121
-
Komolytalan #81 MTV meg MTVA nem ugyanaz (MTV költsége ennek jó ha fele), a reklámbevételből már 2002-ben is tudtak ennyit hozni, a reális inkább a duplája, triplája lenne (ne menjünk bele, miért ilyen kevés), stb. -
willcox #80 Dehogynem! -
#79 Miért? A mai okostévék nem tudnak többet, mint amit 1989ben a Back to the Futureben már megjósoltak. :)
-
Papichulo #78 "A gagyi retket és csigát akkor sem nézném, ha fizetnének érte."
Kar... pedig allitolag mar gyujtes is indult :) -
willcox #77 Hogy te nem nézed, az érthető. De ne nevezd senkinek azokat, akik nézik.
A gagyi retket és csigát akkor sem nézném, ha fizetnének érte. -
willcox #76 "Beloled mikor volt utoljara bevetele egyetlen musorszolgaltatassal kapcsolatos cegnek is?" - havonta van, mivel kénytelen vagyok csomagokra előfizetni. Nem jött be.
"te vagy Torrent Matyas, aki semmiert sem hajlando fizetni" - egy szóval sem írtam, hogy torrentezek. De ha torrenteznék, akkor sem lenne hozzá semmi közöd, ifosfan. Szerinted még nekem fizetnek, hogy ha elmegyek moziba, ha kábeltévét nézek, és bizonyára a lemezes tartalmakért is nekem fizetnek, csak vigyem már haza őket? Elborult ember vagy. Ez sem jött be neked.
Az indexes cikkek mióta jelentik az abszolút etalont, a "nagy igazságot"?
"Ha ez igy lenne, akkor nem bukott volna meg annyi Apple termek." - mi is bukott meg az elmúlt években? Az egy dolog, hogy iszajkó vagy, de legalább ne hazudj. Rólad a vadász és a medve vicc jut eszembe, amikor a végén megkérdi a medve a vadásztól, hogy: mondd vadász, te voltaképpen szopni, vagy vadászni jársz az erdőbe? Most te is a rossz végén vagy. Bár ki tudja, lehet, hogy szereted azt a műfajt. LOL! -
Papichulo #75 Termeszetesen ha ledolok este az agyamban a tv ele, akkor meg szeretnek egy szamitogepet is uzemeltetni kozben, hogy meg tudjak nezni egy epizodot valamelyik sorozatbol... nem tul kenyelmes.
Mindazonaltal a mai modern tv-k legtobbje, mar ab ovo tartalmaz egy szamitogepet, tehat azt egy software - esetleg (koltsegben) minimalis hardware - upgrade utan a legtobb funkciora ugyanugy alkalmassa lehet tenni. -
Cat #74 Az MTVA költségvetése 70 millárd forint, jelenleg ennyit költünk mi, adófizetők ezekre a senki által nem nézett tartalmakra.
Az MTV reklámbevétele évi kb. 4 (négy) milliárd forint, az rtlé 28 milliárd. Utóbbi ennyiből él, és nyereséges, és messze a legnézettebb csatorna. A tv2 ennek kétharmada mind bevételben, mind nézettségben (azaz kb. 19-20 mrd).
Az RTL mindezt 400 főből állítja elő, az MTVA négyszer ekkora létszámával szemben. -
Kovász #73 Számítógépe gyk. mindenkinek van. Innentől kezdve meg elég egy sima HDMI-kábel, és máris kész az okostévé, amin lehet játszani, filmezni, böngészni... -
Papichulo #72 A te kereskedelmi modelled szerint, honnan lenne bevetele egy tv-musort gyarto cegnek? Merthogy nekem az jott le a hozzaszolasaidbol, hogy te vagy Torrent Matyas, aki semmiert sem hajlando fizetni es a reklamokat is az ordogtol valonak tartja. Beloled mikor volt utoljara bevetele egyetlen musorszolgaltatassal kapcsolatos cegnek is?
Amugy ha elolvastad volna a linkelt indexes cikket, akkor tudnad, hogy az "a la carte" jellegu csomagosszeallitasok nem lennenek ekonomikusak az elofizetoknek. A jelenlegi viszonyok kozott kevesebbet fizetunk, tobb csatornaert.
"ellenpéldának ott vannak pl. az izombik. Megvesznek bármit és mindig, ha kijön egy új rohadtalmával felcimkézett bármi."
Nagyon rossz ellenpelda. Ha ez igy lenne, akkor nem bukott volna meg annyi Apple termek. Ez csak a buta emberek dogmaja... -
willcox #71 ld: #70 -
willcox #70 Te valami ballib csökkentagyú vagy? Így már érthető is a hozzászólásaid színvonala. -
Komolytalan #69 "egy élő sportközvetítést hogyan kölcsönözhetnék egy tékából? Túlságosan le vagy ragadva a filmeknél. Netán videotékás vagy?"
Egy élő sportközvetítést meg lehet nézni a sportcsatornákon, amik kb havi 200Ft-ba kerülnek. Miért is akarnék darabonként fizetni 1-1 sporteseményért? Egyszerűen hol az üzleti koncepció abban, amiről te böfögsz? Miért volna jó?
"ha te gondolat/ötlet szegény vagy, az egy dolog. De az elképzelhetetlen számodra, hogy van olyan ember is, akinek több van a fejében, mint neked?"
Mert alapvetően ökörségeket beszélsz, de közben úgy gondolod, hogy a világ hülye, és te vagy a villamos. Semmi olyasmit nem mondtál, amiben lenne minimális koncepció is, és bármilyen szinten tudna működni. Ja igen: az állam fizesse ki a te reklám mentességedet - ennyi, amit le tudtál tenni az asztalra. -
willcox #68 Te beteg vagy, kezeltesd magad orvossal. Az elvakultságodnál csak az ismereteid hiánya nagyobb. Gratulálok, találó a nick neved. -
Komolytalan #67 "nem olyan hatalmas a költségvetése, hogy az állam ne tudná finanszírozni."
Az állam konkrétan csődben van, és most legkevésbé van arra szükség, hogy néhány milliárdot kifizessen azért, mert a willcock gyerek nem akar reklámot nézni. -
Komolytalan #66 Van pénzed, de sajnálod átalánydíjban fizetni a csatornákat, mert te 1-1 műsorért fizetnél csak. Meg persze reklám se legyen. Nem torrentezel, te tudod, hogy hogyan lehet feltöltés nélkül letölteni. Horty Miklós korabeli infrás "okos"telefonod van (ami persze tudja vezérelni az okostv-ket, persze modell az ismeretlen), emellett persze szarásig vagy pénzzel (jó, annyi azért nincs, hogy tv előfizetésre fussa). Minden ismerősöm okostvjén fagy a youtube, meg 5FPS-t tol, és mindegyik okostelefonról rakja ki a képet tv-re, de neked röccenésmentes, és hibátlan, és magad alá pisilsz olyan jól vezérelhető.
Hát mit mondjak: mérsékelten vagy hiteles. -
willcox #65 "Bármit, ami digitális tartalmat állít elő." - maximum ezekre lehet igaz, de ez a tevékenységi köröknek csak nagyon kis százaléka. -
willcox #64 "Az állam támogatja, de a reklámbevételei nélkül ez a támogatás semmire se volna elég." - nem olyan hatalmas a költségvetése, hogy az állam ne tudná finanszírozni. Mellesleg: amíg csak közszolgálati csatornák voltak, nem nagyon voltak reklámok sem, mégis működött. Kérdezd meg apádat, ha esetleg túl fiatal lennél, vagy csak szimplán feledékeny vagy.
"Amiről beszélsz, azt hívják tékának." - egy élő sportközvetítést hogyan kölcsönözhetnék egy tékából? Túlságosan le vagy ragadva a filmeknél. Netán videotékás vagy?
"Na persze." - ha te gondolat/ötlet szegény vagy, az egy dolog. De az elképzelhetetlen számodra, hogy van olyan ember is, akinek több van a fejében, mint neked? -
#63 Samsung TV-k kezelik a Samsung telefonokat távirányítóként, de alapból tényleg kínszenvedés akár 3 karaktert is beírni :D -
willcox #62 "Magyarázod a gyenge készüléked létjogosultságát, amire ráköltötted minden spórolt pénzedet." - ismét dől a hülyeség, meg a megalapozatlan képzelgésed.
1. nem gyenge a készülékem.
2. fingod sincs, hogy mennyi pénzem van. Ne a saját csóró mivoltodból indulj ki. (a hozzászólásod hangvétele miatt fogalmazok én is keményebben).
"alapvetően arról beszéltem, hogy akinek igazán van pénze, és megvette az első generációt" - ellenpéldának ott vannak pl. az izombik. Megvesznek bármit és mindig, ha kijön egy új rohadtalmával felcimkézett bármi.
"Ha meg nem lehet vele kiváltani, akkor nincs létjogosultsága." - ilyen alapon sok mindennek nem lenne létjogosultsága, mint pl: okostelefon, tablet, ultrabook, stb.
"Igen, van, sőt konzolja, meg heremaszírozós...." - süt belőled az irigység.
"De nem akarom, mert ki akarom b.szni a kukába. Látni se bírom a PC-t. Hányok a Macbook Pro-tól is, mert azzal dolgozok egész nap. Vágod?" - vágom, hogy mennyire kusza az érvelésed.
"beépített youtube kliens lassú, darabos képet ad" - viccelsz? A 1080p-s 3D-s video is röhögve megy rajta röccenés nélkül. Ráadásul wifi-n keresztül úgy, hogy még wifi-n keresztül video skype-oltam a haverommal a mobilomról. Sejtettem én, hogy fogalmad sincs az új modellekről.
"Vagyis te is csak egy torrentező kisköcs vagy, akire nem lehet iparágat építeni." - egy szóval sem említettem, hogy torrentezek. Ismét a képzelgéseid. Moziról már hallottál? Mellesleg a DVD/BD kiadások a legritkább esetben jelennek meg a premier napján, hónapok is eltelnek, mire hozzáférhető lesz. Addig meg moziban számtalanszor megnézheted.
A torrentről most utoljára: internetről mellesleg nem csak torrenttel lehet letölteni. Vagy ez már magas? De hangsúlyozom, hogy ezt is, mint lehetőséget írtam, nem pedig azt, hogy én ezt csinálom.
"De ha rá akarsz tolni egy 1 GB-os tárolót, hogy játékoknak is legyen háttértár, akkor meg már nem lesz elég" - a meglévő játékaid eddig is PC-n/konzolon voltak, miért akarod ezt a tévére rátukmálni? -
Komolytalan #61 "Milyen munkát is lehetne letorrentezni?"
Bármit, ami digitális tartalmat állít elő. Mondjuk NG fizet egy fotósnak sokezer dollárt azért, hogy egy díjnyertes fotót készítsen, te meg jogdíj fizetés nélkül csinálsz belőle óriásplakátot. Mert hát a torrent elbírja.
Ha a digitális információ korlátozások nélkül áramolhatna, akkor:
- fotózás
- filmkészítés
- zene
- szoftverfejlesztés
Mind sokkal alacsonyabb színvonalon futna (kvázi egyedi fejlesztések, csak koncert, vagyis olyan megjelenések maradnának, amiket pont nem lehet torrentezni). -
Komolytalan #60 "Ugye hallottál már közszolgálati tévéről? Azt természetesen az állam finanszírozza."
Természetesen megint csúsztatsz, mert nem az állam finanszírozza. Az állam támogatja, de a reklámbevételei nélkül ez a támogatás semmire se volna elég.
"Én nem azt mondom, hogy csatornára kéne előfizetni, és még ezen felül alkalmanként a már előfizetett csatornán adott egyéb tartalomért plusz díjat is fizetni, hanem csak tartalmanként/műsoronként kéne fizetni."
Amiről beszélsz, azt hívják tékának. Az hogy ma már nem fizikailag megyünk el az adathordozóért, az lényegtelen - az elv ugyanaz. Van egy nagy kupac lehetőséged, ebből tetszőlegesen választhatsz egyet, és mozijegyet közelítő mennyiségű pénzt fizetsz érte.
""Tudnál egy komplexebb érvrendszert is felépíteni a gondolatmeneted mögé, hogy az élet többi részére hogy hatna ki amit te akarsz?" - tudnék, de annyit nem vagyok hajlandó leírni. Pár mondatban ezt ugyanis nem lehet elmagyarázni."
Na persze. -
Komolytalan #59 "Kissé le vagy maradva a pár éves készülékeknél."
Magyarázod a gyenge készüléked létjogosultságát, amire ráköltötted minden spórolt pénzedet.
"Mennyire ismered a mai samu felhozatalt?"
Ismerem, de én alapvetően arról beszéltem, hogy akinek igazán van pénze, és megvette az első generációt, az már nem fogja megismerni, mivel az első generáció az nemhogy gyerekbetegségektől szenvedett, de egyenesen halva született.
"Smart tévével senki sem akar PC-t kiváltani"
Ha meg nem lehet vele kiváltani, akkor nincs létjogosultsága.
"Aki ilyen tévét vesz, annak biztos lehetsz benne, hogy van otthon pc/notebook"
Igen, van, sőt konzolja, meg heremaszírozós fotelje is. De nem biztos hogy akar venni új konzolt, meg új számítógépet. A cége úgyis ad neki ultrabookot (a céges autó, meg a benzinkártya mellé), és az úgyis bent van a csomagtartóban, a fűtött garázsban, ha mindenképpen dolgozni szeretne otthon. De a szórakozásra mást szeretne használni, mint amit egész nap nyomkod.
"Mellesleg egy PC-t is simán rádughatsz a tévére, ha nagyon akarsz."
De nem akarom, mert ki akarom b.szni a kukába. Látni se bírom a PC-t. Hányok a Macbook Pro-tól is, mert azzal dolgozok egész nap. Vágod?
"Miért lenne baj, hogy egy tévé tud mást is, mint monitorként működni?"
Mert amit tud pluszként, az kvázi használhatatlan. Pl. beépített youtube kliens lassú, darabos képet ad. Okostelefonról ráküldött youtube video meg megy simán. Akkor mi a pöcsnek bele a youtube kliens, meg úgy általában bármi program? Hiszen ami használható, ahhoz menü se kell: wifin fogadjon video jelet, amit lejátszik egy másik eszköz. Ez butatv. Az, hogy lejátssza a pendrive tartalmát, az még mindig butatv. A böngésző az okos volna, ha nem lenne baszakodós.
"Videotéka? Viccelsz? Mire oda eljut valami, addigra már százszor láttam. És még fizessek is, mint a katonatiszt, igaz?"
Vagyis te is csak egy torrentező kisköcs vagy, akire nem lehet iparágat építeni. Amint megjelenik valami BR-en, akkor mehetne is fel a tékába. Attól hamarabb meg moziban láthatnád legfeljebb. De ha nem akarsz mozi jegyet venni, meg nem akarsz BR disket venni, akkor igen, fizess a tékában. Én pl. simán fizetnék hétvégenként 1-2 ezres kölcsönzési díjat 1-2 filmért, mert a moziról teljesen leszoktunk a gyerek mellett. De hát nem lehet.
"Nem, ezt meghagyom neked, meg azoknak, akik azt vallják, hogy reklámok nélkül összedőlne a világ."
Ami kb igaz is.
"USB3 sem igen szükséges, mert ha fel is veszek a tévével (ezt is tud), ahhoz is elég az USB2 sebessége."
Most még. De ha rá akarsz tolni egy 1 GB-os tárolót, hogy játékoknak is legyen háttértár, akkor meg már nem lesz elég. És egyébként se kerül semmibe, szóval simán lehetne benne. -
willcox #58 Érdemben nem reagálok erre, mert csak magadat szajkózod tovább, semmi újat nem írtál, azokra meg már reagáltam korábban. -
willcox #57 4. ???? Milyen munkát is lehetne letorrentezni? Torrentezzél már le nekem légy szíves 2 kg kenyeret, csak hogy egy egyszerű példát mondjak.
Ugye hallottál már közszolgálati tévéről? Azt természetesen az állam finanszírozza. Ott nem lennének hírek, időjárás? Vagy te igényled azt, hogy a hulladéktévék bulvárhíreit és semmire se jó időjárási előrejelzést láthasd? Mert én nem.
"Létezik már műsoronkénti fizetési modell, csak nem itthon. Ezt hívják USA-ban pay per view-nak." - tudok róla. Csak az speciel egy-egy műsor drágább ára olyan csatornán, amire egyébként előfizettél. Én nem azt mondom, hogy csatornára kéne előfizetni, és még ezen felül alkalmanként a már előfizetett csatornán adott egyéb tartalomért plusz díjat is fizetni, hanem csak tartalmanként/műsoronként kéne fizetni.
"Tudnál egy komplexebb érvrendszert is felépíteni a gondolatmeneted mögé, hogy az élet többi részére hogy hatna ki amit te akarsz?" - tudnék, de annyit nem vagyok hajlandó leírni. Pár mondatban ezt ugyanis nem lehet elmagyarázni. -
defiant9 #56 1. Szerinted az a helyes ha az egézségügy mintájára a teljes populációban szétkenjük a költségeket vagy ha mindenki csak egy rész tartalomért fizet?
2. Törvénytelen feltöltés nélkül nem működik. A rendszer arra épül hogy aki letölt az fel is tölt. Szerinted működik hogy a felhasználók jelentős része csak letöltő lesz? Ismétlem, próbálj az életszerűségnél maradni. Itt nem egy ezreléket sem érintő elvi lehetőségekről beszélünk, hanem iparági trendekről.
3. Tehát van olyan mobil appod amivel be tudod infrán kapcsolni a TV-det és tudod vezérelni is? Milyen telefon? Te ezzel az app-al kapcsolod be vagy megint csak egy ezrelék alatt sem működő lehetőséggel példálódzol? Éppen te vagy aki ignorálta a mobil mint távirányító ellen szóló érveimet(pl. hazaérve egy 10%-on lévő telót inkább a töltőre dugok minthogy tovább használjam). Fizikai gombok nélkül a hang/gesztus vezérlés ami használható, de ezek egy telón eléggé akku zabálók. Praktikus ha a fő funkciókra van fizikai gomb egy távirányítón. Továbbra sem mondom hogy rossz ha integrálódik az okosTV és az okosTelefon, de nem a klasszikus kanapés távirányító vonalat hangsúlyoznám.
4. A gugliba ha beírod megmutatja honnan van. A torrent/tv nézős statisztikáknál számok vannak, teljesen értelmezhetőek. Az USA fikázásod akkor lenne hiteles ha mondjuk a CPU-d, vagy okostelefonod most rögtön kikukáznád, minek követnéd őket hisz van magyar abakusz meg tárcsás telefon. -
Szefmester #55 4. Menj el dolgozni, és a főnököd majd azt mondja hogy nem voltál elég jó, ezért csak letorrenzte a munkád. Így a fizetésed most majd 40%-al kevesebb lesz. tetszeni fog?
Addig oké hogy sok sok film és egyéb termék azért kerül sokba mert mindenki hülyére akarja magát keresni vele, lásd a több milliós sztárgázsik és társai. Lényegesen olcsóbb lenne minden ha átlagemberhez közelibb fizetésekkel dolgozna pl a filmipar. De nem fog. Ismét mondom hogy ehhez globális szintű felfogásbeli váltás kellene!
Én is örülnék ha nem csak csomagokra hanem csatornákra lehetne csak fizetni, a jelenlegi 96csatorna helyett asszem lenne itthon max 30-40 és akkor már a család minden tagjának megvannak a csak őt érdeklő is.
Létezik már műsoronkénti fizetési modell, csak nem itthon. Ezt hívják USA-ban pay per view-nak. Nagy sportesemények esetén már rég ezt csinálják. Persze kérdés hogy mennyivel kerülne kevesebbe hogy ha lebontanák a dolgot műsorok szintjére. Szerinted menyien fizetnének egy tvshop-os agymenésért? Holott ebből igencsak sok pénze van a tévének. Vagy ki fizetne a sztárhíradóért? A simáért.. az időjárásért. Ha ezekért nem fizetnél, akkor megint ott van a dolog hogy a többi műsor előfizetéséből kellene ezeket kihozni. Ami mi is? Költségek szétkenése?
Érdekesek a kijelentéseid. Tudnál egy komplexebb érvrendszert is felépíteni a gondolatmeneted mögé, hogy az élet többi részére hogy hatna ki amit te akarsz? Mert hidd el, több mindenre van kihatással az a retkes reklám mint amit belegondolsz, és amit hiszel hogy belemagyaráznak. -
willcox #54 1. szerinted.
2. működni működik, csak ezt nem veszik jó néven. De ezt nem is vitatta senki.
3. az a mobilom, amiben van infra, az is okos, bár már régebbi darab. Ismét nem jött be neked, akárhányszor is próbálkozol. Ráadásul szemérmesen figyelembe sem veszed amiket még írtam, mert akkor borulna a nem létező érvrendszered.
4. dehogy omlana össze! Csupán arról van szó, hogy szűk látókörű vagy, nem látsz tovább az orrodnál, önálló gondolatra képtelen vagy, szajkózod azt, amit el akarnak veled hitetni. Esetleg te is érdekelt vagy, mert marketinges vagy, vagy valamelyik szolgáltatónál dolgozol.
Mint már említettem, leszarom a sorozatokat, ha nem csinálnának egyet sem, nem esnék kétségbe. Attól meg nem leszel nagyobb, vagy hitelesebb, ha angol idézeteket emelgetsz be, írd le inkább magyarul, és az eredeti angol szöveghez pedig adj linket, az sokkal inkább elfogadható. Na meg akkor az is látszik, hogy kitől származik egy szöveg. Pl. egy Pistike által angolul megírt szöveg mitől lenne irányadó? Meg hát nem usákiában vagyunk, ez a másik. Egy lejtmenetben lévő társadalom mindennek mondható, csak követendő példának nem. De akinek az a szimpi, az menjen inkább oda, ne itt rontsa a levegőt. Ha meg onnan ír valaki ide, az inkább ott hintse az igét, ne itt.
Szerintem felesleges erőlködnöd rugózni tovább, mert újat már nem tudsz mondani, csak magadat ismételgeted, de egyik érved sem ül. -
defiant9 #53 1. Továbbra is tartom hogy nem jó irány a költségek teljes szétkenése, az hogy szerinted az egészségügy mintájára működhet a média tartalomszolgáltatás az hibás/idejétmúlt koncepció.
2. Nem tévedtem, a torrent nem működik törvénytelen feltöltés nélkül. A torrentezők döntő többsége pedig törvényt szeg. Próbáljunk az életszerűségnél maradni. "If your not willing to share and only want to take from others, then you won't be welcome on any trackers. The bittorrent protocol has built in features to slow your download nearly to a stop if you attempt to stop from uploading, additionally, many trackers will ban a user who is detected doing this."
3. A okos telefon távirányító funkciójáról volt szó, amire azt mondtam hogy szvsz. még az alap funckiót sem tudja, a bekapcsolást. Ebbe te belekötöttél hogy márpedig tudja majd pár hsz. múlva közlöd hogy mégsem, de persze infrás távirányítójával vagy akár kézzel is be lehet kapcsolni. Továbbra is tartom hogy a távirányítónak tervezett céleszközök jobban ellátják ezen funkciójukat mint egy telefon.
4. A saját szűk-látókörű véleményeddel az a gond hogy 2 perc alatt összeomlasztaná az egész tartalomszolgáltató/műsorterjesztő iparágat, remélhetőleg magadban ezt már beláttad.
Ahogy már valaki jelezte, gond a letöltők száma, rengeteg sorozat táncol a gazdaságosság határán, nem ritka a CANCELLED végkifejlet. Én talán ezt bánom leginkább: "Rome Season 3 Cancelled".
Persze nyilván "jobban megéri" ingyen beszerezni, de nekem jobban tetszene az az irány amikor mindenki fizet, ezért cserébe viszont fenntartható egy igényesebb választék.
(Dexter has the dubious honor of being the most pirated TV show, with 3,620,000 illegal downloads, compared to a mere 2,190,000 US TV viewers.2011)
Nem tetszik a stúdióknak hogy lassan véget ér a hagyományos műsorterjesztési forma, de az okosTV platform egy jó katalizátora lehet ennek, kell hogy mainstream populáció nappalijában ott legyen egy eszköz ami alkalmas különböző forrásokból is tartalmat fogyasztani.
"TorrentFreak attributes this decline to the rise of legitimate distribution channels, such as Hulu. For instance, when Fox decided to delay releasing new episodes on Hulu back in August, the number of downloads of Fox shows more than doubled as former Hulu users turned to BitTorrent." -
#52 "Kábelról már van pár, de műholdról igen kevés."
Szerintem semmivel sincs kevesebb mint kábelről. Kb ugyanazok elérhetőek. Ha meg a külföldi csatornákat is beleveszed akkor én jelenleg szerintem 1000+ HD adót érek el. -
#51 Azért mert szánalom a kínálat, és még nagyobb szánalom a kezelhetősége az egésznek! Ha a pl. youtube-on akarok csak valamit megnézni, minimum vagy 20x vágnám a földhöz a távirányítót mire bepötyögöm, hogy mit szeretnék, ahol természetesen, sem az SMS szerű, sem a mobilos beviteli lehetőség nem működik. Egy hatalmas lehúzás az egész, ezt mi is tudjuk, a gyártók is tudják, akkor nem tudom miért csodálkoznak. Összefoglalva egy nyűg az egész mintsem praktikus!!! -
Józsibácsi #50 Vajon miért nem lep ez meg engem..? Ezt évekkel ezelőtt pontosan így mondtam meg előre, hogy tökfölösleges értelmetlenség az egész és még igen sok idő kell míg átállunk rá, ha egyáltalán átállunk, mert helyette lesz már más és jobb, pl vr siakok, szemüvegek... -
willcox #49 1. semmilyen zavar nincs, csak te nem tudod összeegyeztetni. Én meg tudom :)
2. hogy én torrentezek-e, az a magánügyem. A torrenttel kapcsolatos tévedésedre reagáltam csupán.
3. igen, csak azt nem írtam, hogy melyikkel :) Viszont a helyesbítésnél leírtam, hogy wifi-n nem lehet, de samu BT-os bill-vel és infrás cuccal viszont lehet. Nem csak egy telefonom van, ha ez nem esett volna le. Szeretsz szőrszálat hasogatni? :)
4. köszi, de van saját véleményem is, nem szorulok arra, hogy indexes megmondóemberek gondolkodjanak helyettem. -
defiant9 #48 1. egy adóforintokból fenntartott szolgáltatást(közegészségügy) akarsz piaci szolgáltatással(kereskedelmi média) összemosni: "De hát a mai társadalom így működik (pl. az egészségügy, vagy az oktatás is). Akkor ez miért ne működhetne így?"
Azonban te is látod hogy ez egy "szocialista" tévút, mert minden második hsz.-odban meg azt írod hogy mindenki azért fizessen amit megnéz, és te magad sem szeretnéd a költségek szétkenését. Tehát igen zavarosak a megnyilvánulásaid.
2. Tehát ha mindenki csak letölt akkor honnan jön a tartalom? A torrent nem működik úgy hogy valaki törvénysértő módon ne töltsön fel. Egyébként az esetek 99,99% -ában aki letölt az fel is tölt. Te nem?
3. Pontatlan fogalmazás? Rákérdeztem hogy be tudod-e kapcsolni. Határozottan azt válaszoltad hogy igen:
"a telefonoddal be tudod kapcsolni a TV-t egyáltalán?"
"de a telefonommal tényleg be- és kikapcsolni is tudom a tévémet"
Most pedig azt mondod hogy mégsem. Ez nem pontatlanság hanem tévedés vagy szándékos mellébeszélés.
4. "beárazzák a műsorokat, és én eldöntöm, hogy annyiért meg akarom-e nézni, vagy sem" Ez látszólag korrekt, azonban egyrészről elég furcsa lenne ha egy tv csatorna percenként változó díjjal futna, ráadásul egy olyan spirált indítana el hogy minden egyre drágább lenne és mindent egyre kevesebben néznének. Látom hogy ezt nem igazán ismered fel, talán az index írása kicsit segít meglátni az összefüggéseket: Ezekért fizetünk a kábeltévéknek -
#47 Nos, nem kell a távirányítóval vacakolni.
Ilyen-olyan okból most cseréltem le a tévémet egy s...ung smart készülékre.
40", led.
Közönséges, fapados billentyűzetet és egeret dugtam rá, csak próbaképpen, azonnal felismerte és működik vele.
Bár valóban kicsit lassabb a netezés mint a laptopommal, de elviselhető.
A wifi stick sem kerül 20 ezer forintba, 10 ropihoz van közelebb.
De ezt nem veszem meg, a router ott van a tv közelében.
A készülék 139 ezer volt.
-
willcox #46 "A reklámok kellenek, amolyan szükségszerű rossz." - ez az, ami nem igaz. Csak próbálják elhitetni az emberekkel, hogy ez így is van. -
willcox #45 Nem akarom én kizárni azokat, akik reklámokat is hajlandók nézni. De velem ne fizettessék ki a hulladék csatornák árát is, mert csak csomagot fizethetek elő.
Ma már semmilyen technikai akadálya nincs annak, hogy ne is csatornát, hanem egyes műsorokat fizessek ki, de azt is alkalomszerűen. Vagyis: beárazzák a műsorokat, és én eldöntöm, hogy annyiért meg akarom-e nézni, vagy sem. Ez így lenne korrekt. De ami most megy, az csak pénzrablás. Kifizettetnek velem hulladék csatornákat, amire nem vagyok kíváncsi, és még kéretlenül a pofámba is tolnak egy csomó reklámot, amit nem akarok nézni (nem is nézem). És ha történetesen valami olyan terméket vásárolok, amit valahol reklámoztak, még a reklámköltséget is fizethetem. Köszi, de ez nekem nem szimpi. -
Szefmester #44 Még inkább azokra, akik hisznek is nekik. A reklámok kellenek, amolyan szükségszerű rossz. Majd ha nem a profit lesz az úristen akkor talán átalakul a televíziós és internetes szórakoztatás. -
willcox #43 1. nem csupán ezt írtam, de úgy látszik, a többi már nem fért bele, hogy a gyenge érveid megálljanak. Lehet matrica nélkülit is kapni. Nem kötelező birka módon minden hülyeséget elfogadni!
2. a torrent működik upload nélkül is. Maximum te nem tudsz róla. Mellesleg én nem azt írtam, hogy én úgy torrentezek, hovatovább még azt sem, hogy egyáltalán torrentezek. Csupán a tévhitedet akartam eloszlatni.
3. 1000 bocs, pontatlanul fogalmaztam. Vezérelni és kikapcsolni a tévét lehet wifi-n keresztül, bekapcsolni infrán, vagy az előlapi bekapcsológombbal lehet. Infra a mai mobilokban már nincs, de pl. van samu tabletben, régebbi mobilokban, stb. is. Samu billentyűzet BT-on keresztül be is tudja kapcsolni a tévét.
Nem hiszem, hogy azért én deviáns lennék, mert nem nézek reklámot. Inkább azokra lehetne egy sokkal találóbb jelzőt használni, akik nézik. -
defiant9 #42 Teljesen jó a modelled. OkosTV-n mérve fogyasztod a fizetős tartalmat, de miért kellene kizárni azokat akik hajlandóak reklámokat is nézni hogy cserébe ingyen kapják a műsort? Az hogy egyes műsorszámokért fizet az ember az elég csúnya negatív spirálba tolná a fogyasztói szokásokat és beszűkítené az egész piacot. Ami működőképes lehet szerintem hogy fizetsz x alapdíjat + 1-2-3 ezret a tartalomért, de azt pakolsz bele a csomagodba amit akarsz, minden csatornának lenne egyedi ára, és akár mennyiségi kedvezményt is kaphatsz ha nagyobb csomagot kérsz(2e-t fizetsz be, de 2500-ért rakhatsz bele csatornákat).