99
  • Interstate 95
    Ennyi, meg is érdemlik.
  • narumon
    Hajjaj! :( így keletkeznek a városi legendák.... :)
  • fecg21
    OFF: Egy kicsit te is tévedésben vagy, a flash-t azért hagyta el az epül-mert nem ingyé volt, vagyis basztak volna fizetni érte....
  • Macropus Rufus
    hát nem is tudom.
    egy haver is ezt mondta, aztán vett egy usb dokkolót :) igaz, hogy több készüléket is kiszolgál. (volt az indok)

a felsorolt elhagyott dolgok közűl a floppy jogos. A soros már nem annyira (switch/router programozás) és az optikai meg végkép nem(BL és MO lemezek) Flash meg hát szokott kelleni.
  • narumon
    "Lám az ügy végén a cupertonoi brigádnak is be kellett látnia, hogy ezt bebukták. Jött is vissza az AppStore-ba a Google maps."

Mondjuk ez a kettő nem függ össze de a többiben igazad van.
  • fecg21
    Hál istennek megbukott a windows 8-ahogy előttem is írták, egyértelmű az ok, a metro felület. Számomra a windows 7 az eddigi legjobban sikerült operációs rendszer. Semmi pénzért nem cserélném le win 8-ra... Csak remélni merem hogy a majd megjelenő windows 9 os , ennek a win7-nek a folytatása lesz.
  • dyra
    Mikor kijött ez a csempés rémálom mobilra és benyögték, hogy ők ebben a forradalmian új szarban látják a jövőt már felhasználók meg szakértők tömkelege jelezte feléjük, hogy szép meg jó de köszönik maradnának az ikonoknál és a hagyományos desktopnál. Erre az MS itthon is meg külföldön is MS trollok tömkelegét küldte szét, hogy a különböző fórumokon mindenkit azzal hülyítsenek, de hogy ez tulajdonképpen mennyire is jó. Hál isten bele buknak. Meg is érdemlik. A bukás egyértelműen a Metro GUI-nak tudható be. Remélem ezt nem fogják elmaszatolni.
  • Ulkesh
    "Kb atvettek az Apple pofatlan uzletpolitikajat, csak elfelejtettek azt az aprosagot, hogy amit az Apple le tud nyomni az emberek torkan, azt ok nem feltetlenul fogjak tudni."

Elfelejted, hogy az Apple a desktop OS-ében nem igazán ilyen. Nincsenek komoly kötöttségek, ha valami nem tetszik, akkor kikapcsolod, vagy nem használod. A Microsoft egyszerűen nem engedi kikerülni a Metro felületet, amire pedig desktop felhasználásnál az ég adta világon semmi szükség.
  • Ulkesh
    Picit tévedésben vagy, inkább az szokott lenni, hogy amire az a másik cég azt mondja, hogy felesleges és nem kell, azon először mindenki felháborodik, aztán rájönnek, hogy tényleg nem kellenek és a többi gyártó is szépen elhagyja azokat. (Lásd: floppy, soros/párhuzamos port, optikai meghajtó, Flash a mobiloknál stb.)
  • JoinR
    Én kb. 3 napig bírtam...hiába tetszett hogy 12 mp alatt beindult a notim, és még kevesebb idő alatt leáll, de mire előhozom a kikapcsolás gombot, ugyanott vagyok, mint a W7-tel...de ez csak egy példa. Egyszerűen körülményes és idegesítő, ahogy váltogatni kell a desktop és start között, de ezen kívül is egy betegágy a cucc.
  • zord01
    skinnyman

Sok mindenben igazad van. Nekem spec ingyen sem kéne a W8. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy kb. valami 4800 forintért megvehettem volna legálisan, mégsem kell.
    Sőt… Bár nem vagyok egy Rockefeller, de ha fizetnének sem kéne. Jó, mondjuk 1 milláért elviselném egy évig, de kevesebbért nem adnám a lelki nyugalmamat.

Az EPL-el kapcsolatban annyiban tévedsz, hogy ők „nem nyomják le a az emberek torkán” a terméküket. Csináltak valamit, ami sokaknak szimpatikus. Akinek az, megveszi, akinek nem az nem. De lám pl ők is belebuktak a térkép botrányba. Ez van, mikor egy félkész getyvát akarnak rákényszeríteni egy olyan közönségre, ami nem ehhez van szokva. Lám az ügy végén a cupertonoi brigádnak is be kellett látnia, hogy ezt bebukták. Jött is vissza az AppStore-ba a Google maps.
    Egyébként ha már itt tartunk, én 20 én Win és 1 év Droid felhasználói múlttal egyre inkább kacsintgatok az Apple felé. Egész egyszerűen azért, mert tetszik. Nyilván nem tökéletes, de egy Ipad mini felhasználói élményben úgy megeszi (az amúgy jóval erősebb hardverrel felvértezett) Nexus7-emet, hogy sírok…

Ami meg az MS-t illeti: nem elég, hogy pofátlanul szemen köpték a usereket, és egy botrányosan gatyi (hogy mást ne mondjak) renszert próbálnak ránk eröltetni, még el is szálltak maguktól. Amit a Surrface RT meg PRO árazásával csináltak, az már viccnek is rossz…
    És akkor sír az arcuk, hogy nem fogy belőle elég. Vajon miért? Tiszta rejtély.

A WP-t már nem is említem, mert csak felhúzom magam, és a fórumozókat is. Ami a lényeg. Annyira botrány xar, hogy már fikázni sem érdemes…
  • Szefmester
    #3, #5 jóóóó nagy +1 :D

Milyen meglepő hogy míg egyes felhasználók szeretik ha megmondják mit csináljanak és szeressenek, addig mások nem szeretik, és megint mások már élből tiltakoznak az ilyenek ellen. Ki lehet találni mely csoportokba sorolhatók a win, linux, és OSX felhasználói.
  • skinnyman
    En tenyleg nem ertem hogy mit vartak egyaltalan.
    Csinaltak egy olyan desktop OS-t, aminek kb az egyetlen ficsorje hogy raeroltesse a felhasznalokra a desktopon teljesen hasznalhatatlan, fos csempes feluletuket es a hozza tartozo store-jukat, ecosystem-uket, mikozben semmi hasznalhato ujitas nincs benne, ellenben emiatt tele van orjitoen idegesito dolgokkal. Szerintem ha ingyen adnak sem kene a legtobb embernek, ha ok fizetnenek hogy hasznald, sokaknak meg ugy sem kene. Most tenyleg azt vartak hogy majd onszantukbol sorbanallnak az emberek hogy aztan "jutalombol" rajuk legyen eroltetve ez a fos produktivitas-ellenes orjito csempes remalom?
    Kb atvettek az Apple pofatlan uzletpolitikajat, csak elfelejtettek azt az aprosagot, hogy amit az Apple le tud nyomni az emberek torkan, azt ok nem feltetlenul fogjak tudni.

• zord01
    Nem is tudom mit vártak.

Kétféleképp lehet hozzáállni a felhasználókhoz. Az egyik, hogy az erőfölényünket kihasználva megpróbáljuk őket rákényszeríteni valamire, amit nem akarnak, a másik, hogy egy tömegeknek tetsző koncepciót teszünk le. Az MS az előbbit választotta, bízva-bízván a nyers erőben. Úgy fest - hál isten - nem jött be...

Speciel én nem sokáig bírtam használni a W8-at. Alapvetően gyors volt, mégis az átgondolatlanságával lassította a munkámat, maga a start képernyő számomra (munka szempontjából) használhatatlan volt, mégis a rendszer "kényszerített" rá, hogy találkozzak vele. Csak az időmet rabolta. Nem mellesleg grafikailag ocsmány, klausztrofób, már-már bazári, afféle "madi in china" feelingje van. Semmi letisztultság, csak a felesleges, ocsmány, ízléstelen csicsa. Pfujjj. Nem bírtam túl sokáig elviselni...

Összességében azt mondanám, nyaljanak fagyit, én ebből nem kérek. Majd ha azt látom, hogy az OS értem, és nem ellenem dolgozik, ha azt látom, hogy adni akar és nem kényszeríteni, akkor beszélünk megint, addig meg kenjék a hajukra, és pörögjenek rajta...
  • Macropus Rufus
    pontosan.
    Egy kicsit úgy tűnik, hogy egy másik cég mentalítását vették át, csak azt felejtették el, hogy annak a cégnek a termékeit használó userek el is hiszik, hogy amit az nem tud az nekik igazából nem is kell (aztán az idő igazolja, hogy tévedtek, de akkor meg mindefajta légbőlkapott dolgokkal megmagyarázzák, hogy ami aeddíg nem kellett az azért nem kellett mert... viszont most már kell mert...)
  • A1274815
    Ha így erőltetik tovább desktopon a MetroUI-t, akkor felejtsenek el.
  • sanyicks
    A szokásos m$ hozzáállás miatt "majd mi mondjuk meg a felhasználónak neki mi a jó".
  • A1274815
    Csak tudnám, hogy minek kellet a Developer perview-ban évő Start Screen kikapcsolási opciót kiszedni a rákövetkezőkből.
  • nyalógép
    A panaszáradatból sejthették volna, hogy így lesz.
    Ha figyelembe vették volna a felhasználói kívánalmakat, másképp is alakulhatott volna...