99
  • Balumann
    #99
    Igazán elmehetnél végre orvoshoz.
  • WoodrowWilson
    #98
    Nem vitte a 900-as Cerka? Meglepő!
  • Kampós Orrú
    #97
    én kipróbáltam volna, ha egyáltalán ELINDULT VOLNA a VirtualBoxban szimplamagos gépen VT/x és NX/bit support nélküli procin

    de mivel ehhez kellett volna vennem egy vadonáns új gépet alaplapostul , procistul szÓrtam rá jó nagy ívben, ez az egy "OS" ami nem indul el nálam még a MAC OSX is fut virtualizálva a PC-men (!) , aztán persze volt "szerencsém" hozzá tapicskolni win RT-s gépen de akkora egy rakás szŐr egy 20 ezer Forintos Androidos készüléken futó oprendszer után , hogy még az ellenségemnek se kívánom hogy ilyennel szívjon !

    Ami pedig a gyors futást illeti, talán vissza kéne dángrédelni egészen az XP-ig, abban még nincs benne semmilyen gyárilag is integrált trójai megfigyelőszoftver, ami miatt 15-20x akkora lett egyből az operációsnak titulált trójai rendszer gépkövetelménye, hogy teljes képernyőt videókat és billentyűnaplókat küldjön sunyi kódolt csatornákon a lúzerről decentralizált hálón keresztül a központba a viszta/7/8
  • Balumann
    #96
    A rendszer gyorsabb, gyorsabban elindul és áll le (az ilyen félig hibernálós megoldásnak köszönhetően), és a programok is gyorsabban elindulnak, leállnak, ez gyengébb gépeken nagyon jól érezhető, az erőforráskezelésén is javítottak.
    Nem megy rajta semmi szarabbul, a modellező és tervező rendszerek sem.

    "gondolom sokan vannak még úgy vele, hogy szar, különben nem lenne az a szánalmas eredmény, hogy a Vista népszerűbb mint a 8-as (azonos időszakban nézve) Azért ez szánalmas. Gondoloim oka van és nem csak a csempék. Feltételezem azok is + pl. a programok nem úgy futnak mint ahhogy elvárná az ember."

    A szánalmas eredmény és népszerűtlenség többek között annak köszönhető, hogy a legtöbben hozzád hasonlóan ki sem próbálják, vagy kipróbálják pont annyi ideig, hogy bebizonyítsák maguknak, hogy ez tényleg szar, és már írják is a véleményüket (még jobban eltúlozva, ahogy te is csinálod).
    Sokan még csak azt se tudják, hogy a rendes asztal is használható, és a metro alkalmazásokat ki lehet törölni ami fölösleges a kezdőképernyőről, mert bejönnek a fórumokba, és azt olvassák, hogy "FÚ ez a metro milyen szar asztali gépen, ez csak érintőképeryővel jó, a metro alkalmazások meg pláne használhatatlanok, miért jó ez hogy nincsenek ablakok csak teljes képernyő, meg még a játékok is lassabban futnak rajta, és semmi előnye nincs".
    Aztán ismerősöm is azután merte felrakni, miután látta nálam megdöbbenve, hogy milyen jól használható az egész.
    Persze majd hosszabb távon lesz érdekes, hogy mennyire marad stabil, ha már sokminden lesz rátelepítve.
  • A1274815
    #95
    Ilyen cikket lehetett volna a Win7-ről is írni. Ugyan is a Win7 se futtat gyorsabban játékokat mint a Vista.

    Amúgy a cikk is azt írja, hogy ugyan olyan a sebessége a játékoknak, nem pedig azt, hogy "ráadásúl még a játékok is lassabbak rajta".

    A Win8 elég gyenge önmagában is nem kell még gyengeségeket kitalálni hozzá.
  • Macropus Rufus
    #94
    nos egy új rendszertől azt várom, hogy jobb legyen. Amikor azt olvasom, hogy ugyan olyan, akkor az gy.k. lassú, hiszen egy új rendszeről van szó... Azért nem fogok váltani, hogy ugyan azt kapja más csomagolásban. Egy új rendszer legyen gyorsabb mint az elődje. Ha ugyan oilyan, akkoraz lassú.

    egyébnként biztos igazad van és a cikk kamuzik. Az, hogy neked éppen jól mennek semmit nem jelent. Pl. egy SolidWorks már eléggé szarúl megy alatta. Meg úgy általában a 3D modellező és tervező rendszerek.

    Váltás: gondolom sokan vannak még úgy vele, hogy szar, különben nem lenne az a szánalmas eredmény, hogy a Vista népszerűbb mint a 8-as (azonos időszakban nézve) Azért ez szánalmas. Gondoloim oka van és nem csak a csempék. Feltételezem azok is + pl. a programok nem úgy futnak mint ahhogy elvárná az ember.

    Válatni én speicel nem fogok, ui. semmi olyat nem tud a win8 amit a rendszerem ne tudna már most is. (ha nagyon akarom akkor még a metro stílust is rá lehetne erőszakolni, ui. lekezeli a rendszer az érintő kijelzőket. Megjegyzem: már vagy 5-6 éve benne van a támogatás az op- rendszerben. Hol volt még akkor a 8-as... :p )
  • Balumann
    #93
    "Nem jobb mint a hét, ráadásúl még a játékok is lassabbak rajta."

    Mindent megtesztek azért, hogy még népszerűtlenebb legyen. A játékok ugyan úgy futnak, mint Win 7-en, a cikk is ezt írja, akkor miért hazudsz olyat, hogy lassabban futnak, miért jó ez?
    Ráadásul "még a ..." is vicces, mert a programok valamivel jobban futnak, a rendszer gépigénye csökkent valamivel, bár ez nyilván a gyengébb gépeken érezhető jobban.
    Ne a csempék miatt válts, nézz utána milyen újdonságok kerültek bele, próbáld ki, és az alapján dönts, hogy számodra van-e annyi előnye, megéri-e váltanod.
  • Macropus Rufus
    #92
    windows8 gaming no faster than windows 7

    akkor miért tárjek át Win8.ra?
    Nem jobb mint a hét, ráadásúl még a játékok is lassabbak rajta.
    A csempék miatt? :o
  • Kampós Orrú
    #91
    kiváncsi lennék azért a pcfórumos moderátorok savanyú pofájára az ilyen ezt a trójai operácionista rendszert alaposan lejárató cikkek láttán.
  • Kampós Orrú
    #90
  • Macropus Rufus
    #89


    Win8 még a Vista-nál is népszerűtlenebb


  • AgentKis
    #88
    Majd ha kijön az a generáció, aki már ezt tanulta ECDL-ből... Namajd talán akkor. Amúgy még az oktatók sem álltak át. Mit akarnak így?
  • TomecK
    #87
    Te korlátolt gondolkodású vagy ugye ?
  • Balumann
    #86
    "0 előnye van. Ellenben rettenet idegesítő. Csak szubjektíven tudsz róla beszélni neked van előnye nekem pl nincs."

    Az, hogy számodra valamiért idegesítő, vagy nem tetszik, hogy rád akarnak erőltetni egy új felületet, mikor neked megfelelt a régi is, az szubjektív és megértem.
    Az hogy van-e előnye vagy nincs (és hogy mennyi, milyen jelentőségű), az már nem szubjektív, akármennyire is szeretnéd ezt valamiért magaddal meg másokkal elhitetni. Hhátránya, hogy meg kell szokni, kipakolni azokat például az elejére, amiket eddig start menüből értél el, csoportokba rendezni az indítófájlokat, utána pillanatok alatt megtalálsz benne bármit.
    Előnye, hogy úgy rendezed el ahogy szeretnéd, jól átlátható, gyors, könnyű eltalálni a nagy tapétákat (azoknak még nagyobb előny, akik nem bánnak olyan jól az egérrel, vagy touchpadet használnak).
    A legtöbben ráadásul úgy is úgy használják, hogy megnyitják a start menüt és elkezdik beírni a program vagy dokumentum nevét, majd enter, ez meg ugyan úgy működik itt is.

    "Ugye csak viccelsz azzal peldalozva, hogy 3rd party programmal meg lehet oldani azt, ami 20 evvel ezelott s minimumnak szamitott? EZ az elonye? Yikes..."

    Nem, NEM EZ az előnye. Ez egy hátránya nyilván, ha te ilyenre is szeretnéd használni, mert ezt szoktad meg. Én az ilyesmit mindig az asztalra pakoltam ki, vagy a könyvtárak linkjét a tálcán levő eszköztárra, az most is ott van nekem a baloldalt elhelyezett tálcán.

    "Miért nem lehet? "
    Ezt a Microsofttól kérdezd.

    "Arrol nem is szolva, ha most mashol vannak bizonyos dolgok, akkor azok eddig logikatlan helyen voltak? (ott kellett lenniuk, ha most tok logikus - mashol)"

    Az hogy most máshol van, mint volt, nem következik az, hogy logikátlan helyen van vagy lett volna (nem értem, hogy mire és minek írtad ezt). Talán csak annyi a lényege, hogy amit kevesebbet használunk, azt most 1-2 kattintással több ideig tart elérni. Egy dolgot tartok logikátlannak, az a leállítás/újraindítás, nem értem miért tették a beállításokba, bőven elfért volna még ott jobboldalt, vagy bárhol a start screenen alul/felül, azt én is kerestem mindig eleinte.
  • Kampós Orrú
    #85
    A Windows helyett az Android éve volt 2012

    http://www.origo.hu/techbazis/20121227-a-kiberhaboru-es-az-android-eve-volt-2012.html

    ENNYI. Ennyit a Windows viszta alapú rendszerekről.

  • cateran
    #84
    Ugye csak viccelsz azzal peldalozva, hogy 3rd party programmal meg lehet oldani azt, ami 20 evvel ezelott s minimumnak szamitott? EZ az elonye? Yikes...
    Arrol nem is szolva, ha most mashol vannak bizonyos dolgok, akkor azok eddig logikatlan helyen voltak? (ott kellett lenniuk, ha most tok logikus - mashol)
    lck altal leirt modszert mar nem is meltatom szora..jo, hogy nem kell ujrairni a rendszert - otthon....
  • dyra
    #83
    0 előnye van. Ellenben rettenet idegesítő. Csak szubjektíven tudsz róla beszélni neked van előnye nekem pl nincs. Ezért szeretném kikapcsolni. Miért nem lehet?

    A többi sóder. Meg magyarázkodás.
  • Balumann
    #82
    Az ilyen hozzászólásoknak komolyan nem értem mi értelme van. Ráadásul duplán fail, mert egyrészt olyannak írtad, aki egyébként ugyan azon a véleményen van, és pont olyat próbált oltogatni, aki szerint "nem szar" a Windows 8, másrészt meg egyáltalán nem szar.
    Mert neked nem tetszik a Microsoft által kitalált új Metro ui, mert így pár dolgot meg kellene szokni, hogy nem úgy van, mint a régi rendszerben (mellesleg csak az első pár alkalomkor nehéz megtalálni, utána már tök logikus, hogy mi hol van és nem is kell gondolkodni rajta), nem lesz szar a rendszer. Tény, hogy lehetne pár dolgot még javítani, hogy egér+billentyűzettel még optimálisabb legyen, de így is tökéletesen lehet használni, csak előnye van a régi start menüvel szemben.

    A legviccesebbek az ilyen érvek, hogy szar, mert a teljes képernyőt elfoglalja, meg nem lehet doc fájlt kitenni rá.
    DOC fájlra már írtak egy elképesztően bonyolult (xD) megoldást, de külön programmal még egyszerűbben meglehet, például Pin to 8
  • Papichulo
    #81
    Hatalmas tevedesben vagy az ervelessel kapcsolatban. Szomoru ha szamodra csak ennyit jelent... pedig ez minden kulturalt eszemecsere alapja.
  • Zoliz
    #80
    "Érvelni" a politikusok és az ügyvédek szoktak, úgy hívják azt magyarazkodás, amikor a xart akarják lenyomni a torkodon és látnod kell benne a szépet. Sajnos annyira rossz lett a Windows 8, hogy csak nagyon kevés birkát tudott Balmer meggyőzni, hogy ez kell neked, még ha xar is. B.U.É.K.
  • Szefmester
    #79
    Pedig ez pofonegyszerű, bármelyik mezei Micike meg tudja csinálni telefonos utasítások alapján. Csak fel kell fogniuk hogy hol találja az elérési út módosítását. ;)
  • A1274815
    #78
    Hát köszi, de ha enyire "egyszerű" lett, el is mehet a fenébe. Régen nem kellett így körbe trükközni.
  • TomecK
    #77
    Ne haragudj, de te tényleg sok hülyeséget hordasz össze. A Vistát azért UTÁLTÁK MERT SZAR VOLT ! Első 6 hónapban hasznavehetetlen volt, 2-3 hetente telepítettem újra. Érdekes, Win 7 3 éve van gépemen és ugyaúgy működik. Win 8 ról inkább nem beszélnék az nem OP rendszer. Valamint Win 7 szerintem baromi stabil és jó lett, felesleges cserélni. De te gyermekem tényleg baromi sok hülyeséget hordasz itt össze.

    Buék
  • Balumann
    #76
    Ilyenre az a megoldás, hogy törlöd a metro ui-ról a metrós indító ikont, desktopon megkeresed az indítófájlt, jobbklikk és Rögzítés a kezdőképernyőre. És máris a desktopon fogja elindítani az alkalmazást.
    Mondjuk ezt tényleg leegyszerűsíthették volna, valami rákérdezés, hogy melyiket szeretnénk használni, remélem ezt tényleg javítják.
  • Zoliz
    #75
    Most őszintén használja valaki egyáltalán a Kezdőképernyőt? :)
    Hasznosnak talaltam pl. PDF nézőjét, de annyira lassan indul (4-5 sec) minden Modern UI-s alkalmazás, hogy hányok az egésztől. Visszafejlődés..
  • lck
    #74
    Csak segítségként, és mert meg lehet oldani:

    Adott dokumentum csempéjének kihelyezése a kezdőképernyőre:

    1. Asztal > Új > Parancsikon
    A dokumentumot futtató alkalmazás parancsikonja. Pl.: excel.exe

    2. Jobbegér > Parancsikon tulajdonsága.
    Cél mezőbe az alkalmazás elérési útvonala mögé kerül a dokumentum elérési útvonala:
    Pl. így: "C:\Program Files\office\excel.exe" "C:\Dokunemtumok\próba.xls"

    3. Parancsikon átnevezése az adott dokumentum nevére.

    4. Jobbegér > Rögzítés a kezdőképernyőre.

    Ennyi.
  • GaborT28
    #73
    A divat gyerekek, a divat.....
  • Zoliz
    #72
    Miért csalódás a Winfos nyóc rajtja? Amikor minden józan szemléletű ember látta, hogy gány a Metro és a Balmer tojás feje §§§
  • IMYke2.0.0.0
    #71
  • end3
    #70
    Minden hozzászóló, akinek nem tetszik a "METRO", már logikailag sem lehet konzervatív. A jelenség arról szól, hogy egy operációs rendszer felhasználói felületét a felhasználók szokásait és elvárásait szem előtt tartva kellett volna megcsinálni. Nem neked a felhasználónak kell alkalmazkodni a "zseniális, kreatív újdonsághoz", hogy felfedezd rövidebb-hosszabb idő alatt, hogy mégis használható ugyanarra, mint amire korábban használtad a korábbi Win X-est.

    A felhasználók által jelenleg elérhető, közkedvelt programok mindegyike desktop alkalmazásként fut. Ez akkor is így van, ha néhány program telepítője már a legutóbbi frissítéssel kirakja az ikonját a "METRO"-ra. Jelenleg a PC-vel dolgozó emberek nagyrészét hátrányosan érinti a "METRO".

    Aláírom, aki csak játszani akar annak elvileg mindegy, melyik oprendszer-változatról indul, feltéve hogy a játék "letolja" a monitorról a "METRO-"t, azaz ilyen szempontból kompatibilis a Win 8 "desktop helyettesítő" új megoldásával. (Nincs tapasztalatom, mit csinál egy két ével ezelőtti játék Win 8-ra telepítve, mert mostanában nem játszom.) Egyébként azt sem értem, mi a fészkes fenéért kell bizonyos, minden Windows verzióban meglévő alapfunkciók beállításáért állandóan "kutató mélyfúrásokat" eszközölni a felhasználói felület alatt. Azután ha megvan, kiderül, hogy még a beállító panel is egy az egyben a korábbi verziókban használatos volt, hozzá nem nyúltak a programozók. Miért is kell újra és újra "eldugni" ezeket, hiszen a profi Windows felhasználó max 5 perc alatt úgyis megtalál mindent. De azért sok gépet és sokféle Windows verziót feltételezve, ezek a feleslegesnek tűnő "ötperces újdonságok" jelentősen csökkentik a szakemberek hatékonyságát a hiba kereséseknél, beállításoknál. De az áttérő felhasználókét is egy ideig-óráig. Nem kellene "keresztrejtvény-fejteni" amikor csak egyszerűen dolgozni akar a géppel az ember, vagy a másik oldalon a segítség nyújtásokkor, mégha ez olykor élvezetes is egyikünknek-másikunknak.

    Újat tanulni legtöbb ember szeret, ha persze értelmét is látja annak, akkor igazán. Nem tudom, csak nekem tűnik-e így, de pár évvel ezelőtt egy Windows + az applikációk telepítése, karbantartása-beállítása néhány óra volt csupán. De mintha mára, ez az idő alaposan megnövekedett volna, holott a gépekkel legtöbbször ugyanazon feladatokat lárjuk el mint korábban. Nem tudom, hogy az emberi munkavégzés hatékonyságát tekintve, ez indokolt-e egyáltalán. A munkavégzésre használt eszközök akkor jók, ha hosszútávon is megfelelnek a velük végezhető feladatoknak. Nem kell, hogy csupán "kreatív ötletelések" okán szívassunk többszázmillió felhasználót. Mert miért is?
  • tomcsa4
    #69
    Nem csak az más. IE 10 is sokal lassabb Metron indítva. Sőt, a PDF olvasóm is más. Sőt. Metros Skydrive kiherélt a böngészőben elérthez képest. Gondolom majd javítják. De ha ennyi embernek nem tetszik semmi, akkor majd az lesz, mint a vista és Win7 esetében: fogják a win8-at, supportoljákés kiadják Win9 néven (persze a MetroUI is benne marad) és a nép megőrül majd érte. Ugyanis csak a nevet figyelik, ami Vista, az szar, ami Win8 az szar. Átcsomagolják (de csak a csomagolást változtatják) és voálá, szuper OS, mindenkinek kell.
  • Szefmester
    #68
    Oké az miért van hogy pl a skype metrón indítva és desktopról indítva teljesen más? Ugyanaz a program, csak az egyikben kapom a megszokott rendes listát, a másikon meg 22"ban kapnám a mobiltelefonom képernyőjét. De jóóóóóóó! oh wait.. mégsem. És ez még csak nem is a start menüért picsogás.

    De ahogy írták ha ennyire jó a metro akkor miért nem tudok doksit kirakni rá? Ha ennyivel jobb mint az elődje, akkor miért tud mégis kevesebbet? Mi a retekért kell ilyen rondának lennie? Miért kell mindenféle alternatív és külső progit felrakni hogy csak a megjelenése eltüntesse a win3.1es minimáldizájnt, és hogy újra használhass pár már megszokott és hatékony eszközt?
  • Narxis
    #67
    "Majd a következő Winben egyesítik a kettőt."

    Igen, ez a logikus lépés, mikor leszoktatjuk az embereket a régiről és rászoktatjuk az "újra" akkor visszatesszük a régit. Téged sem az eszedért fognak szeretni ha fognak egyáltalán... :)
  • Narxis
    #66
    Nem kell ez a szar szöveg, attól, hogy kritizáljuk még nem jelenti, hogy nem használjuk ha muszáj lesz. Érvelni meg még mindig nem tanultál meg pedig elég alap dolog lenne már tizenévesen is, de sajnos az IQ-d lemaradt a korodtól elég rendesen.
  • tomcsa4
    #65
    Ja és természetesen BUÉK mindenkinek! (Nekem amúgy tetszik az MS elhatározása, hogy ugyanazt a felületet látod a PC-n/notin, a telefonon, a tévén stb. Már csak azt kéne megoldani - öcsém szavaival élve, aki programozó -, hogy a programok is kompatibilisek legyenek és fussanak mindenen.)

    Eg személyes vélemény a végére: én nem szeretném ezt a digitális jövőt. Kikerülhetetlen, szóval nekem is kell használnom, de csak a legkisebb mértékben.
  • tomcsa4
    #64
    De a Windows nem csak a start menüről zól. Jó oké elhiszem, hogy utána kell nézni dolgoknak, de a lényeg változatlan. Nagyon sok kiegészírtés van hozzá (Start menü is, akkor könyvtárakat lehet kitenni a Start screenre).

    Egyesek sírtak a körülményes kikapcsolásra (nem értem, két kattintás, az ember áltlaában egyszer kapcsolja ki, notinál meg beállítható, hogy a monitorfedelet lehajtva mit csináljon). De ha valakinek ez a legnagyobb gondja, akkor csináljon egy shutdows parancsot az asztalra, majd az inket másolja a C ProgramData Microsoft Windows StartMenu Programs mappába és ott lesz a start képernyőn.

    De mondom: van hozzá sok alkalmazás, sok ingyenes is. Szeritenm egy jó OS ez a Win8. Ha lenne benne hagyományos start menü is, lehet hogy átszoknának az emberek erre a start screenre, mert kényelmesebb. Majd a következő Winben egyesítik a kettőt, csak aztán nehogy az legyen, hogy a hagyományos Startot senki nem használja.
  • A1274815
    #63
    A Vista mellett én is kardoskodtam meg kardoskodom. Amúgy az egész WinRT futtatókörnyezet a Start Képernyővel egy átverés. A MetroUI igazi futtató motorja az explorer.exe és a Start Képernyő is ott honol.

    Hihetetlen, hogy az OS legmeghatározóbb része egy olyan dolog, ami jó ha egy ezredét teszi ki a rendszernek. Mondjuk nem véletlenül mert azzal érintkezel.

    Egyébként meg az összes ellenszelet meguszhatta volna az MS lazán és te sem fognád a fejed, ha nem írtja ki a Developer Previewban még létező opciót, amivel lehett választani.

    A magam részéről a csempés felület funkcionális visszaesés:
    - nincs hierarchia
    - nem lehet dokumentumokat elhelyezni
    - mindent kitakar
    (Ráadásul még ronda is mint a bűn)
  • A1274815
    #62
    Tegyél nekem ki csempére egy doksit utána tárgyalunk.
  • tomcsa4
    #61
    Mert ti aztán annyira okosak vagytok. Elképzellek benneteket, mint elkényelmesedett, buta embereket. Ha anyukátok nem készíti el a kaját és nem viszi nektek a géphez, éhen halnátok. Mert egy kurva OS-t nem tudtok kezelni, akkor sokkal többet nem is nézek ki belőletek.
    Anno a Vista mellett is kardoskodtam, mert jó volt, csak hát a sok buta embernek meghaladta az értelmi képességét. Aztán jött a vista 2, alias Win7, azt meg szerették. Aerot is mennyirn szidtátok, most meg hiányzik? Most mondhatnám, hogy get a life, de inkább ugorjatok ki az ablakon. Mindenki jobban jár!

    Csak reménykedem, hogy a kölkeitek a helyi postástól vannak!
  • Balumann
    #60
    Windows 8-nál megvan a lehetőség, hogy ha érintőképernyőd van, akkor telepítsd az érintőképernyőre optimalizált metrós alkalmazásokat, és azokat használd.
    Ha nincs, akkor a metrot csak a start menü helyett használod, nem használsz metrós alkalmazásokat (amik alapból rajta vannak, pillanatok alatt el lehet távolítani).
    Amiket gyakran használsz, azokat elrendezed a metron, csoportokba rendezed (csoportokat is el lehet nevezni), többit meg vagy keresővel, vagy a "Minden alkalmazás" között tudod megkeresni.
    Utóbbi két kattintással több (és többnyire nem is nagyon használja senki, mert eddig is fölösleges volt az összes közül kikeresni).