274
  • Vol Jin
    #274
    Bronzot ismerték., fúrhatnak vízszintesen is, és ha időnként belefújnak, kijön a kőpor.
  • Vol Jin
    #273
    Ja, eloszlatnám egy tévhitedet, hogy nem ismerték a fémeket.

    Rezet és bronzot használtak az aranyon kívűl.
  • gforce9
    #272
    Ezeket tesztelni kell, hogy lehetséges e. Csak szólok, hogy a mély furatok elkészítésénél a "forgácsot" el kell távolítani, különben a fúró beleszorul. Gondolom azt nme hiszed, hogy a luk aljáról a por csak úgy kijön. Egyébként is. azt mondod a fúrószár fa a feje meg kő. Mindez pár mm átmérőben. A rögzítést, ami tartós a kettő között szeretném megvalósítva látni. Mégpedig olyat, ami annak az említett furatnak a kifúrásához megfelelő. Marhaegyszerű azt mondani, hogy kő meg fa aztán kötéllel forgatták. Meg kell valósítani, akkor kb. hihető. Ez olyan, mint a kövek mozgatása a piramisnál. Tudtommal ezt megkísérelték görgőkön. Az eredmény az lett, hogy a görgő a súly alatt belenyomódott a talajba és annyi. Nem ment az sehová. A fúrós elméletednél is gyanítom ez lenne.

    Busmanok? Nem mindegy hogy fel kell melegíteni olyan anyagot lobbanáspontra, ami amúgy is könnyebben gyullad, mint kifúrni egy fél méter mély lukat pár mm átmérővel. Mondani marhakönnyű, csak ha meg kell csinálni akkor vannak a gondok ezekkel a teóriákkal.

    ui(gyk): nem vagyok ufóhívő!!!! nem gondolom, hogy földönkívüliek készítettek bármit is (a lehetőségét nem vetem el, de nme hiszek ebben) Pusztán annyit mondok, hogy ezek a teóriák sokszor az ufóhívőkénél is gyengébb lábakon állnak, ha a megvalósításukról van szó. Nem szégyen valamit nem tudni, viszont tudálékoskodni úgy, hogy tapasztalata nincs az embernek az adott kérdéskörben (nem a "4 mm lukfúrás kőbe" világbajnoka) az viszont szerintem égő. A kő az egy nagyon makacs anyag, aki dolgozott vele az tudja. Nem olyan egyszerű azt megmunkálni, mint azt elgondolják egyesek. Ki kell próbálni, hogy az elmélet helyes e, akkor bizonyítást nyer. Tudtommal a "faszárú fúró félméter hosszan kőbe, kőfejjel" még senki se bizonyította, úgyhogy jogosan kételkedhetek a megvalósíthatóságában.
  • wraithLord
    #271
    "Attól, hogy valamit nem látunk, nem tapasztalunk és nem tudunk megmagyarázni okosabbnál okosabb teóriákkal, számításokkal attól az még létezhet!"

    Igen, ezt jól mondtad. Mert az egy dolog, hogy mi nem tudjuk, és megint egy másik dolog, hogy nem lehet... Amit nem lehet, az nem létezik .(Igaz, ez viszonyítás kérdése, de a viszonyítási pont nyilván mi magunk, mi más lenne/lehetne...) Amit nem tudunk (jelenleg), az létezhet.
    És az ember arra törekszik, hogy meg tudja magyarázni, új dolgokat fedezzen fel (észleljen, lásson, tapasztaljon), és ezeket is meg tudja magyarázni. Ha tetszik, ha nem, akkor is.

    "Abban sem vagyok biztos, hogy egyedül vagyunk az univerzumban!!!"

    Már statisztikailag is biztos, hogy nem vagyunk egyedül az univerzumban. Sőt, nagyon is sokan voltak egyszer/vannak most/lesznek még - és ezek kombinációi - rajtunk kívül. :)
  • Elk Hunt
    #270
    "... a sátán tudósai. " - na ezen jót nevettem.
  • hunwhite
    #269
    Hát fiatalok! Mintha űrkutatási cikk lett volna. Igazából csak ott szoktam számítani az önjelölt DOKTORKOPONYÁK véget nem érő okosabbnál okosabb hozzászólásaira illetve számítgatási kényszereire!
    Attól, hogy valamit nem látunk, nem tapasztalunk és nem tudunk megmagyarázni okosabbnál okosabb teóriákkal, számításokkal attól az még létezhet!
    Abban sem vagyok biztos, hogy egyedül vagyunk az univerzumban!!!
    Sőt!
    Ennyire hülyék egyedül nem lehetünk!
    LOL:D

    BUÉK!
  • csimmasz
    #268
    Nem!

    Én azt sejtem, hogy nem az a civilizáció készítette akikről tartják, hanem egy jóval fejlettebb ami esetleg azóta elveszett, eltünt, stb.
    Az, hogy nem zárom ki azt , hogy értelmes lények esetleg valamikor jártak itt az nem azt jelenti, hogy szentül meg lennék győződve róla.
    De semmivel sincs több bizonyíték arra, hogy a primitiv népek csinálták mint arra hogy nem, mivel írásos emlék nem maradt fenn csak legenda istenekről meg égből jött emberekről, stb.
  • BladeW
    #267
    én meg nem tarom valószínünek hogy 3-4 mm átmérőlyü és 60 cm mély lyukakat másik kővel becsiszolnak.

    De valószínűbbnek tartod, hogy ufó technologiával csinálták... Ejj azért ez dászííp!
  • shamanist
    #266
    Namennyetekmár a. ....!
    :-D
    Ismét jó volt titeket olvasni. :-D

    Sört bort pezsgőt mindenkinek!
    Feldobtátok az estém!


    BUÉK!
  • Vol Jin
    #265
    "Asszem ez patt helyzet, te állítod, hogy lehet, bár még csak utalni sem utalsz rá hogyan, max anyit , hogy másik kővel csiszolják ami egy nagy marhaság én meg nem tarom valószínünek hogy 3-4 mm átmérőlyü és 60 cm mély lyukakat másik kővel becsiszolnak."

    Azt a legkönnyebb. A luk fúrásnál nincs egyszerűbb. Egy rudat kell forgatni. A húr-íj, fűrészként húzogatásával gyerekjáték. A Kalaháriban a bushmanok is így csiholnak tüzet.

    Na, mentem az ékszakába, mindenkinek BUÉK.
  • Pares
    #264
    Persze hogy nem nézett utána, mint ahogy a többi sem. Azért a precíz kőfaragási technikákon és geometriai ismereteken kívül, amivel egyértelműen rendelkeztek, azért az se kutya, hogy képesek voltak 10 kilométerről a több mint száz tonnás köveket, 90 kilométerről meg a többi andezit tömböt odavonszolni... valahogy... a meredek emelkedőkön és lejtőkön keresztül, 3 kilométeres magasságban, ahol már fák sem nőnek...
  • csimmasz
    #263
    Asszem ez patt helyzet, te állítod, hogy lehet, bár még csak utalni sem utalsz rá hogyan, max anyit , hogy másik kővel csiszolják ami egy nagy marhaság én meg nem tarom valószínünek hogy 3-4 mm átmérőlyü és 60 cm mély lyukakat másik kővel becsiszolnak.

    Szóval meg sem nézted miről van szó de kategórikusan kijelented, hogy ennek kivitelezése nem probléma szerszámok nélkül.

    Kár szerinem az időnkért szerintem le is zárhatjuk a vitát!

    BUÉK! inkább készülök bulizni, azt a régiek is tudtak disco nélkül is, ez viszont tény, misztikum nélkül!
  • Pares
    #262
    Kétszer nem mondom, hogy szándékosan jött lejáratni magát...
  • Vol Jin
    #261
    "Én akár hol olvastam róla eddig, senkinek nincs fogalma arról, hogyan csinálták és azok akikről feltételezik, vagyis kőkori eszközöket hazsnáló civilizáció."

    Ez halandzsa, hogy senki nem tudja, hogyan lehettek rá képesek. Az akkori eszközeikkel csinálták. Az, hogy flexxel, meg hiltivel kényelmesebb lenne, az nem jelenti azt, hogy primitív eszközökkel nem lehetséges.
  • Vol Jin
    #260
    A kerék és a guriga az két külön fogalom. A keréknek nem az a lényege, hogy kerek, hanem az, hogy van tengelye, ne adj isten küllői.

    Lukat fúrni meg fúróval lehet. Egy bot, amire feltekernek egy húrt, és az íjat hutogatják, mint egy fűrészt. A bot végén meg van egy fúrófej egy kőből. De ha alá teszel egy lehelet vékony homokréteget, jobban megy, mert a kvarc elég kemény. Ezek tök egyszerű és primitív dolgok. Olyan, mintha azt mondanád, hogy az eszkimók UFO-k, mert te például meg én megdöglenénk a sarkkörön, azok meg életben maradnak.
  • csimmasz
    #259
    Nézd nem tartom magamat géniusznak de enyire hülye sem vagyok, ha ilyen triviális lenne szerinted felmerült volna bennem a kétely?

    Azokat az edészen apró egyenes csatornákat szerinted más kövekkel csiszolták?
    Azokat a lyukakat hogy csinálták bele?
    A gránitot mivel faragták, ugye nem mondod hogy kővel csiszolták bele azokat a bonyolult alakzatokat?
    Hogy vitték arrébb az oriási köveket ha a kereket nem ismerték, tekát a rönkök használatás sem nagy valószínűséggel.
    Meg az egészet, hogy tervezték meg írás nélkül, homokba kapartak skicceket?

    Ha vennéd a fárdságot, legalább a belinkelt videót nézd meg, nincs benne semmi magyarázkodás csak a helyszín.

    Én akár hol olvastam róla eddig, senkinek nincs fogalma arról, hogyan csinálták és azok akikről feltételezik, vagyis kőkori eszközöket hazsnáló civilizáció.

  • wraithLord
    #258
    Ezért fölösleges volt regisztrálni.
  • Vol Jin
    #257
    Le is lécelt szegény, mert a majás időszámításos logikai bukfencére nem tud mit mondani.
  • Vol Jin
    #256
    Nem is jutna eszembe. Köveket kövekkel csiszolnak, ha nincs fém. EGy üledékes kőzetet simán tudsz valami keményebb vulkanikussal. A gyémántnál nincs keményebb, még is csiszoljuk. Gyémánttal.

    Ugyanez a helyzet az egyiptomi piramisokkal. Mindig felvetődik, hogy nem tudjuk hogyan csinálták. Egy építész meg percek alatt elmagyarázza. Spirálban haladtak felfelé úgy, hogy az építés folyamán létre jött egy belső spirális alagút a piramisban, amit az építkezés végén köveket feltolva betömtek. Ezen mindig feljutottak a tetőre, és megépítették a következő szintet, míg el nem készült az egész építmény.
  • radic
    #255
    Ismerem az elméletet én is, csak gondoltam van rá bizonyítéka, ha már ennyire karakánul állítja, hogy igaz. Imádom az elméleteket, vannak dolgok amiket én is elhiszek, de szerintem azért ne kezeljünk már tényként olyasmit, amit nem tudunk bebizonyítani. Főként ne nézzük hülyének azt, aki nem hiszi el. :)
  • csimmasz
    #254
    Erre nem is írok inkább semmit!
    Eddig figyeltem a hsz eidet sokszor értelmesen el tudsz beszélgetni külömböző témákról de most itt játszod a hülyét, inkább hagyjuk az egészet, érzem a megvetést az írásaidból, ugyhogynem nem ereszkedem le arra a szintre ahol anyázásba megy át a dolog.


  • Vol Jin
    #253
    A saját elméleteit sem ismeri rendesen. Azt mondja olvass, de írni azt nem tud. Ebből az derül ki, hogy olvasni sem nagyon szokott. Mivel akkor ösztönösen is kevesebb hibát vétene írás közben. Tehát olvasott egy vagy két könyvet, és osztja az észt. De az összefüggések sem mennek neki, csak azokat tudja szajkózni, amit leírtak neki. Példa erre, hogy a történelmi dátumhamisítási elméletéből levezette, ha most nem 2012 van, hanem 1712 (megjegyzem az elméletében 300 év szerepel, amire kettőszázként emlékszik), akkor nem járt le a maja naptár. De azt fejben nem tudja levezetni, hogy nem befolyásolja a maja naptár lejártát a mi időszámításunk, ha egy feltételezett hamisítást a majákkal való találkozás előtt hajtottunk végre. Mert a maja naptárt már a hamisított európai szerint vették figyelembe, ami úgy történt, hogy megkérdezték, hogy az hányat mutat. Ennyi van, és hátra van még ötszáz év. Azóta a feltételezetten hamisított időszámítás szerint is ötszáz év telt el.
  • Vol Jin
    #252
    Az ember a köveket előbb használta, mint a fémeket. Így nem meglepő, ha köveket fémek nélkül is megmunkáltak.
  • Vol Jin
    #251
    "Mégsincs megdönthetetlen bizonyíték arra kik csinálták és hogyan."

    Akik akkor éltek, és megfelelő szorgalommal.
  • Vol Jin
    #250
    Egy bajor történész muksó elmélete.

    A legfontosabb érve a képes magyar krónika, ami szerint Árpád nem más, mint Attila leszármazottja, és a honfoglaló magyarok a szintén hunok. Illetve néhány olyan történelmi esemény, amire a muszlimok a saját időszámításuk szerint más korba helyezik, mint mi. De felhoz ázsiai példákat is. Az elmélet szerint ötszáz valahánytól a honfoglalásunkig eltelt nagyjából háromszáz évet kitalálták az európai történelemben. Ezt azzal is megpróbálja alátámasztani, hogy abban az időben nem épült semmi. Tehát mi nem 896-ban, hanem nagyjából 596-ban foglaltuk el a Kárpát-medencét. Ezt úgy lehetett kivitelezni, hogy akkoriban minden országban saját időszámítás volt, és az uralkodó trónra kerülésével újra indult. A pápa és a német-római császár kitalálta, hogy Krisztus születése legyen a nulla, akkor a számításoknál hozzá csaltak 300 évet, és írtak pár kódexet meg nem töltött eseményekkel, hogy kitöltsék a hiányzó korszakot. Német-római császárság nem volt előtte, a pápa császárrá koronázta Nagy Károlyt, egy hamisított előzménnyel, hogy ő kinek a leszármazottja, és a pápa birtokokat kapott, és megalkotta a pápai államot.

    Nagyjából ez az elmélet.

    Ja, van benne még a Krisztus születésekori bolygóegyüttállásokra is utalás, és így, ha beiktatnak közel háromszáz évet, tényleg volt olyan együttállás.
  • radic
    #249
    "Tedd azt amit oly ritkán olvass,"

    Igenis, értettem! :D
  • csimmasz
    #248
    Igen, sajna ha valaki kétkedni mer valamiben vagy egyszerűen képes tágabban gondolkozni akkor röktön idiótázás megy, a sötét agyatlan UFO ujság előfizetők meg aztán kivégzik azokat a topikokat is, amiben esetleg el lehetne beszélgetni olyan hipotézisekről amik kicsit bizzarok, de nem hihetetlen agyrémek amikben a kormányokat idegen lények vezetik, csillagkapuk, fénylények lesnek ránk mindenhol.

    Ráadásul aki valaha is dolgozott építkezésen vagy mérnök végzettségű az azért nem találja olyan egyszerűnek több tít meg száz tonnás kövek megmunkálását és mozgatását.
    Senki, legalább is én biztosan nem állítottam, hogy eztr nem építhették emberek maguktól, de olyan titáni a feladat, hogy még a ma legnagyobb koponyái is csak a karjukat tátják egy olyan tudásbázissal az emberiség hátamögött ami alapján azt gondolnánk, hogy nekünk ezek a munkák gyerekjátékok, és mégsem.

    Ha ez nem misztikum akkor semmi.

    Nem jézus a misztikum ahol emberek az általuk tapasztralt dolgokat lejegyezték és ezen kívül anyi bizonyítékunk van a létezésére, hogy szinte semmi, arra meg, hogy egy felsőbbrendű lény fia lenne aki a világmindenséget teremtette semmi hanem ezek a romok amik kézzel foghatóak és tanulmányozhatóak.

    Mégsincs megdönthetetlen bizonyíték arra kik csinálták és hogyan.
  • sempronius18
    #247
    Illig pár száz oldalon át sorolja a bizonyítékokat.
    Tedd azt amit oly ritkán olvass, de még egyszer mondom ne a hazug akadémikusokat mert ők csak a hatalom kiszolgálói, a sátán tudósai.
  • radic
    #246
    "200 évvel korábban járunk ugyanis, mint a naptár."

    Erre gondolom van valami bizonyítékod is. :)
  • Vol Jin
    #245
    Mint nem értek okoska?
    Ha a majákkal történt találkozás előtt volt az általad emlegetett hamis 300 éves történelem kitalálása, és egy dátumcsalás, akkor ma nem 2012 van, hanem csak 1712. Na de, ha a jelenlegi időszámítás szerint (most 2012 van) 1500-ban összefutnak a majákkal, akik azt mondják, hogy 512 év múlva világvége van, a történelemhamisításos időszámítás szerint akkor 1200-ban találkoztunk volna a majákkal, és az onnantól számított 512 év az 1712, ami pont most lenne a nem hamisított időszámítással. Tehát mindegy, hogy volt-e időszámítás hamisítás, a különbség annyi lenne, hogy ma mi 1712 évet vagy 2012-őt mondunk, a maja naptár akkor is most járt le. De nem történt semmi.
  • sempronius18
    #244
    A pápának nem volt mit megindokolnia, mert miért is ő volt ez egyház feje Róma bukása óta a császárnak annál több. Egyszerűen nem érted a történelmet.
  • sempronius18
    #243
    nem érted.... :(
  • Vol Jin
    #242
    Mondom, hogy nem ismered a saját történelmi hipotéziseidet. A vitatott elmélet szerint közösen követték el a hamisítást, hogy beiktassanak a történelembe olyan meg nem történt eseményeket, amelyek megindokolják mindkét állam tulajdonjogát a birtokolt területeikre.
  • Vol Jin
    #241
    További intellektuális bukfenc a naptármizériádban, hogy a dátumhamisítást az elméletedben a 6-ik és 9-ik század között követték el, a maja naptárra meg a 16-ik században találtak rá, és az akkori maják mondták meg, hogy most hol járnak, így ha lett volna is egy beiktatott három évszázad hamis történelemből, az korábban történt, így nem befolyásolta a maja naptár fordulópontját. Mert ott csak annyit mondtak, hogy van még 500 év nagyjából.
  • sempronius18
    #240
    Nem a Német-Római császár követte el, hogy legitimálja a hatalmát és sajnos a gyenge pápa ezt engedte.

    Szerencsére aztán VII. Gergely pápa felvette a harcot a császárral és tönkretette.
  • Vol Jin
    #239
    Legalább ismernéd a saját elméleted. 300 év, az nem 200. Viszont érdekes a zavar, amit nem fedeztél fel. Itt élteted a kereszténységet, mint valami ufonauta folklórt, de a hivatkozott történelemhamisítást az elméleted szerint pont a pápai állam követte el.
  • Pares
    #238
    Jóva', meg lettünk váltva, most már elég lesz.
  • Vol Jin
    #237
    "Újabb bizonyíték a földönkívüli életre, aki azt mondja, hogy ilyenre lehet torzítani a koponyát az hazudok."

    Fraudi (f)elsülés.
  • sempronius18
    #236
    Te tudatlan ez csak a hanyatló nyugat hazugsága. A maják békés bölcs népek voltak a világvége is csak a kitalált középkor miatt nem jött el, vagy 200 évvel korábban járunk ugyanis, mint a naptár.
  • Vol Jin
    #235
    Van egy szintje a szellemi szintnek, ami alá nem érdemes adni. Te megpróbáltad.