147
Bunkó futár.Kinek mi a tapasztalata?
  • adam46
    #147
    Én is szoktam mondani, ha adok borra valót, de, ha már 2,5k-t fizetek a szállításért, akkor már nem szoktam. :)
  • Fbn Lx
    #146
    nem lep meg a félreértés mondjuk
    ha többet adok akkor szoktam mondani, hogy mennyiből kérek
  • adam46
    #145
    Héten volt egy nagyobb rendelésem. Kihozta a futár, oda adtam neki a pénzt, ami ~ 1.500 Ft-al több volt, mint a végösszeg. Mondtam neki, hogy számolja meg, megszámoltam, mondta, hogy megvan, mondom rendben. Erre: Ja, köszönöm szépen. Nézek, hogy mi van, végül mondtam neki, hogy a vissza járóra még igényt tartanék. Aztán elkezdte mondani, hogy ja, ő úgy értette, hogy az borra való, mert, általában, ha azt mondják, hogy köszönöm, az borra való. Na igen, csak én nem köszönöm öt mondtam. Úgy remegnek a borra valóért, mint egy utolsó narkós. Komolyan már nekem kellemetlen.
  • N o N a m e
    #144
    Hú de felidegesített most egy hülye FedEx-es futár. Fél órája kaptam kb az e-mailt, hogy rossz a cím és jelentkezzek az ügyfélszolgálatnál. Kiderült, hogy azért nem kaptam meg a csomagot, mert az ajtón nem írja a nevem. Csak 8-9 között nem voltam itthon, azóta pedig nem járt senki, be sem csöngetett pedig jól látható számokkal írja az ajtó mellett a házszámot. Már többször is rendeltem csomagot és akkor sem volt kiírva a nevem de mindig megkaptam. Ennyire kőbunkó nem lehet egy ember, hogy lássa a címet de ha nincs név akkor leszarja és elmegy!! A Tracking lapon pedig a holnapi dátumot írja kézbesítésnek, nem is vártam, hogy ma megérkezzen. Azért mert nem írja a nevet az ajtón, elmegy, még véletlenül sem csenget be, hogy jó helyen jár-e, inkább szemétkedik és a bajomat gyűjti..
    Ez az első FedEx-es tapasztalatom, láttam már videókat a YouTube-on de azt hittem csak az amerikai futárok ennyire köcsögök. Hát nem.
  • akyyy
    #143
    Leköcsögözte a pizzafutár az apró miatt

    balf@sz jóska. anno én örültem az aprónak mert akkor később biztonágosabban tudtam visszaadni.
  • Tiboy
    #142
    Élvezettel olvastam a beszámolókat, mééég! :)
  • BongoBácsi
    #141
    Így van a nagy büdös f*szt a szájukba nem jattot !
  • whiskeyman
    #140
    Általában céges. Nekem pl csak 1-2 alkalommal jutott céges telefon, így a 22 ezer Ft-os telefonszámlám nem esett olyan jól.
  • Szabi84
    #139
    szerintem nem céges
  • Fbn Lx
    #138
    igen
    mivel megerősítést kérsz hogy nem, nem is vagy bunkó, ezért valahol belül te is annak tartod magad, csak reméled, hogy nem így van
  • jackoneill90
    #137
    most akkor én vagyok a bunkó? nekik céges a mobiljuk amiről hívnak?
  • jackoneill90
    #136
    Épp ma hozott csomagot egy futár. Gondolkodtam hogy adjam neki a visszajárót. 220 forint, aztán eszembe jutott,hogy inkább kenyeret veszek belőle.
  • pinnacle
    #135
    Én most pár hónapja pizzéria/étteremben futárkodok.

    Budapesti viszonylatban elfogadható címpénzzel és ehhez jön a jatt. A jatt nagyrészt befolyásolja, hogy hogy zárom a napot.
    Jatt nincs benne a kaja árában.

    Jatt mértéke olyan 10% itt is, ami kb. elfogadható, természetesen ha időben érek ki és nem szarrábaszott kaját viszek. Ha kések természetesen nem várok el semmit. Télen, szarráfagyott utakon valahogy remélem h. kapok, mert azért mégiscsak kényelmi szolgáltatás h. ajtóhoz viszem a táplálékot.

    Ha vki rendeszeresen jattol és jól, akkor egyértelműen előrekerül és gyorsabban, akár soron kivül is megkapja a kaját.

    A liftnélküli régi társasházakat ( 5 emelet ) szeretem :), na ott van olyan aki rendszeres vevő, de nem ad semmit, akkor se ha felrohanok az 5.-re, na azóta sajnos ő mindig lejön, mert a kapu nem nyílik.

    Van olyan hely, ahol lehetetlen megállni szabályosan ( irodaházak környéke) és a parkolóba se lehet bemenni, akkor ha ott kockáztatok h. büntetnek és nem adnak jattot, következő alkalommal egyértelmű h. telefonálok és lehivom, h. jöjjön a bejárathoz mert nem tudok megállni.

    Mocskoskodás nálunk nem fordult elő még. Se a kajakészítés közben, se futároknál.

    ÉN személyszerint elvagyok a 100-200 Ft-os jattokkal átlagba.Viszont szarok az emberekre, ha vmi nem tetszik nekik akkor mindig átiranyitom őket a diszpécser/üzletvezetőhöz és kész.

  • akyyy
    #134
    koliba hallomásbol tudom hogy nálunk senki se d jattot a futárnak. én mindig adok, minimum 100-at, de van hogy 300- ha éppen sak ugy van pénzem, nem adok akkor aprót.
    csak ezzel az a baj hogy nem mindig tudják hogy most kinek is viszik, és néha lehetnek benne meglepetések. de donpepét szetem mert az akcisó pizzák finomak, illetvekedvezmény is van, elég olcson ki lehet jönni "márkás" pizzával.

    illetve van egy másik az csak azért jó mert 500 ft 5 alap pizza. de csak 700tól van kiszállitás, külnben plusz 500 a szállitás:D ilyenkor kell valakivel társulni, és akkro tényleg 500 a pizza:D

    ithon meg sokáig csak egy helről relntem a pizzát, ott is 200-akat adtam a futárnak, és később zt vettem észre, hogy 10 perc után ki is hozta a pizzát:d sztem ide jött mindig először:D
  • adam46
    #133
    Igen, postásnak se adunk jattot, jó példa, pedig ő biciklivel nyomja. Nálunk futár gyerek automatikusan hozzászámolta a pizza árához a jattot, úgy hozta a nyugtát. Elég kis pofátlan dolog, ki is rúgták.
  • nearo
    #132
    De amúgy úgy gondolom én is, hogy ha évente rendelek 5-6 pizzát, akkor bőven belefér az, hogy százasra kerekítem az árat, meg még rádobok egy százast (általában ez már túl is van a 10%-on). Főleg ha mondjuk ingyenes a kiszállítás meg még kapok esetleg ajándékba valami lónyálat is (ugyanannyiért többet kapsz mintha elmennél a pizzériába és még a seggedet se kell szinte felemelned).

    Múltkor mondjuk pont elfelejtettem a jattot :D
    Egyetemre rendeltünk haverokkal, szerencsétlen manusz várt rám vagy öt percet mire leértem hozzá, én meg fapofával kivártam amíg leszámolta a visszajárót. Aztán amikor fordultam el akkor láttam hogy furcsa arccal néz rám és szép lassan leesett, hogy miért. Mondtam is többieknek, hogy legközelebb ne az én nevemmel rendeljünk onnan, nehogy kapjunk valami extra feltétet... :D

    Egyébként tényleg elbaszott dolog ez a jatt... inkább emeljék kicsit az árakat, és akkor nem kell azon filozofálnom hogy adott helyzetben illik e jattot adni vagy sem. Pl eddig eszembe se jutott volna kajafutáron kívül másnak jattot adni. Postásnak se adsz, pedig az is ajtóig viszi a csomagot.
  • DRFlame
    #131
    Nem ez a lényeg...
    Van fél óra kajaszünetem munka közben, nem állok neki pizzát sütni. És egy pizzát én nagyon nem neveznék luxusnak. Főleg ha ritkán rendelsz. Nem érzed jól magad de ennél valamit nem állsz neki főzni meg vásárolni és rendelsz egy pizzát. Én évente kb. 10 pizzát rendelek. Ez nagyjából 15.000 Ft/év (jattal). Ez szerintem nem luxus.

    A jattot meg elvileg azért találták ki, hogy ezzel értékeled a kiszolgálást. Na de:
    1) Mire kinyitom a pizzás dobozt, a futár már ott sincs, akkor milyen értékelésről beszélünk?
    2) Mégis mindig azt hallom, hogy azért adjunk mert megtehetjük, meg mert szarul keresnek. Vagyis szánalomból...
    3) ... meg azért mert legközelebb nem akarunk "egzotikus" hozzávalókat a kajában.

    Ha ez így nem egy elbaszott dolog, akkor mi az?
    Az egész a munkáltatónak jó, hogy tud mutogatni a vásárlóra, hogy az a köcsög, holott neki kéne rendesen megfizetni a munkaerőt, és ha emiatt emelni kell az árakat akkor emeljen.
  • nearo
    #130
    Lol... egy jobb háziasszony 1500ból olyan pizzát rittyent hogy kettéáll a füled tőle és amikor már a füleden folyik ki még akkor is marad... nyilvánvaló, mivel haszonnal kell működnie a pizzériáknak, és ennek még úgy is igaznak kell maradnia, hogy gondolom a pizzériák nagyker áron szerzik be az alapanyagot, te meg nem.
    De ugyanez a helyzet, amikor egy ezresér veszel 6-7 palacsintát, de ha a pénzt alapanyagra költöd, akkor kb az egész család jóllakik palacsintából.

    Amúgy direkt megnéztem most hűtőben a sajtokat, 15 deka tolle trapistával nem 500-nál vagy hanem 250-nél. De lehet csak véletlenül pont akciós volt...
  • Fene2
    #129
    A te listádon csak magával a sajttal már majdnem el is érted az 500 Ft-os keretet, talán még a fél kg kenyér beleférne, de akkor parizert már nem eszel.
  • Fene2
    #128
    Az adatlapodon megadott életkorod (30-35) eléggé ellentmond annak amit leírtál. Vagy lehet te sosem voltál még boltban, csak az asszony jár vásárolni nálatok. Ugyanis 500 Ft-ból még a boltból sem tudod degeszre enni magad. Gyakorlatilag 500 Ft-ból veszel 20 deka parizert (a legolcsóbból) és hozzá mondjuk 5-6 db zsemlét jó esetben. Ha te ezt degeszre evésnek nevezed egy pizzával szemben, ám legyen.
    Még ha kifőzdében kajálsz, az is 1000-1500 Ft körül van (leves + valami főétel), de azt nem viszik házhoz az olcsóbb helyekről ugyebár. Az éttermeket szóba se hozzuk, hiszen a legolcsóbb étteremben sem igazán áll meg 2000 Ft alatt az ember. Valamint van olcsóbb pizza mint 1500 Ft. Tehát ha valaki rendel egy 1000 Ft-os pizzát, az nem túlzottan számít dőzsölésnek.
    Viszont azt leírhatnád részletesen, hogy 500 Ft-ból mit veszel a boltban, amiből degeszre eszed magad.
  • Me0w
    #127
    Aruld el nekem akkor, hogy mit veszel 500 Ft-bol, amibol olyan hu de jol laksz, legyszives. Ugye 15 dkg parizsi, 15 dkg trappista meg fel kilo kenyer?
  • adam46
    #126
    Nem tudom, nekem nem csak a fél fogamra elég a pizza, felével jól lakom. Az meg, hogy néha rendelek nem azt jelenti, hogy hú de jaj de jól megy.
  • Panzermeyer
    #125
    Igazad van, inkább menj étterembe, a vásárláshoz nincs elég sütnivalód.
  • Me0w
    #124
    A kajarendeles miota dozsoles? A dozsoles mikor elmesz a Costesbe, Onyxba vagy a Ramenbe. Azert a 5 dollaros Don Pepe ne legyen mar dozsoles basszameg. Azert, mert neked 1500 forint nagy penz, azert lassuk be, hogy ez meg apropenznek is apro. Nem mindenkinek a fel kilo kenyer + 30 deka parizsi az alma vacsorara, 500 Ft-bol.
  • Panzermeyer
    #123
    Aki pizzát rendel házhoz, az ne mentegetőzzön azzal, hogy nincs pénze borravalóra. Mert pizzára dőzsölni volt? Ha annyira éhes vagyok, lemegyek vásárolni a boltba, és 500 Ft-ért már degeszre tudom enni magamat, nem minimum 1500-ért valami félfogra se elég dőzsikaját rendelek.

    1500 Ft-nak nem az értéke nagy, mert alig kapsz érte valamit, de Mao-n még vannak helyek, ahol ezért az összegért 3-4 órát dolgoznak.
  • The Protector
    #122
    Nekem csak jó tapasztalatom van futárokkal.Mikor anno gépet fejlesztettem 2 héten belül 3x jött a futár.Reggel 10re már ott volt a cumo amit kértem,lementem aláírni stb....Rendes haverkodós gyerek volt.10kor még aludtam a meló miatt és rövidgatyába mentem le átvenni a cuccot.Beszélgettem is vele picit,stb.....Harmadjára már úgy hívott, hogy ébresztő megjött a csomag amit rendeltél meg stb.....DHL-el szállította a csomagot.Máskor meg egy kisebb futárcég(magánvállalkozó) hozta a csomagot amit rendeltem.Nekem csak jó tapasztalatom van mindennel.
  • akyyy
    #121
    én felvittem a 10-re is akár, ott volt lift, volt egy kis pihi:D

    a pénzkérdés... az első 10 cimnél sosem volt nálam váltópénz. nem odlhattam meg. nem volt nálam annyi pénz, hogy azt betegyem váltópénznek.
    de ha nem is volt, mindig megoldottam hogy valami közeli boltba felválthassam:)

    egyszer még egy jó csaj is beszált melém hogy vigyem el a munkahelyére és ott fel is tudja váltani a pénzét
  • Ryder159
    #120
    Szerencsére csak jó tapasztalataim vannak. Várom a csomagot, futár hív, hogy 5 perc és itt van. Kimegyek egy cigire, mire elszívom jön is. Aláírom a papírt és viszlát.

    #56 "Csomagküldővel csak annyi a bajom, hogy adjanak nekik váltópénzt, mert nekem nem lesz itthon tökéletesen pontos összegem mindig, oldják meg, illetve én 10 emeletesben nem a ház elég kérem az árut, hanem az ajtóm elé és nem, nem megyek le érte, hozza fel."
    - Na ha ilyen bunkó emberek is vannak, akkor nem csodálkozok ha a futár is bunkó. Ő is időre dolgozik, hogy munkaidejében ki tudjon szállítani minden csomagot, amit mégsem sikerül, az marad neki holnapra, ami + munka az aznapi adagon felül.
    Persze, neki az a dolga, hogy a megrendelő kezébe adja az csomagot. De ennyi megértés igazán szorulhatna beléd is, hogy ő is siet, hogy teljesíteni tudja az elvárást minden nap, mert ha nem akkor kirúgják. Csak képzeld magad a helyébe. Neked jól esne?
  • akyyy
    #119
    nem tudom már konktrétumot nem is emlékszem, de olyasmi hogy az ingyenes csomagokat nem kézbe adta hanem ott hagyta a "küszöbön".

    egyszer volt csak nekme egy "problémás" átvevő, bár nem találkoztam vele hálisten.

    felhivott hogy van nálam a csomagja és mikor megyek átadni neki... csak a legutolsó falu után lakott, ráadásul egyéb okok miatt nem mentem oda szivesen, mondtam neki hogy már jártam arra, nem volt senki otthon meg már elégmessze vagyok. erre felháborodott, hogy jó köszöni szépen akkor felhivja a fönökömet. ügyfélszogálat (nálunk dispécser hivott fel hogy elgé szép stilusban eszéltek vele is, intézzük már ugy hogy holnap mindeképp vigyuk ki:DDD


    iletve azt nem szerettem mikor előttem bontatják fel a csomagot: amig ninc skifizeve, addig nem bonthatja fel, ennyi.

    fizesse ki, febonthatja utánna, és ha nem jó, reklamáljon oda ahol rendelte, volt hogy vittük is ingyen a cserét neki :D

    oylan volt persze, hogem fizették ki, visszaküldtették, lemondatták a rendelést. jut eszembe gondlm a kolléga sokszor csinálta azt, hogy hasra ráirta egykét csomagra, hogy visszaküldték. akkor is kell pedig aláirás, de neki nem számitott:D mi olyankor is megkaptuk ért a "pénzt".
  • Palinko
    #118
    "de kollégák néha csináltak érdekes dolgokat, egyiket ki is rugták mert sok volt rá a panasz:D"

    ezt most vagy nem megemlíteni, vagy eseteket mesélni. báris sztem.
  • akyyy
    #117
    én anno dolgoztam futárcégnél kicsivel több mint egy évet:D


    tbbnyire én az értékes dolgokat amikért nem kellet fizetni, szomszédnak adtam át, vagy telefonáltam.

    egykét olcsóbb mesekönvet hagytam csak az ajtó előtt :D

    iletve mikor katalogust kellet vinni és ahoz nem kellet semilyne aláirás, néha volt hogy autóbol bedobtuk a az udvarra:D

    de kollégák néha csináltak érdekes dolgokat, egyiket ki is rugták mert sok volt rá a panasz:D

    illletve mikor kezdtem akr volt egy csomagom, akkor még csak bebasztam hátra a csomagokat, törékeny volt, és mikor adtam át kb ugy csörgött mint a jim carreys videóban:D valami lámpák voltak benne
  • WhiteStar
    #116
    íratnak. de szerinted aki ígydobálja a csomagokat, annak mennyi agysejtje izzadhat azon hogy vajon alá kéne e iratni a papírokat?
  • N o N a m e
    #115
    Jók ezek a videók itt lent, csak azt nem értem, hogy ezek a nagy futárcégek miért nem íratnak alá semmilyen papírt átvételkor? Nálunk Romániában ha rendelek valamit akkor a futár felhív, hogy mikor vagyok itthon, mikor hozhatja a csomagot. Vagy oda viszi ahol épp tartózkodom. És az üzlet is mindig e-mailben visszajelzést kér, hogy mindent rendben találtam-e a csomaggal, meg vagyok-e elégedve a termékkel stb. Soha nem találkoztam még bunkó futárral és ahhoz képest, hogy Bukarestből rendelek, mindig magyarul tudó futárral találkoztam. Minden szállítmány után, bármekkora értékben is legyen, ha rendben átvettem a csomagot, szoktam adni 5 lejt (331 ft) a futárnak.
    Ha pizzát rendelek akkor is 20-40 perc között kapom meg a kaját és csak 1-2 lejt adok jattot. Vagy semmit. :D
  • cenobite
    #114
    Höhö... Jó lehet a donpepe hr-ese. :)
  • cenobite
    #113
    Igazából nem akartam kicseszni a futárral, mert nem(csak) ő tehet róla, másrészt mindig abból a pizzériából rendeltem és volt hogy kb 20 perc alatt kihozták - én meg a csengetéskor még javában egy szál f*szban voltam. :) Szóval összességében MINDIG pontosan hozták ki a cuccot, ettől az egy-két kivételtől eltekintve.
    Ez nálam bőven belefér. Személyesen ismertem a futárok nagy részét, jó fejek voltak.
    Ha mondjuk 4-5 alkalommal lenne ez havonta, akkor nyilván delete.
  • G_ArchAngel #112
    Én azt nem vettem volna át. Megmondják rendeléskor mennyi idő, max 20%-ot engednék. Netpincér is visszaszámol.
    Ha Londonban képesek vagyok 30 perc alatt kiszállítani 3 budapesti kerület távolságra, akkor ne legyen másfél óra.
  • whiskeyman
    #111
    Szintén a II. kerületben rendeltem a Don Pepétől pizzát. 2 óra után rájuk csörögtem, hogy wtf, éhen döglök. Csak annyit mondtak, hogy nem ért oda? Ja, mert most rúgták ki a futárt :D
    De 25 perc alatt ott volt a forró, pizza. Már a kapuban mondta a srác, hogy nem tehet róla. Mondom tudom...jattot is kapott.
  • cenobite
    #110
    Bazi nagy különbség van kaja és egyéb (legyen az külföldi rendelés, hazai +50.000 Ft cucc, stb...).
    Nekem volt hogy egy szaros pizzára a 2. ker.ben kb. másfél órát kellett várnom (pizzéria kb. 10 percre), de adtam jattot is, mert jól akkor ment.
    Viszont amikor 50.000+ felett jött a cucc (nem pizza) a futárt addig nem engedtem amíg ki nem nyitottam és le nem ellenőriztem a csomagot.
    Külföldi csomagok (Londontól Tokio-ig mind megérkeznek -ebay)

    Mai napig így csinálom. Bár volt már hogy rendeltünk 2 db extra húsos (sonka, bacon, szalámi, kolbász, stb., szóval könnyű...) cuccot, kifizettük és miután elment a srác, kinyitottuk és két vega pizza vigyorgott ránk. Persze telefonáltunk, hogy ez így nem jó ám. Mentségükre legyen mondva hogy kb.20 perc múlva jött a 2 tunkolt pizza + extrák, + üdítő felár nélkül. Tankjú Dzson! Ja és ez már nem Bp., hanem "vidék". És finom forró volt!
  • Palinko
    #109
    a semminél még mindig jobb, de inkább itt az a baj, hogy évente 40 ezret beleteszel minimum, az 2 olaj, szűrő csere, és ilyen utak mellett, meg gondolom nem is új kocsival indulsz simán van még évente valamilyen alkatrészcsere is. aztán meg 5 év után már akárhogy nézem kéne másik autó és havi 72 ből nem tudom hogy vennél akármit is...

    szal tényleg öngyilkosság a saját járműves futárkodás.
  • Zetorg
    #108
    nem, csak leírtam a véleményem.

    #95: 3000 nem rossz 12 órára?
    ha mész heti 6 napot, az 72.000 egy hónapban és meghalsz érte.

    #98: azt nem mondta, hogy annak is kell adni, aki késik.