158
A természet ihlette - Érted kelt életre
-
KaBuTo666 #78 Egyelőre Samsung Galaxy S Plus mobilom van (abból a javított verzió), eddig megvagyok vele elégedve, nem egyszer leejtettem...de még bírja. :D
Ezért nem is szeretnék más gyártóhoz átkoccolni.
Samsung i9305 Galaxy S3 LTE változatát fogok szerintem megvenni.
Max 110k 16gb memóriával, teljesen jó ár és úgy olvasom hogy megbízható minőség. Nem szeretnék kiadni 200k-t egy mobilért, ezért akarok 100k-hoz közelebb ár/értékűt venni, csak azt nem értem hogy miért adnak ki lte nélküli változatot, mikor árban kb ugyan az mint a lte-s? -
#77 én csak abba futottam bele, hogy nem működött az NFC, de valszeg azt meg sokan az életben nem használják.. -
#76 Nem tudok róla, hogy túl sok panasz lenne az S3-ra, nekem nem sok gondom volt vele eddig, szóval én úgy érzem megérte ezt a telefont választani. -
torok6 #75 S3 Sok a panasz? -
torok6 #74 Az a baj hogy 3 telefonon gondolkodok az 1. az a S3 2. az LG Nexus 4 a 3. LG Optimus 4X HD -
#73 szerintem 100k felett már nem sok olyan telefont találsz, ami ne lenne elég gyors mostani viszonylatban ...persze negyed évente, fél évente jelenik meg újabb és újabb, ami "picit" gyorsabb, mint a többi, tesztprogramban esetleg látványos különbségek adódnak (S3 - S4 összehasonlítva), de valószínűleg max ilyen proci-izzasztó játékoknál fog különbség lenni, az appok 99%-ánál sok differencia nem lesz
szvsz ha csak a hardware combossága érdekel, akkor valamelyik legcsúcsabb, legújabb készülékben kellene gondolkodnod, de ha nem csak az számít, akkor több szempontot is próbálj meg figyelembe venni -
ZsirosKenyer #72 Nexus 4 -re tobb evig lesz support, mint az s3-ra, viszont mindenkeppen tekintsd meg eloben oket, ugyanis szamomra a kijelzo miatt billent a merleg nyelve az s3 fele -
torok6 #71 Nekem az a lényeg hogy gyors legyen meg ne akadjon be meg több évig jó lesz -
#70 az csak tőled függ.. mennyire sajnálod rá a pénzt, mire akarod használni és mennyire tudnád kihasználni a lehetőségeit.. -
torok6 #69 Sziasztok megéri megvenni a Galaxy s 3 telefont?
-
ZsirosKenyer #68 Nekem is a munkahelyemre jottek ki. Na mindegy, majd legkozelebb :) -
#67 nahigen, csakhogy 60 km-re lakok a munkahelyemtől, reggel 7kor elmegyek, este 7re érek haza.. tegnap is csak azért tudtam bevinni szervizbe, mert szabadságon voltam -
ZsirosKenyer #66 Mondtam hogy regisztralj a samsung.hu-n es kijottek volna a helyszinen javitani. -
#65 nem, bevittem a témobil szervízbe -
ZsirosKenyer #64 kihívtad a szervizfutárt?
-
#63 csak elküldték szervízbe -.-
10 napig back to omnia hd... -
#62 igen, gyári aksi
resetet emlékeim szerint még akkoriban nyomtam, mikor megvettem a telót, de megpróbálom újra
-
ZsirosKenyer #61 Gyári akkut használsz? Abba van beépítve az nfc chip, szóval ha hardveres gond, elég akkut cserélni.
Reset-tel próbálkoztál már? A szervízes is először azt fogja felajánlani.
Amúgy ha arra kerölne sor, nem kell hetekre szervízbe küldened, regisztrálj. A Samsung weboldalán és házhoz jön a futár (már nálam is volt) Helyben kicserél mindent. -
#60 T-mobile- os S3 kütyümön nem tudom engedélyezni az NFC-t, ha rányomok az engedélyezésre, azonnal kikapcsol... nektek működik, engedi bekapcsolni? (félek valami hardware-es gond lesz és akkor 2-3 hétig eltökölnek majd a telómmal a szervízben -.- ) -
#59 Köszönöm, kikapcsoltam. Remélem ez volt a probléma. -
ZsirosKenyer #58 S-voice lehet a ludas
http://support.t-mobile.com/docs/DOC-5358 -
#57 Ugyan nekem note 2-m van, de a rendszer ugyanaz, ezért teszem fel itt is a kérdést.
Telefon mintával van lezárva, le van némitva.
Bejövő hivásnál kb 20ból 1x nem érek hozzá a telefonhoz az mégis fogadja a hivást és egyből kihangosítóval indul. Egyszer csak elkezd súgni a telefon és a hivó fél elkezd halózni, vagy valami. Mi lehet az oka? Pont azért némitom le, hogy ne zavarjon, de igy kihangositóval elég gáz.
Ötlet? -
#56 Próbáltam, de nem oldotta meg, lehet valamelyik app okozza, majd megpróbálok utánanézni angol nyelvű oldalakon is :) -
#55 Esetleg megpróbálhatsz bele dugni egy fülest meg ki, hátha valahogy beragadt és azt hiszi van benne. -
ZsirosKenyer #54 nem hallottam ilyen problémáról, az enyém biztos nem csinált ilyt egyszer sem..
Lehet hogy hangchip-hiba lesz :( -
#53 Valamiért nekem amióta a 4.1.2-es Android van fent, kétszer is csinált olyat a telefon, hogy nem volt hajlandó hangot lejátszani. Vagyis se az ébresztőóra se a zenelejátszó nem működött, se a hangerő állításnál nem adott hangot, ha mp3-at vagy .flac-ot akartam lejátszani, akkor kiírta, hogy ezt a fájltípust nem ismeri / kezeli, ha videót indítottam akkor hang nélkül ment a lejátszás.
A problémát egy sima telefon újraindítás orvosolja, de érdekelne, hogy másnak is csinált-e ilyet a telefon, illetve mi válthatja ki? -
#52 Azok nem futottak, csak amolyan előzményként ott voltak :) -
#51 Igazis, a napokban ez is világossá vált, mikor a a feladat kezelőről megfeletkeztem és kb 30 program futtot mégsem reccent meg.
Tegnap ahogy becsatlakozott az itthoni wifire kiírta hogy szoftverfrissítés és magától átváltott JellyBeanre, és valóban 832 a rendelkezésre álló hely.
egyébként köszi. -
ZsirosKenyer #50 A push üzenetkhez meg annyit, hogy próbáld ki, hogy asztali gépről küldesz magadnak egy email-t a gmail fiókodra. Ha az azonnal megérkezik, akkor a facebook notification rendszere szar, azért nem kapsz időben értesítést. -
ZsirosKenyer #49 ha a MB/GB váltószám miatt lenne kevesebb a RAM, akkor pont hogy nem 779 lenne, hanem 1024 :)
Itt arról van szó, hogy durván 200 megát használ maga az android rendszer, ezért látsz csak 779-et. (amúgy ha frissítesz JellyBean-re akkor már 832 áll rendelkezésre)
Tehát a te esetedben a 779 RAM az appoknak és samsung szolgáltatásoknak van fenntartva. Sajnos a Samu jó sok szemetet rak a telóira, pl chaton, allshare, s-suggest, ezek általában futnak a háttérben és feleslegesen eszik a memóriát ill. használják a procit (de a beállítások közt látható, hogy miyen alkalmazások futnak a háttérben)
Az, hogy majdnem az összes memória foglalt nem jelent problémát, ugyanis az android úgy működik, hogy benthagyja a memóriában a legutóbb használt appokat, hogy ha újranyitod őket, gyorsabban betöltsenek. aztán amikor kezd elfogyni a szabaad memória, a legutóbb használt app-okat elkezdi kilőni automatikusan.
Ezért nincs értelme egyébként a sokak által tévesen használt app-killereknek, hisz az android ezt magától megoldja. -
#48 hát, olyan 500 körül zabál az alaprendszer, úgy rémlik, hogy már akkor sem ment a használt memó 550 alá, mikor megvettem és még nem volt rajta semmi..
most nekem kb. 700 mega van használatban a kiírt 832-ből (összeadtam a futó folyamatoknál szereplő használt memóriát, és kb 260 mega jött ki, tehát minimum 440 mega memót felhasznál úgy, hogy nem mutatja, mire is megy el..
érdekesség mondjuk, hogy a "Beállítások" zabál 60-70 megát, az SPB Shell 50 megát, továbbá három olyan alkalmazás fut, ami 10 és 20 között fogyasz, minden más 10 alatt.. 26 futó alkalmazásból gyakorlatilag az elhasznált memória felét 5 alkalmazás zabálja fel
-
#47 Teljesen jogos és alap hogy az S3-nak topikja van, mert nem mindegy, hogy Galaxy Mini, vagy I9300 problémákról van szó.
Első körben lenne is pár kérdésem-a napokban vettem magamnak én is egy ilyen csodát- és rémisztgettek, hogy ha tudom kapcsoljam ki az adatforgalmat mert nagyon eszi. szóval push notifikációk, háttér adatkapcsolat ki, aztán rájöttem, hogy nekem igenis szükségem van erre, de visszakapcsolva nem egészen jönnek nekem a headline ba le az értesítések pl ha facebook üzenet érkezik. (igen értesítés, szinkronizálás bekapcsolva, fb chat, app menüjében mindenhol ott a pipa, nincs adatkorlátozó progi, az alkalmazáskezelőbe sincsenek letiltva a push meg a facebook háttérszolgáltatások) Mikor jövök hazafele és becsatlakozik az első wifire amit talál, csak akkor áraszt el engem a notifikációkkal.
Másfelől egy általános kérdés a feladat-memória kezelőben nektek, mennyi a látható látható RAM? és alapállapotban mennyit eszik a rendszer?
én ha ürítem a memóriát akkor egy 520/779 számpárt kapok. tehát a névleges 1 gb belső memóra valójában 779? egy hozzáértőt megkérdeztem azt mondta ez az 1024 es váltószám miatt van, nos másik két s3 tulajdonosnál megnéztem, náluk 820 illetve 760 volt a fix memória.
Elnézést ha ezek noob kérdések esetleg, azért hátha közérdekű. -
#46 sztem ne rakasd vissza az ICS-t.. ezt a gugli asszisztenst már máskor is láttam megemlítve, első körben annak néz utána.. T-mobilék meg szerintem se fognak sokat foglalkozni vele... resetet nyomnak, esetleg újra szoftverezik, oszt csókolom.. ha tényleg a gugli asszisztens zabálja a naftát, akkor feleslegesen bent lesz a telód X napig/hétig a szervizben, és ugyan ott leszel, mint eddig...
sztem egyszerűen kapcsold be az energiatakarékos módot, míg nem jön ki valami javítás...
az esetek nagy részében úgy sem kell, hogy izomból dolgozzon a teló, max HD filmnézésnél / egy-két játéknál, olyankor meg max kikapcsolja az ember a "pórázt"..
én speciel olyan hűdesok különbséget / gyorsulást nem vettem észre, ha nem volt bekapcsolva az energiatakarékos mód, viszont úgy tényleg gyorsabban merült (még ICS-sel próbáltam pár napot)
a fényerő még, ami úgy vettem, hogy nagyon zabálja a dolgokat, de azt is le lehet venni, és csak akkor felhúzni, mikor az embernek szüksége van rá..
persze jöhet a felvetés, hogy miért legyen már energiatakarékos módban visszafogva, nem azért vesz az ember egy bika telefont, dehát az autóval sem repeszt az ember mindig 250-nel, ha az a végsebesség, de ha szükséges, akkor nem kell azon aggódni, hogy bírja-e a tempót a kicsike vagy szétesik az ember alatt, mert nem arra lett tervezve.. -
#45 Valahol írtak olyat is, hogy rossz az OTA és a háttérben ott van még az ICS is ezért nekik kell újra rakni vagy valami ilyesmi, factory reset meg már volt. De hátha vissza tudják rá pakolni az ICS-t :) -
ZsirosKenyer #44 T-hez nincs sok értelme bemenni, minden szerviz úgy kezdi, hogy hard reset és újra ráhúzzák a legutóbbi szoftvert, de ezt te is meg tudod csinálni otthon. -
ZsirosKenyer #43 akkumulátor menüpontról linkelj screenshotot!
A google aszisztenst próbáld kikapcsolni, az elég sokat eszik.
Én a kijelző időt szoktam nézni, ami általában 3-4 órát bír (ICS-vel is ennyi volt) Azért nézem azt, mert az eszi a legtöbbet (játékokon kívül, ha csak böngészel stb)
Előfordult, hogy azt hittem gyorsabban merül a teló a normálisnál, de kiderült, hogy 50%-nál már 2 óra 15 perc kijelzőidőm volt, szóval sokszor csak a placebo hatás csap be..
Megpróbálhatopd GSAM battery nevű appot felrakni play-ről, az kicsit részletesebb infot ad, hogy mi eszi az akksit. -
#42 nálam szinte mindig energiatakarékos módban van, így nem tudom megmondani, hogy ha kikapcsolom, akkor jobban merül-e a JB-vel -
#41 Sikerült el...iuk sajnos. Héten valamikor bemászok T-hez megkérdezni, hogy mi van, mert nem igazán állapot. (töltést amúgy próbáld ki más töltővel, nálunk a gyárival ~8 óráig tartott, valami random Nokiával meg 2-3 alatt meg volt) -
#40 Furcsa, nekem amióta Jelly Bean lett felrakva a telefonra, mintha sokkal jobban merülne, illetve lassabban töltődne, amikor nincs aktiválva az energiatakarékos mód.
Mármint az előző Android verziós időkhöz viszonyítva.
Más is tapasztalt ilyesmit? -
#39 ezaz, te pedig menjél be mindegyikbe amelyik neked nincs vagy nem érdekel, csakhogy ezt beírhasd
amúgy van sorozatoknak külön topikjuk, foci csapatoknak, felhasználói programoknak...stb.stb.
nemtetszik -> nem jössz be. htxbye?