanában volt egy topik ahol azért volt fikázás az okostévék ellen , hogy nem lehet távirányítóval kezelni kényelmesen, a bill/egér megoldás miatt meg hiszti volt, vagy valami ilyesmi.

    Nekem a kis tablet vagy nagyobbacska telefon volt az ami elsőre beugrott mint kényelmes távvezérlő.
  • narumon
    #103
    Silverlight meg flash? Na ne vicceljünk már. A többi meg viszont szerintem megy az összes táblán (youtube background), bár én ha zenét hallgatok akkor még véletlenül sem videóval együtt teszem ezt hanem flac-ból vagy mp3-ból, de mint írtam ha nagyon akarod akkor működni működik.
  • narumon
    #102
    Jah ez már most is megy. Nekem a műholdvevőmhöz van iOS program amivel a tablettel lehet irányítani, felvételt időzíteni, beállítani, sőt ami ennél fontosabb, hogy a képet is ki tudja küldeni az ipadra, vagy a rögzített műsort is vissza tudom nézni rajta. Ez igen jópofa amikor felveszem a délutáni meccset, majd este amikor már mindenki alszik én is fekszem asszony mellett, de fülessel még megnézem a felvett meccsett kényelmesen a tableten.
  • willcox
    #101
    Billentyűzetnek biztosan tudom, mert azt próbáltam is, de tapipadot nem próbáltam rajta. Egyébként a tévém simán felismeri és kezeli az USB-s egeret és billentyűzetet, tehát ez a mobilos vezérlés nálam inkább csak opció, mert kényelmesebb rendes billentyűzetet és egeret használni.
  • csimmasz
    #100
    Igen tudom, bár nem tudom menyire van ösze olvasztva a két rendszer mert nekem nincs, csak egy öreg samu tv-m ami nem tudja ezt.

    Tudod használni billentyüzetnek vagy tapipadnak a mobilt?

  • willcox
    #99
    Én tudok. És tud mindenki, akinek Note2-je van.
  • willcox
    #98
    Samu tévém van, és a mobilomról simán tudom vezérelni.
  • sanyicks
    #97
    ja csak a tabletet még mindig szét lehet szedni, na meg még mindig jóval olcsóbb mint egy laptop. 60 ért vehetsz új lapost, de az kb használhatatlan. Míg tabletből már 30 40-ért jókat lehet kapni, és ahhoz kb 5k-ba kerül egy bill és egér kombó.
  • Geccoka
    #96
    Az alap youtube app androidon tényleg lelövi magát, ha a háttérbe kerül, azonban vannak olyan ingyenes programok rá, amik ezt a funkciót tudják. Azaz mehet simán a háttérben pl. zene a netezés közben. Biztos a többi platformra is van hasonló megoldás. És miért is akarna valaki flash játékkal játszani tabon, mikor van egy rakat ingyenes natív játék is?
  • nextman
    #95
    A silverlight meg a flash mar a mult. Ezek meg a PC-s vilagbol is ki fognak kopni.

    Az android meg alapovetoen nem engedi meg, amit irsz, hogy a hatterben fusson a youtube, de a tabla ugyanakkor tobb, mint az android. Nemsokara pl. ubuntu is lesz mar tablakra, es azon meg lehet majd csinalni.
  • Armagedown
    #94
    Aki a táblákat imádja az próbáljon már ki egy Silverlight-os oldalt , vajon fut-e , esetleg flash játék.
    Próbáljátok ki ha Youtube videót néztek vele akkor vele párhuzamosan lehet-e böngészni vagy közben a rendszer lelövi a háttérbe kerülő videót
  • csimmasz
    #93
    Hogy ez miért narumon-nak ment azt nem tudom.
  • csimmasz
    #92
    Nekem muszály sokat irnom + az MS word és a helyesírás ellenőrzője nélkül nem tudnék dolgozni rendesen, plusz PS, illustrator, egyebek, ezek mind a pc- hez kötnek, de a szabadidőmben rendesen menekülök előle és igazi felüdülés a tablet.
    Ha kaját csinálok csak letámasztom az asztalra és mehet róla a hiradó vagy a nasról valami film, esetleg skype on csevegés.
    Szerintem végtelen felhasználási területen lehet alkalmazni, ugyhogy nem értem miért is lenne vége a tábláknak.

    Szerintem egyre több területen jelenik majd meg.
    Előbb utóbb az okostv gyártók is rájönnek hogy a tv mellé adnak egy olyan tabletet amin kényelmesen lehet a tv szolgáltatásait kihasználni, bill remote desktop, kezelő szervek, stb.


    Ahoz kétség sem fér hogy ez a nagy láz ami manapság van ez alább hagy, amint mindenki aki akart vásárolt, onnatól beáll egy szintre majd.
  • narumon
    #91
    "Aztán jöhet a külsö billentyüzet, külső egér stb stb hogy elérd ugyanazt a funkcionalitást mint egy laptop."

    Jah és ebben az esetben még mindig szét tudom szedni és egy könnyű eszközt vinni magammal a notinál problémás lenne a billt és egyéb dolgokat leakasztani, az üzemidőről meg már ne is beszéljünk.
  • narumon
    #90
    "De próbálj már meg tableten megirni egy 3 oldalas levelet, mindjárt rájössz hogy 3x annyi ideig tart mint egy laptopon."

    Ezt viszont senki nem vitatta. Viszont az is tény, hogy én pl aki elég sokat lógok neten, használom a gépeket, kb 2 éve nem írtam ekkora levelet vagy dokumentumot. (Kíváncsi lennék hányan írkálnak ilyeneket) Illetve egy verses mesét írok de azt is tableten, több már mint három oldal de nem is öt perc alatt kellett legépelni.
  • Papichulo
    #89
    Az elmult evek legjobb gadget vasarlasa az egy tablet volt. Az osszes vacak kozul ezt hasznalom a legtobbet. Nem ertem, hogy mi miatt tunne el... foleg a hagyomanyos dektop gepek miatt nem.
  • nextman
    #88
    Szerintem hosszu tavon a PC fog eltunni, nem a tablet.
    Tabletet ra lehet tenni egy dokkolora, es kirakni a kepet tv-re, egeret, billentyut rakni ra, es mar is lehet rajta dolgozni. Ha eepp nem kell dolgozni, akkor meg kikapni a dokkolobol es lehet vinni konyhaba, vagy fotelbe, agyba TV ele, etc.

    A nagy teglara, amit meg PC- nek hivunk, ugyan mi szukseg van a szobaban?
  • torreadorz
    #87
    És amióta tabletje van már ki tudja cserélni a tintapatront a nyomtatóban, az ég mindig kék, a nap mindig süt :)

    Egyébként idősebb korosztályban tényleg jobb lehet a tablet, de csak azért mert ők read-only módban neteznek. A feleségem nagymamája is netezik és mivel neki egy ilyen 3 mondatos komment megirása 25 perc, ezért nem is ir semmit max valami egyszavas dolgot.
    De próbálj már meg tableten megirni egy 3 oldalas levelet, mindjárt rájössz hogy 3x annyi ideig tart mint egy laptopon. Aztán jöhet a külsö billentyüzet, külső egér stb stb hogy elérd ugyanazt a funkcionalitást mint egy laptop. Na mindegy.
  • narumon
    #86
    Konkrétan nem hasonlítanám a teletexthez, de az tény, hogy sok olyan embert ismerek aki windowsban mindig eltéved, a tablettel meg jól elvan. Többször felhoztam anyósomat példának, most nyugdíjba vonuló fogorvos. Ha már máshova kerül véletlen egy ikon a PC-n akkor el volt tévedve, egy tintapatront nem tudtak kicserélni a nyomtatóba, stb. Pont ezért nem is vett soha otthonra PC-t mert az egy szörny szerinte. Itt nálunk néha kipróbálta az ipadot, és rájött, hogy a technika lehet jó és szerethető. Azóta már neki is van ipadja, skypeol vele a nejemmel meg a sógorommal (aki másik országban él), megnézi a híreket a tévé műsort, emailezik - ezek mindegyike gyerekjáték egy tableten, látszik is rajta mennyire szereti, hozza-viszi mutogatja ismerősöknek, öreglányoknak :)
  • narumon
    #85
    "Csak meg kell nézni, hogy mennyi pc és mennyi tablet fogyott. Ráadásul tabletet olyanok is vettek, akiknek van pc-jük."

    Mint ahogy olyanok is PC-t vettek akiknek csak facebookra kellett mert nem volt más. Most, hogy van más borulnak is szépen a trendek, csak nálatok ez a része a parasztvakítás és nem az amikor internethez komplett PC-t vettek.
  • narumon
    #84
    De "járok oda". 2-3 naponta általában ránézek és elolvasom azokat a cikkeket amiknek a címe érdekesnek tűnik. Mégsem találkoztam grey videóival, de örülök, hogy te ekkora fanja vagy, hogy helyette is menedzseled őt.
  • narumon
    #83
    "Ha otthonról elmegyek, akkor nem azért megyek el, hogy internetezzek. Ezért írtam azt, hogy ha mégis nagyon kell valami, akkor megnézem a telefonomon."

    Én viszont ha elmegyek itthonról az rengeteg ok miatt lehet pl munka. És annak a bemutató oldalához szintén tabletet használok.

    "A 10"-os ketyerédet melyik zsebedbe rakod? Vagy állandóan cipelsz táskát? Mert akkor már egy nagyobb kijelzőjű notit is vihetsz, ami egy kissé jobban olvasható."

    Nem mindig van nálam táska a tabletnek van tokja sokszor csak azt kapom fel. Esetek 90%-ban kocsival megyek, bedobom az anyós ülésre és kész.
    Nem figyelsz! Korábban már leírtam, hogy notebookot cseréltem a tabletre, egyáltalán nem bántam meg. Mitől lenne a tablet rosszul olvasható? Nem is értem ezeket a kijelentéseket. Minden esetre én nem cserélném vissza notira.
  • willcox
    #82
    Akinek a teletext is problémát jelent, az a táblával sem fog boldogulni. Annak még egy kvarcjáték is magas.
  • willcox
    #81
    +1
    Csak meg kell nézni, hogy mennyi pc és mennyi tablet fogyott. Ráadásul tabletet olyanok is vettek, akiknek van pc-jük.