112
Ubuntu operációs rendszer okostelefonra
-
#112 https://techcrunch.com/2017/04/05/canonical-ends-development-of-its-phone-to-focus-on-cloud-and-iot/
RIP -
DoctorStryker #111 nah már csak a vodafone internet csiszolással vannak problémáim
többi minden megy, terminal email illetve az alapbeállításokkal végeztem :) -
DoctorStryker #110 nem vettem észre ilyet - de a telefon nagyobb mint számítottam (meizu mx2 -m van) -
#109 Nekem a lenti hendzon videobol ugy tűnt eleg sokszor megakad, laggol az UI. Való életben is ilyen? -
DoctorStryker #108 Mai nap megjött az Meizu MX4 UE-
Eddig a a hibái:
mobil internet: nem tudom átváltani a Vodafone Live! APN -t :S
Valamiért a google névjegy syncel problémám van valószínű a több lépcsős azonosítás miatt..
valamiért nem tudok telepíteni az ubunto one-ból :S logon fail.. (hozzáadtam az accuntot)
Kezelőfelület :
Gyorsan meg lehet szokni, nincs vele problémám.
Az észrevételeimet még majd leírom eddig sajnos ezek :S -
#107 -
#106 Canonical unveils its third Ubuntu phone, the Meizu MX4
On sale tomorrow in Europe for €299
https://insights.ubuntu.com/2015/06/24/meizu-launches-the-mx4-ubuntu-edition-in-europe/ -
mclane82 #105 Hello!
Emlékeim szerint a desktop funkciót 16.04-től ígérték. Perpill se kimenet se dokkoló nincs hozzá és talán a bq telója kevés is lenne. Tudni kell, hogy ezt a hardvert a bq ajánlotta fel a canonicalnak, ők elfogadták(meizun kívül más nem nagyon van), és ez is több mint a semmi. Ütemtervet elvileg tartják. Nyilván sok app még nincs rá, de egy alap használatra+email+böngészés már most is elég. Tartós tesztet még nem találtam, de kíváncsi lennék rá. Érzésem szerint ha több telóra elérhető lesz gyorsabban fog terjedni(van porting guide is).
3 flash sale volt a bq-nál, elfogyott mind.
Érdemes hup-on az ubuntu phoneos cikkek hozzászólásait olvasni, van egy magyar fejlesztő aki az ubuntu phoneon dolgozik, elég sok kérdésre adott ott választ. -
#104 A convergence ugy veszem ki h eppen kezd mukodokepes lenni, de valami mar van, itt egy demo:
Van meg hova fejlodnie, az biztos, de szurkolok nekik. -
#103 Hát ez igy hogy is mondjam...
Oké hogy nem jott össze nekik az Edge, sajnos nem volt elég fan aki támogatta volna egy High-end telefon legyártását, de ez kicsit a lónak a túlsó oldala.
Mondják hogy ez egy Developer telefon, de az WTF hogy hiányzik belőle a desktop fícsör? Szerintem az volt a legérdekesebb ficsorje a platformnak, ami tenyleg megkülönböztette a többi OS-től. Most meg állítólag majd később jön. Lehet arra gondoltak, hogy minél előbb ki akarnak hozni egy minimál telefont fejlesztőknek, hogy kezdjenek appokat készíteni a platformra, de ha komolyan veszik a desktop fícsört akkor nem pont arra kellene ösztönözni a fejlesztőket, hogy már az elejétől ugy gondolkodjanak hogy kell desktop nézet is az appjukhoz?
Ez a rendszer így most amit tud es ahogy kinéz lehetne akár egy forkolt android is. Vannak benne érdekes swipe-gestureok, kb ennyi, mellette meg iszonyat elavultan nez ki Lollipop vagy iOS8 mellett. Ennek igy mi értelme van?
Az app focust sem értem minek eroltetik. Nem ők az elsők akik fel akarjak találni a spanyol viaszt vele, Windows Phoneban a HUB-ok kb ugyan ezt tudjak, mégsem valtozott meg a világ miattuk. (Kutya nem használja oket)
Ennek igy eléggé fail szaga van. -
#102 -
#101 Hat nemtom, moto g ugyanennyibe kerul, es ranezesre az azert romma veri mindenben kb. -
#100 csak nekem maradt ki hogy kint van az első hivatalos Ubuntu Phone?
link
ennyi pénzért és ilyen specifikációkkal az android középkategóriában is versenyképes szerintem :) -
#99 Fejlesztik folyamatosan, fel lehet dual boot-tal is rakni, youtube tele van videokkal rola. -
#98 no ezzel mivan? bukta? -
#97 EZ alapján azért nem annyira reménytelen a helyzet. Majd kiderül :) -
#96 Vasban az sztem kozel egy szinten van a Galaxy Nexus-sal. Ami inkabb gaz h abban Exynos proci van, amikhez a Samsung nem nagyon szokta rendesen kiadni a drivereket, forrasokat, ezen szokott a legtobb custom ROM elbukni az ilyenekre. -
#95 remélem majd megjelenik Galaxy S2 -re is, ha nem is hivatalosan de majd jómunkásemberek által
vagy szerinted az S2 az kevés lenne neki hw ügyileg? -
#94 Megjelent a stabil 13.10 -
#93 Tök jó hogy egyszer sem tudtam helyesen leírni a crowdfundingot :D -
#92 "A tanúlság ebből a kísérletből hogy egy [ilyen high-end, drága termék] gyártását nem lehet beindítani csupán crowfundingból" -
#91 Ja jó lett volna ha összejön nekik. De jó kísérlet volt, illetve látszik hogy ilyet nem lehet csak corfundolva csinálni.
$32M nem volt egyáltalán irreális ha azt nézzük, hogy ez tényleg egy high-end telefon lett volna, ami a konkurencia árait elnézve megért volna átlagban $800-at a specifikációk alapján. Ez azt jelenti hogy kb 40.000 készüléket terveztek legyártatni, ami egyáltalán nem nagy szám a tömeggyártásban. Sőt, meglehetősen kicsi (összehasonlítva egy konkurens telefonból több millió db készül egyes gyártósorokon). Valószínűleg a gyártó cég akivel szerződtek nem volt hajlandó alacsonyabb szám alatt beindítani egy külön gyártósort a terméknek ez alatt a szám alatt.
A tanúlság ebből a kísérletből hogy egy gyártást nem lehet beindítani csupán crowfundingból, be kell vonni befektetőket is. Remélem még fognak kísérletezni ezzel a jövőben, és más üzleti-modelleket is kipróbálnak.
Ők pozitívan állnak hozzá egyébként:
"As for crowdfunding, we believe it’s a great way to give consumers a voice and to push for more innovation and transparency in the mobile industry. And who knows, perhaps one day we’ll take everything we’ve learned from this campaign -- achievements and mistakes -- and try it all over again." -
#90 tudom, nem is attól félek, hogy nem, hanem sajnálom, hogy nem sikerült. egy telefon árát + posta = 725$ -
#89 Paypal 5 napon belül vissza fog fizetni mindenkit. Mennyit pledgeltél? -
#88 :( *hiába pledgelt* -
#87 Vége, nem jött össze nekik. -
#86 Egyébként a telefon árát levitték $695-re, de így is 32187 készüléket kéne eladniuk 10 nap alatt... -
#85 Ez tényleg bukónak néz ki. 10 napjuk van és 9,6 milliónál járnak. Napi 2,24 millát kéne kapniuk a cél eléréséhez.
Mindenesetre érdekes kísérlet volt. -
#84 17 nap van még hátra, 8 millió USD -nél járnak
nem lesz meg :( -
#83 3-4 nap alatt már összeszedték a 20%-át, és még hátra van 27 nap. Ha több slotot nyitnak $600-700 között akkor meglesz simán. Kérdés hogy megéri -e nekik így a gyártás. -
#82 szépen haladnak úgy-ahogy... de szerintem nem lesz meg a 32 millió :( -
#81 Sztem fixen max 650-700-ert kene h legyen h legyen esely h kitart vegig a lendulet -
#80 Ők is belátták hogy a $830 sok.
Bevezettek újabb "csomagokat".
$775, $725, $675-ért is meg lehet venni, mindenhol 1250 "hely" van. A $675-ös már el is fogyott és felugrottak $6 millióra. -
#79 Majdnem napi 1 milliót kéne "behajtaniuk" ha el akarják érni a célt. Szerintem kicsit magasramtették a lécet. -
#78 Igencsak belassultak miután elfogytak a $600-as telefonok. Ma kb 400ezretmszedtek össze. Ami kevés, mert ha naponta ennyi jön csak be 29 napon keresztül, az csak 12 millió. -
#77 "5042 out of 5000 claimed"
LOL, ezt nem tudom hogy csinaltak :) -
#76 3,2 Milla :) az összeg 10%-a összejött fél napon belül. Viszont elfogyott a $600-os csomag. -
#75 Mar 2 milla osszejott, brutal az utem, kerdes kitart-e, foleg ha elfogynak a 600-as verziok. -
#74 Ja a $830-ásat 2014 Májusában kapod meg :S -
#73 nem csúnya így renderen... :D